מאמר מעניין

justchip

New member
אז משערת שלא -סרט חדש למדי

לא יודעת כיצד קרוי בעברית, אבל בו בנקודה מסויימת ראש הבית מעיר את הבית בצעקות נושענו! הוא מביא את כולם לשרותים שם הוא מראה להם את צרכיו הפונות כלפי מעלה, אומר שזהו סימן מאלוהים שגורלם ישתנה וקורא לאשתו לשמר אותם ולבנות להם מקדש (?). הסרט נחמד מאוד למרות מה שמשתמע מהפוסט הזה.
 
בשביל מה צריך ממצאים?

אני הולך להגיד לכם פה משהו שיצחיק אתכם אבל תאמינו או לא, זה המציאות ר` חיים מוואלוזי`ן כותב שכשראה את קדוש עליון הגר``א מגיע לפסוק ``עלו זה בנגב`` (בחומש דברים) לפתע קרן אור פניו והוא כותב שהוא אמר לו שהוא הבין 40 פירושים במילים ``עלו זה בנגב``! ושבמילים אלו רמוז כל הנבראים מבריאת העולם! תגידו כזה דבר הוא המציא? למה שימציא כזה דבר שנראה מגוחך? חייב להיות שהתורה הקדושה הגיעה משמים! מי שרואה ספרי קבלה רואה איזה סודות טמונים בתורה.
 

Le Fay

New member
"אם תצליחו במאמציכם

תיכנסו ותשתלבו בעולם סגור החי כל כולו לפי דימויים שנקבעו במוחותיהם של אנשים שחיו לפני אלפי שנים ושטופחו וחוזקו במרוצת הדורות. דמיונות-שווא שיצרו נשמות מדומות שלא היו ולא נבראו והשגחה-אלוהית שאינה קיימת אלא ברצונו של אדם ובורא-עולם שנוצר בצלמו ודמותו של בשר-ודם. והכול כדי להקל על יצורי-אנוש לחיות חייהם הקצרים עלי-אדמות. יצרו בשבילכם עולם של אגדות-ילדים שבו סרחון הגוף המת הוא מעבר לעולם שכולו טוב, והחלל הקוסמי הריק של התוהו-ובוהו היקומי הוא אב רחום וחנון אנושי, שניתן להתפלל אליו והוא מאזין לתפילותיכם וקורע לפניכם את הים ועושה נסים ונפלאות אחרים למענכם, וכשבאה שעתכם להסתלק מן העולם הוא מסתירכם בצל כנפיו לנצח נצחים. הבל הבלים, ילדים חולמנים חמודים! בעיני הבוהו הקוסמי אתם פחות מחלקיק אבק פורח. אין שום דבר בכל התוהו-ובוהו הזה מחוץ לצרור עצביכם שבתוך הגוף שלכם, שירגיש או יידע על קיומכם או יחוש קשר כלשהו אל מאווייכם ומצוקותיכם. אין אתם קיימים יותר מעשב השדה או פרפר בן יומו. אין כל קשר בין צרור עצביכם לבין מה שקיים מחוץ לגופכם. כל כולכם אינכם יותר ממה שאתם - פקעת של תאים חלבוניים המתאחים בתוקף הכוחות של התוהו-ובוהו הקוסמי לצרור חי של בשר-ודם. כל הדימויים והחלומות והאשליות וציוצי הגבורה והתהילה והכבוד ואנקות הפחדים והאימות והזוועות, כל אלה נשארים בתוך צרור הבשר-ודם שלכם ואין להם כל קשר, או משמעות של קשר, ויחס לשום דבר שמחוצה לצרור הזה... רצונכם להשתעשע במלכות-שמים ובגן-עדן ובנשמות שאין הכליון שולט בהם ובכינויים מחמיאים של נזר-הבריאה ובברואים בצלם אלוהים ובנים נבחרים לבורא-עולם וכיוצא בהם - השתעשעו כאוות-נפשכם, אבל דעו לכם שכל השעשוע הזה נשאר בצרור הבשר-ודם שלכם, לטוב או לרע, ואינו משפיע על שום דבר שמחוצה לו ואפילו אינו קיים לגבי שום דבר שמחוצה לכם. אתם בסך הכול חוליה אפסית בזעירותה אפילו לגבי כדור-הארץ שבו אתם נולדים ומתים, בשרשרת המעגל הבלתי פוסק של חילוף החומרים שבתוך קליפת האדמה החיצונית של כדור-הארץ, והוא כל כולו עצמו אינו אלא בבחינת אבקיק זעיר שבזעירים בכל אותה מערכת של מיליארדי כדורי-ארץ המרחפים בחלל האינסופי כאבקיקים בענן אדיר של אבק. ואם כל ההכרה הבהירה המוחשית הזאת אינה מפריעה לכם לבנות בדמיונכם מלכות-שמים שנועדה בשבילכם, שיהיה לכם לבריאות! איני מוכן לקחת חלק במשחק הדמיוני היפה והמגוחך הזה! חפשו לכם אוויל תמים או נבל צבוע אחר" [אקזיסטנציאליזם על קצה המזלג בתוך אפיקורוס בעל כורחו מאת יהושע בר-יוסף].
 

