מדיטציה ומחשבות

chataka

New member
איזה זינוק

אשלייתי הרבצת שם איפה אמרתי שאני מאמינה בזה? אתה שואל בגלל שציטטתי את דרווין? אגב- איפה אמרתי שאני לא מאמינה בזה? לביתו הקטנה של דרווין הפתרונים.

chataka

New member
ולשאלתך-

כן, אני מאמינה לסיפור המדעי על האבולוציה של האנושות, בנוסף (ובשונה מדרווין) אני גם מאמינה באלוהים. שבת שלום לכולם.

danigl

New member
למה שאלתי?

chataka היקרה מערכת העצבים האנושית היא דבר מושלם. יש בתוכה, את כל היקום, את כל הידע, את כל האפשרויות. תגליתו של המדען הדגול ביותר בדורנו, מצאה את המקבילה המושלמת, בין כל חלק במערכת העצבים שלנו, לבין היקום כולו, לבין הידע כולו. חלוקה לרמות, לתת-רמות, לתת-תת-רמות, הפונקציונאליות של כל חלק, המספר שבו כל דבר מורכב, הכל זהה לחלוטין למבנה היקום כולו. וזה את חושבת שבא מקוף??????? נכון, לראות חלק מהאנושות, יכול לתת לנו את התחושה הזאת. אבל, כל אחד, אפילו הנחות בבני האדם, הוא מושלם. יש לו כל הפוטנציאל למושלמות. זה לא יכול היה לבוא מקוף!!! אז כדאי להקדיש לזה איזו מחשבה. הארה היא לא משהו שיכול לחוות קוף. הארה היא מה שיכולה לחוות אך ורק מערכת עצבים אנושית. מושלמת. כן chataka את מושלמת. שבת שלום דניאל

chataka

New member
וקופיקו לא מושלם?

איך שהוא קופיפי עם קרציות, אוכל בננות- לא מושלם? אני לא מבינה מה הבעיה שלך עם קופים. אפשר אפילו לתת להם לעשות מ"ט ולבדוק עליהם הארה, באופן מדעי :))) קוף לא צריך לחוות הארה כי מעולם לא התלכלך, הוא חי את טבעו האמיתי בלי שום מאמץ, הלוואי עלי.

chataka

New member
שאלה-

אתה לא מאמין שהאדם התפתח מהקוף? הלוואי שתענה ------ לא!!!! אחחח האבסורד, האבסורד הטוב.. התגלות האור. גם אתה מושלם דניאל!

danigl

New member
באמת שלא!

chataka שלום ראי גם פרק א' בבראשית. לא מוזכר שם בשום מקום כי קודם היה קוף, ואחר כך הוא התפתח והתפתח, והפך לאדם. בריאת האדם מתוארת שם בצורה מאוד מאוד שונה. אני לא מדבר כעת על פרשנויות של רבנים שונים ופסקי הלכה. אני מדבר על התנך. נניח שהתנך הוא מאוחר (או לצורך זה מוקדם יותר) יותר מאשר טקסטים דתיים אחרים. או.קיי. את יכולה לומר שבדת יש הרבה דברים לא נכונים, או שלא מתאימים להלך החשיבה שלך. את יכולה לומר אפילו שזה משהו פרמיטיבי. קחי את הטקסט של כל דת שהיא, וחפשי איפה כתוב שם, בתיאור מעשי הבריאה של אותה דת, משהו שיכול לרמז על מוצאו של האדם מהקוף. יכול להיות, שזו היתה ההתנסות האישית של דארווין. באמת לא הכרתי אותו אישית. תקדישי מעט יותר מחשבה על כך ותראי שאולי שה לא בדיוק כך. דניאל

