מדיטציה ומחשבות

drall

New member
מדיטציה ומחשבות

הודעה הזאת מיועדת בעיקר להארי , כיוון שרוב האנשים האחרים כאן מנוסים בטכניקות אמיתיות של מדיטציה ולהם מה שאני הולך להגיד כאן הוא מובן מאליו. "חושך" אינה טכניקה של מחשבות. למעשה מרבית הטכניקות האמיתיות לא מתעסקות במחשבות . יש כמובן יוצאות מן הכלל הזה כי מדובר במאות של טכניקות אמיתיות ולכל אחת מהן הגישה שלה. נכון , בכמה טכניקות אמיתיות יש התייחסות למחשבות , נניח בזאזן , בכמה גרסאות ביזאריות של ויפאסנה ויש עוד כמה.מי שמתרגל את הטכניקות הללו , מבין את העניין ויודע מה לעשות. אבל ככלל , אין הטכניקות האמיתיות נוגעות במחשבות , כלומר הטכניקה פועלת בלי שום קשר לתהליך המחשבתי של האדם ואחת היא לה מה האדם חושב או האם הוא חושב בכלל משהו. חושך היא דוגמא קלאסית לפעולת הטכניקה האמיתית שאין לה דבר וחצי דבר עם המחשבות. דרול

מחשבות

מחשבות הן כמו "רעש " במדיטציה, ואני מבינה שצריך להשאר מאוזן ולהמשיך לתרגל (בויפאסנה בכל אופן) ובאופן אישי בימים האחרונים יש לי יותר רעש מתמיד...

hary_i

New member
מספיק עם ההבחנה המלאכותית הזו

בין טכניקה אמיתית ולא אמיתית. יתכן שאכן ה"טכניקה" שאתה קורה לה חושך לא מתעסקת במחשבות אבל היא גם לא עוברת מעבר למחשבות. זאת הייתה הטענה שלי שהיא מתעסקת במחשבות. טכניקה שלא עוברת מעבר למחשבות היכולת שלה לקדם אותך היא אפסית.

drall

New member
האבחנה טיבעית

שכן מצד אחד ישנן הטכניקות האמיתיות שמביאות את האדם למצב מדיטטיבי ואילו מאידך ישנה "המדיטציה הטרנסטנדלית" שמסתמכת על מחקרים מדעיים ומתיימרת להביא להארה דבר שהוא בעיני מופרך ןמגוחך כיוון שלא יעלה על הדעת שגורו שהוא צינור לאלוהות יבקש הוכחות ממדען שהוא מקסימום צינור לפנטיום שלו. אני לא רוצה להתייחס בשום צורה למדיטציה הטרנסטנדלית , יראו האנשים ויסיקו מסקנות בכוחות עצמם. מה שכן , כדי להסיר ספקות ולבער את אי הדיוקים הייתי רוצה להדגיש כי לטכניקות אמיתיות אין עניין ב"מעבר אל מעבר למחשבות" וזה נכון לגביי טכניקות אמיתיות שמטפלות במחשבות וגם נכון לגבי טכניקות שאין להן עניין במחשבות. טכניקות מדיטציה אמיתיות עוסקות בהבאת אדם למצב מדיטטיבי ותו לא. כל זמן שתהליך זה מתבצע , הטכניקה אפקטיבית וכשהוא לא אז לא. לגבי "מעבר אל מעבר למחשבות", התופעה הזו ידועה ומוכרת אבל היא אינה מטרה או הישג בכל מה שנוגע לטכניקות מדיטציה אמיתיות. לגביי יכולת הקידום של טכניקות מדיטציה אמיתיות , אין ולא יכול להיות שום מדד כזה , אני מציע למי שרוצה לדעת להתנסות בעצמו בכמה מתוך מאות טכניקות המדיטציה האמיתיות הידועות ולהגיע לבד לתשובה לשאלה עד כמה טכניקות מדיטציה אמיתיות אלו קידמו אותו. דרול

