מד"א - TELL ME MORE

מד"א - TELL ME MORE

אז ככה, זוכרים את ההודעה הקודמת על התנדבויות? החלטתי לנסות לתרום את חלקי במד"א. לרגל ה"ראיונות" המתקרבים, חשבתי על כמה שאלות (כולם מוזמנים לענות, גם מי שלא שרת כחובש בכל מסגרת שהיא...): אילו תכונות צריך לדעתכם חובש טוב? במה הם שונות לדעתכם מתכונות שצריך רופא טוב? אילו חויות עברתם כחובשים? במה נתרמתם מחויות אלו? האם היו רגעים מסוימים בהם השתמשתם בכישורים שרכשתם מחוץ ל"משמרת" או ל"שירות הצבאי"? כיצד הקורס/ההכשרה שקיבלתם סייעה לכם להיות חובשים טובים יותר? האם הרגשתם שהייתם רוצים לשפר את ההכשרה שקיבלתם? מצפה לקרוא! (וגם להתחיל לעסוק בע"ה!!!)

dnme

New member
היי קונגונדה !

לדעתי התכונה החשובה לחובש הינה קור רוח ויכולת לתפקד במצבי לחץ (למשל, משפחה היסטרית או פצוע צועק ומיילל), העשויים להוציא אדם משלוותו. ההבדל העיקרי בין חובש לרופא הוא שאופי העבודה של החובש הרבה יותר מהיר ומיידי ומכאן חשיבותן של תכונות אלה, למרות שגם רופא טוב צריך אותן. היו כל מיני חוויות... כל אחת מהן עזרה לגשר על הפער בין מה שיודעים מהספרים לבין מה שצריך לעשות ואיך זה אמור להראות בפועל, שזה חשוב מאד, כי הפער יכול להיות גדול. לשמחתי, לא השתמשתי בכישורים שנלמדו בקורס מעבר למשמרות. התרומה העיקרית של הקורס והמשמרות שלאחריו הייתה עבורי בעיקר צבירת בטחון עצמי ונסיון, שכן את סכמת העזרה הראשונה ולעשות החייאה בסיסית (אגב, לא יצא לי מעולם לעשות) בתיאוריה כל אחד כמעט יודע.

Dr Carter

New member
היי איש!!

נגעת בנושא רגיש..חחחח סתם...דבר ראשון(ואתה מוזמן במסרים אם לא בא לך פה) מאיפה אתה...זה חשוב על מנת להפנות אותך לגורמים המתאימים... בד"כ..בראיונות לא נוגעים בנושאים כאלה..לא שידוע לי לפחות...פשוט תהיה עצמך..למזלנו מד"א זה עוד לא בן-גוריון... לגביי תכונות,חבל שבפורומים השכנים לא פותחים כאלו דיונים מעניינים ומשמעותיים.... תראה.לדעתי כל אדם יכול להיות חובש,אבל לא כל אחד יכול להיות חובש טוב..... יש מספר תכונות וכישורים שמבדילות בין השניים....הדבר הראשון לדעתי הוא-אנושיות וזה תקף לכל מקצועות הרפואה..יש כאלה שיטענו שאמבולנס הוא בסך הכל מונית עם חמצן(רגיל)..אבל לדעתי ממש לא,אפשר לעזור,לתמוך ולהשפיע בכל פן ברפואה.... אנשי הצוות הטובים ביותר שנתקלתי בהם הם בעלי BED SIDE MANNERS מעולים... דבר שני..צריך מידה של קור רוח...בשטח הדברים לא כאלו יפים וסטריליים כמו במיון ששם כל ההשפעות החיצוניות מנוטרלות(סכנה,מזג אווויר,בני משפחה זועמים וכו').ההתמודדות היא לעתים קשה ולפעמים הזירה מסובכת או מסוכנת או שיש ריבוי נפגעים.. תכונה נוספת היא-שיקול דעת בריא....וזה ברור למה.. בנוסף,ישנם כישורים טכניים הנדרשים,מיומנויות וכמובן רצון ללמוד ולתרגל בכל עת..... זהו,אני עוצר לפניי שאני ממשיך לעוד 4 עמודים :) אשמח אם מישהו יתקן,יוסיף וכו'...כמובן שקטונתי וזו רק דעתי ההזויה... מוזמן לפנות אליי אם תזדקק להכוונה.. שיהיה אחלה יום!

