מאמר מעניין

justchip

New member
אני משערת שאתה אחד מחברי הפורום

שהחליט לעשות פארודיה על מחזירים בתשובה, אתה משעשע מכדי להיות אמיתי.

uri80

New member
למה אתם תמיד מאשימים את יהודה המכבי

?

justchip

New member
הי! אני חולקת

קודם כל " אין כל קשר בין צרור עצביכם לבין מה שקיים מחוץ לגופכם", הרי זהו מטרת חלק גדול מהעצבים לשמש מקשר בין המתרחש מחוץ לגוף ולתרגם אינפורמציה זו לגוף עצמו, אם אין קשר בין העצבים לסביבה החיצונית הם די עאיסדו את מטרתם. "פקעת של תאים חלבוניים" למה תמיד חושבים שהחלבונים הם העיקר מה עם סוכרים זרחניים מסויימים, מה עם ליפידים שבלעדיהם התא לא הייה קיים ולמה פקעת? אי אפשר לשלול את קיומו של התמיינות והתמחות בתאי האדם. "המתאחים בתוקף הכוחות של התוהו-ובוהו הקוסמי לצרור חי של בשר-ודם" טוב לזה אני אפילו לא אתחיל להתיחס, ברור שאדם נוצר מצרור תאים (המורכבים כולם מחלבונים בלבד) שמתאחים זה לזה בצורה רנדומלית, הרי איך יתכן שתהיה התמיינות תאים מתא יחיד או חומר גנטי שמכפיל את עצמו ותאים שמתרבים. נראה שהבן אדם קצת נסחף בתוקף דברין המליציים עד כי דבריו איבדו משמעות, מה שהופך אותו ללא יותר טוב ממחזירים בתשובה מתלהמים למינהם. מצטערת זה כנראה לא משנה לאף אחד אחר אבל אותי כל המליציות המופרחת הזו עיצבנה בטרוף.

Le Fay

New member
את, כרגיל, צודקת.

למזלו של יהושע בר יוסף לא המחבר אומר את הדברים האלה, אלא הוא שם אותם בפיו של גיבורו קיבא יונגמן, מטובי הלומדים בישיבת "סולם יעקב", המתמנה בגיל 31 לכהן כריש מתיבתא של חוזרים בתשובה. המשפט החביב עלי בפיסקה הזו (במקור זו פיסקה אחת, פירקתי אותה לארבע על דעת עצמי) הוא כל הדימויים והחלומות והאשליות וציוצי הגבורה והתהילה והכבוד ואנקות הפחדים והאימות והזוועות, כל אלה נשארים בתוך צרור הבשר-ודם שלכם; ולדעתי סגנונה הרטורי הולם ביותר את תם-ונישלם. נ.ב. אין בכך משום המלצה על הספר, שיש לו בעיני חולשות מרובות.

Le Fay

New member
מצויין, כי אני תמיד צינית. זה רק לא

משנה את העובדה שאת צודקת. כאן, ובמרבית ההתבטאויות האחרות שלך שקראתי עד כה.

למעלה