מדיטציה ומחשבות

drall

New member
לא כל כך הבנתי אותך

וזה עניין רגיל , כלומר הבנתי מה אמרת אבל לא הצלחתי לשים אצבע על ההקשר. מבחינתי הזכות להביע דעה חייבת להסתמך על איזשהו ידע קודם כל. דרול

zoozoo7

New member
יפה, דרול, באתי לבקר ואני רואה

שהתרככת קצת. אולי אתה מתבגר ואולי סתם מתפתח. אני גם רואה, שבכל זאת אתה חושב כמוני, בסופו של דבר, ואומר שאין מדדים להתפתחות או התקדמות רוחנית. מכיוון שכך,לעולם אין לדעת, אם טכניקה מסוימת היא אמיתית או לא כי לדעתי טכניקה יכולה להמדד רק ביכולת שלה לקדם אותנו. מכיוון שאי אפשר למדוד את היכולת של טכניקה לקדם אותנו,(ועל זה אנחנו מסכימים) אין לדעת אם היא אמיתית או לא.(וכאן אתה טועה בחלוקה לטכניקות אמיתיות ולא אמיתיות) לכן מה שנשאר לנו למעשה זה לסמוך על איזושהי תחושה פנימית חזקה שמה שאנחנו עושים הוא הדבר האמיתי. לי ולעוד רבים יש את זה ממדיטציה טרנסנדנטלית. לאחרים יש את זה מללכת בדרכי חזרה בתשובה , זן, אושו, טיוהר דרווישים, להתפוצץ בקניונים, רייקי, טנטרה, אום, האטה יוגה, אלכוהול, סמים, כתיבה, צרכנות, עבודת כפיים, סיינטולוגיה,לעשות חרקירי, גורדייף, אמה, קרישנה, וודו ועוד הרשימה ארוכה ארוכה. וזה מה שאתה עושה. סומך על התחושות האישיות שלך אבל משליך מהן על הצרכים של אנשים אחרים. תן לאחרים להחליט מה נכון להם ומה לא. זה חלק ממסלול לימודים שכדאי לכל אחד לעבור. אל לנו לשפוט עבור אחרים טכניקות אחרות לחיוב או לשלילה. אין לנו מספיק כילים לכך.

drall

New member
אני לא מקבל אף מילה

ממה שאתה אומר. חג שמח. בוודאי שיש מדד להתפתחות רוחנית. תמיד היה. כשאדם מרגיש שלווה , יופי , הרמוניה וסיפוק אחרי שהוא מבצע את קונדוליני של אושו , זו רמה אחת. כשאדם מרגיש את אותה הרגשה כשהוא נתקע בלי דלק עם ארבעה פנצ'רים באמצע בית סחור בשעה שתיים לפנות בוקר , זו רמה אחרת לגמרי. גם כאן הממצאים קובעים את המדד ולא ההפך. אתה לא יכול לקבוע מדד שרירותי לזה כמו שלא קובעים מדד שרירותי לשום דבר. גם את מעלות הצלזיוס לא קבעו ע"פ מדד שרירותי. בדקו מתי מים קופאים בלחץ אטמוספרה ומתי הם רותחים וכך החליטו. דרול

hary_i

New member
אתה סותר את עצמך

כשאני אומר שיש מדד אתה אומר שאין מדד ושאי אפשר למדוד את זה עכשיו אתה אומר שיש מדד. אז טוב, יש מדד. אני יכול להגיד אותו דבר על עצמי כשאני קם ממדיטציה אני מרגיש שלווה, יופי הרמוניה, סיפוק, אושר ועוד ועוד. אבל זה מדד סוביקטיבי ולכן בהחלט ניתן לא להסכים איתי וזה לגיטימי. לעומת זאת כאשר בדקו את גלי המוח, חילוף החומרים נשימה ועוד מדדים המצביעים על רגיעה אצל אנשים גילו רגיעה עמוקה מאד בזמן ובעיקר אחרי מ"ט ואלו מדדים אוביקטיביים שבעצם רק דרול מתווכח איתם וכשמעמידים אותו אל הקיר אז הוא אומר, טוב זה נכון אבל זה לא רלוונטי למדיטציה. אני מציע לכולם לחפש את הויכוח של דרול עם יאגה1 כיצד הוא מצא סתירות אחת אחרי השנייה בדבריו של דרול. הוא עשה את זה בצורה יסודית ביותר. אני לא עושה את זה כי כאמור בשבילי דרול הוא רק ליצן ובקומדיה אני לא מחפש עומק.

