מאז הטרנספר....

Roobie

New member
ע"פ נתוני משרד הפנים

המצב הוא 51 אחוז יהודים 49 אחוז ערבים ורובם נהנים מהעובדה שהם נמצאים בישראל (למרות הקיפוח הנוראי), מסיבות של עסקים - תיירות ועוד, דבר שנפגע בשנה האחרונה מאז מהומות אוקטובר. ובכל מקרה - אין שם משטר צבאי.

dorrn

New member
תגובה

1.הדבר היחיד שמונע מהם לעבור לירדן זה התנגדות המשטר בירדן.כבר שכחת את הצעדים להגבלת ההגירה שהם נקטו לפני מספר חודשים כשראו את הכמות הגדולה של פלשתינים שהחליטו לעבור לשם? 2.זה שלמשטר השולט בירדן בדרך לא דמוקרטית יש אינטרס למנוע מהפלשתינים לעבור לשם,זה לא אומר שלירדן יש אינטרס כזה.. 3.מבחינה מוסרית אין שום הבדל בין הישיבה בכפר סבא לבין הישיבה באריאל. אתה טוען שזה שאנחנו באריאל גורם לכך שצריך שם נוכחות צבאית,ואני עונה: א.כנגד הפתרון שאתה מציע,סילוק המתיישבים,אפשר באותה מידה להציע את סילוק הערבים. ב.כל הפיתרון שלך מבוסס על ההנחה שברגע שנעזוב את השטחים הם יעזבו אותנו לנפשנו.אולם אם תלך לנאומים\ספרי לימוד\תוכניות טלוויזיה\עיתונים הפלשתינים תראה שישראל מוזכרת שם במקרה הטוב כמכשול זמני לקראת פלסטין השלמה.אם לא היינו באריאל,הם היו תוקפים את כפר סבא ואת שאר ישובי קו התפר (כמו שאכן קרה לפני 67,והשמאל מעדיף משום מה להשכיח מליבו). שלא לדבר בכלל על העידוד הפסיכולוגי שזה יתן להם.כמו שהיציאה מלבנון גרמה לפרוץ האינתיפדה,כך נסיגה מהשטחים רק תגרום להם לחיזוק האמונה שבכוחם לסלק אותנו מכאן. (ובנקודה הזאת כדאי להסתכל על מצרים,שם הסכם השלום לא מוזכר שם במונחים של פשרה ופתיחת דף חדש בין העמים,אלא כ"ניצחון" והמשך המלחמה באמצעים לא צבאיים.הסכם השלום רק גרם ליותר שינאה בצד שלהם ולעידוד האמונה שלהם בחולשתנו.רק שבינינו לבינם מפרידים 500 קילומטר,ולהם יש מנהיג שפוי יחסית.עם הפלשתינים,אין לנו אף אחת מהמותרות הללו)

על מה בדיוק אתה מקשקש?

כשם שמדינה יכולה לאשר התיישבות בשטח כבוש זכותה המלאה גם להחליט על פינוי אותו השטח! מה הקשר בכלל לטרנספר???

dorrn

New member
באמת מה הקשר?!

בסך הכל חיילים הנכנסים לבית פרטי,וגוררים את יושביו,גברים נשים וילדים מביתם,בעוד הם מתחננים לרחמים,זה טרנספר זה?! מוסר כפול במיטבו..

סליחה באמת שיש חוקים במדינה הזאת

או שאולי אתה דווקא מהאנרכיסטים? תעשה לי טובה, אף אחד מבין המפונים אינו קורבן. את הפיצויים ואת הוילות שלהם הם מקבלים יופי (היי! אולי גם לי כדאי?)... ואתה יודע מה? גם אם הם באמת קורבנות מסכנים שנזרקים לכלבים(עלאק...) אז תסלח לי אבל זו הבעיה שלהם! כשאתה הולך להתיישב בשטח כבוש אתה צריך להיות מודע לכך שייתכן ויבוא יום והוא יוחזר/יפורז ותתצטרך לפנותו! כשם שמאשרים לך להתיישב שם כך יכולים להורות לך לעזוב!

dorrn

New member
תגובה

קודם כל,אני חוזר ואומר שכל ההתנגדות לטרנספר שלך ושל אחרים זאת פשוט צביעות,שכן גם את תומכת בטרנספר,פשוט שלך מוצדק בעיניך.ועכשיו לתגובה: 1.אני באופן אישי לא חושב שפיצויים אכן מפצים על זה שזורקים אותך מהבית שבו גרת מבשך שנים,בטח שלא נותנים לך ברירה אלא לקבל את הפיצויים האלה ולעזוב. 2.גם באר שבע,הגליל וירושלים זה שטח כבוש,אז מה? 3.ונגיד שבאמת לאלה שהלכו להתיישב שם הגיע שיסלקו אותם מביתם,אבל מה עם הילדים שלהם? והנכדים? אי אפשר לבוא היום,שלושים שנה אחרי,ולהגיד שבעצם זאת הייתה טעות לאפשר להם לחיות שם והגיע הזמן לסלק אותם

