מהי הטרדה

מהי הטרדה

סוגיית ההטרדות כשעולה בכל פעם, והשיח על הטרדה מהי, מרימים מחשבות על סיטואציות לא נוחות של ממש, שכמעט רק בדיעבד הרגעים שם נתפסים כה מעיקים. הטרדה, כלשהי, גם ללא התייחסות למיניות שלך- היא אכן הטרדה, לכל דבר.
רציתי לשתף, על תסכול. על אכזבה עצמית מינימלית ככל שתהא, מלווה בהרגשה נוראה של קוצר-יד לעצור, להפסיק, ולהדוף כל רע מסביבך. על מנת להבהיר, אנסה להציג מקרה כדוגמא אחת מיני רבות שתקועה כזיכרון המהבהב אצלי בראש המון.
בקיץ שעבר, אני נרשמת למסגרת. קבוצה של 40 איש. נשים-גברים. הכל מעולה, חמולה, שיחות נוגעות, צחוקים, חוויות. כמובן שלא משנה כוונתך, היכן שהוא, יצרת את הרושם של החברמנית, האדיבה, הגזעית והקלילה. אוקיי, עד כאן מגניב. אבל, באיזשהו שלב את שוכחת, שוכחת מה לא לעשות- לא לצחוק מהבדיחות שלו. שאז יצורון מטורלל כבן 52 לוקח על עצמו משימה: להתיישב בכיסא הריק שעל ידך בכל הזדמנות, למלמל עיוות מוזר של שמך למרות שאותך זה ממש לא מצחיק, להציע לתת לך שוב טרמפ הביתה למרות שסירבת בנימוס 10 דקות לפני - כששאל בפעם הראשונה. וגם לאחר תאריך עזיבתו את הקבוצה להגיח לביקור, משום מקום נתקל בך במסדרון, הוא מתעלק עליך בצאתך והתחלת דרכך לביתך, מדביק לך נגיעות אמה-מרפק בלי סוף, עד מתי שאת נכנסת לרכב ונוסעת הכי רחוק ממנו, היצור. (כל ציוני האירועים לחלוטין כאן על קצה המזלג)

שואלת את עצמי, מה היה כבר עוזר אחרת, האם נחוץ היה להבהיר בתקיפות לאיש שהתנהגויותיו כלל לא משעשעות או מבדרות אותי, האם הסימנים שזה מציק, מעיק, והסלידה העזה ממנהגיו,לא הספיקו? הרי בסופו של דבר, פיזרתי רק רמזים של עצבים.
ברצינות, לצרוח עליך? להיות מספיק מרוכזת בבעיה כדי להפנים ולהודות שאתה מרגיז אותי?

מרוב הרהורים למען האמת, זה אפילו בא לי בחלום של הלילה הקודם. ראיתי הטרדה, מצידם של שניים. והם לא חדלו- עד שאני מתפרצת עליהם באופן מחריד.

אני מאוד מתחרטת שלא הפגנתי אסרטיביות בצורה משמעותית בכדי לגרום להעמדה במקום, להבהיר, לבקש שדי זה די. אבל איני מאשימה את עצמי. ובכלל- לא חושבת שיש סיבה להאשים. אפילו טיפשה יודעת ש"לא", ברוב רובם של המקרים לא יעזור גם שהיא מתכוונת לזה, והיא תמיד מתכוונת לזה. פשוט תזכורת אינסופית לקושי העצום הזה.
מדכא מאוד להודות בכך שאסרטיביות יתרה מצדי אולי לא היתה מהווה פתרון.
עצוב ביותר.

catchet

New member
אוי זה מזעזע
(זהירות
מעלי*)

אני כל כך מצטערת שזה קרה לך, תאמיני לי אני יודעת כמה זה יכול להיות מגעיל שיצור בן מאה מרייר עליך...

כמובן שאין לך מה להיות מאוכזבת מעצמך, מה יכולת כבר לעשות אחרת? לא לחיות?

