מבצע חשפניות:

Larik

New member
בדיוק עכשיו המחשבה הזו פגעה בי

על ניסוי הצפרדע המתבשלת שמעתם אני מניח.
ולמי שלא שמע (תודות לנפלאות הcopy paste) הנה הניסוי:
הונחה צפרדע חיה בתוך מיכל עם מים קרים.
בכל שניה טמפרטורת המים הועלתה ב-0.002 מעלות צ'.
הצפרדע לא זזה ולא קפצה מהמיכל.
אחרי שעתיים וחצי נמצאה הצפרדע מתה בתוך מים רותחים.
היא לא זזה במשך כל הזמן כי השינוי בטמפרטורת המים היה הדרגתי ואיטי.
לדעתי אפשר ליישם את אותו הדבר עם זנות.

זאת אומרת שאם עכשיו יוציאו את מועדוני החשפנות אל מחוץ לחוק, תהיה הרבה התנגדות, יהיו הרבה גברים (חרמנים) לא מרוצים.
אבל אם פשוט להתחיל להטיל כל מיני "קנסות" או הגבלות, אחרי כמה שנים יהיה אפשר להעלים את התופעה לגמרי.
הזנות קיימת משחר האנושות. אני בספק עם כמה הפגנות וכתובת באינטרנט מול המועדונים השונים ישנו את המצב בצורה דרסטית.

זה בערך מה שקרה לסיגריות.
חפיסה שהיתה עולה פעם 10 שקל (2006) היום היא עולה 20.
פעם היה אפשר לעשן בכל מקום כולל אוטובוסים, בתי קולנוע, בזמן שיושבים בהרצאה באוניברסיטה. היום בקושי אפשר לעשן ברחוב.
תנו למגמה הזו עוד כמה שנים, ורק הטחונים באמת יוכלו להרשות לעצמם סיגריות.

האם זה נשמע הגיוני?

queen helen

New member
הפסקת העישון היתה בגלל חקיקה

וחקיקה, מעבר לזה שהיא מעצבנת אנשים, גם גורמת לדבר על דברים שעד עכשיו טוטאו מתחת לשטיח.

לגבי קנסות וכו', לא נראה לי שזה יעמוד במבחן בית המשפט.
שלא לדבר על זה שעכשיו אף אחד לא מעיז להתעסק עם המועדונים האלה, אז למה שזה ישתנה?

Larik

New member
חזרה לזנות...

לגבי עישון, זה לא חוקי גם לעשן במקומות ציבוריים, אך עדיין יש מקומות שלא אוכפים את החוק הזה.
כנראה שעוד מעט זו תהיה המציאות שלנו
http://youtu.be/R8eoEygHyho

אף אחד לא מעיז להתעסק עם המועדונים האלה, זו בדיוק הנקודה.
למה שהפגנות ישנו משהו?
להוציא חוק נגדם עכשיו יעזור במשהו?

ברגע שהשינוי יהיה הדרגה, זה יהיה אפשרי לצמצם את התופעה בצורה חלקה.