אתה רוצה תקרא לזה "טרנספר"

מצדי תקרא לזה גם "קוקוריקו" זה לא עד כדי כך משנה... מה שחשוב זה שזה יהיה מוגדר היטב. העברת אזרחים משטח כבוש אל שטח בתוך המדינה (או הקו הירוק איך שתבחר. כמו שאמרתי, סתם עניין של סמנטיקה...) כאשר מראש ידוע שיום אחד הם עשויים לחזור והם ייאלצו להתפנות לשם (לא שזורקים אותם לרחוב אלא הם מוצאים את עצמם חיים בתנאי חיים טובים יותר מקודמיהם) וסילוק אזרחי מדינה בכוח לעבר הלא נודע לא אחד המה. להגיד שאין חוויה טראומטית שאתה נאלץ להתפנות מביתך? ודאי שיש, אבל אף אחד לא רימה אותך וגם תנאיי חייך אינם נפגעים! אתה נשארת שם בעקשות למרות שידעת מראש (וכן, מה לעשות. לפעמים מה שעושים הורים גורלי לילדים שלהם) שזה עלול לקרות. בעוד שאינך יכול לומר את אותו הדבר על אזרח מדינה שאותו אתה מגרש אל עבר הלא נודע. תוכל לומר שגם העברת אזרחים משטחים כבושים אינה מוצדקת אבל אין לזה כל השפעה על הצדקת גירוש אזרחי מדינה כי מדובר בשני דברים שונים בתכלית (בדיוק כמו שלא תוכל לומר כי לבוש צנוע אינו מוסרי בגלל שגניבה היא לא מוסרית)! אז מה? ב"ש זה שטח כבוש? המשך כך אתה נותן לי תקווה :) וברצינות... אני מאמינה (או לפחות מקווה) שאתה יודע את ההבחנה בין 48 ל67...

dorrn

New member
כן,אני יודע את ההבדל

את זה כבשנו ב48 ואת זה ב67.זהו פחות או יותר. אה כן נזכרתי,יש כל מיני אנשים (ההולכים ומתמעטים) שמאמינים שהערבים יסתפקו ב67 ולא ירצו גם את 48,ובהמשך את הכל,וזאת בניגוד להצהרות המתפרסמות יום יום בתקשורת הערבית.זה ההבדל שאתה מתכוונת אליו? ובקשר לטרנספר,אם התירוצים שלך גורמים לך להרגיש טוב עם זה,ולהיות מסוגלת להגיד לעצמך שאת יותר טובה מאנשים מהימין שדוגלים בטרנספר, בגלל שאצלהם זה גירוש,ואצלך זה "העברה",מי אני שאפריע לך.

נובו

New member
מה יש לך?

למה אתה לא מבין, שהארץ הזאת שייכת לי לדעתי לא בגלל שאני שונא ערבים, אלא בגלל שהקב"ה אומר שהוא מפקיד אותה בידי. אתה לא יכול להבין את ההבדל הפשוט שבין מיין קמפף לתורת ישראל להבדיל? אתה לא מבין שזה לא משנאה, בניגוד להיטלר? אתה לא מבין שאני נוהג לפי הקב"ה? מי שיצר כל אדם, כולל הערבים כמובן, ואתה מנסה אותי בשנאה לברואיו? אתה יודע כמה מקוממת ההשוואה השטחית הזאת? אני אמרתי להשמיד את הערבים? אני אמרתי ליהד אותם? אתה מבין שאני לא מנסה לחת מהערבים אלא את מה שאני מאמין שהוא שלי? אתה יכול להתווכח איתי אם זה שלי או לא, אבל אל תגיד שאני סתם כובש אכזר המתעלם מצרת אחרים! הרי לפי תפיסתי, הם יושבים על אדמתי!!! בקיצור, אל תשווה אותי לאף אחד עם שפם. נ.ב. בכלל כבר ניסיתי ושפם עושה אותי מכוער..... שלכם, נובו.

Roobie

New member
נובו..

א. הרעיון הוא של גנדי, וגנדי הוא אדם חילוני לחלוטין, ככה שהרעיון שלו הוא לא דתי. ב. גם דת היא לא תירוץ לגירוש ארבעה מליון איש מבתיהם (מליון ערבים-ישראלים ועוד כשניים וחצי עד שלושה מליון פלשתינים). גם מתן, "ההוא הדתי", מסתייג לגמרי מהטרסנפר.

