מגברי מנורות עד 15W

brotherwolf

New member
מגברי מנורות עד 15W

עד עכשיו ניגנתי ישירות למחשב (עם Revalver) ואני חושב לקנות מגבר. אני מחפש צליל נקי, ולא כ"כ מעניין אותי דיסטורשן חזק אז ניראה לי הכי מתאים זה מגבר מנורות. איזה מגברים של 10-15W אתם מכירים וממליצים? הציעו לי את ה Kustom tube 12W. (סביבות 800 ש"ח) חשוב לציין שלמגבר צריכה להיות יציאת line out להקלטות (בבית - לא משהו רציני) תודה לעונים

Vintage

New member
הציעו לך מגבר סולידסטייט

זה מגבר עם מנורה בפריאמפ, ההגברה היא טרנזיסטורית למהדרין והמחיר בהתאם, מגברי מנורות 10-15W אמורים לעלות פי 3-4 מהסכום הזה (חדשים בארץ).

tomsoier

New member
תיראה

לגבי המלצות אני יכול להמליץ לך על הFENDER JUNIOR שהוא 15 הוא מעולה. נותן סאונד טוב וווליום גבוה.(יש לי כזה) אבל יש דבר שאתה צריך להבין: לא כדאי להקליט מגבר מנורות מ-LINE OUT בגלל שאתה תאבד את הסאונד שהמנורות נותנות. כי דרך היציאה אין השפעה של המנורות על הסאונד ופה זה לא משנה אם יש לך מגבר מנורות או טרנזיסטור. ומה שאתה צריך לעשות זה לקנות מיקרופון שיעמוד מול הרמקול של המגבר ויקליט אותי למחשב דרך מיקרופון. בשעה הקרוב צריך להגיע הכרטיס קול והSN58 שהזמנתי מארה"ב אלי הביתה.. אז תאחלו לי בהצלחה!!!

brotherwolf

New member
כן, המנורה היא בקדם מגבר

line out זאת היציאה של הקדם מגבר נכון? ההגבר הטרזיסטורי הוא בשביל הרמקולים, right? fender junior עולה מעל 3500 שח ו200 ביד שניה...זה ממש לא במסגרת התקציב. וגם אני לא ממש צריך מגבר עוצמתי...

peergo

New member
לא נכון

הפראמפ של מגבר מנורות הוא מנורות. זה שיש בדרך לpreamp out איזה מגבר שרת זה לא מועיל אבל גם לא כל כך מזיק...עדיין הוא יקבל סאונד מנורות בהקלטה.

Vintage

New member
טוב שאתה פה, חשבתי עליך בלילה

ולא לא הייתי כלב בפנטזיה הזאת
אתה יכול להמליץ לי על לקה מט או חצי מט לאקוסטית שלי ? תודה

doc monti

New member
אבל זה לא יישמע ממש כמו המגבר עצמו

כי גם לפאוור אמפ וגם לבוקסה יש השפעה על הסאונד...

peergo

New member
נכון, אבל זה לא נכון להגיד שאין הבדל בין מגבר

מנו4רות לסוליד סטייט כאשר מקליטים ישירות מהפראמפ. לא יפה להעליב ככה את המנורות....

Vintage

New member
כן אבל כמה הבדל כבר יהיה?

רוב הצליל החם והאהוב של מנורות מגיע ממנורות הפוואר למיטב ידיעתי...

brotherwolf

New member
זאת אותה מנורה.... רק רכיב אלקטרוני

זה כמו להגיד שיש הבדל בין נגדים בפרה ובפאוור :)

peergo

New member
מסכים איתך, ואפשר לחווט מנורת פאוור שתתנהג

כמנורת פראמפ(טריודה), אבל תקרא את מה שכתבתי למעטה.

peergo

New member
למיטב ידיעתך המוטעית

מנורות הפאוור מגבירות מרמת מתח של 1-2 וולט לרמה של 15-20 וולט (בווליום גבוה מאד במגבר 50 וואט) כלומר, בערך פי 10. בפראמפ סטאנדרטי, למשל של פנדר, מנורות הפראמפ מגבירות פי 50 את מה שיוצא מהפיקאפ, הנגדים מורידים בהרבה את מה שעשו המנורות, ואז שוב המנורות מגבירות פי 50 ושוב הנגדים מורידים בהרבה, ואש שוב פי 50 לפני שזה מגיע למנורות הפאוור. אז תגיד לי אתה, מה משפיע על עיצוב הסאונד יותר? הרי כיוון הTERB_MID_BASS שלך נעשה בפראמפ. ביחידת הפאוור כמעט ולא נעשה שום קאסטומיזציה לסאונד למעט משוב שלילי(שכבודו במקומו מונח)

Vintage

New member
אני מעריך מאוד את מה שכתבת

וסחה על הידע, אבל מבחן המציאות מוכיח שאתה טועה, יש סיבה לזה שמגברי הייבריד הם לא דבר נפוץ ומגברי מנורות שולטים בתחום, אם מנורת פרי הייתה מספיקה בשביל ליצור את הסאונד של מגבר מנורות היו הרבה יותר מגברי היבריד, אבל זה פשוט לא ככה. יכול להיות שאתה צודק מאוד בתאוריה אבל גם שם אני בטוח ששכחת לציין שמנורות פרי ופוואר לא מתנהגות אותו דבר ויש קשר עז בינהם ביצור "סאונד מנורות".

peergo

New member
רגע רגע...נראה לי שסטית מהנושא

אני דיברתי על מה שדיברנו מלכתחילה, שפראמפ מנורות יתן סאונד הקלטה הרבה יותר טוב מאשר סולידסטייט ללא יחידת פאוור ומיקרופון ליד הרמקול, ושכן ישמעו את ההבדל בהקלטה אם נעשה שימוש במגבר מנורות או סולידסטייט כאשר מחברים ליציאה מהפראמפ(LINE OUT). אני לא אמרתי שהייבריד ישמע טוב כמו מנורות רחמנא ליצלן....אני גם לא אגיד את זה לעולם כי יחידת פאוור מנורות ויחידת פאוור סולידסטייט, בנגינה מול המגבר אלו שני עולמות שונים. אני בעצמי מתגאה בALL TUBE שבניתי בעצמי, כך שאתה מתפרץ פה לדלת פתוחה.

Vintage

New member
אבל זה עדיין לא יהיה "סאונד מנורות"

זאת הנקודה בסופו של דבר והנקודה מלכתחילה, אין לי ספק שזה ישמע טוב יותר, אבל זה כמו לנסוע על T-max שזה הקטנוע הכי קרוב לדבר האמיתי, אבל עדיין זה קטנוע ולא אופנוע. ד"א לדעתי פרי ס"ס איכותי עם מדמה מגברים איכותי ישמע יותר טוב ממנורת פריאמפ לבדה.

peergo

New member
זה לא יהיה סאונד של מגבר../images/Emo13.gif

אני לא מבין כל כך באולפנים וכאלה אבל אף אחד לא מקליט בדיירקט, ואף אחד לא מקליט עם מגבר טראנזיסטורים באולפן. בקשר למדמה מגברים...ה "לדעתי" הזה שלך מבוסס על ניסיון? השוות מדמה מגברים למגברי מנורות אמיתיים? מדמי מגברים, כעקרון, בתאוריה, שלמדתי די לעומק, יכולים לעשות "הכל". ובתיאוריה, אין הבדל בין תאורטי למעשי. במעשי, יש הבדל.

למעלה