מאז הטרנספר....

^Meri^

New member
מסכימה עם גיא...

באמת שניסיתי להמנע מלקחת חלק בדיון, אבל...לודעת מה גרם לי לענות... אם כל הכבוד, סיפור פיקטיבי לא סיפור פיקטיבי, אלון, אני חושבת שאתה מסכים איתי שרעין הטרנספר הוא רעיון נוראי שיש להוקיע מהחברה... אני בעד פלורליזם, חופש הביטוי, מה שתרצה... עד שזה נוגע לחשיבה שאתה מעל מישו אחר...וטרנספר אומר בפירוש, אנחנו יותר טובים, יש לנו יותר מקום פה. ההשואה של גנדי ליודונאצי אם אני לא טועה נעשתה ע"י אחד המגיבים, ולא ע"י אחד המתנגדים לטרנספר, אבל...יכול להיות שאני טועה...בכל אופן, נושא רגיש אצלי ענין השואה, ומה לעשות, כמה שאני באמת מנסה להמנע מהשוואות, מכל סוג שהוא, רעיון הטרנספר יותר מידי מזכיר את תחילת מלחה"ע ה2... נכון שהצחוק הגדול אולי היה לא במקום, אבל תסכים איתי שדעות כאלה, אין להם מקום במדינה נאורה, ובטח לא בפורום של נוער מרצ... אם כל הכבוד, כל האנשים שנכנסים ומשאירים הודעות שמטרתן להביא אותנו לויכוחים, ולהציק לנו(ראה ערך נתן, שכבר דיברנו על כמה מציקים ההודעות שלו על רצח רבין) אתם רוצים דיון? אחלה. רוצים להעלות בפנינו שאלות כדי לראות מה אנחנו חושבים?באמת אחלה... אבל תמצאו דרך, ותדעו לקבל זלזול אם הדעות קיצוניות ובאמת דורשות תגובות לא הכי נחמדות... אולי עיצבנתי עכשיו כמה אנשים, אבל תנסו לראות את זה באמת כמו שאמרתי, ולא בתור מירב מנסה להשתיק אנשים, כי אני לא...
אני.

^Meri^

New member
אוקיי סליחה...

גיא קרא לגנדי יודונאצי... מממ... שומרת על זכות השתיקה?

עופר ב.ה

New member
מאוד לא מסכים איתך

בוודאי זכורה לך התקופה שבה הפורום שימש לויכוחי ימין שמאל. אז כתבתי שלפורום יש מטרות מוגדרות, שכולן קשורות בשמאל ובנוער מרצ. הוא לא צריך להיות במה להבעת כל דעה. קל וחומר הודעה כזו דוחה וגזענית. אז כן, אני נגד פלורליזם בפורום נוער מרצ במקרים כאלה.

Aeroguy

New member
מה גזעני במה שאמרתי?

זאבי שייך לאיזשהו גזע שאני לא יודע עליו? ...ואם התנגדות לטיהור אתני- נגד יהודים או נגד ערבים- זו גזענות, אז כנראה שעשינו עבודה גרועה בתור ש"שים

עופר ב.ה

New member
גיא, ההודעה לא היתה אליך

היא היתה לאלון, ודיברתי על הגזענות של אשת הברזל

.המוסד

New member
הטרנספר לא חייב להתבצע בכוח צבאי

אלא בכוחו של הממון, 20 מילארד דולרים, שמחציתם(ואולי עם הרבה מעוף את כולם) ניתן לגייס ממקורות חיצוניים הופכים לשוחד ליצאה מהארץ, כלומר רוצה 20 אלף דולר ועוד 5 אלף דולר לילד, פלוס כרטיס טיסה חינם וקבלת 80% מהסכום של מכירת הנכסים בישראל(במקרה ואתה כבר בחו"ל), מה דעתכם אפשרי?

פינגו

New member
רעיון יותר טוב מה לעשות עם הכסף

שוחד יציאה מהשטחים (אני משתמש במונחים שלך) למתנחלים! רוצה לראות איך המתנחלים מתפנים? מודיעים שככה: 120% מערך הבית למי שמתפנה היום 100% למי שמתפנה עוד חודשיים 20% יורד כל חודש... מי שבכל זאת נשאר, יהיה לאזרח פלשתינאי גאה! נשמע הוגן, לא?

.המוסד

New member
ההבדל בין טרנספר לערבים לטרנספר

למתנחלים הוא שטרנספר למתנחלים יחריף את הבעיות הביטחוניות והטרנספר לערבים יקל עליהם, אבל לך לא איכפת מהביטחון...

