מה הייתי עושה,
באמת דבר ראשון לא מחטט בדברים של הבת שלי, כאילו תני לה כבוד,
אל תכנסי לחיים שלה
ודבר שני לא הייתי מנסה להפוך אותה למשהו שהיא לא כאילו לא הייתי רוצה שהיא תהפוך אלי...
הייתי רוצה שהיא תפתח אופי משלה, אינדווידואלי ואני יאהב אותו עם מה שהיא תבחר.
כן אפשר אולי לגעת ולכוון אבל זה, כבר לא לכוון זה כבר לחתוך בבשר החי מה שנקרא.
לחטט זה בעני הדבר הנורא ביותר שהורה יכול לעות. ילד צריך לדעת שיש לו מקום פרטי שהוא רק פרטי משלו, ואף אחד בעולם לא יוכל לדעת מה קורה שם, ככה זה התפתחות הילד, אם היא יום אחד תגלה שאין לה את המקום הזה ?! שאת לוקחת לה את המקום הפרטי האישי שלה . ?
בלי קשר שיש סיכוי טוב שכל החיים שלה אפילו עד גיל 30 שלה היא לא תסמוך עליך, גם את מכניסה לה בעיות פסיכולוגיות קשות.
פסיכולוגית להתאהב במורה זה נורמאלי לחלוטין ואם המורה באמת מתייחסת אליה בחום ואהבה אז זה נורמאלי להתאהב בה,
לא מכיר את המצב בבית שלכם ולא יודע איך המציאות בבית, יש מריבות, יש חום ואהבה, יש קרירות, יש חיבוקים, מגע.. לא מכיר מספיק כדי להגיד האם באמת היא מוצאת אצל המורה מה שהיא לא מוצאת בבית ולכן מתייחסת לזה בתור אהבה
אבל לא חושב שאת צריכה לעשות עם זה משהו.
היא קודם כל כבר לא ילדה, 16 זה נערה מתבגרת די מבוגרת האמת. עוד שנתיים היא הולכת לצבא ואז היא תוכל לעשות בערך כל מה שהיא רוצה. לכם באמת חשוב מאוד להתחיל להיות חברה שלה יותר והורה שלה פחוט זה הגיל שאת תרצי לעבוד על זה חזק לפי דעתי.
אני במקומך קודם כל מפסיק לחטט לה היא לא בת 8. היא עוד שנתיים צבא ואת צריכה לכבד את הפרטיות שלה. בלי קשר לבעיות הפסיכולוגיות שתצרי אצלה אם היא תגלה.
דבר שני אני מאוד שונה ממך, אני למשל הייתי מדבר עם הבת שלי דווקא בשביל שתמשיך את הקשר, הייתי מנסה להיות החבר שלה בגיל הזה, לא ההורה שלה.
היא מספיק מבוגרת להחליט בעצמה במי להתאהב,
אני ממליץ לך בחירוף לא לעשות את זה, כי זה אמון שלוקח שנים לבנות, ולפי הגישה שלך את כנראה תפלטי משהו כגון אבל למה את מתאהבת בה , או פשוט יעלה אווירה שאת לא מאשרת את זה, ולכן באמת אל תדברי איתה על זה כי את רק תהרסי משהו מקסים.
וכן תקבלי את העובדה שהבת שלך התאהבה בבחורה אחרת יותר מבוגרת ממנה. ותתעלמי שנייה מהעובדה שהיא מורה.
פשוט תקבלי את הבת שלך.
כמו שהיא.
בלי תנאים.

זה מה שאני הייתי עושה.

שי