הזכות להביע דיעה

אני חושבת שעל מדיטציה אפשר להביע דיעה, אפשר להתייחס בחיוב או בשלילה על פי ידע אישי או כללי. מי שחושב שאין נכון ולא נכון, וחושב שזה נכון סותר את עצמו ומי ששולל את השולל שולל לא פחות

hary_i

New member
צודקת

כל מהות הפורום הזה הוא להביע דעה. דרול יש לו דעה חד משמעית נגד מדיטציה טרנסנדנטלית מסיבה מאד לא ברורה. יתכן והוא מקנא בהצלחה או משהו אחר אני לא יודע. נכון יש מחקרים מדעיים על מדיטציה טרנסנדנטלית מה שאין על אחרות אבל יש גם מאות אלפי אנשים שלמדו ויעידו בעצמם על הטכניקה הזו מה שגם אין לטכניקות אחרות אז אם כך אני חושב שאפשר לומר שמדיטציה טרנסנדנטלית היא היא האמיתית וכל השאר לא. אבל הגישה שלי למרות היותי מתרגל אדוק של הטכניקה היא הגישה היותר פתוחה אם לא הייתי בעל גישה פתוחה, לא הייתי יכול לנהל את הפורום הזה. ועכשיו ניתן להבין מדוע תפוז זרקו את דרול מניהול הפורום הזה.

drall

New member
שוב אתה טועה ומטעה

מכתב ההתפטרות שלי הועבר לבאי הפורום יום לפני שהעברתי אותו להנהלת הפורומים. כמו כן קח בחשבון שאני , בתור מנהל פורום מעולם לא פגעתי בזכותו של מישהו להסביר טכניקה כזו או אחרת בה הוא דוגל. התנגדתי ואני עדיין מתנגד גם לויפאסנה של גוואנקה ולהבדיל , גם למ"ט ועובדה שפירסמתי במדור מאמרים , ביקורות נילהבות על שתי הטכניקות האלו למרות שאני שולל אותן מכל וכל. יחס כזה , לא קיבלתי ממך לדוגמא , כשביקשתי לפרסם מאמר על המנגנון של המדיטציה הטרנסטנדלית . אבל יקראו אנשים בעצמם ויסיקו את המסקנה המתבקשת. דרול

hary_i

New member
אני לא מטעה

מה שאני אומר הן העובדות כפי שנמסרו לי ע"י הנהלת תפוז ברור שאתה לא תרצה להודות בזה... אתה הרי לא מבין דבר וחצי דבר במדיטציה טרנסנדנטלית וזה כבר הוכח אתה יכול לכתוב מה שאתה רוצה אבל כמו שאמר דני גליקר, אתה מבין במ"ט כמו שילד בכיתה א' מבין בחינוך. אבל אתה מוזמן לכתוב על המנגנון של המ"ט כאן כדי שכולם יראו מה אינך יודע.

drall

New member
הסיבה שהתפטרתי

הייתה שהנהלת הפורומים לא רצתה להתעסק עם אינקה ואתה צריך להבין אותם , גם אתה לא רוצה להתעסק איתו. זה שהם לא רוצים להודות בזה , זה מובן ואנושי , בכל מקרה , אלמלא אינקה הייתי יכול להמשיך לנהל את הפורום עוד כמה שנים. הייתי יכול אבל לא הייתי רוצה. אני שמח מאוד שאני לא מנהל את פורום מדיטציה כרגע , די לי בזה שהקמתי אותו ושאני מסייע לו , עיחד עם עוד כמה , לשמור על הרמה הגבוהה שמייחדת אותו בתוך שאר הפורומים הרוחניים העמוסים בקשקשת. דרול