drall

New member
האמת היא

שקונדוליני של אושו היא טכניקה כל כך חזקה עד שההרגשה איתה היא די קבועה ובדרך כלל לא משתנה. הסיבה שאנשים לא עושים כל יום היא שהיא ממצה את עצמה באיזה שלב. הקונדוליני מעביר את האדם איזו טרנספורמציה שלאחריה הוא כבר מפותח יותר. עכשיו הוא רוצה עוד , הוא לא מסתפק בקונדוליני אלא מרגיש את הצורך ביותר עומק ויותר רגישות ואז בד"כ הוא עובר לויפאסנה , נאבדהרמה וכן הלאה. האמת זוזו , שכשאני מסביר משהו לך או להארי או לדני או לכל אחד מחסידי המ"ט , אני מעמיד פנים. באמת , אני רק עושה את עצמי מסביר. לא בגלל שיש לי משהו נגדכם , כי אין לי. פשוט אני יודע שלא תבינו. אין לכם את הרגישות , את הערנות הדרושה בכדי להבין על מה אני מדבר. אז אני עושה את עצמי מסביר ולעיתים אף מצליח לשטות לפחות בי. זה דו שיח של חרשים זוזו. זה מאבק שנידון מראש לכישלון חרוץ. אותך אני במקרה מכיר הרבה זמן ואני יודע טוב מאוד שאתה לא שונה מיתר צטטני המחקרים של המ"ט. הגישה השונה שלך לא נובעת מדרגת התפתחות שונה אלא מזה שאתה ליבראל מהסוג המעצבן שגורס "כל אחד יכול להחזיק בדעתו , זכותו של כל אחד להתבטא באופן המתאים לו , כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה כל זמן שהוא לא פוגע באחרים" וכן הלאה פוליטקלי קורקט למינהו. בוא ואומר לך דברים קצרים ופשוטים. ישנה אמת אחת. לא יכולה להיות יותר מאחת ואמת זו היא יציבה ורציפה. מה שכן , זו לא אמת פשטנית . אי אפשר לומר "מלפפון הוא טעים". לארנבות הוא טעים לאריות הוא מעלה קבס. ככל שאנו לומדים יותר על העולם אנחנו חשופים יותר למורכבות של האמת. נכון לכרגע אתה לא יכול להבין בשום אופן על מה אני מדבר. התפלספויות ודיונים ארוכים לא יועילו אלא ההפך. אם אתה רוצה להבין , אתה צריך לעשות כמה שינויים דרמטיים. אני לא יכול להכריח אותך אבל אני מוכן לנסות לעזור לך אם תחליט שכן. דרול

hary_i

New member
טוב נמאס לי

דרול אינו מבין כאשר מסבירים לו אבל מה הוא חוזר וטוען שהאחרים הם טיפשים וחסרי יכולת הבנה. אז טוב, נמאס לי מליצן החצר ששמו דרול. אז דרול, לך תמצא לך חצר אחרת בה תוכל להיות או מורה דגול או ליצן כי כאן אתה אינך מורה דגול ובדיחותיך כליצן נמאסו.

amichai58

New member
רק תראה איך אתה מדבר

אם לך היו קוראים ליצן חצר אם חבר כנסת אחד היה אומר לשני 'ליצן חצר'. טכניקה טובה תביא לכבוד אחד לשני, לדיבור נעים. ומוטב שתמצא את הדרך שהמתיקות הזו תיראה בך. שיראה בך 'ואהבת לרעך כמוך' - גם רעך שחושב אחרת ממך.

drall

New member
האמת היא

שקונדוליני של אושו היא טכניקה כל כך חזקה עד שההרגשה איתה היא די קבועה ובדרך כלל לא משתנה. הסיבה שאנשים לא עושים כל יום היא שהיא ממצה את עצמה באיזה שלב. הקונדוליני מעביר את האדם איזו טרנספורמציה שלאחריה הוא כבר מפותח יותר. עכשיו הוא רוצה עוד , הוא לא מסתפק בקונדוליני אלא מרגיש את הצורך ביותר עומק ויותר רגישות ואז בד"כ הוא עובר לויפאסנה , נאבדהרמה וכן הלאה. האמת זוזו , שכשאני מסביר משהו לך או להארי או לדני או לכל אחד מחסידי המ"ט , אני מעמיד פנים. באמת , אני רק עושה את עצמי מסביר. לא בגלל שיש לי משהו נגדכם , כי אין לי. פשוט אני יודע שלא תבינו. אין לכם את הרגישות , את הערנות הדרושה בכדי להבין על מה אני מדבר. אז אני עושה את עצמי מסביר ולעיתים אף מצליח לשטות לפחות בי. זה דו שיח של חרשים זוזו. זה מאבק שנידון מראש לכישלון חרוץ. אותך אני במקרה מכיר הרבה זמן ואני יודע טוב מאוד שאתה לא שונה מיתר צטטני המחקרים של המ"ט. הגישה השונה שלך לא נובעת מדרגת התפתחות שונה אלא מזה שאתה ליבראל מהסוג המעצבן שגורס "כל אחד יכול להחזיק בדעתו , זכותו של כל אחד להתבטא באופן המתאים לו , כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה כל זמן שהוא לא פוגע באחרים" וכן הלאה פוליטקלי קורקט למינהו. בוא ואומר לך דברים קצרים ופשוטים. ישנה אמת אחת. לא יכולה להיות יותר מאחת ואמת זו היא יציבה ורציפה. מה שכן , זו לא אמת פשטנית . אי אפשר לומר "מלפפון הוא טעים". לארנבות הוא טעים לאריות הוא מעלה קבס. ככל שאנו לומדים יותר על העולם אנחנו חשופים יותר למורכבות של האמת. נכון לכרגע אתה לא יכול להבין בשום אופן על מה אני מדבר. התפלספויות ודיונים ארוכים לא יועילו אלא ההפך. אם אתה רוצה להבין , אתה צריך לעשות כמה שינויים דרמטיים. אני לא יכול להכריח אותך אבל אני מוכן לנסות לעזור לך אם תחליט שכן. דרול