Le Fay

New member
עגנון לא היה כותב את זה.

ואילו כתב - תם ונישלם לא היה מבין.
 
אני לא מבין אותך

איך זה שאת הטפשה הראשונה ש``גילתה`` שהתנ``ך של עמה אינו אלא המצאה אנושית? איך במשך אלפי דורות יהודים שמרו מצוות בטהרה ורק בדור האחרון שלפי בוא הגאולה שיש בו נסיון עצום באמונה, קמה לה ענת ומחליטה אני יותר חכמה מהרמב``ם מהרשב``א מכל חכמי עולם הם היו הזויים האמינו לאל שהוא בשר ודם ורק אני החכמה שגילתה שהכל הבל הבלים? שאל אביך ויגדך תנסי לראות מה היה במשך אלפי דורות איך העם היהודי שמר מצוות במסירות נפש ותביני כמה את ההזויה ולא הם. מה את חושבת? שהעולם נהיה מעצמו? שמפץ הגיע מאי שם וברא אותו? דבר אחד אני לפחות נהנה אתם הכופרים כשתגיעו לגיל זיקנה אתם תרעדו כמו זבובים אוי אני תיכף נעלמת נמחקת לא ישאר ממני זכר איזה מסכנה אני! תאמיני לי שהסיבה הראשונה שמראה לנו שיש מצב של הישארות הנפש היא הסיאנסים תעשי סיאנס ותאלצי להודות בזה.
 
מה זה מערת המכפלה?

מי טמון שם? גבר שובוניסט? את סופר טפשה אפילו טיפשים הם חכמים לעומתך.
 

מובחרת

New member
תודה.

מחמיא לי. אבא שלי טוען כל חייו, שהמוח החריף שלי- אשם בכפירה מגיל 14. לדעתו, אדם שאינו משתמש בראש, נשאר מאמין.
 

rigoletto111

New member
אז מה אתה רוצה ממנה? כך נגזר

עליה מלידה אם כך. גם הרב בצרי נולד מגלגול של חמור , אין מה לכעוס עליו על השטויות שהוא אומר.
 
חשבת פעם?

שאיך שאתה מתבטא הגרמנים התבטאו עלינו בשואה? גם הם קיללו רבנים אתם כלבים ז`יד מלוכלך הזויים שמתפללים כל היום לחבר הדמיוני שלכם! השתגעת? אפילו הגוים מתייחסים בכבוד לרבנים שלנו, ואתה קורא להם חמורים? אתה קורא לי כמו הנאצי הזוי שמתפלל לחבר הדמיוני שלך? אתה מחרף כמו נאצי את תורתנו הקדושה ומעיז להגיד שהיא מעשה ידי אדם? קצת כבוד לדת אין לך? הרי כשתגיע לכנסיה אתה תכנס אליה בחרדת קודש ותוריד את הנעליים ואת העם שלך הדת של העם שלך האלוקים של העם שלך אתה מעיז לגדף בלי בושה ``כי אני לא מאמין``? אחח כמה צדקו דברי חכמנו שגדולה שנאה ששונאים עמי הארצות וכו` יותר משנאה ששונאים נכרים לישראל תנא שנה ופירש קשה מכולם!!!
 

boten d

New member
אני לא אוריד נעליים בכניסה לכנסיה

נעליים מורידים במסגד
 
מערת המכפלה - מבנה מוסלמי

עם יסודות הרודיאניים. מי קבור שם? לא מי שאתה חושב...
 
הכותל גם מבנה מוסלמי

וגם קבר רבי שמעון בר יוחאי מבנה מוסלמי, תגיד אתה לא מבין שאתה עושה צחוק מעצמך ומחבורת ההזויים פה?
 
למעלה