hary_i

New member
ועוד דבר

אני מעולם לא התגדתי שתפרסם מאמר על המנגנון של המ"ט אני בכל מקרה קורא לך עכשיו לפרסם מעל גבי הפורום את המנגנון כפי שאתה חושב שהוא ולשמחתינו יש לנו כאן בפורום מורה מוסמך למדיטציה טרנסנדנטלית והרי לכל באי הפורום ברור שאדם שמתרגל את המדיטציה הטרנסנדנטלית כשלושים שנה וגם למד איך להורות אותה מיפי מהרישי בעצמו, מן הסתם יודע להסביר הרבה יותר טוב את המנגנון של הטכניקה הזו. אז אם אתה רוצה לעשות צחוק מעצמך, אז בבקשה. אני גם אבין אם לא תרצה, אני לא הייתי רוצה במקומך כי אני מאד לא אוהב לעשות צחוק מעצמי. אני אשמח לקרוא ולצחוק, אני הרי צוחק מרוב ההודעות שלך. וכן, אני אוהב לקרוא אותם ברובן כי הן הצגת בידור לא רעה. כמובן שרוב הודעותיך בעיקר אלו שנוגעות למ"ט כל קשר בינן לבין מדיטציה הוא מקרי בהחלט לכן זה עושה אותן הצגת בידור. אולי גם נעשה מפגש פורום בו תבוא לדבר על מדיטציה אני אבוא כדי לצחוק, הרי זה יהיה מופע סטנד-אפ בחינם... אחר כך נזמין את ד"ר דניאל גליקר לדבר על מדיטציה כפי שהוא רואה את זה אני מניח שכולם יבינו מיד מי מבין מהי מדיטציה ומי לא.

drall

New member
רצה הגורל

ודני גליקר יודע על המנגנון של המ"ט בערך כמו שהוא יודע על הרבה דברים אחרים וזה מצער אותי לפחות כפי שזה היה צריך לצער אותו. אני לא מסכים לפרסם כאן את המנגנון , כי נמאס לי, עשיתי את זה כבר בפורום בערך עשרים פעם ועשיתי את זה בפורומים אחרים בערך מספר משולש של פעמים. זה לא מנגנון מסובך, אבל התעייפתי מלכתוב אותו שוב ושוב. אולי אתה ודני התרגלתם לחזור על אותן מעשיות חמישים פעם בלא לאות, אבל לי זה עושה חררה. תן לי אור ירוק ואני אשלח לך את המאמר בתנאי שתתחייב לפרסם אותו תחת מדור מאמרים במקומו הראוי. מיציתי את הפרסום שלו בפורום וישנם נושאים אחרים חשובים הרבה יותר שהפורום הזה נדרש להם. כבר אמרתי למי ששאל שאני לא מאמין במפגשי פורומים. אם היינו בפורום אחר אולי הייתה לזה איזושהי הצדקה. פורום מדיטציה נועד לקדם רעיונות מסויימים שמפגשי פורום לדעתי הינם הפוכים לרעיונות אלו. אין לי עניין בזה. מצד שני , כבר פעמיים שנתבקשתי ע"י חברי הפורום לבוא וללמד מדיטציה באיזשהו מקום . לזה אני מוכן ,רק צריך לתאם. דרול