queen helen

New member
סיפור

פעם לא היה לי כלום נגד פורנו, חשבתי שזה מדליק ומהנה ומי שרואה שיהיה לו בכיף, ומי שלא סתם צדקן מעצבן.
ואז נסעי לטייל בעולם, ובכל מקום היה כיף ונחמד עד שהגעתי לסרי לנקה.
ובסרי לנקה פתאום הרגשתי מותקפת - כל ילד, בוגר או זקן הרגיש שזכותו (ואף חובתו) להעיר לי הערות מעליבות, לשרוק, לצפור ואפילו לגעת.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, זה לא מחמיא, זה משפיל ואפילו מבעית.
טיילתי עם חברה, שגם טיילה כמה וכמה חודשים במזרח שתיינו מעבר לזה שהיינו במצוקה של לצאת לרחוב כמה שפחות גם שברנו את הראש בלנסות להבין מאיפה צמחה התופעה הזאת.
ואז הגענו לאינטרנט קפה.
והיינו שתי הבנות היחידות.
כל השאר היו צעירים סרי לנקים שראו סרטי פורנו. ולא סרטים תוצרת עצמית או הודית, אלא כאלה בהם הנחדרת, זאת שמציקים לה, אונסים אותה, והיא נהנית ומחייכת היא לבנה.
באותו הרגע נפל לי האסימון - פורנו זה רע, זה הופך כל אישה באשר היא לחפץ שאפשר ואפילו צריך (כי זה התפקיד של הגברים בסרטים) להטריד אותו, ולגעת בו, כי בסרטים כולם נהנים מזה.
ואז חזרתי לארץ, ושכחתי מכל העניין, ופורנו חזר להיות דבר טוב ומגניב שמוריד את מקרי האונס והתקיפות, מחזק את הזוגיות וכל הבלה בלה בלה הזה.
ואז התחילו כאן הדיבורים על האם פורנו זה טוב או רע, ואולי צריך לאסור ואולי לא, ופתאום חזרה לי ההבנה שחלק עצום מהרע שיש כאן, והתפיסות המעוותות של גבריות ונשיות שבעצם פוגעות בכולןםמקבלות אישוש מהפורנו. וכיום כבר ילדים ביסודי נחשפים לפורנו, וזה כל מה שהם יודעים על מיניות ועל יחסים בין גברים לנשים.
ברור וידוע אי אפשר לסגור את כל הכמות הבלתי נתפסת של פורנו שיש ברשת, אבל כן צריך לדבר על הפגיעה שלה בכל הזדמנות כדי שפורנו לא ישאר קונצנזוס, שאנשים ידעו להפריד בין מה שהם רואים לחיים האמיתיים, ושהמיניות של אנשים תצא מהאולפנים ותחזור לאנשים.

אותו הדבר עם מועדוני החשפנות - הם לא יסגרו, כי אין לאף אחת מהרשויות רצון לסגור אותם, זה נורא לא מאאאאאגניב וליבראלי מצידן, אבל כן צריך להעלות את השליליות שבהם לסדר היום, כדי שאנשים יתחילו להפנים שיחסי הכוחות מהמועדונים זולגים החוצה ל"אנשים האמיתיים".

Apikachu L

New member
לאף אחד לא אכפת מהאיסור הזה

אצלנו מעשנים בחדר המדרגות של הבניין בלי חשבון, בכניסה לבניינים באוניברסיטה אני עוברת בענני עשן מצחינים, וכאשר הם כאילו לא עומדים בדיוק אז עדיין כל העשן מגיע לכל הבניין. ובפאב מפוקפק בו הייתי לאחרונה (כולם מפוקפקים) עישנו גם עישנו ולאיש לא אכפת. גם מתחת לשלט.

Apikachu L

New member
אה, הניסוי עם הצפרדע

מרבים לצטט אותו, אבל יותר מידי אנשים לא יודעים שהוציאו לצפרדע הזו מהמוח את האזור המרגיש כאב (או שמה טמפרטורה? לא ממש זוכרת כבר. בכל מקרה, הוציאו לה חתיכת מח הקשורה למערכת הסנסורית).

מותר לשאול למה גניבות ורציחות זה משהו אחר

לחלוטין?
מותר לשאול למה כל פשע כל שהוא, כל דבר שהוא לא מוסרי - שונה מזנות וחשפנות?

מותר לשאול למה רק כשמדובר בזנות וחשפנות פתאום זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה, אבל רציחות, גניבות, עבירות תנועה, סמים וכל עבירה אחרת שפוגעת בציבור ויש בה העדר מוסר, היא משהו אחר?

כל הפשעים, אבל כווווולללללללם, תמיד יתקיימו.
השאלה היא אחת: מה אנחנו כחברה מוכנים לקבל כתקין ומה לא.
וחוקים נגד דבר כזה או אחר, תמיד הוכיחו את עצמם בטווח הרחוק כיעילים בהורדה של המינון של התופעה.

צריך לפעול בחוכמה. צריך לעשות דברים מסויימים בהדרגה (כמו שעושים עם הסגריות), אבל צריך גם להיות ברור מה המטרה הסופית וצריכה להיות הבנה למה זה רע.

orald

New member
צריך פשוט להרוג לקוחות וזהו.

וככה אפשר לשלב את הזנות ברצח, אבל בצורה הטובה יותר ולא כמו עכשיו כשהזונות הן אלו שנרצחות.

