אני לא יודעת מה עובר לך בראש
אני כן יודעת שני דברים:
1. עכשיו שכתבת על זה שקשה לך לבטא את עצמך, נזכרתי בדיון על הצגת הא-מיניות ואיך מה שכתבת בהתחלה לא היה קשור בשום צורה כמעט למה ששלחת לי אח"כ.
(לא שחכתי את זה. אני מקווה שבימים הקרובים יהיה לי זמן לזה)
ולכן אני חושבת שבאמת קשה לנהל דיון איתך, כי אתה אומר דבר אחד ובצורה ברורה, אבל אז מתברר שבכלל התכוונת למשהו הפוך.
אני לא ממש מצליחה להבין איך אתה עושה את זה.
אני יכולה להבין שמישהו לא מצליח בכלל להסביר את עצמו, אבל לבטא את עצמו הפוך, זה משהו שחדש לי.
אז אני כבר באמת לא יודעת איך להגיב לדברים שאתה כותב.
2. לגבי 'תודעה שוביניסטית' ומעמד של 'גבר': כולנו חיים היום בתודעה שוביניסטית. אבל כולנו. כי זו התרבות בה אנחנו חיים.
מי ששולט היום בתרבות שלנו, דואג לשטוף אותנו בתודעה הזו מגיל אפס.
וזה בכלל לא משנה אם יש לך אבא או אין לך ואם שיחקת בבובות או לא.
אתה רואה פרסומות כמוני ואתה חי בחברה שבה מאוד ברור מה זה גבר ומה זה אישה.
אני הייתי טום בוי. שיחקתי כדורגל בנבחרת הבנים של הכיתה. אפילו נראתי כמו ילד.
כשאתה במהותך 'חוצה' מגדר בצורה כלשהי, זה מעורר בך שאלות וגורם לך לראות דברים קצת אחרת. אבל זה לא משחרר אותך מכל תפיסה מוטעת.
כדי להשתחרר מכל התפיסות האלה, צריך בתור התחלה לקרוא, ללמוד, לחקור ולהיות פתוח באמת לראות את האמת.
וגם אז, תמיד משהו בתפיסה שלנו יהיה פגום...
אבל ברור שככל שנחתור יותר לכיוון האמת, ככה נגלה ממנה יותר.
אז חשוב להבין שני דברים:
1. אין אדם (אלה אם כן הוא סוג של מתקדש) שנקי מתת מודע בעייתי.
2. תמיד אפשר להשתפר
אני באמת מאמינה שטוב ליבך ורצונך הטוב ואני יודעת על הדברים שעברת וזה בהחלט מאפשר לך לראות דברים קצת אחרת, אבל לא משחרר אותך מתפיסות לא נכונות.
ובלי קשר, מה שכתבת על זנות, הוא אפילו לא עניין של אמת.
כתבתי לך כבר: אפשר לדון מהיום עד מחר האם זנות היא מוסרית או לא.
אבל לומר שאין טעם להוציא אותה מחוץ לחוק רק משום שזה לא מציאותי מהיום למחר ומשום שהיא תמיד תהיה, זה תירוץ כ"כ עלוב.
בא נתחיל מהבסיס. משאלה פשוטה:
האם משהו לא מוסרי צריך להיות מחוץ לחוק או לא? לא משנה כרגע בכלל מה המשהו הזה.
שאלה עקרונית. עם תשובה עקרונית ופשוטה: כן או לא.
תענה על השאלה הזו ונראה אם יש בכלל טעם להמשיך לדבר הלאה.
אם אתה חושב שלא, כי יש דברים שני אדם תמיד יעשו, אתה למעשה מאמין באנרכיה ואז הדיון בינינו נגמר.
אם אתה חושב שכן, אנחנו חוזרים לשאלה למה זנות שונה מרצח? גניבה? שוחד? נהיגה פרועה? סחר באיברים? סמים? סיגריות?
כי עדיין לא מצאתי הבדל. וההודעה ההזויה שלך על מה יקרה אם הזנות תעלם, היא ממש לא תשובה.
(אם תגיד שהתשובה שלך היא כן, אני אפרט למה מה שכתבת לא קשור לכלום)