zoozoo7

New member
תחסוך ממני

את ההתנשאות הריקה מתוכן שלך. אני חי בידיעה שאני יכול לטעות ושום דבר איננו בטוח כולל המ.ט. ויכול להיות שאפילו אתה צודק לגבי טכניקות שאני לא מכיר ואתה כן מכיר. לי נראה שחוסר ודאות זה מצב, שלך אין פשוט אומץ להתמודד איתו, ולהכיר בעצם קיומו. אתה חייב למכור לעצמך אשליה שאתה צודק ויודע כל הזמן כדי לא להתמודד עם מצב של חוסר ידיעה ובורות. סאטורי אחד או שני או שלישי זה עדיין לא הארה אלא התנסות שאולי קרובה אליה אבל לא הדבר עצמו. ולגבי האמת, אני מסכים איתך במאה אחוז. ישנה אמת אחת והיא יציבה ורציפה ומוחלטת.בסופו של דבר, אנחנו מסכימים כמעט על הכל. לדוגמא: (ציטוט שלך)"לגביי יכולת הקידום של טכניקות מדיטציה אמיתיות , אין ולא יכול להיות שום מדד כזה , אני מציע למי שרוצה לדעת להתנסות בעצמו בכמה מתוך מאות טכניקות המדיטציה האמיתיות הידועות ולהגיע לבד לתשובה לשאלה עד כמה טכניקות מדיטציה אמיתיות אלו קידמו אותו." זה אתה אמרת וזה בדיוק מה שאני טוען. הבדיקה אם טכניקה קידמה אותנו או לא מבוססת רק על איזושהי תחושה אישית. תחושות אישיות יכולות להיות מאוד מוטעות כי הן מותנות באלפי גורמים אבל, זאת אותה תחושה אישית שבגללה אני נשאר עם מהרישי ומ.ט. אתה לא נשארת שם. לכן זה בסדר מה שאתה מרגיש ומה שאני מרגיש ואין לזה קשר לפוליטקלי קורקט. פשוט אין דרך אחרת למדוד. זה באמת מה שאני חושב כי אין לי דרך לדעת מה נכון בשביל אנשים אחרים. גם לא בשבילי , חוץ מתחושות בטן. אני יכול להציע לאנשים מ.ט. אבל אין לי שום בעיה שיעשו כל דבר אחר. מי אני לקבוע לאחרים מה נכון להם. כמו שאי אפשר לקבוע לאחרים במי להתאהב. זה שאני מאוהב במישהי זה לא אומר שהיא תגרום להתאהבות אצל אחרים. אותו דבר עם טכניקות. אנשים הגיעו להארה לפני שמהרישי הביא מ.ט. לעולם ואושו הביא את החושך והקונדליני.

