הפיתרון- סלקציה
כן זו מילה דיי מגעילה במיוחד אחרי החזרה מהמסע לפולין אבל למרות הסכמתי והבנתי של הרעיון של להכשיר אחוז נרחב יותר באוכ' במתן עזרה ראשונה מצילה חיים אני לא מבינה למה צריך להעלות אחוז גדול ככל שאפשר מהאוכ' לאמבולנסים. למד"א בדומה לקבלה לרפואה יש ביקוש מאוד גדול, מה שמאפשר בכייף לעשות מיונים קפדניים בטרוף שרק חבר'ה עליתה עם מוטיבציה ורצון ויכולות יגיעו להיות מתנדבים בפועל, מיון עם פינצטה שנוער מד"א יהפוך לקבוצת עליתה. קבוצה זו גם תמשוך אליה חברה איכותיים. מה שיאפשר להעלות כל הזמן את רמת המקצועיות והמויומנות של הנוער, ע"י קורסי חובה במהלך ההתנדבות ברמה קושי ועמיקות הולכת וגדלה שגם היא תסנן את החבר'ה שלא מתאימים! ורק שיהיה ברור אינני מדברת על לקחת חבר'ה שטובים בלימודים וחרשנים לאב דווקא אלא לשים דגש על האיכות האנושיות. חבר'ה שאכפת להם מכל חולה גם אם הוא זקן ש"רק צריך הקפצה". מצטערת על החפירות

פשוט עצוב לי לראות נוער שהיחס שלו לבני אדם והמושג "כבוד הדדי" ו"יחס לחולה" אינם בלקסיקון שלהם. והפוטנציאל שאני רואה אצל החבר'ה בשכבה שלי (כל אותם חבר'ה בתנועות נוער, ארגוני התנדבות, מועמדים לש"ש) שבכלל לא מגיעים למד"א. ענבר