מבחני לשכה

lokiboo

New member
אני למדתי באת"א ועברתי, וחוץ מאחד שנמצא כרגע

על הגבול, כל החברים שלי גם עברו.

lokiboo

New member
וואו, זה ממש פורום סטודנטים (לשעבר) מאת"א ../images/Emo6.gif

sacrament

New member
בתור מי שהייתה במבחן...

המבחן היה ברמה בעייתית מאוד. בערך 40 מהשאלות היו ברמה הגיונית, כמה מהן היו אפילו שאלות מתנה. עוד כ-35 שאלות היו ברמה מאוד קשה, שאלו על החריג לחריג של החריג, התמקדו בכמה נושאים בודדים ושוליים מאוד בחומר ומי שלא ידע אחד מהם- הלכו לו כל/רוב השאלות באותו נושא...אבל עם החלק הזה באמת שאין לי שום בעיה. לגבי ה-25 הנותרות - שאלות בלתי סבירות בעליל, חלקן בגלל ניסוח לקוי ומכשיל במיוחד, חלקן כי לא הייתה אף תשובה נכונה בין החלופות(*), וחלקן סתם עיצבנו כי הן לא הופיעו בספרים שלמדנו מהם והיינו צריכים לעשות אן דן דינו. חברות ההכנה שפירסמו פתרונות (די באיחור, מרוב ניסיון לפצח את השאלות) כתבו כל כך הרבה דיסקליימרים על כ-20 שאלות בעייתיות ו"מחשבות" תיקנה כמה פעמים את התשובון שלה כי כל פעם גילו משהו חדש. ככל הנראה לפי הפתרונות שהם פירסמו אני עברתי, אבל עד שיהיו תוצאות רשמיות אני עדיין קצת בפאניקה...ויש בליבי רק רחמים ועצב על כל אלה ששרפו חודשיים-שלושה מהחיים שלהם, לא יצאו מהבית, לא הסתכלו על המשפחות והחברים שלהם כל התקופה רק כדי להגיע למבחן כזה, שבגללו הם יצטרכו לעבור את זה שוב... (*)ורק דוגמה כדי לסבר את האוזן- הייתה שאלה כיצד מערערים על החלטת בית דין משמעתי ארצי (של לשכת עורכי הדין). התשובה אמורה להיות בית משפט מחוזי בירושלים. שאלה קלילה ביותר! דא עקא, בין 4 החלופות התשובה הזו כלל לא הופיעה...

lokiboo

New member
לדעתי יש בין 5-10 שאלות שאו שהתשובה הנכונה

לא מופיעה בחלופות, או שהניסוח כ"כ לקוי שאי אפשר בכלל להבין מה צריכה להיות התשובה הנכונה. הצלחת אולי להבין למה בשאלה של הנהיגה בשכרות התשובה היא ד'? הניסוח שם פשוט לא נכון (סירוב לעבור בדיקת נשיפה לא מביא להרשעה בעבירה, רק לחיזוק), ואני לא מצליחה להבין למה כל החברות בחרו בתשובה הזו, ובכלל לא התייחסו אל השאלה בהשגות.

sacrament

New member
מסתבר שיש סעיף בפקודת התעבורה

שאומר שמי שמסרב לעבור בדיקת נשיפה רואים אותו כאילו נסע בשכרות. גם אני טעיתי בזה! לא רק שבספרי ההכנה לא היה רמז לדבר כזה, למעשה הייתה שאלה זהה בספר תרגול שאמרה שזה רק חיזוק...וכל כך שמחתי שהייתה שאלה זהה כי חשבתי שסוף סוף יש שאלה בטוחה, אבל לא! זה ממש עיצבן אותי כי בתכלס...רק מי שפעם נהג שיכור פעם והזהירו אותו לגבי זה יכול היה לענות על זה נכון

lokiboo

New member
פעם ראשונה בחיי שאני מצטערת שלא תפסו אותי

נוהגת שיכורה
מבחינת ההיגיון, גם בבחינה חשבתי שד' זו התשובה היותר הגיונית, אבל זכרתי שלפי הספרי תרגול זה חיזוק, והנחתי שהם סתם מנסים להכשיל אותנו, כמו כל הבחינה הזו... וכמובן לא עזר שלפי "המתמחה", היגיון זו האופציה האחרונה לפתור תרגיל

sacrament

New member
כן, ה"לוגיקה" שלהם לא עזרה במיוחד הפעם!

