מד"א - TELL ME MORE

היי

דבר ראשון - אני בחורה :p לא בחור... הייתי שמחה מאד לשמוע יותר. תרגיש חופשי בפרטי - מסנג'ר או אמצעי תקשורת אלקטרוניים אחרים יתקבלו בברכה. מאיפה אני? בארץ? בעולם? בהיסטוריה? - מתל אביב (בארץ), בת 21, ואין לי הרבה היסטוריה עדיין. ו - 4 עמודים יהיה מרתק!

JackoJack

New member
היה סופר כיף!!!

חחח סתם מה נראה לך? היה ארוך ומייגע...כואבת לי היד אחושרמוטה בגלל פקידה מטומטמת שלא יודעת לעשות חיסונים ולקחו לי את החוגר היפה...ואנחנו נקבל את המדים רק בקיץ... אבל פגשתי עתודאים(חלק מהם היו כאלה עתודאים מלידה...אוי ואבוי) ועתודאיות חמודות חחחחחח.... נראה לי אני אקח קורס בחירה על סין, גנטיקה התנהגותית או אפלטון...מה אתה אומר? נתראה בפקולטה :)

morancho1

New member
באמת נושא רגיש:)

אני באמת סבורה, שהתנדבותי במד"א תרמה בסופו של דבר לי לא פחות ממה שהיא תרמה לאחרים.. ההתנדבות עזרה לי לפתח את רמת קור הרוח במצבי חירום למינהן. להפעיל שיקול דעת בהתאם. עבודת צוות רפואית. להכיר אנשים במצביהם הקשים ביותר, ואיך לדבר איתם בצורה הטובה ביותר. וכמובן ידע שימושי לכל החיים בנושא איך להגיש עזרה ראשונה! לדעת את המגבלות שלך בטיפול וגם את יכולתך לעזור במצבים מסויימים..

Ice1213

New member
מסכים בהחלט

הדבר היחיד שהפריע לי במשך שלוש שנות התנדבותי במד"א זה שהיו יותר מדי מתנדבים(כן- יש דבר כזה)- וככה יצא שכל אחד קיבל רק 2 משמרות בשבוע :p

morancho1

New member
זה מה שגרם לעזיבתי

בסופו של דבר..להגיע כדי להתנדב, ואז "לריב" על כל מקום פנוי באמבולנס זה פשוט מגוחך.. עדיף כבר להתנדב איפה שצריכים אותך באמת.

Ice1213

New member
נכון

אשכרא אנשים היו רבים..במיוחד על נסיעות באט"ן.. אני בשנה האחרונה נתנו לי לעבוד במוקד כי הייתי שם כמה פעמים וממש קלטתי הכל בקלות..הייתי מוציא נסיעות, מתאם, סוגר פניות וכו..זה היה ממש כיף :)

הפיתרון- סלקציה

כן זו מילה דיי מגעילה במיוחד אחרי החזרה מהמסע לפולין אבל למרות הסכמתי והבנתי של הרעיון של להכשיר אחוז נרחב יותר באוכ' במתן עזרה ראשונה מצילה חיים אני לא מבינה למה צריך להעלות אחוז גדול ככל שאפשר מהאוכ' לאמבולנסים. למד"א בדומה לקבלה לרפואה יש ביקוש מאוד גדול, מה שמאפשר בכייף לעשות מיונים קפדניים בטרוף שרק חבר'ה עליתה עם מוטיבציה ורצון ויכולות יגיעו להיות מתנדבים בפועל, מיון עם פינצטה שנוער מד"א יהפוך לקבוצת עליתה. קבוצה זו גם תמשוך אליה חברה איכותיים. מה שיאפשר להעלות כל הזמן את רמת המקצועיות והמויומנות של הנוער, ע"י קורסי חובה במהלך ההתנדבות ברמה קושי ועמיקות הולכת וגדלה שגם היא תסנן את החבר'ה שלא מתאימים! ורק שיהיה ברור אינני מדברת על לקחת חבר'ה שטובים בלימודים וחרשנים לאב דווקא אלא לשים דגש על האיכות האנושיות. חבר'ה שאכפת להם מכל חולה גם אם הוא זקן ש"רק צריך הקפצה". מצטערת על החפירות:) פשוט עצוב לי לראות נוער שהיחס שלו לבני אדם והמושג "כבוד הדדי" ו"יחס לחולה" אינם בלקסיקון שלהם. והפוטנציאל שאני רואה אצל החבר'ה בשכבה שלי (כל אותם חבר'ה בתנועות נוער, ארגוני התנדבות, מועמדים לש"ש) שבכלל לא מגיעים למד"א. ענבר:)

moran f

New member
בשביל זה יש מילים נרדפות

אם למילה מסויימת יש קונוטציה שלילית, את בהחלט יכולה לבחור במילה אחרת. השפה העברית מספיק עשירה.

למעלה