drall

New member
זוזו

אני אשמח לחסוך ממך כל התייחסות שהיא. אבל בכל אופן , הרי אתה חוזר בסיפא של דבריך על אותם הדברים שאני מנסה לנעוץ בראשו של הארי כבר חודש. מדיטציה לא מביאה להארה. היו מוארים לפני אושו , לפני המהרישי , לפני קולומבוס ולפני המצאת הגלגל. מה עיניינה של מדיטציה להארה בכלל? לגבי הרישא של דבריך , באמת שנמאס לי להעיר לך שוב את אותה ההערה. אל תשתמש בציטוטים מפי אם לא ברור לך בכלל לאן הם שייכים. הרגע דיברנו על זה שיש מדד לרמה רוחנית והמדד הזה נקבע על פי המופעים האנושיים עצמם. למה אין מדד? למידת ההתקדמות שיכולה לגרום טכניקה ספציפית לאדם מסויים. מדריכי מדיטציה , מנוסים שבקיאים מטיבם בכמה עשרות טכניקות , מסוגלים להתאים טכניקה ראשונית למתרגל , אבל מדובר כאן בניחוש מושכל שמסתמך בעיקר על הניסיון. יש הבדל בין שני הדברים , הבדל עצום ורב שאליו אתה עיוור כיוון שחסרה לך אותה הרגישות שהיא בעיקר נחלתם של אנשים שמתרגלים טכניקות אמיתיות. עד כאן ? דרול

hary_i

New member
תפסיק עם השטויות שלך

נכון, היו מוארים לפני אושו ולפני מהרישי זה אינו אומר שהטכניקה של מהרישי אינה מביאה להארה. מהרישי הביא לנו טכניקה פשוטה ושיטתית להגיע להארה. זה אינו אומר שאין טכניקות אחרות! עדיין אף אחד לא הבין את המדד שלך להתפתחות רוחנית אם בכלל קיים כזה. מדריך מדיטציה מנוסה למיטב ידיעתי יש כאן רק אחד בפורום וזה לא אתה. אני לא רואה שזוזו הוא עיוור וחסרה לו רגישות כלשהי בנתיים מי שמוכיח חוסר רגישות זה רק אתה אז אם הטכניקות שלך מביאות לזה אז באמת מי צריך אותן?

drall

New member
יש לי שאלה

מה דעתך על זה? דני אמר שהמ"ט מביאה להארה "תוך זמן לא רב". הוא עצמו מתרגל שלושים שנה ובטח יותר. כמה זמן לדעתך , הוא עוד צריך לחכות? שלוש מאות? ארבע מאות? שבע מאות שנה? אני לא אתפוס אותך במילה , הארי , טעויות זה דבר אנושי. זרוק ניחוש. דרול

danigl

New member
הכל עניין של קארמה

נכון דרול. אני מתרגל 30 שנה. היום אני הרבה יותר קרוב להארה ונהנה מהחיים שלי, הרבה יותר, מאשר כשהייתי בן פחות מ-30 כשלמדתי TM. אבל לא זו הפואנטה: יכול להיות שבמקרה הפרטי שלי, יקח לי עוד 30 שנה להיות בהארה. אולי, כמו שאתה כותב, עוד 300 שנים או 300 גילגולים. מישהו אחר, אתה לדוגמא, אם היית מתמיד ב-TM מאז '91, יכול להיות שאתה היית כבר בהארה. אלא אם אתה חושב שאתה כבר מואר? אני תמיד מציין לדוגמה, אנשים כמו קרישנהמורטי, יוגהאננדה ואחרים, שטענו שלא צריך תירגול, לא צריך מאסטר, לא צריך מדיטציה, כדי להגיע להארה. זה המזל הפרטי שלהם. הם נולדו כבר כל כך קרוב להארה, שעבורם לא היה צריך כלום. רק לחיות מספר שנים, וזהו, הם מוארים. חלק מאיתנו מאוד קרוב להארה, חלק מאוד רחוק. אני היום, נהנה ב-100% מהחיים שלי. תראה לי רבים בני 60, שיכולים לומר לך עדיין, שהחיים שלהם בכיוון קדימה. בכיוון של יותר ויותר ויותר. יותר אושר, יותר בריאות, יותר אהבה, יותר הבנה מלאה של החיים. עדיין לא ב-100% אושר, אהבה, הבנה. (בריאות, אולי 100%) עדיין לא ב-100% האטמה, הטרנסנדנטלי, המוחלט, 24 שעות ביממה. אבל אם אתה חי את זה גם מספר של שעות - זה הישג אדיר. את זה רק TM עושה. מוגש כחומר למחשבה. דניאל

drall

New member
אז לא המ"ט מביאה להארה

אלא הקארמה , כמה נוח ופאטתי. אני לא מאמין שמישהו טוען שהקארמה מביאה להארה ועוד אלפיים חמש מאות שנה אחרי בודהא. תתדעכן דני , כל מיני דברים קרו כאן מאז יציאת מצריים. דרול

למעלה