chataka

New member
נו, כנראה שלא זהו. הארי- תגיד

על שייקספיר שמעת? קומדיות דלוחות - שזוף אוזנייך: TRANIO: Mi perdonato, gentle master mine, I am in all affected as yourself; Glad that you thus continue your resolve To suck the sweets of sweet philosophy. Only, good master, while we do admire This virtue and this moral discipline, Let's be no stoics nor no stocks, I pray; Or so devote to Aristotle's cheques As Ovid be an outcast quite abjured: Balk logic with acquaintance that you have And practise rhetoric in your common talk; Music and poesy use to quicken you; The mathematics and the metaphysics, Fall to them as you find your stomach serves you; No profit grows where is no pleasure ta'en: In brief, sir, study what you most affect.

drall

New member
תקרא בבקשה את התשובה שלי

בתחתית. אבל חוץ מזה, מי למעשה מדד כזה? רק מ"ט כדי לשווק את עצמה טוענת שיש לה מדדים מדעיים ואחר כך אנשים שמבינים במדיטציה ומנסים למנוע מהמ"ט לנצל את תמימותם של התמימים ואז אותם האנשים טוענים שיש מדד אחר או שאין מדד בכלל. השאלה האמיתית לדעתי , היא האם באמת יש טעם להלחם נגד התעמולה השיווקית המאוד ילדותית של המ"ט. האם צריך בכלל להתייחס לטענה שהמ"ט מביאה להארה אחרי זמן קצר כפי שאומרים גליקר ודומיו? לדעתי התשובה שלילית. אם אדם מתרגל מ"ט חמש שנים , הוא כבר יודע טוב מאוד שהוא לא מואר ושהוא לא בדרך להארה ושום דבר מהסוג הזה. הוא כמובן יכול לשטות בעצמו ולספר לעצמו סיפורים שהארה היא לא ככה אלא ככה או אחרת. אבל חבריה , כאן באמת אנחנו מותחים את יכולת ההונאה העצמית לקצה גבול היכולת כי בכל הספרות הסאטורי מופיע מוחשי כתאונה חזיתית , זה לא דבר שניתן להחמיץ במקרה. היום ישנם כבר אפילו בארץ מספיק מקומות שמלמדים ומתרגלים בהם טכניקות אמיתיות , ומספיק שאדם ילך לשם פעם או פעמיים ויבין בעצמו שאין לו מה לחפש במ"ט. בכלל , כבר עשר עשרים שנה , מגיעים למ"ט בעיקר כל מיני חולים ונואשים שיש להם כל מיני מחלות כרוניות או סופניות והם נאחזים בהבטחות המהרישי שירחיק אותם לחודש חודשיים מהמלאך עם המספריים. אז אתם יודעים מה? שילכו לגליקר. מדיטציה לדעתי היא המפתח למסתורי העולם ולסודותיו ואני לא רואה טעם בזה שילמדו אותה אנשים שכל עיניינם בחיים הוא הפרידה הממשמשת מהסובארו , הואזות והצ'ולנט. תודה רבה , אני לא צריך אותם. למעשה אם יגיע אלי מישהו כזה שוב , אני אשלח אותו ישר לדני ושיהיה לשניהם לבריאות. דרול

