מדיטציה ומחשבות

drall

New member
יש לך מחקרים מדעיים

להוכיח את התזה הזאת? מכיר מדען שהוכיח שיש קרמה?

sha7

New member
מחקרים על מדיטציה טרנסנדנטלית

אולי יש מישהו אחר רציני המעונין במחקרים. יצאו עד עתה 5 קבצים גדולים של מחקרים שפורסמו במיטב העתונות המדעית בעולם. אבל אין צורך להיות מדען על מנת לתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית. זה בסך הכל תרגול קל ופשוט.

danigl

New member
על מחקרים אלו

תודה על ההבחנה. באתר של המדיטציה הטרנסנדנטלית של טבעלייף שבתובתו: http://www.tevalife.com/forum/FORUM.asp?FORUM_ID=255&CAT_ID=22&Forum_Title=מדיטציה%20טרנסדנטלית אכניס מפעם לפעם מחקר כזה או אחר מתוך ה-700 שנעשו ופורסמו עד כה. את/ה מוזמן/נת. גם כל האחרים מוזמנים לא סיפורים. לא אגדות. דברים אובייקטיביים של ממש. חג שמח דניאל

zoozoo7

New member
חזרנו לרקוד את אותו ריקוד כמו פעם

אנחנו משתמשים באותם מושגים אבל מבינים אותם אחרת. אתה אומר שרמה רוחנית, היא מדד אותו קובע האדם עצמו , לעצמו. זה בסדר מבחינתי. כל אחד רשאי להכריז על רמתו הרוחנית לעצמו או לאחרים. אני אומר שכל אבן בוחן שאדם משתמש בה כדי לקבוע לעצמו את רמתו הרוחנית, לא יכולה להיות מדויקת. נקח את הדוגמאות שאתה הבאת (ושוב יכול להיות שאני לא מבין נכון את המושגים שאתה משתמש בהם): אם אדם מרגיש אושר והרמוניה אחרי קונדליני , זאת רמה רוחנית אחת ואם הוא מרגיש את אותה הרמוניה כשהוא תקוע בבית סחור עם פנצ'רים ובלי דלק זאת כבר רמה אחרת. זה יכול להיות נכון ויכול להיות שמה שהוא מרגיש באמת קשור לרמה הרוחנית שלו. מצד שני, אותה תחושה מיוחדת יכולה להיות קשורה לאלפי גורמים אחרים שאין להם קשר לרמה הרוחנית של אותו אדם. אולי חיבוק שהוא קיבל מאמא שלו שהיה בן 3 הגיע לבשלות דווקא באותו מעמד של הפמצ'רים בבית סחור. אם אתה רוצה להיות יותר מיסטי אז אולי בגלגול אחר, באותו מקום בדיוק הוא קיבל את הנשיקה הראשונה שלו ובגלל זה התחושה הטובה וכו' וכו'. לכן אני לא סומך על מדד כזה כדי לקבוע רמות רוחניות מה גם שאני לא יודע בדיוק מה זאת רמה רוחנית. יכול להיות שגם היטלר היה בטוח שהוא טוב לב או ברמה רוחנית גבוהה. הוא התעסק הרבה בתורת הנסתר. מצד שני, התחושות שלנו הן הדבר היחידי שיש לנו כדי לעשות איזושהי הערכה ולכן אני לא שולל את מה שאתה אומר לגמרי. לגבי התקדמות כתוצאה מטכניקות, כאשר תגדיר התקדמות מהיכן להיכן אפשר יהיה לדבר על זה יותר ברצינות. לגבי "האם מדיטציה מביאה להארה" זה נושא מורכב ביותר ובדיונים עליו תמיד מגיעים לשאלות הפילוסופיות על גורל וזמן שאין עליהן תשובות מעשיות.( לדוגמא: האם הגעתי להארה בגלל שהמדיטציה הכינה את המערכת גוף-רוח שלי לקבלת מצב כזה של הארה או שפשוט הגיע הזמן שלי או שבגלל שהגורל קבע שבעוד 10 שנים אני אגיע להארה אז 10 שנים לפני כן פגשתי מורה שלימד אותי מדיטציה וכו') אם אתה מרגיש יותר נוח עם עצמך כשאתה נותן לעצמך תשובות חד משמעיות בנושא הזה, אז יופי לך. ההבדל המהותי בין הגישות שלנו הוא שאני סומך על אדם אחר (מהרישי) והולך אחרי מה שהוא מציע לי (בגלל אמונה שיש לי בו בעקבות תחושות פנימיות שלי) ואתה הולך אחרי עצמך, בגלל אמונה שיש לך בתחושות הפנימיות שלך. בסופו של דבר , אין כאן שום דרך לקבוע מה יותר נכון. עד כאן?

