הכל עניין של קארמה
נכון דרול. אני מתרגל 30 שנה. היום אני הרבה יותר קרוב להארה ונהנה מהחיים שלי, הרבה יותר, מאשר כשהייתי בן פחות מ-30 כשלמדתי TM. אבל לא זו הפואנטה: יכול להיות שבמקרה הפרטי שלי, יקח לי עוד 30 שנה להיות בהארה. אולי, כמו שאתה כותב, עוד 300 שנים או 300 גילגולים. מישהו אחר, אתה לדוגמא, אם היית מתמיד ב-TM מאז '91, יכול להיות שאתה היית כבר בהארה. אלא אם אתה חושב שאתה כבר מואר? אני תמיד מציין לדוגמה, אנשים כמו קרישנהמורטי, יוגהאננדה ואחרים, שטענו שלא צריך תירגול, לא צריך מאסטר, לא צריך מדיטציה, כדי להגיע להארה. זה המזל הפרטי שלהם. הם נולדו כבר כל כך קרוב להארה, שעבורם לא היה צריך כלום. רק לחיות מספר שנים, וזהו, הם מוארים. חלק מאיתנו מאוד קרוב להארה, חלק מאוד רחוק. אני היום, נהנה ב-100% מהחיים שלי. תראה לי רבים בני 60, שיכולים לומר לך עדיין, שהחיים שלהם בכיוון קדימה. בכיוון של יותר ויותר ויותר. יותר אושר, יותר בריאות, יותר אהבה, יותר הבנה מלאה של החיים. עדיין לא ב-100% אושר, אהבה, הבנה. (בריאות, אולי 100%) עדיין לא ב-100% האטמה, הטרנסנדנטלי, המוחלט, 24 שעות ביממה. אבל אם אתה חי את זה גם מספר של שעות - זה הישג אדיר. את זה רק TM עושה. מוגש כחומר למחשבה. דניאל