danigl

New member
רק TM מביאה מחקרים. כי רק היא עובדת

דרול יקר נכון. רק TM מביאה מחקרים, כי רק TM מספקת את הסחורה. כל סוגי המדיטציה מדברות גבוהה גבוהה על התוצאות שהן נותנות. כמעט שעל אותן התוצאות. על תוצאות שאפשר בקלות להוכיח בצורה אובייקטיבית. אבל האם הן מראות שאכן התוצאות הללו מושגות. לא!!!! הן רק מדברות על כך. אני זוכר, כשהתחלנו בארץ עם TM, לפני שבאו כל מידי מדיטציות זרות ומוזרות, קמו כל מיני מדיטציות שטענו שהן כמו TM. מי שחושה שיש לו מה לתת, שיוכיח זאת בצורה אובייקטיבית. כעת הטעות שלך, הטעות הגדולה: ב-2-3 קורסים האחרונים שלימדתי, היו רק 3 אנשים (מתוך כמעט 15), שהם מעל גיל 35. חברה צעירים, בריאים, מאושרים. בני אדם שיודעים שבחיים יש הרבה יותר מאשר לקום, לאכול, לעבוד, לעשות סקס, לישון, לקום, לאכול.... הם הלכו על הדבר האמיתי, היחיד, שמספק להם את היותר הזה. הם לא מצטערים על כך שעשו זאת, למרות המחיים הגבוהים. כי זה אחד הדברים היפים ב-TM. התוצאות מופיעות ישר מהתחלה. ככל שהזמן עובר, הן מתרבות ומצטברות. שוב, נכון. גם אנשים חולים, איך אמרת "חולים ונואשים שיש להם כל מיני מחלות כרוניות או סופניות והם נאחזים בהבטחות המהרישי שירחיק אותם לחודש חודשיים מהמלאך עם המספריים." אבל, לא הבטחות ריקות דרול. הבטחות של ממש. הוכחות מוצקות. למשל, מאות אלפי אנשים בעולם, שכבר היו במעגל הקסמים הנורא של שלקחת את התרופות האיומות ללחץ דם גבוה, לא נזקקים לרעלים הללו, בהמלצת הרופא שלהם, לאחר 5 - 63 שבועות של תירגול TM. אבל, זו רק הדרך, המיוחדת והנעימה של TM. אפילו לא המטרה. כי אלפי (!!!!) בני אדם בעולם, חווים הארה מלאה, כתוצאה מתרגול TM. בניגוד לך, כל מי שיבוא אלי בתום לב, בין אם הוא רוצה לשפר את בריאותו, בין אם הוא רוצה להרויח יותר ולקנות סובארו, בין אם הוא seeker אמיתי של רוחניות והארה, אני, אלמד אותו בשמחה. אם הוא מגיע אלי, זה לא משום שבמקרה הוא ראה מודעה, או שמע מחבר. הוא מגיע אלי משום שבקארמה שלו (ובקארמה שלי) כתוב חד משמעית שאני המורה שלו. גם אתה דרול, בקטגוריה הזו. אני לא זוכר בדיוק, אבל נדמה לי שלפני שהגעת אלי, ללמוד TM, לא היה לך עניין רב ברוחניות. אפילו אם רק את זה עשתה לך TM, שהביאה אותך למה שאתה היום (מלבד קבלת 100 במבחנים), אני חושב שזה הישג אדיר. מאחל לך שבוע נפלא דניאל

drall

New member
הזיכרון שלך לא משהו

כח שנה וחצי לפני שהגעתי אליך כבר למדתי יוגה אצל דויד הר ציון במלוא הדרו , אולי זה לא רוחני מספיק בשבילך , לא יודע. אבל אני ממש לא מאשים אותך על חוסר הדיוק הזה , כי זה באמת עניין עתיק. בכל אופן אין בעולם ולא תהיה טכניקת מדיטציה אמיתית שתטען לתוצאות אוביקטיביות. המבנה האנרגטי של האדם (ברור לי שאתה לא יודע מה זה , אבל אפשר ללמוד) הינו מורכב מדי וכיאוטי מדי בשביל זה. דרול