Larik

New member
דברים שונים לחלוטין

גניבה או גזל (לפי ויקיפדיה) הוא לקיחת חפץ מבעליו בכוח הזרוע מבלי לקבל רשותם.

המשמעות של זנות לעומת זאת הוא סיפוק שירותי מין בתמורה לתשלום.
מבחינה היסטורית
בעוד לגנוב ולרצוח נחשב לפשע, זנות נחשבה לעיסוק לגיטימי (ואף רווחי) בחלק מהתרבויות העתיקות.
באופן מפתיע, בתנ"ך זנות נחשבת לדבר שלילי, אך עם זאת איסורה אינו חמור כמו עבירות אחרות שהיו כרוכות בעונש מוות.

בקיצור, האנושות רגילה לזנות משחר ההיסטוריה, ולאסור זנות לחלוטין בפתאומיות יכול לגרור אחריו השלכות לא רצויות.

לא נעים לי להגיד בקול מה אני חושבת על התגובה הזו שלך.

זה עלול להיות תקיף מידי חריף מידי ומשפיל מידי, אז אני אשאיר לך לחשוב למה ההודעה שלך מזעזעת וחסרת לוגיקה הגיונית לחלוטין.

אם זה היה כ"כ ברור לך, לא היית מעיז לכתוב את

זה.

אני לא מצפה שישר תבין.

תחשוב על הדברים.
תחשוב על פשעים ועל מה היה פעם מותר או אסור.
על הצורה בה נקבעים חוקים.

ומעל הכל, תחשוב על מוסר.
תחשוב טוב.
תחשוב הרבה.
תחשוב לעומק.
תחשוב מעבר לכל הזבל שמכרו לך מהיום שנולדת.

ואח"כ תקרא שוב את ההודעה שלך.
אם עדיין לא תבין, זה לא יעזור גם אם אני אכתוב את זה.

זה מזעזע, מצד אחד הוא כותב שהוא חושב שזה רע וגרוע והוא לא "בעד" כביכול. אבל מצד שני הוא לא מסוגל לחשוב על המחשבה שהמקומות האלה יסגרו בבת אחת ולא ממש ישאלו את דעתם של ה"צרכנים" של המקומות הללו, בקיצור זה סותר את עצמו

אני חושבת עינבר שאפשר להבין את המניעים שלו בנושא
מזל שהוא מיעוט בפורום שתומך בכך

אני לא חושבת שיש לו מניעים

בטח לא שלילים.
אני מאמינה שהוא מגיעה באמת ממקום של כוונות טובות.
אבל אני חושבת שהוא שקוע כ"כ עמוק בתודעה שוביניסטית ובמקביל, כגבר, כנראה מתקשה לקבל את אובדן המעמד, גם אם די ברור שזה נעשה בצורה לא מודעת.

מאחר ואני חושבת שכל הדברים האלה נעשים דווקא ברמת התת-מודע, דווקא בגלל זה, אני חושבת שיותר קשה לנהל שיח אמיתי בנושא.

בכל מקרה, יאמר לזכותו של לאריק, שהוא כן קורא ומנסה ללמוד ולהקשיב.

Larik

New member
אספר לך סיפור אישי

פעם הייתי בכותל, ושמתי פתק (בתקופה שבה הייתי עוד נאיבי)
אחד מהדברים שביקשתי היה לדעת את האמת, אבל את האמת האוניברסלית ולא הסוביקטיבית.
בשלב מסוים הפסקתי להאמין בדת, אבל המשאלה הזאת עדיין קיימת אצלי.

אני אוהב להיכנס לדיונים כאלה, בגלל שבזכותם אני מרחיב את דעתי בנושא ומגשים את מה שביקשתי.

ואכן צדקת לגבי התת מודע.
פשוט יש לי בעיה שלעיתים אני לא מצליח להעביר את מה שאני מרגיש בפנים כי אני לא מוצא את המילים המתאימות לעשות את זה.
יש לי קושי לבטא את מה שאני מאמין בו, ולכן אני לא מצליח לשקף את הדעה שלי באופן מלא. מה שמקשה מאוד על הדיון.

למעלה