מדוע צריך רב ראשי?

מדינה יהודית?

ובצרפת, שהיא מדינה צרפתית, מכריחים את הצרפתים הרוצים להנשא לאנגליות להתחתן בפרו? מדינה יהודית היא מדינה ששפתה עברית שדגלה הוא דגל יהודי, ושיהודים יכולים לקבל בה אזרחות באופן אוטומטי. מדינה יהודית אין פירושה כפיית חוקים דתיים אראיים על מי שאינו חפץ בהם.

masorti

New member
אתה חילוני גמור?

חשבתי שאתה חבר בקהילה הרפורמית. כנראה שהמילה "רפורמי" היא שם קוד ל"חילוני גמור".

הדיו באמת היה שלי? או בכ א י ל ו../images/Emo35.gif

זאת בדיוק הנקודה. עזוב בצד את העובדה שאני, אדם שאין בינו לבין אמונה באלוהים דבר, ועוד פחות במנהגי הדת, צריך לעבור טקס כזה. אבל רבאק, אתם באמת מאמינים שאתם עובדים על היושב במרומים והוא באמת חושב שהדיו היה שלי ולא ניתן לי ב"כאילו"? כאילו הוא לא יודע שביני לבין נוסח הגט אין דבר ומעבר לסקרנות היסטורית ותרבותית לא ממש מעניין אותי מה כתוב שם, ואני באמת לא כותב את הנוסח שלו אלא מחכה שהבחור המסכן יסיים את עבודתו שאין לי מושג או עניין מה כלול בה? כאילו הוא באמת חושב שגרושתי או מישהו אחר חשב לשנייה שהגט באמת היה ברשותה ושהיא לא תחליט מרצונה החופשי להעבירו לדיינים אחרי שלשה צעדים? כאילו הוא באמת חושב ששני צעדים זה לא מספיק, אבל שלשה כבר משכנע אותו שזה היה ברשותה?

masorti

New member
באמת חבל...

שבמקרה שלך לא דרשו שתקנה דיו וקסת בחנות למכשירי כתיבה, ושלא דרשו שתכתוב בעצמך את הנוסח בארמית. אז היית מרוצה ולא מרגיש שעבדו עליך.

ההלכה, יש בה אלמנט של

משחק. אבל ברצינות. במשחק יש כללים, ואנחנו נורא מקפידים עליהם, ומי שעובר עליהם נפסל/ יוצא מהמשחק/ מפסיד/ מקבל עונש וכו', אבל מי שמצליח למצוא טריק שבעזרתו הוא יתגבר על היריב בלי לעבור על הכללים- מנצח. בזכות הרצינות של היהודים, כל הדורות, עד המאה ה 19, שהקפידו לשמור על כללי המשחק- אנחנו עדין כאן, בעלי זהות יהודית. אם נתחיל לבעוט בכדור כשמשחקים כדורסל- לא יהיו יותר אוהדים ולא יהיה יותר משחק. ולא תהיה יותר יהדות. וגם לא יהודים

masorti

New member
ההלכה היא קודקס חוקים...

וכמו בכל מערכת חוקים, יש עורכי דין שמוצאים דרך לעקוף את החוק בלי להפר אותו.

דווקא נראה לי שהיא מתכוונת

ליושב במרומים שאפשר להתחכם לו (במסגרת חוקי המשחק, כמובן) כדי לנצח את המשחק.

mucool2

New member
רואים שאתה לא מבין בכדורסל...

עובדים על השופט, לא על היריב.

אטיוד5

Active member
גם אני עברתי את השטיקים האלו ...

לפני שנים מספר כשעדיין היה ברשותי פרדס. ואח"כ עוד אומרים שאין פה כפייה דתית. מה שהטריד אותי במכתב שהבאת הוא שבאיזה משפט פתאום נכתב "בעזרת ה'". בעזרת ה' יִשלחו הטפסים או יֵאספו או משהו. מאיו לכותב החוצפה לדעת אם ה' יעזור או לא יעזור? במשפט שהוא כתב זה לא נשמע כמו בקשה שה' יעזור אלא מין קביעה שכך יהיה. גם לא הבנתי מדוע רק החלק הזה של המבצע יהיה בעזרת ה' ואילו החלקים האחרים לא.

אלי ו.

New member
לא צריך רבנים, לא צריך כשרות

אם אתה מוכן לוותר על 52% מהצרכנים היהודים במדינת ישראל.

צריך רבנים, וצריך כשרות

לא על זה הדיון בכלל. הטיעון כאילו הטריקים והשטיקים של הקנה והוושט "שמרו על עם ישראל 200 שנה בגלות" הוא מטומטם מכל כך הרבה סיבות, שחבל לפרטן.

אלי ו.

New member
קוראים לזה "הערמות הלכתיות"

ובלי להתיחס למקרה הספציפי שאיני מצוי בו אני מבין את התרעומת שלך על הכאילו "ישראבלוף". הערמות הלכתיות הם דבר קצת קשה להבנה מכיון שאנחנו רגילים לעורכי דין המחפשים כל מיני טריקים המנצלים לאקונות בחוק כדי לעשות דברים המנוגדים לרוח החוק. לכאורה קשה להבין איך אנשי דת שמטרתם לשמור על הדת מוצאים "חורים" הלכתיים ומנצלים אותם בצורה תועלתנית. ההיתר ההשקפתי לכך הוא שהתורה אינה חוק אנושי אלא חוק אלוקי ולכן הלאקונות הנמצאות בתורה נמצאות שם למטרה מסויימת. בקשר לחשיבותן ההסטורית של אותן הערמות הלכתיות, לא הייתי מזדרז לזלזל בהן. ללא תיקון הפרוזבול אנשים לא היו מלווים כסף זה לזה. ללא מכירת חמץ יהודים רבים היו פושטים רגל כל פסח ומתים ברעב. (בפולין יהודים רבים היו בעלי מסבאות, אם היו צריכים להפטר מהמלאי שלהם כל פסח מי יודע מה היה גורלם) כמובן שזה נושא שיש מאוד להזהר בו ואכמ"ל.

באופן עקרוני אתה צודק כמובן

ברגע שהיהודי כפה על עצמו מערכת חוקים, יחד עם הטריקים להתחמק מהם... אולם יש כאן אלמנט של אי נכונות להתמודד עם הצור בשינוי ולמצוא במקומו - טריק

למעלה