שוב חוסר הרגישות הזה
אני מדבר על דברים מאוד פשוטים ואתה מסבך אותם בכוונה כדי להימלט מהמסקנות. מי צריך מדד "להתפתחות רוחנית" או להתפתחות בכלל? רק האדם עצמו והאדם עצמו הוא זה שאמור לדעת. נניח ,סתם לדוגמא , שבנאדם הולך לחוג לריקודי עם וכל פעם שצריך לרקוד ריקודי זוגות הוא מציע לאיזו בלונדינית והיא מראה לו את הדלת. בוא ונניח שכל פעם אחרי אירוע כזה הבנאדם בדיכאון , עצבני , מסכן ושונא את עצמו פחד. יום אחד הוא עושה את אותו מעשה , מקבל את אותה התגובה ופתאום זה לא מזיז לו. הוא חושב "בסדר אני עשיתי את שלי , היא עשתה את שלה . מה שעשיתי הוא על אחריותי והצורה שהיא הגיבה היא בתחום סמכויותיה ואינה נוגעת לי בכלל." הץרחשה כאן איזו טרנספורמציה. כמובן אתה יכול להגיד שהבנאדם הזה חי שבוע על סודה לשתיה או היה חולה בחזרת , אבל בשביל מה לדבר על תרחישים אקוטיים כאלו. הרי יש ספקטרום מסויים של גירויים שאיתו האדם מתמודד בספקטרום מסויים של תגובות וברגע שהתגובה האנרגטית משתנה , סביר להניח שחל אצלו שינוי אמיתי. האדם שמכיר את עצמו , האדם שזוכר את עצמו , הוא יידע אם הוא התפתח. זה המדד היחיד הדרוש. לגביי הליכתך אחריי המהרישי , הרשה לי לפהק כי הנושא כבר משעמם אותי עד מוות. על פניו נראה שאתה כבר מזמן לא הולך אחריו כי שניכם כבר הרבה מאוד זמן לא זזתם לשום מקום. חג שמח ושבת שלום. דרול