מד"א - TELL ME MORE

תשובונת

היי קונגודה! אני משרת כחובשת בבסיס טירונים כבר שישה חודשים. מנסיוני חובש טוב צריך כמה תכונות בסיסיות. 1)כמו שאמרו לפני חובש טוב צריך לנהוג באנושיות ובחמימות- למרות שלעתים רחוקות יש מקום להבחין בכך במצבי חירום, זוהי תכונה שקל יותר להפגין במצבי שיגרה (כמו במרפאה). 2) חובש צריך להוות דמות סמכותית אף שבד"כ ישנן דרגות בכירות ממנו בשטח (רופא\פאראמדיק\חובש בכיר). תמיד צריך לקחת בחשבון שתתקלי באירוע רב נפגעים ותאלצי להשתמש בנוכחים כעזר.או שתוכלי לנייד אנשים מסביבך כדי לייעל את מהירות הפינוי וטיב הטיפול. 3)חובש צריך להיות אדם זריז מיומן וקר רוח - לא רצוי להגיע לזירת אירוע בבלק אאוט מוחלט.יש לדעת לתפעל ולהבחין במצבים ובמצבם של פצועים במהירות- שכן לחובש תפקיד מפתח של מתן סייוע רפואי ראשוני- וכל צעד שיבצע הינו קריטי עבור הפצוע. 4) חובש תריך לאהוב את העבודה שלו- תמיד לשאוף למלע בסולם ההכשרות שלו או בתחום ההכשרות הרפואיות בכלל. אף אחד לא רוצה חובש שחוק שלא נהנה ומרגיש סיפוק מעבודתו. בנוגע לשאלתך השנייה אני חושבת שיש המון מן המשותף לחובש ולרופא טוב. להזכירך רופאים לא נמצאים בבתי החולים בלבד ישנם גם רופאים שנמצאים ממש בשטח ועושים עבודתם בצמידות לכוחות רפואת החירום. רופא בגלל דרגתו- שהינה הבחירה ביותר בסולם הרפואה, צריך להדגים את אותן יכולות של חובש אך בתגבורת. שכן ,עליו להיות סמכותי יותר (לדעת לפקד על הדרגות הרפואיות שתחתיו) ועליו אחריות גדול פי כמה וכמה- בשל הידע הרפואי הרב שברשותו ויכולתו לבצע פרוצדורות רבות ומסובכות יותר בשטח (ניתוחי שדה) וכן לקבוע מוות ושלל דברים נוסיפים. לגבי חוויות- למרות הזמן הקצר יחסית שאני בתפקיד נתקלתי בקשת רחבה מאוד של מקרים - התקפי אפילפסיה, חוסר הכרה, נסיון התאבדות, תאונת דרכים, בליעת חומרים מסוכנים, הכשת נחש , התקפי חרדה )HY(, התקפי אסטמה ועוד המון המון דברים:) כל מקרה ומקרה שעברתי רק סייע לי בהבנת חשיבותו של התפקיד כל חוויה שכזו מפתחת אצלי את הרצון ללמוד ולדעת עוד- להשתפר ולהשתפשף בתפקיד שלי. קורס חובשים בצה"ל הינו קורס נהדר! על אף שמועבר בפרק זמן קצר מאוד ובאינטנסיביות רבה- הוא מכשיר אותך להתעסק גם עם מקרי שיגרה וחירום בדרך מצויינת- תרגול בחדר סימולציה עם בובות ממוחשבות ומשוכללות - תרגלי אר"ן נרחבים, תרגולי שטח מגוונים- חוויה נהדרת וגם מעשירה. בנוסף ללימודי חירום ושיגרה ישנם גם שיעורי טראומה, פרמקולוגיה, אנטומיה , בריאות הנפש ובריאות בצבא (כולל לימודי תברואה), ושיעורי החייאה. אני ממליצה לך מאד להתנדב! לא רק תסופקי נפשית ותעשרי את הידע הרופאי שלך -גם תצברי המון ניסיון! המון בהצלחה בראיונות הקבלה לרפואה ובכלל בכל דרך שבה תפני!!

למעלה