hary_i

New member
אין בעיה

שלח את המאמר אני אפרסם אותו (תחת מדור בדיחות) איך יתכן שדני גליקר שלמד מיפי מי שהביא את הטכניקה למערב יודע על הטכניקה פחות ממך? אתה שם לב מה שפיך מדבר? ילד כיתה א' שחושב שהוא יודע הכל. מנין לך שאתה בכלל יודע איך הטכניקה הזו עובדת כאשר אתה אפילו לא יודע איך מתרגלים אותה? אוי כמה שאתה מגוחך. ואגב אינקה, תמיד נוח להאשים את אינקה, אבל לא, אינקה אמנם היווה גורם בעייתי בפורום אבל בוודאי שאינו הגורם לכך שאתה אינך כאן בפורום. אני מבקש לשים דברים על דיוקם שכל באי הפורום ידעו. הנהלת תפוז הייתה מאד לא מרוצה מהתנהלות הפורום תחת דרול והדבר שהכעיס אותם היה הודעה עם הכותרת "ביטוח דרול" וכמובן עוד הודעות אחרות. כמו כן הרגיז אותם לטענתם (דבר שאני לא לגמרי מסכים עימו) שדרול ניסה לקדם סדנאות מדיטציה לרווחתו האישית ובעצם השתמש בפורום לפרסומו האישי. טוב, אני לא חושב שזה לגמרי נכון אבל אני כן יודע וברור לי שדרול בעל האגו המנופח (שיחזור ויטען שאין לו אגו) אוהב מאד את העובדה שמתייחסים אליו בפורום וכאן גם אני עצמי חוטא ומתייחס אליו וזה כבר אמרתי קודם אני נהנה מהצגת הבידור הזו, אבל גם זה בסופו של דבר יפסק ואז כנראה דרול יפסיק לכתוב כאן כי מי כבר יתייחס אליו... תבין דרול, רוב באי הפורום כבר הבינו שאתה מדבר שטויות נכון שיש גם התנגדות לדברים שלי אבל הדברים שלך, כבר ברור לרוב שהם שטויות בכל אופן אני מקווה כך ואם לא כך הדבר באמת כנראה שחשבתי שהרמה של הפורום היא גבוהה יותר.

drall

New member
טוב הארי

אני אשלח לך את המאמר. חוץ מזה , מה שאתה אומר ,הוא בדיוק ההפך מהמציאות כפי שאני רואה אותה. אם אתה אומר שאתה מתרגל מ"ט ומרגיש אחריה שלווה , הרמוניה וכו' זה בדיוק המדד שאיתו אין לי מהלהתווכח. זו ההרגשה שלך והיא נכונה. נקודה. כל המדדים המדעיים שמנסים להיות אובייקטיביים מדעיים , הם קישקוש . כבר הסברתי למה, ואני חושב שכל מי שצריך להבין הבין. העיקר מבחינתי , הוא ההרגשה שלך , היא מדד אמיתי. זה לא שהיא אומרת הכל אבל היא ההתחלה. עכשיו אני אספר לך סיפור אמיתי. פועל שסוגר קיר בטון לפני יציקה יודע שהוא צריך לשים תמיכות כל ארבעים ס"מ. איך הוא יודע? הוא כבר חמישים שנה במקצוע והוא למד שאם שמים את התמיכות במרחק גדול יותר , הקיר נפרץ . אם שמים במרחק קטן יותר ,זה ביזבוז תמיכות ויותר עבודה. לכן יש את המספר הזה ארבעים ס"מ. אבל מהנדס צעיר שיצא רק עכשיו מהאוניברסיטה , לא יודע כלום, הוא אף פעם לא היה באתר. כל מה שהוא יודע זה הפיזיקה , אם הוא לא העתיק בבחינות. ואז שואלים אותו באופן הנדסי באיזה מרחק צריך לשים את התמיכות. אם הוא מהנדס טוב , הוא ימצא ארבע או חמש תשובות שונות , כי יש כאן די הרבה גורמים. אבל, המרחק הכי קטן שהוא ימצא יהיה 38 ס"מ. זו בדיוק התשובה שיש לפועל , כי העובי של התמיכה הוא ארבעה ס"מ ואם הוא שם תמיכות כל ארבעים הוא יקבל 38 בפועל. אם ישאלו את המהנדס "מה צריך לעשות כדי להרחיק את התמיכות?" הוא יוכל לדעת בקלות. הוא יודע מאיפה צומחות הרגליים . הפועל לא יבין בכלל מה רוצים ממנו. סתם נזכרתי בזה , כשדיברת על דני גליקר. הוא שלושים שנה מלמד מדיטציה , הוא למד אצל המהרישי ובכל זאת יש כאן ילדים בני 15 שיודעים על מדיטציה הרבה יותר ממנו. אני חושב שזה יוצר אצלו בעיה ולא אצלי. דרול

