מהי הטרדה

Berethor

New member
דווקא הגישה הזאת היא הכי "מחזקת", תראי איך זה עוזר לcatchet

"את אומרת שכואב לך, אני כבר לא מתרגשת מזה כל כך, תכלס."

catchet

New member
ברטור, אני אומרת לך שוב, ובפעם האחרונה -

לא יתקבלו יותר אמירות כאלה על גבי הפורום. אם יש לך רצון להמשיך לכתוב כאן - אנא שמור על הפה.

Berethor

New member
יצא לי להיתקל בסיפורי הטרדה שהיו מעל לכל ספק במקומות אחרים

למשל שגבר מתחיל לשלוח ידיים, במיוחד למקומות אינטימים, או מנשק אישה שהוא בקושי מכיר בהפתעה וכו, וכמובן שאינני תומך בהתנהגות כזאת מצד אנשים ואף גיניתי אותה בפורומים אחרים, אבל בפורום הזה מדובר בעיקר על הצעות במילים או על לחיצות יד, נו באמת. לדעתי דווקא הצעה שבאה במילים יכולה למנוע חלק מהמקרים שמתחילים לשלוח ידיים בלי לשאול. אני מאמין שלא צריך לתייג כמעט הכל כהטרדה.

catchet

New member
שוב, דעתך לא משנה כאן

אתה נמצא במקום מסוים - כבד את כלליו. אנחנו אומרות לך שהטרדה מילולית לא מקובלת עלינו, אנחנו חשות מוטרדות כשגברים ניגשים אלינו ומציעים לנו סקס- קבל את זה כעובדה.

Berethor

New member
נכון, הצעה זה בסך הכל דבר לגיטימי, שהרי היא יכולה לענות לזה

בכן או לא, ובניגוד לניסיון להציג את הכן כמגוכחת, זה לא באמת כך, אני לא רואה סיבה למה אישה שכן הייתה מעוניינת לטוס לחו"ל עם הגבר לא הייתה מסכימה לכך. מין הסתם דברים שכוללים מגע ללא מילים הם יותר בכפייה, מאשר הצעה שאפשר לסרב לה. חוץ מזה לשאול את אותה שאלה כל כמה דקות, לדעתי זה יותר הצקה כללית מאשר מינית, אולי זה גם כחלק מהניסיון שלו להיות מצחיק וחברותי.

catchet

New member
אני גם לא מגדירה את ההצעה הנ"ל הטרדה

לפחות מהסיבה שלא הרגשתי מוטרדת. כמו שאמרתי לרסק ללבות - אני לא מתרגשת מסיטואציות כאלה בדרך הכלל.
&nbsp
כמובן שלא התכוונתי שלגברים יש במאת איזו נטייה כזו (זה נאמר בחצי צחוק), אלא שהם עושים את זה הרבה, יכול להיות שהם פשוט מנסים להרשים את הבחורה בנדיבותם ולא מציעים משהו מגונה למעשה.

אני חושבת שהבעיה היסודית היא בכך שלזכרים יש הרשאה בחברה שלנו

ליזום. למעשה, מחנכים אותם (ואותנו) שהם היוזמים. כך, זכר זקן או לא זקן, מכוער או נאה (אולי בעיני עצמו) ניגש אלייך, ו"יוזם". ואם את עונה מטעמי נימוס, הוא תמיד יפרש את זה כ"הענות" מצדך.
אגב,קרה לי פעם בטיול, לפני שנים, שזכר זקן השתדל להיות "מסמר" בחברה, ומעניין שהבנות מסביב נענו לו בשמחה (לעתים קרובות הנקבות המטומטמות מכירות במנהיגותו החברתית של זכר. אותי תופעה זו מרגיזה ברמות). הוא דיבר על מילים בעברית, ולכן אני נכנסתי איתו לשיחה (זה נושא מאד קרוב ללבי), גם סיפרתי על תגליות שלי בעברית. ואז ברגע מסוים הזקן הנ"ל שם את ידו סביב כתפי..... זה היה מרתיע, אבל לא ידעתי איך להגיב (בכלל, אנחנו יודעות אי פעם איך להגיב על מעשים כאלה?).

מדהים שמה ששתיכן חלקתן, עבר גם עלי, אחד לאחד

זה רק מוכיח כמה נשים הן "הפקר".
לא יודעת איך לתמלל את עוצמת ההזדהות שלי. תודה על החיזוקים והשיתופים בנות.
&nbsp

catchet

New member
פנתרית

אני מבקשת לא להשתמש יותר בביטוי "נקבות מטומטמות", אפשר למצוא דרך מכובדת יותר לתאר את התופעה אליה את מתכוונת.

catchet

New member
נראה לך שמישהי תטריח את עצמה

לתבוע מישהו על נעיצת מבט? על דברים הרבה יותר חמורים אנחנו לא מתלוננות כדי לא לעבור מסכת השפלות.

supersonic777

New member
קרו מקרים,למשל,מישהו לקח טרמפ מישהי והיא איימה עליו...

שאם הוא לא יקח אותה עד הבית,היא תלך למשטרה...היו דברים מעולם.

catchet

New member
זה בכלל לא אותו הדבר.

לא מבינה איך המקרה שתיארת קשור למה שדיברנו.

GreenMamba

New member
לא הבנת כי זה לא קשור

בכל דיון על אונס ויחס הרשויות לנאנסת תמיד יקום הגבר שחגיד- אבל מה!! גם נשים משתמשות בזה לרעה!! הנה, ההוא- גרושתו התלוננה עליו תלונת שווא!
ובכך ליצור "כאילו" סימטריה בין הדברים.
&nbsp
מה פתאום! אין כאן חברה פטריארכית שמנסה להגן על התוקף ולהשתיק את המותקפת! הנה, תראי...
&nbsp

גם נשים שופטות מאד בנושא של הטרדה

הרבה נשים גם הן מאשימות את האישה.
שהיא הייתה לבושה כך או אחרת .
במיקרה של אייל גולן יצא לי לא מעט לשמוע על
נשים שהאשימו את הנערות ואמרו שהן אשמות כי הן זולות.
כך שגם נשים תוקפות בנושא הזה.

GreenMamba

New member
פטריארכיה אינה מושלטת רק על ידי גברים

לצערנו יש גם נשים רבות, שמסיבות שונות לא מודעות לפמיניזם או דוחות את רעיונותיו, ומאמצות את הגישה הפטריארכלית השלטת בחברה. מפי אלו ניתן לשמוע את טיעוני הפטריארכיה אשר הוטמעו בהן.
&nbsp
חבל, אבל זו דרכו של עולם ועלינו לקוות כי מספרן ילך ויפחת עם כל דור חדש שגדל.

catchet

New member
לפחות יש לי סיבה טובה :)

תכלס לא יודעת מאיפה נובע הצורך לנגח טענות של מוטרדות. כאילו גם אם יש מקרים של תלונות שווא איך זה עוזר עכשיו למוטרדת?

למעלה