נובו

New member
אני מבהיר:

אני לא אמרתי שאני תומך בטרנספר גם לי יש הסתייגויות. אבל באופן כללי הרעיון כן מקובל עלי, אם הערבים לא יפסיקו לפגוע בנו ולדרוש את אדמתנו. ואל תביא לי פה דעות לש עצמך. מה זה הקביעה הזאת "דת היא לא תירוץ וכו´..." אתה תגיד לי מה הדת אומרת? הדת, לפי תפיסתי היא האמת שלי, ואני לא עובד אצלך, ולא חייב דין וחשבון לדעה שלך. מה זה הדת זה לא תירוץ? אז אני אומר לך שכן!!! ולא אכפת לי איפה הבית שלהם, שילמדו להשתלט על הילדים שלהם שלא יתפרעו. אח"כ נדבר על זכויות תושב. נובו.

lionalx

New member
אלוהים שלי הבטיח לי את ניו יורק

ואני מאמינה שכל ניו יורק רק שלי ולא של אף אחד אחר. תעזור להעיף משם את כל התושבים שמתנחלים בשטח שלי?!

נובו

New member
האמונה שלך מעניינת אותי.

בינתיים, לא התנבא אף נביא שרצון ה´ הוא לכבוש את ניו יורק עבורך. למרות שבעיקרון הוא רוצה את טובתך... בינתיים, אם את באמת מאמינה בזה, תילחמי על זה. לבד, יקירתי.

lionalx

New member
הטרנספר ...

"בהתחלה היו הרבה דיבורים על זה, המון שנאה והסטה, אבל אף אחד לא התחייס לזה יותר מידי ברצינות. חשבנו שהם ירעו, שזאת עוד תקופה רעה, העולם לא יתן לזה לקרות. יום אחד הם באו עם הרבה חיילים, פרצו לנו לבית ואמרו לנו לאסוף את הדברים שלנו ולצאת החוצה. תחת צעקות ולקלולת ארזנו את הדברים העיקריים בכמה מזוודות וירדנו למטה. הרחוב היה מלא באנשים - גברים, נשים, ילדים, זקנים. כולם היו מבוהלים ולא ידעו מה יעלה בגורלם. הועמסנו על משאיות והתחילו לנסוע.." ..לא נשמע לכם מוכר מאיפשהו?!

okok4

New member
אשת ברזל, כמה שאלות

מי בדיוק יועבר בטרנספר; מי שמגדיר את עצמו כערבי? מי שערבי ע"פ תקנות שיקבעו? וחצי ערבים? מה קובע, האבא או האמא? ואם זוהיר בהלול ורנה ראסלן יבקשו יפה את תסכימי שהם ישארו? ומה עם בני משפחתם? אולי ניתן אוליטימטום: נג´ואן גרייב, וואליד בדיר, אם תבקיעו שני שערים במדיי ניבחרת ישראל תקבלו חנינה, ומה אם מישהו נראה קצת ערבי, או שמוצאו ממדינה ערבית? ומי יבנה את כל הכבישים הפסטורלים שאת מדמיינת? ואם באבא שלך יושתל לב ערבי, מה יהיה גורלו? ומה באשר לסוסים מגזע ערבי, את יודעת, הם נורא יקרים, לא חבל? ואולי, את יודעת, אם כבר עושים טרנספר, לא כדאי לסלק מהארץ המטוהרת עוד כמה נגעים? כמוך למשל?

Aeroguy

New member
זה כמו:

"החיים באירופה לאחר השמדת היהודים"... ומי ייתן שהאיש הנורא הזה יישכח מהר מאוד- ובעיקר האידאולוגיה היודונאצית שבה דגל.

תגובה לגבי כמה מהתגובות:

אני מבין שההודעה הזאת הנה הודעה קשה, מעצבנת אולי חלק מהאנשים וכו´, אבל היא עדיין בגדר דעה - דעה שמובעת באמצעות סיפור פיקטיבי ובכל מקרה ניתוח ספרותי זה לא נושא ההודעה הזאת... עופר, okok4, ופיץ: התגובות שלכם לא היו במקום וגבלו בעבירה על חוקי הפורום, השוואת גנדי ליודנאצי, אמירה כי כותבת ההודעה היא נגע וצחיקה בצחוק דגול על הודעה הם, איך אני אגיד את זה? לא בדיוק פלורליזם... אז אנא....

Aeroguy

New member
לא מסכים.

ההודעה הנוראית הזאת היא הדבר המזעזע, ולא התגובות. ואני עומד במאה אחוז מאחורי דבריי- רעיון הטרנספר דומה דמיון רב לאידאולוגיה הנאצית.

למעלה