חיפשתי שאלות שכתוב בהם "אין באפשרותך לעשות דבר", אך לשווא
נראה לי שאלו שכתבו את המבחנים היו בסדנה של הפתרון שאלות וידעו מה לא לכתוב יותר. או שפשוט הם לא היו בסדנה של כתיבת שאלות...ולא הבינו שצריך לכתוב שאלות שיהיה קשה לערער עליהן. ואוף איתם! ואחרי שחרשתי על חוקי יסוד ומיסוי מקרקעין (וכל העדכוני חקיקה/פסיקה של עשרות עמודים!) בסוף היו רק שאלה מכל אחד.

sacrament

New member
אגב, קראתי שוב את השאלה עכשיו...

ופתאום קלטתי שמה שסימנו לא יכול להיות נכון כי כתוב שם שזה חיפוש פנימי, וזה הרי חיפוש חיצוני דפקו אותנו

lokiboo

New member
אני דווקא בחרתי בב' (מדובר בבדיקה חיצונית,

שהקצין יכול לבצע בכוח). לא ממש ברור לי למה בחרתי את התשובה הזו, כי זכרתי שבדיקת נשיפה אסור לבצע בכוח, אבל מאחר שמדובר בשאלה 80, שעד שהגעתי אליה כבר רציתי למות, לא קשה להבין שכבר לא ממש חשבתי בהיגיון

Lady McBeth

New member
דאמיט, ידעתי את זה!!! [1]

יכולתי להוציא 1
[1] במקרה וכתוצאה מהתערבות עם חברים.

Lady McBeth

New member
../images/Emo207.gif המלצות על קורסים?

(קחו בחשבון שאני לא מבינה בזה כלום). יש קורסים שנפתחים כבר ביוני (יוני!!!! 5 חודשים לפני הבחינה!!!). עד כמה זה אפקטיבי בכלל? האם כדאי ללמוד לבד? איזה קורס מומלץ וכד'? (אגב, בכל שנותיי בפורום הזה לא ראיתי שרשור שמתייחס ללימוד לבחינות הלשכה, אז הנה, אני מרימה את הכפפה שלא זרקו
)

lokiboo

New member
אני אישית לא עשיתי קורס, אבל שמעתי דעות

סותרות מחברים שכן עשו. חלק אמרו שזה ממש עוזר, וחלק אמרו שהשיטה שמלמדים בקורס רק מבלבלת אותם... לגבי החברות, הבנתי שמחשבות הכי מקיפים מבחינת החומר בספרים, המתמחה קצת פחות מחמירים ופרקטיס הכי פחות (כל חברה בוחרת מה להכניס לספרים ומה לא..). בכל מקרה, אני בחרתי בהמתמחה, כי הם עשו לנו הנחה קבוצתית (משרד המשפטים). לקחתי את החבילה הבסיסית, שכוללת את כל הספרים + מפגש פתיחה, מפגש סיום ומפגש הכנה לבחינה בע"פ). הייתי די מרוצה מהם לאורך התקופה, אבל לאור הבחינה שהייתה נראה שהם ממש נפלו במיקוד שלהם.

Lady McBeth

New member
מפגש הפתיחה גם היה חמישה חודשים לפני

מועד הבחינה? זה נשמע לי גובל בהיסטריה. אני מבינה שצריך להושיב את עצמך בכוח וללמוד במשך חודש-חודשיים, אבל חמישה חודשים לפני? זה טירוף. מבחינת לו"ז הלימוד, אם קונים את הספרים בנפרד - יש איזושהי תוכנית עבודה לדוגמא שמצורפת אליהם, עבור הטיפוסים הדחיינים במיוחד (
)? ועל אילו סדרי גודל כספיים עומד תענוג קורסי ההכנה למיניהם?

lokiboo

New member
אל תדאגי, אם את לא עושה קורס, מפגש הפתיחה הוא

בחודש שלפני סיום ההתמחות (אצלנו היה ארבעה מועדים בפבר'). הספרים בלבד עלו בהנחה הקבוצתית כ-1000 ש"ח, ואאל"ט המחירים לקורסים נעים בין 2000-3000 ש"ח. לגבי הלו"ז, אני לא יודעת מה קורה במחשבות, אבל במתמחה קיבלנו במפגש פתיחה מס' לו"זים מוצעים, בהתאם להספק הפרטי של כל אחד. הלו"זים מפורטים מאוד, וכוללים כמה עמודים יש לקרוא כל יום, כמה בחינות וכו', מיום תחילת הלימודים ועד יום הבחינה (הלו"ז שלי כמובן היה ללא קורס, אבל אני בטוחה שיש להם לו"ז דומה גם למי שלוקח קורס).

Lady McBeth

New member
ומה עושים בקורס? זה בכלל שווה משהו?

לפחות במבט ראשון, נראה לי שהכי טוב לבחור ב"מחשבות" כי הם הכי מקיפים, לא[1]? כלומר, למה שמישהו ירצה לבחור בקורס מצומצם יותר? [1] אני לא (!!!) מפרסמת סמויה.

למעלה