א.א.אפל

New member
מאוד לא נכון לדעתי

איך בדיוק עוזרות ההתנחלויות לביטחון ישראל? לדעתי הן עושות בדיוק את ההפך: ישראל, במקום להגן על צמה מתוך גבולותיה החוקיים, מגינה גם על ההתנחלויות וכך משלשת בערך את גבולותיה שעליה היא צריכה להגן. לדוגמה: על איזה גבול קל יותר להגן? (שרטוט סכמתי לחלוטין, ללא שום קשר עם המציאות) גבול 1: עם ההתנחלויות - -------- ------- - --- - ------ - - - - - --- - - - - - ------------ - - --------- -------------------- גבול2: ללא התנחלויות - ---- --------- ---- ------- חוץ מזה, אני מאמין שכאשר לא יהיו התנחלויות ולא יהיה כיבוש לא יהיה לערבים סיבה לפגוע בישראל. סתם כדי להבהיר לך את עמדתי(נו)

א.א.אפל

New member
אופס, השרטוט לא יצא טוב

נעזוב את זה, רק אפנה להגיון הישר שלך: האם קל יותר להגן על גבול רציף וקצר שמוכר ע"י הקהילה הבינ"ל מאשר להגן על גבול, התנחלויות בתוכו שצריך להגן על גבולות ההתנחלויות, ודרכי הגישה אליהן? לולא פינוי של כל ההתנחלויות, לא אוכל להגיד לבן שלי "אתה כבר לא תתגייס" מתוך הגיון ישר.

Roobie

New member
אני לא חושב שהוא התכוון לסרבנות..

למרות שהוא סרבן מצפון הוא התכוון לדבר שהורים רבים אומרים לילדיהם, גם אמא שלי לדוגמא, שהיא מאוד ציונית. כשהייתי ממש ממש קטן, בתקופת האינתיפאדה הראשונה, פחדתי שאני בתור חייל איהרג. אמא שלי אמרה לי שעד שאני אהיה חייל כבר לא יצטרכו חיילים, כי יהיה שלום. אני חושב שהוא התכוון לזה.. ואם לא - אז סתם סיפרתי סיפור מטוטמם.

Roobie

New member
מה???

לגמרי לא הבנת אותי. אני אלך לצבא בשמחה, אני אוהב את המדינה שלי, וגם אם היה שלום הייתי הולך לצבא. רק הסברתי למה הוא ניסה להתכוון במה שהוא אמר. ואני עדיין לא בטוח שזה מה שהוא התכוון..

פינגו

New member
עלית עלי!!!

באמת לא אכפת לי בכלל מהבטחון! תפסת אותי על חם, ומה רבה הבושה! אתה צריך הרבה חוצפה (או סתם טפשות) כדי לומר זאת. מה גורם לך לחשוב, שאתה רוצה בבטחון יותר ממני? לעניין, א.א. אפל ענה לך היטב. אין ספק שנסיגה חד צדדית לקווי 67, עם קו גבול בר-הגנה ולא מובלעות ומובלעות למחצה, הוא שיגן יותר מכל על מדינת ישראל. הגנה על יהודים קנאים ומטורפים בחברון, על מתנחילם בלתי-חוקיים בגבעות ליד שכם, על מתנחלים בלב רצועת עזה- הרגה כבר עשרות חיילים! ההתנחלויות אינן מביאות ביטחון, הן מלכודות מוות. מדינת ישראל תנהג בחוכמה אם תיסוג לקווי 67.

.המוסד

New member
על הגבולות ועל הביטחון

גבולות 49 מסוכנים מאוד וממש לא בטוחים, קודם כל עומק אסטרטגי הוא תמיד דבר טוב, וגבולות בטוחים הם גבולותיה של א"י המנדטורית פלוס הרמה ואולי גם פלוס סיני (אבל את זה נשאיר לדור הבא) או לפחות הסכם אי לחימה עם המצרים ככמו שיש לנו עכשיו (רבים קוראים לו שלום) במקרה שישראל תחליט לשוב לגבולות 49 (שנקראו ע"י אבא אבן "גבולות אושוויץ" ביטוי חריף אמנם אבל די צודק) ולהקים גדר מערכת שבנייתה תארך חמש שנים, ושלא תספק ביטחון בדרגה גבוהה נגד חדירת מחבלים היא גם לא תמנע מקטיושות לעוף מעליה ולפגוע בישובים מרכזיים וגדולים כמו העיר מודיעין והיא גם תמנע מישראל להגיב אלא אם כן נדרוס את הגדר, אלא אם כן תהיה מוכן להפציץ איזורים חסרי חשיבות שלא ישנו דבר, כמו כן היא תפקיר את מאגר ההר לחסדי הרשות וגם אם אינני טועה (אני לא חזק כל כך (בגיאוגרפיה) את נהר הירדן...אם יש לך פיתרון לכל אלו ולרבים אחרים אנא אמרו לי, אשמח לשמוע עליהם

למעלה