את היצור הדוחה יש להרחיק מחברת בני אדם אם הוא לא מבין שחברתו לא רצויה. זה כל כך מעליב שצריך לסרב להם שוב ושוב עד שהם מבינים, אם בכלל. אני חושבת שלכולנו צריך להיות איזה כלי שמהווה סימן לכך שממש לא נעים לנו להיות באינטרקציה עם מישהו, והוא צריך להבין מזה שעליו לעזוב אותנו לנפשנו מיד! מה את אומרת?

ממש עצוב שבסופו של דבר הבחורה מוצאת את עצמה בודקת איפה היא היתה לא בסדר ומה יכלה לעשות כדי למנוע את ההטרדה, וכן, להבא נמנעת מלהגיע למקומות מסויימים בהם יש סבירות גבוהה יותר להיות מוטרדת. אני למשל נמנעת באופן עקבי מלהגיע למכולת ליד הבית שלי (והולכת למכולת הרבה יותר רחוקה) כי בעל המכולת היצור כל הזמן מנסה לגעת בי, הוא פשוט לא מפספס אף הזדמנות להתחכך בי - נגיד איך שהוא קולט אותי נכנסת לחנות הוא ישר רץ ללחוץ לי את היד ולא משחרר, מכירה?

תודה מתוקה

בעקרון זה יכול להיות בן 20 או בן 60, מתעלק ומעצבן. הגיל לא משנה.
האמת שרק לפני שעמד להשתחרר מאיתנו, תפסתי שכל הזמן הזה מה שניסה זה להתקרב למישהי, אבל לא ממש הבנתי מה הוא רוצה ממני. הוא גם הציע למישהי מהמסגרת לטוס איתו לחו"ל על היום השני של פתיחת הקבוצה, כלומר היום השני להיכרותה איתו. פאק אוף, אלוהים.

אני אעיז לומר שאינו היה בדיוק המטריד היחיד בקבוצה, אבל אני לא רוצה להתחיל לערבב פה סוגי הטרדות ולהשמיע את דעתי כאילו איזו מתלוננת סדרתית (לא מאמינה שככה אני אומרת. עצוב.)

בקשר למוכר- מכירה, מכירה, יקירתי. אם אני אפרוס פה רשימה היא לא תיגמר. את יודעת, החיכוך הזה מאוד זה מזכיר לי נסיעה בתחבורה ציבורית וגם חנויות צפופות כמו למשל מכולת בדיוק כמו שאמרת. כואב לי בשבילך, אנחנו עוברות את אותו הדבר.

catchet

New member
את צוחקת

זה קורה כל הזמן. לא יודעת, משום מה לגברים יש נטייה להזמין נשים לטוס איתם לחו"ל... מה הקטע הזה? כאילו נראה להם שנגיד, אה כן בטח, למה לא, אני רק רגע אורזת מזוודה ומצטרפת אליך. הנה לפני איזה חודש רופא שלי הזמין אותי לטוס איתו לגרמניה. את אומרת שכואב לך, אני כבר לא מתרגשת מזה כל כך, תכלס.

כן זה כואב, ומחריד. והגוף שלך הוא ברשותך

למה שתאלצי להגביל את עצמך ככה בצורה הזו, עד לחנות אחרת כמניעה ממקור הגועל שמחפש להתמרח על נשים זרות.

בכנות, אני נוהגת בדיוק כמוך

אלא שאם זה לא מתאים לתכנית, מצטיידת בתיקים ענקיים שייחפו עליי וכך לא יווצר מגע ישיר. היית מאמינה?