Dr Carter

New member
יחסית לשטח...ברור

יש גורמים שבביה"ח מובנים מאליו כגון-תאורה...עצם זה שהחולה על מיטה עם סקשן שמין..מרדים זמין,מאבטח זמין וכו'.. אני לא מזלזל בצוותי המיון חלילה וזאת אפילו התמחות שאם הייתה קיימת בארץ הייתי קופץ עליה בלי לחשוב אפילו...אני פשוט מבהיר את העובדה שנעים יותר לעבוד מבלי שיורים עליך..:)

moran f

New member
זה ממש לא מה שאמרת קודם

לא שעם זה אי אפשר להתווכח, אבל מה שטענת קודם היה רחוק ממה שאתה טוען עכשיו. אגב, במיון יכולות להיות בעיות שלא יהיו לך בשטח - ההשוואה לא חד כיוונית.

moran f

New member
קבל ציטוט

"ששם כל ההשפעות החיצוניות מנוטרלות(סכנה,מזג אווויר,בני משפחה זועמים וכו')." אין מצבים מסוכנים במיון? אין בני משפחה זועמים במיון??? (נכון, פה גם המטופלים הרבה פעמים זועמים, אבל זה לא אומר שהמשפחה שלהם לא). מזג אוויר - צודק. זה באמת אין במיון.

Dr Carter

New member
צודקת...אבל...

אני האחרון שיזלזל בצוותי המיון...אני מכיר גם את עבודת צוותי מד"א וגם את עבודתם..גם אני אישית נתקלתי במקרים של אלימות במיון..הכווונה היא..שישנם מאבטחים זמינים..מתחם מוגדר וכו'.... אל תחפשי כל מילה קטנה.... ברכות....

NesiZ 19

New member
היא מתוסכלת. עדיין לא הבנו ממה.

זה סוג של אנשים באינטרנט שאוהבים 'להכנס' באנשים. אוהבים להרגיש צודקים. אוהבים להעמיד אנשים על טעותם. גם אם זה לא כל כך רלבנטי לדיון. הפתרון-לשים סמיילי של חיוך, ופשוט לא להתייחס לתוכן. אתה סתם תוציא אנרגיות מיותרות ותתווכח עם קיר שבחיים לא יודה בטעותו.

Dr Carter

New member
צודק נסי אחי!!תודה../images/Emo13.gif

אני בד"כ מגיב בסמיילי..אבל אני לא רגיל לעוינות בפורום הזה..בסך הכל ניסיתי לעזור...

Dr casper

New member
הפוסל במומו פוסל

במקרה שלך אני דווקא יכול להבין ממה נובע התסכול, אבל המהפך שהתרחש פה מהעתודאי הנחמד שדואג לעשות את כל הטלפונים לכולם וכו' למגיב ממש מריר ועצבני (ע"ע ההודעה שרשמת אתמול ונמחקה) עדיין מדהים אותי. נאה דורש נאה מקיים.

NesiZ 19

New member
אני לא הבנתי מה הקשר ביני לבינה

אם מפריע לי שאנשים מתקבלים עם ממוצעי 117-119, ויש כבר למעלה מ20 כאלה בפורום, כאשר אין אחד כזה 'לא מהמגזר' עם הממוצע כזה, אז אין מבחינתי שום בעיה שיקראו לי מריר ועצבני. אולי אני באמת כזה. הנה, נתת איבחון מדוייק. אז עכשיו אני אשתוק ולא אדבר על התופעה המוזרה הזאת?, לא אעסוק בה?, כל יפי הנפש יכולים פשוט לא לקרוא את ההודעות שלי.

oshratush

New member
נסי...

כמו שאמרת מקודם, יש כמה אנשים יפי נפש כאן מעלינו שעדיין לא ממש התפכחו כנראה עם הזמן זה יגיע, אבל כל ההתרסות האלה והדיבור הקלוקל, צריך מתישהו להפסק. כל אחד כאן איכשהו חושב שדעותיו הן חורצות הגורל והנכונות ביותר. ולכן הם מחפשים אותך בפינה. אל תתייחס..רצוי שככה.

oshratush

New member
אני גם בהחלט מביעה

תהיה למה לשרשור שם למעלה הם לא משתתפים.

Dr casper

New member
לא הבנת למה הכוונתי

תאמין לי שבמקרה הספציפי הזה, הנושא הזה מתמיה גם אותי. אבל לא התכוונתי לתוכן של הדברים שלך אלא לצורה. גם אם אין לך כוונה לפגוע, צריך לדעת איך להתנסח, ולאחרונה ההודעות שלך לפעמים עוקצניות ופוגעות. ההודעה שכתבתי עליה היתה דוגמא. "עוד סיבה ללכת לירושלים"? נו באמת.

NesiZ 19

New member
יכול להיות שבהודעה הזאת

הייתי יכול להיות פחות בוטה. ואולי גם בהודעה שנמחקה מיוזמתי לפני כמה ימים. אבל כל העניין הזה של ניסוח פוגע ועוקצני זה כלי שאני שומר לעצמי במקרים מסויימים(עם כל שרשורי השמחה וה'דביקות' בפורום לאחרונה זה בולט אבל לא צריך להפריז עם התיאורים). לדעתי זה כלי לגיטימי וניתן להזיז באמצעותו דברים במקום לקפוא על השמרים ולחכות שדברים ינועו מעצמם. אגב, לפעמים אנשים נפגעים מדברים אחרים גם אם זה לא מגיע בצורה שעליה אתה מדבר(נסה לנחש על מה אני מדבר..).

למעלה