יש לי סיפור בשבילך...
הגן של רעות מתנהל נפלא, מסודר, בפיקוח חביב-אך-קפדני, עם מנהלת נהדרת, מטפלות נפלאות, הילדה הולכת בשמחה ושבה מלאה חוויות ומאושרת. יש שתי אמהות שעוד מהתינוקיה הן כל הזמן בעניין של "בלגן נוראי בסידור העבודה של המטפלות", "אנחנו לא מקבלות תשובות ברורות", "יש אלימות בגן", "המטפלות לא יודעות להתמודד עם הילדים" וכולי. לשמוע אותן, זה דומה לחוויית הקריאה של ההודעות האפוקליפטיות שאת כותבת כאן לגבי מערכת החינוך הממלכתית. היא לא גן של ורדים, אומנם, אבל כל כך הרבה שחור שממוקד במטרה כ"כ ממוקדת, אני חוששת לומר לך אבל מעיזה בכ"ז: יש לי תחושה שאילו ה"משקפיים" הסובייקטיביות מאוד שלך. מצער שהיתה לך שורה של ארועים נקודתיים ואולי כשלת (הס מלהזכיר) בבחירת בי"ס או בניהול מערכת היחסים שלך עם ביה"ס, זה אינו מקרין על המערכת כולה. זו מערכת לא פשוטה, עם הרבה בעיות, חבל להעמיס עליה בנוסף גם את מה שלא מגיע לה. ויותר חבל, לטעמי, לגזול ילדייך את חוויית ההתפתחות החברתית בסביבת ריבוי חברתי ואת ההתמודדות עם דרישות העולם כהכנה לזמן שהם יצטרכו להתמודד בלי אמא מסייעת. את מחזקת את דעתי, שהבחירה בחינוך ביתי היא של ההורים למען ההורים, ברוב המקרים.