הזבאלות רוצים לזמן לעצמם אפשרות לקיים יחסי מין

בתנאים נוחים במיוחד - היא למעשה שבויה שלו - ולשם כך הם מציעים מה שגברים הציעו תמיד לנשים: פיתוי חומרי.

aaa123

Member
ההטרדה שתיארה רסק לבבות בהודעה הראשונה

היתה הרבה יותר גרועה מהצעה לנסוע איתה לחוץ לארץ(הצעה כזאת לא הייתי מגדיר בתור הטרדה אלא אם זה חוזר על עצמו אחרי שהאישה הבהירה שהיא לא מעוניינת).
&nbsp
חוץ מזה לא ידוע לי שלגברים יש נטייה להזמין נשים לטוס איתם לחו"ל.
אני יודע שעל מקרה הפוך שהאישה הזמינה גבר להצטרף אליה לקוסטה ריקה(התלונה נגד חיים רמון) נטען שזה נאמר בצחוק כך שאני מניח שגברים שמזמינים אישה לטוס איתם גם יכולים לפי אותו הגיון לטעון שזה נאמר בצחוק,וכלל לא נסיון להתחיל עם האישה(למרות שבעיני זה לא מצחיק,זה כן מתפרש כנסיון להתחיל עם האישה,ואני נגד הרעיון להציע למישהי שבקושי מכירים לנסוע יחד לחו"ל).

aaa , כוונתם של המזמינים ברורה בהחלט, ורק ילדה בת 6 לא תבין

אותה.
אגב, פעם היה "מקובל" "להזמין הביתה לכוס קפה", או "לראות את אוסף הבולים שלי". גם אלו היו תכסיסים שקופים ומגעילים לגמרי.

ברור שגישה ישירה לחלוטין בנוסח: "בואי נזדיין" גם היא טינופת.
אז מה עושים כשרוצים קשר עם אשה? ההצעה שלי: אל תחפש קשרים מיניים- נטו. זו התנהגות של קוף. למרות שיש לך מערכת -מין שמתגרה על נקלה (ולפי מימצאי הנוירולוגיה, שטחים גדולים במוחך מוקדשים למין), תנסה, וזה קשה לך, אני יודעת, להיות אדם בן-ציויליזציה ולא קוף.

aaa123

Member
אם את מתייחסת אלי אז את מתפרצת לדלת פתוחה

מעולם לא חיפשתי קשרים מינים-נטו ואין לי שום כוונה כזאת.
&nbsp
יחד עם זאת אני לא מסכים עם הגינוי הכולל של גברים שמחפשים קשרים מינים-נטו(ויש גם נשים שמחפשות קשרים מינים-נטו).

Berethor

New member
בעיקרון אני תומך בגישה הישירה מאשר בתכסיסים "והרמזים" למינהם

גבר יכול להימנע מהגישה הישירה משני סיבות, חשש מכך שהאישה תעשה יותר דרמה במקרה כזה או ניסיון להוליך שולל את האישה, לפחות הגישה הראשונה היא כנה ושמה את כל הקלפים על השולחן, בנוסף הבעיה עם הגישה הלא ישירה זה שהיא יכולה להפוך נשים לחשדניות מדי, משום שככה גם אם גבר באמת רק רוצה להראות לאישה תאוסף בולים שלו אז יחשדו שהוא זומם משהו מיני. גבר שרוצה סקס שיציע סקס, וזה לא שהאישה לא יכולה לסרב להצעה אם היא לא מעוניינת, אז אני לא רואה בעיה עם זה. כתבת לו "שטחים גדולים במוחך מוקדשים למין", אז אני רואה שבסוף החלטת להודות בכך שבדרך כלל גברים יותר מיניים מנשים, משהו שאת היית מתכחשת עליו בעבר.

catchet

New member
אתה שוב מקשקש

"גבר שרוצה סקס שיציע סקס" - הצעה כזו ברוב הפעמים תתפרש כהטרדה בוטה.