drall

New member
שוב חוסר הרגישות הזה

אני מדבר על דברים מאוד פשוטים ואתה מסבך אותם בכוונה כדי להימלט מהמסקנות. מי צריך מדד "להתפתחות רוחנית" או להתפתחות בכלל? רק האדם עצמו והאדם עצמו הוא זה שאמור לדעת. נניח ,סתם לדוגמא , שבנאדם הולך לחוג לריקודי עם וכל פעם שצריך לרקוד ריקודי זוגות הוא מציע לאיזו בלונדינית והיא מראה לו את הדלת. בוא ונניח שכל פעם אחרי אירוע כזה הבנאדם בדיכאון , עצבני , מסכן ושונא את עצמו פחד. יום אחד הוא עושה את אותו מעשה , מקבל את אותה התגובה ופתאום זה לא מזיז לו. הוא חושב "בסדר אני עשיתי את שלי , היא עשתה את שלה . מה שעשיתי הוא על אחריותי והצורה שהיא הגיבה היא בתחום סמכויותיה ואינה נוגעת לי בכלל." הץרחשה כאן איזו טרנספורמציה. כמובן אתה יכול להגיד שהבנאדם הזה חי שבוע על סודה לשתיה או היה חולה בחזרת , אבל בשביל מה לדבר על תרחישים אקוטיים כאלו. הרי יש ספקטרום מסויים של גירויים שאיתו האדם מתמודד בספקטרום מסויים של תגובות וברגע שהתגובה האנרגטית משתנה , סביר להניח שחל אצלו שינוי אמיתי. האדם שמכיר את עצמו , האדם שזוכר את עצמו , הוא יידע אם הוא התפתח. זה המדד היחיד הדרוש. לגביי הליכתך אחריי המהרישי , הרשה לי לפהק כי הנושא כבר משעמם אותי עד מוות. על פניו נראה שאתה כבר מזמן לא הולך אחריו כי שניכם כבר הרבה מאוד זמן לא זזתם לשום מקום. חג שמח ושבת שלום. דרול

zoozoo7

New member
עשית לי את היום

תודה ששמת אותי ואת מהרישי באותה העמדה. חוץ מזה מה כבר כתבת שהוא שונה ממה שאני כתבתי? אני מסכים איתך. אני גם חושב שאדם יכול להסיק לגבי עצמו, אבל בערבון מוגבל, בזהירות ובצניעות. אתה חושב שאדם יכול להסיק מסקנות נחרצות וחד משמעיות. אני נזהר בהן. אתה נחרץ בהן. זה כל ההבדל.

hary_i

New member
אני לא מבין למה אתה בכלל מתיחס

למה אתה מתייחס בכלל לדרול? לפי כל ההודעות שלו כאן מדובר באדם בעל אגו חולני שחושב שהוא יודע הכל כאשר הוא אינו יודע כלום. אני חושב שאין טעם שנמשיך להתייחס אליו.

drall

New member
שיא עולמי חדש

הצלחתי להסביר משהו לאחד מחסידי המהרישי. יש מדד , הוא פנימי, רק האדם יכול להשתמש בו על עצמו . כל יתר המדדים הם חנטריש. צעד קטן לזוזו, צעד קטן לדרול. תודה אלוהים , תודה על הכל.

barak001

New member
אני נגעל

להיות פה בפורום מדיטציה ולקרוא את כל הריבים האלה. פורום מדיטציה זה מקום שצריכה לשרור בו שלווה. לא באתי להיות שופט, אבל נראה שכל מה שמעניין את דרול זה ריב ומדון. דרול, לכל אחד יש זכות לאמונה ולדיעה. אז די כבר עם ההשתלטות הזאת. אם לא טוב לך לקרוא פה את ההודעות שסותרות את הדיעה שלך אתה לא חייב להסתובב פה. אני לא מכיר אותך אבל נמאס לי כבר לראות את השם שלך מתנוסס בכל מקום. תן לחיות בשקט באינטרנט.

hary_i

New member
צודק במאה אחוז.

אכן, יש כאן מספר אנשים שאוהבים לריב וזה כנראה מעודף אגו. כדאי שילכו לתרגל מדיטציה ויחזרו אחר כך.

למעלה