מדוע צריך רב ראשי?

masorti

New member
רפורמי?אתה מחנך את בתך להיות צבועה?

בוא ונקרא מה כתבת בהודעה קודמת... "הסיבה שהטריק מצליח היא לא שזה רצון הבורא, אלא שאין דבר כזה - האדם המציא את אלוהיו, המציא את חוקי האל והמציא את התרגילים כדי לעקוף את החוקים הללו." אז את מי בדיוק ברכה בתך בברכות העלייה לתורה? ולמי בדיוק התפללה כשהניחה תפילין? לאל הדמיוני שאינו קיים לדעתך? ובכלל, הרי אם האל וחוקיו הם בלוף, אז התפילין הם לא יותר מריטואל פרימיטיבי של קשירת חתיכות עור על הראש והיד בצורה מצחיקה. אז מה פתאום שהבת שלך תשתתף בריטואל שאתה בז לו?
 

masorti

New member
חבל להתווכח על דת עם תומך שינוי.

ממילא המפלגה שלו תתפוגג לתהום הנשייה בעוד 19 יום.
 
מסורתי מסורתי אבל לא אינטליגנט

במיוחד. נסתתמו טענותיך אז אתה שולף את הגידוף האולטימטיבי? "תומך שינוי"? ומה אני אמור לעשות? להוכיח שאין לי אחות? מעולם לא תמכתי בשינוי שהיא בעיני מפלגה מגזרית , בנויה על שנאת הדת , העניים ועדות המזרח ומנהיגה היה בריון גס רוח ומתנשא. יחד עם זאת , לשינוי היו כמה דרישות הגיוניות - נישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית בשבת, קבורה אזרחית, והפחתת התמיכה המוגזמת בחרדים. באופן עקרוני גם גיוס בחורי ישיבה היתה יכולה להיות דרישה הגיונית, אילולי היתה כה בלתי מעשית, בהתחשב במושא הדרישה...
 

masorti

New member
תם ונשלם אבל לא מקפיד על האמת...

שנאת הדת והבוז לדת הנוטפות מהודעותיך מעידות כאלף עדים על היותך תומך קלאסי של "שינוי". אולי כרגע עברת ל"חץ".
 
בוא תראה לי איפה הוא הראה שנאה

לדת. בפעם ה1000 : הדמגוגיה המטומטמת שמנסה לומר שכל מי ששונא שכופים עליו דת הוא שונא דת לא עוברת. וההטפלות הזאת ללעג לשינוי במקום להתיחס לעניין רק מראה עד כמה טיעוניך דלים ורזים.
 

masorti

New member
תקרא את הודעותיו...

דעתו על הדת ברורה לחלוטין. כל מי שקשור לדת הוא רמאי ונוכל, והכול בלוף שנועד לסדר את המאמינים. אני מבין שאתה מתוסכל מכך שמפלגתך עומדת להיעלם. אבל זו לא סיבה לפזר רעל אנטי-דתי ברחבי האינטרנט.
 

masorti

New member
היו להם בשיאם 15 מנדטים...

אז לא בלתי סביר ששניכם בשינוי.
 