zoozoo7

New member
התמיכות הן בעובי של 5 ס"מ ולא 4

סתם תיקון כדי קצת לעצבן לכבוד החג. ואם כבר אנחנו בענייני תחושות אז כמעט כל מה שכותבים פה בפורום מבוסס על תחושות. למה יש לך צורך תמידי להוכיח לאנשים שהתחושות שלהם אינן נכונות? אם הארי מרגיש שמ.ט. היא היא הטכניקה שתביא אותו להארה למה אתה חושב שהתחושות שלך יותר נכונות עבורו? לא תשמע ממנו או מדני מלה רעה על טכניקות אחרות וגם אין להם זכות לעשות את זה. זה בסדר שעבורך יש טכניקות שעושות לך את זה יותר מאשר מ.ט. אבל זה לא עושה אותן יותר או פחות טובות עבור אחרים.

drall

New member
וואלה חמש

אבל אם השתמשו בהן כבר פעם אזי הברזל קוטר 6 מכרסם מהעובי שלהן. יחי ההבדל. כרגיל זוזו אתה נוטה לחשוב שאני כותב מה שאתה חושב שאני אמור לדעתך להגיד . הרגע אמרתי שההרגשה של הארי היא המדד היחיד שאני רואה בו חשיבות. הייתי מבקש ממך בפעם המאתיים בערך , לקרוא את מה שאני כותב לפני שאתה מגיב אלי. אתה לא חייב להגיב אלי בכלל, אתה יודע , אבל אם אתה רוצה , קודם תקרא.

danigl

New member
אני יודע כל מה שאפשר לדעת ב-TM

דרול היקר חג שמח אתה מכיר את הבדיחה ששואלים מישהו איזו חיה עושה גללים בצורת ביצים? הוא עונה חמור. נכון!!!! ואיזו בצורת זיתים? עז. יופי!!!! וכך הלאה, ואז שואלים אותו מתי כתב בטהובן את הסימפוניה התשיעית שלו? שקט!!! לא יודע. ואז בא ה-punchline. איתך אפשר לדבר רק על חרא. מה רציתי לומר כאן? יש תהליך מאוד מדוייק שנקרא TM. כן, ראיתי כל מיני סוגי שטויות באתרים שונים עם ספקולציות, רחוקות מהמציאות לגבי איך עושים TM, איך עושים סידהי, מה זה צ'קינג. זה לא TM. יש בפורופ ילדים בני 15, מספיק תמימים ללכת לחדר שלהם. לכבות את האור. להתמקד בחושך, ולהאמין בכל לב שזו מדיטציה. לא סתם מדיטציה, זו מדיטציה אמיתית. לא רק מדיטציה אמיתית, מדיטציה אמיתית מודל דרול. מדיטציה כזו היא רק עבודה בעיניים!! מדיטציה כזו היא רק חושך בעיניים!! הם ואתה כל כך מאושרים מזה. יופי; מדיטציה אמיתית!!! אתם יכולים לשבת בחושך 50 שנה ולא תגיעו להארה. אתם יכולים לשבת בחושך 50 גלגולים ועדיין לא תהיו בהארה. כל מורה מתחיל ל-TM יודע. בשתי דקות, הוא לוחש לתלמיד משהו באוזן. ו....התלמיד מתנסה באטמה, במוחלט, בטרנסנדנטלי, ב-Self. אם הוא מתמיד עם מה שלמד, בדיוק איך שלמד, עובר זמן לא רב והוא בהארה. ואתם.... עדיין יושבים בחושך. עדיין מחפשים את האוטובוס ליסוד המעלה. אבל. איש באמונתו יחיה. אם אתה מאמין שהמדיטציות שלך עושות לך טוב, אז הן הדבר הכי טוב בשבילך. אם עוד מישהו מאמין בזה - נפלא. כמו שכבר כתבתי בעבר, אני יכול להראות לך גם תיאורטית, וגם אמפירית (התנסות ישירה שלך) למה אני אומר כל הזמן ש-TM היא הדרך הפשוטה, הקלה, הטבעית ו....המהירה להארה. צריך רק להדליק את האור. ברוח הפסח - רק מכה אחת היתה פחות נוראית ממכת בכורות. חושך. מכת הבערות. מכת האשלייה. מכת הספקנות. חג שמח דניאל