danigl

New member
הזכרון שלי בסדר גמור

כתבתי אליך דואל אישי בנושא. ראה אם אתה יכול להרים את הכפפה. דניאל

zoozoo7

New member
זאת בדיוק הנקודה

כשאדם מרגיש שלווה , יופי , הרמוניה וסיפוק אחרי שהוא מבצע את קונדוליני של אושו זה באמת יפה אבל אדם לא מרגיש את זה כל פעם שהוא עושה קונדליני של אושו אחרת כל העולם היה עושה קונדליני של אושו כל הזמן. לכן זה לא מדד מדויק. מים מזוקקים ב 1 אטמוספרה ב 0 מעלות תמיד יקפאו ולא חשוב מה המצב רוח שלהם. כנ"ל אדם שתקוע בבית צחור ב 2 בלילה. יכול להיות מבסוט ולחשוב שזה מדד בשבילו אבל שבוע אחרי זה הוא יהיה תקוע בבית נבאללה וירצה לירות לעצמו ברגל מרוב עצבים. בגלל זה (חוסר היציבות שלנו כבני אדם) אין לנו דרך למדוד טכניקות. במ.ט. אנחנו מודדים פרמטרים שונים אבל הקשר שלהם להתפתחות רוחנית הוא לא יכול להיות מוכח כי לא ממש ניתן להגדיר התפתחות רוחנית.

zoozoo7

New member
באופן כללי

התפתחות היא משהו שבעבר היה פחות ממנו וכעת יש יותר. רוחניות היא דבר שלא ניתן להגדרה ולכן התפתחות רוחנית קשה וחמקנית להגדרה. מאותה סיבה יש כל כך הרבה מקום לקשקשנים ושרלטנים בתחום ואין לנו שום דרך אמיתית לדעת שהם כאלו. הדבר היחידי שאפשר לעשות זה ללכת עם התחושות שלנו ולהגיד זה מתאים לי או זה לא מתאים לי

chataka

New member
אמרת 3 דברים

ברשותך אני אתייחס רק לאחד- ההגדרה של התפתחות "descent with modification." אמר דרווין. ההגדרה שלך קצת בעייתית בעיניי כי היא מדברת על הגדלה כמותית של משהו קיים, כשהתפתחות- במובן אבולוציה- מדבר על תהליך שינוי לאורך זמן בו נוצר מצב חדש לגמרי, "זן" (עם ובלי מרכאות) חדש. עכשיו, אותי לא מעניינים מדעני המהרישי ובעיניי מדע ומדדים מדעיים אינם אובייקטיבים אלא נורמטיביים (מוסכמים על הרוב), וממילא אין בהם כדי לתת הסבר מלא לאף תופעה. מקסימום תיאור חלקי. מצד שני, אבולוציה היא עניין די פשוט להבחנה בגלל שנוצר בו מצב חדש. זה לא כמו המצב הקודם אבל יותר (נניח שעתיים ביום הרמוניה שלווה יופי וסיפוק, ושנה אחרכך- 5 שעות ביום וכו וכו) - זה לא ממש התפתחות, יותר כמו חינוך ע"י התנייה ושינון. דרגת התפתחות רוחנית חדשה היא מצב עם חוקים שונים לגמרי ולכן ניתן לזהות אותו- גם אם לא להסביר או להוכיח.