זה מזכיר לי את טקס הגירושין

שהשתתפתי בו כשחקן פעיל (אמנם התחנתי אזרחית - בהתכתבות דרך פאראגואי כשזה עוד היה אפשרי, אבל גירושין בארץ הם לחומרא). היה, למען האמת, די משעשע. וכמובן שהכל ב"כאילו", קומבינה וישראבלוף לתפארת. כאילו קיבלתי או קניתי קסת ודיו ונוצה (או ווטאבר) מסופר סת"ם וכאילו ביקשתי ממנו שיכתוב את מה שאני בעצם כאילו התכוונתי לכתוב לבד בארמית, ונתתי לו, כאילו בהשאלה, את הדיו והקסת והנוצה שהם, כאילו, באמת שלי (הייתי צריך להשאר איתו בחדר לכל זמן הכתיבה שמא, כאילו, יכתוב משהו בארמית שאינו לפי רוחי - כאילו שהיה לי מושג). הבאתי את מה שהוא כתב בחזרה לדיינים שבדקו, כאילו, שאכן זה ממני. ואז, כאילו, מרצוני החופשי, החזרתי (או מכרתי) בחזרה, כאילו, את הדיו והקסת לאותו סופר סת"ם. ואז, כאילו, נתתי את מה שנכתב שם לאשתי לשעבר, ואז זה היה שלה, כאילו. אבל אז, מרצונה החופשי , כאילו, אך לפי בקשתם המנומסת של הדיינים, היא הלכה מספר צעדים לקראת הדלת עם הכתב ביד, ופתאום בא לה, כאילו, מרצונה החופשי שגובה ברמזים עבים מצד הדיינים, להסתובב ולהחזיר את זה לדיינים אחרי שזה היה, כאילו, בבעלותה שלשה צעדים תמימים. ובא לציון גואל. בכל שנות נישואינו לא צחקנו יחד כפי שצחקנו באותו יום.
 

masorti

New member
ולהינשא דרך שירות הדואר בפרגוואי...

זה לא בלוף? אין ספק שחשים התעלות עצומה וקפיצת מדרגה בזוגיות ברגע שמקבלים בדואר החוזר את המסמך החתום (מן הסתם בספרדית צחה).
 
בוודאי שזה בלוף

וגם הבלוף הזה נוצר בידי המפלגות הדתיות כדי למנוע נישואים אזרחיים , הקיימים בכל מדינה מתוקנת חוץ מאיראן ודומותיה
 

masorti

New member
טעות, הבלוף הזה נוצר...

ע"י חילונים שהעדיפו לדפוק לעצמם את חוויית החתונה רק כדי להוציא לדוסים אצבע משולשת.
 
זה ממש לא בלוף

זה בדיוק כמו להתחתן אזרחית באישור שופט. הבעיה שבארץ צריך להתחתן בנישואין דתיים או לסוע לחו"ל. אם רוצים להרשם כבעל ואשה רשמית (הסיבות לרצון הזה אינן קשורות לדיון הזה) צריך להתחתן איפהשהו, וזאת דרך פשוטה וקלה. אכן מי שמחפש את הריגוש שבטקס מפסיד אותו, אבל מי שלא, כמוני, לא מפסיד כלום.
 

masorti

New member
משפטית זה כשר...

אבל מהותית זה בלוף. אם מבחינתך ההבדל בין להיות לא-נשוי ללהיות נשוי זה חותמת בספרדית על טופס שקיבלת בדואר - אז שיבושם לך.
 

or99

New member
מה אתה רוצה?

לפי ההלכה אתה צריך לכתוב את הגט בדיו שלך. אתה רוצה שיגידו לך ללכת לקנות דיו ונוצה באופיס דיפו? ואף אחד לא אמר "שהיית אמור" לכתוב לבד. אתה צריך לכתוב את נוסח הגט. (אני לא חושב שלפי ההלכה צריך באמת להחזיר את הגט לדיינים. כנראה זה נשאר שם בתור אסמכתה).
 
למה , לעזאזל, מכריחים חילונים

גמורים, לעבור את כל הטקסים המגוחכים והמשפילים הללו? מי שמכם? איך היית מרגיש , לו, בשם האמונה בפיל הגדול ( זה שברא את העולם בשבע דקות ושלושים ואחת שניות) היו כופים עליך להנשא כשאתה עומד על רגל אחת ואוחז נוצה ירוקה בכף רגלך באוויר?. ( כן זה מה שציווה הפיל הגדול לפישטופוטוקוש נביאו על הר צ'וקלהפטקל הקדוש כשהעניק לעמנו את 12 הדברות, כתובות על גבי בלוק של קוהינור)
 

or99

New member
כי זאת מדינה יהודית.

אבל יש לך פיתרון. אתה יכול לטוס לקפיריסין ולהתחתן שם.
 
למעלה