mahashunya

New member
לדני על מדיטציית חושך...

באמת חבל. סתם ירית לכל הכיוונים בשביל מה לך? מקורה של מדיטציה זו אינו ב"סל המדיטציות של אושו" וגם לא פרי המצאה של דרול. מדיטציה זו נהוגה כבר מאות שנים באסכולת הנינגמאפה של הבודהיזם הטיבטי, כשהזמן הממוצע ל"ריטריט" כזה של "מדיטצית חושך" הוא 49 יום. זו מדיטציה מ"סדר גבוה" יותר מכל אסאנה פראניאמה ויזואליזציה, אמירת מנטרות, ריטואלים, ריקוד וכו. מה הקריטריון? מדיטציה כזו מעורבת במינימום מאמץ או שהיא "נעדרת תחושה של דואליזם" במובן של" "הנה, אני הסובייקט (האגו), יושב מול האובייקט או מדמה את האובייקט או חוזר ומשנן אותו בלב". נכון, תגיד החושך הוא אובייקט. אבל מי שכבר מגיע למדיטציה שכזו יושב מול ובתוך האובייקט, מרחב חשוך, ואין לו את המחשבה או ההמשגה של אותה הפרדה בינו לבין מושא המדיטציה. במדיטציה כזו "האור הצלול" אינו רק פנימי אלא גם חיצוני כשמצב זה הוא בגדר התרחשות נטולת מאמץ, פרי ההתייצבות וההתבססות באור הצלול לאורך זמן. בחושך מתרחשות חוויות ישירות שהן כולן ביטוי של הפוטנציאל הפנימי והטבעי שלנו,"של מצבנו האמיתי", ועדיין אלה הן רק חוויות שיש לעבור דרכן כדי להגיע למהות אלא במדיטציה זו אתה נוכח בטבעך עומד מולו "פנים אל פנים" וגם כאן יש ממד של "התפתחות" עד "לסף"...מדיטציה כזו מקטינה את הפער בין נוכחות מדיטטיבית אליה אתה מגיע בזמן האימון לבין נוכחות במצבי היומיום של אחרי האימון... בכל מקרה צריך ללכת בין הטיפות... כי מדיטציה "מסדר ראשוני" ו"מדיטציה משנית" הן שתי קצוות של אותו מקל! כשהתנועה על הספקטרום היא פונקציה של מיומנות, זמן, בחירה והתאמה אישית, צורך וכו. של מתודה. הכל טוב ופונקציונאלי בזמנו! אביב שמח

hary_i

New member
אז מה אם לא דרול ולא אושו המציאו

את המדיטציה הזו? האם זה הופך אותה ליותר טובה? כדי להיפטר מהדואליות, צריך לעבור מעבר למחשבה, וזה קורא רק במדיטציה הטרנסנדנטלית. בחושך עדיין אנחנו נשארים עם המחשבות. אם אתה חושב שברגע שאין לנו משהו לראות אז אין דואליות, שב בעניים עצומות, האם זו מדיטציה? או בעצם אולי תשכב לישון, זו מדיטציה מדהימה שהומצאה כבר לפני הבודהיזם ולפני אושו...

drall

New member
שוב הססמא הזאת?

"מעבר למחשבה"? מה יש לך נגד מחשבות הארי

למעלה