Berethor

New member
כמעט כל הבעה של עניין מיני ואפילו עניין לא מיני יכול להתפרש

"כהטרדה", אם האישה מעוניינת בגבר זה "להיות יוזם, מיני וחברותי", אם האישה לא מעוניינת בגבר זה "הטרדה". לכן בדרך כלל הנושא של "הטרדה במילים" הוא די בולשיט לדעתי. אני מעדיף שגבר שמעוניין בסקס יגיד את זה ישירות מאשר שיבלבל את המוח כאילו הוא מעוניין במשהו אחר, אני לא רואה בעיה עם כך שגבר מציע סקס, זה לא שהוא לא נותן אפשרות לאישה לסרב, זה בסך הכל שאלה בסופו של דבר, גם אם שאלה לא פשוטה, בחלק מהמקרים, כנראה שיש נשים שאשכרה מעדיפות שישקרו עליהן עם "מילים יפות", מאשר שיגידו להן את האמת גם אם היא "קשה". חוץ מזה על מנת להפחית את הסיכוי שהאישה תגיב להצעה בצורה קשה, צריך לדעת באיזו אישה מדובר, מה שהנשים מפורום פמיניזם יקחו קשה, נשים מפורום סקס יקחו בקלות, הגישה לנושא תלויה באישה הספציפית ולא רק בגבר.

catchet

New member
ההעדפה שלך אינה רלוונטית

מה שחשוב זה שנשים בדרך כלל מעדיפות שלא יפנו אליהן בהצעות לסקס. אין צורך לחשוף את זה בפנינו, בלאו הכי זה לא סוד כזה גדול שגברים מעוניינים בסקס. אבל ברטור, שים לב, זו לא הפעם הראשונה שאני מפנה את תשומת ליבך לעבודה שאנחנו מתדיינים במסגרת פורום פנמיניזם, מה שאומר שעליך להבין את ההקשר ולשמור על הפה שלך - המשפט: "נושא של הטרדה במילים הוא די בולשיטי לדעתי" - הוא משפט לא לגיטמי בהקשרינו. אולי הוא היה לגיטמי במסגרת פורום סקס, אך פה זה לא פורום סקס. שים לב. איני מתכוונת להעיר לך שוב.

GreenMamba

New member
מי אמר לגיטימציה להטרדות ולא קיבל?

אגב, לדעתי זה לא היה עובר בשום פורום (אולי למעט שיחת גברים, נניח).

GreenMamba

New member
את יודעת בדיוק מה דעתי

מי שמזלזל בצורה כ"כ בוטה בחוויותהן של נשים, ומפיץ שוב ושוב את דיעותיו נותנות הארוח הגבית למעשי הטרדה ואונס- גם אם אינו עושה זאת מרוע אלא "רק" מנקודה עיוורת שהוא מסרב בכל תוקף לשנות- מקומו לא כאן.
&nbsp
תארי לך איך מרגישה מישהי שעוברת הטרדות מילוליות יום יומיות במקום העבודה שלה, נניח, ונכנסת לפורום כדי לקרוא ואולי להתחזק- ואז שומעת מפי הברטרול שהטרדות מילוליות זה בולשיט, ויש הטרדות מיניות "אמיתיות" (ז"א- שלה זה בקטנה, אם בכלל), ושבכלל היא צריכה להיות אסירת תודה לגבר המטריד, כי סביר שאם לא היה מטריד אותה מילולית אז היה מטריד אותה פיזית, ואם היא היתה מעוניינת בו אז בטח היתה מקבלת את ההטרדות שלו בשמחה- זה בכלל אשמתה שהיא מפרשת את זה ככה, רק בגלל שהיא לא מעוניינת, או גרוע מכך- כי היא פמיניסטית. אם היא היתה זורמת וסבבה כמו הנשים מפורום סקס אז בכלל הכל היה יותר מגניב.
&nbsp
איך תרגיש מישהי כזו? מדוע זכותו להפיץ את הרפש הזה במרחב שאמור להיות הכי נגד האשפה הזו, שאנו סופגות מדי יום בחוץ?

למעלה