zoozoo7

New member
גם אצל דארווין

יש הגדלה של משהו קיים (תכונות מסוימות גדלות בעוצמתם ואחרות קטנות בעוצמתם) ובסוף נוצר משהו חדש אבל הוא מבוסס על הישן (רוב הdna והגנים נשארים בצורתם המקורית והישנה.אם נניח לרגע שהאדם מוצאו מהקוף ולא ישירות מיצורים חד תאיים).עוד אצל דארווין ההתפתחות היא לא באותו יצור עצמו אלא עם התקדמות הדורות של אותו היצור. אבל נניח לרגע את הדורות ואת דארווין. אנחנו מדברים על התפתחות רוחנית ואני רואה רוחניות כהארה. מכיוון שאי אפשר להגדיר הארה בצורה טובה ומדוייקת (קצת כמו שאי אפשר להגדיר אהבה בצורה טובה ומדוייקת) אז אי אפשר להגדיר מהי התפתחות רוחנית. לכן, כמו שכתבת ואני מסכים איתך :[(נניח שעתיים ביום הרמוניה שלווה יופי וסיפוק, ושנה אחרכך- 5 שעות ביום וכו וכו) - זה לא ממש התפתחות, יותר כמו חינוך ע"י התנייה ושינון. ] אי אפשר לשפוט התפתחות רוחנית על ידי שינויים באופי או במצבי רוח או בהתנהגות או ברגשות וכו'. אלו דברים שקורים כל הזמן ואי אפשר לקשר אותם דווקא למדיטציה או תרגול אחר כי ישנם אלפי גורמים מהם אנחנו מושפעים ואי אפשר לבודד אותם ולכמת את השפעתם. זה מה שכתבתי לדרול. הארה, לדעתי, היא מצב חדש או אדם מזן חדש. אדם עם תודעה שונה לחלוטין. לכן אולי זה יכול להתאים למה שאתה אמרת על דארווין. כדי להגיע להארה צריך התפתחות רוחנית. ללכת ממצב תודעה אחד שייש בו פחות מה"הארה" אל מצב תודעה אחר, שונה, חדש שייש בו 100 אחוז הארה. אין כזה דבר 30 אחוז הארה אבל זה רק כדי לחדד את הנקודה. אבל זה נושא נפרד.

drall

New member
בדיוק הייתה לי שיחה על זה אתמול

וזה באמת משהו מדהים. תפיסת ההארה , תמיד מתחברת לתפיסת העולם. נניח בזן-בודהיזם, האנשים גרים בתוך מנזר וכשאתה גר במנזר איך אתה עולה ממקום למקום? מדרגות בד"כ. גם התפיסה שלהם של ההארה היא מדרגתית. סאטורי ראשון , סאטורי שני וכן הלאה. בטאואיזם ובחסידות האנשים חיו בטבע הפראי. אין להם מדרגות , יש הרים , יש גבעות , צוקים וסלעים. גם ההתפתחות שלהם היא כזאת , קפיצה מפה לשם , נפילה, טיפוס . ההתקדמות ווהתפתחות הם רציפים , לא הדרגתיים כמו בזן. סתם רעיון נחמד דרול

בארס

New member
התפתחות.

קח ילד בן 4 עכשיו התבונן בו כשהוא בן 30 התפתחות. התפתחות רוחנית היא אובייקטיבית ואמפירית לא פחות מכך. אולי יותר. זה שלאף אחד כאן אין ששמץ של מושג במה דברים אמורים כאשר מדובר בהתפתחות רוחנית לא אומר שהיא אינה ... ממשית לחלוטין. על כל המשתמע מכך. כרגיל...התמונה שה"סיפור הזה" אמורה להראות לך ..לי...למויישלה...היא איפה נמצאת הכרת העולם שלנו?...על מה מבוססת תפיסת עולמנו? כמה ממנה היא מופרחת?...ולאיזה מבואות סתומים היא סוחפת אותנו? המשך יבוא. :)

chataka

New member
תפיסה, הכרה, שינוי (דני- המשך)

בארס חבר של קון. השאלה\אמירה של בארס נוגעת ישירות לתוכן הספר, אני ארחיב מעבר לזה- קון מדבר על חילופי פרדיגמות, תהליכי הלידה של פרדיגמה חדשה והחוקיות השיטתית של מעברים שכאלה , והצורך בהם כדי שתהיה התפתחות. המיקרוקוסמוס הקטן שלנו כאן כולל מדגם מייצג (אם כי לא מאוזן מבחינה פורפורציונלית). ההתפתחות היא התפתחות. לדעתי אין מקום להפרדה בין התפתחות פיזית לרוחנית כשמדברים על העקרונות המנחים והחוקיות הבסיסית שלה. כמובן שחומרים שונים מתנהגים בצורות שונות, בממדים שונים- אבל כמאפיין פעולה קוסמית בסיסית, יש לה שיטה ויש לה סיבה. ואין לי שמץ מהי :)

למעלה