ברור ששוכחים המון
ומניסיון שלי - שוכחים בלי קשר לשיטה ולמקום ולמידת ההנאה מהלימודים. אך כמו שבעצמך אמרת, יש יסודות ותחומים שנשארים, יש איזשהו רקע, יש הבנייה של עצם היכולת לשבת וללמוד לא רק מתי שמתחשק ומה שמתחשק - ובכל מקרה, כמה שלומדים פחות כך גם יודעים פחות. והיום בבית ספר שיטות הלימוד מאוד מגוונות. יש פחות ופחות הוראה פרונטלית ויותר ויותר עבודה בקבוצות, יציאה לשטח, התנסות, משחק וכו'. יש המון חיפוש מקורות ידע ובתוך מקורות ידע, כגון האינטרנט, אנציקלופדיות ועוד. יש כתיבת עבודות עצמאיות. הבן שלי בכיתה ד' כתב 2 עבודות ממש ענקיות, של שבועות וחודשים, שכללו רקע עובדתי והיסטורי, מחקר, מסקנות, דעה אישית ועוד ועוד מספר עבודות קטנות יותר. יש גם יותר גמישות ואפשרויות בחירה, לפי רצון התלמיד. שוב - ברור שהרוב בשלב הזה נשכח, אך לא הבסיס כגון קריאה, כתיבה, חשבון ומעבר לזה עוד כל מיני דברים מפה ומשם ובסך הכל זה לא מעט. אך מה שבטוח נשאר, אם בית הספר שווה משהו, זה היכולת ללמוד בצורה שיטתית, שיטות הלימוד וכו'. יש המון מה לשפר במערכת, אין ספק, אך היא עדיין הרע במיעוטו. חינוך ביתי מתאים לכאלה שחושבים שגם אם ילד ילמד לקרוא בגיל 8, 10 או 16, זה לא משנה כל עוד זה בקצב שלו. אני לא מאמינה בזה ואני מאמינה בהכוונה, הדרכה, שיטתיות.