מאז הטרנספר....

מאז הטרנספר....

תחשבו רגע איך היו נראים חיינו לאחר שהפתרון של גנדי היה מתבצע "היום אמרתי לבעלי, אני רוצה לעבור לגור בנווה רחבעם, שם לא רחוק משכם. הוא מיד הסכים, בלי לחשוב פעמיים, ולמה שלא יסכים, אפילו שהוא היה שמאלני (אתם יודעים, פעם היה ימין ושמאל אבל מאז הטרנספר ההבדלים נורא הצטמצמו והיום הם עוסקים בכלכלה בלבד). בכל אופן, הוא מיד הסכים והחלטנו לנסוע לשם לבדוק את האזור. מיד נכנסנו לאוטו המשפחתי הגדול עם 5 הילדים ויצאנו לדרכנו, מאז הטרנספר אין כל בעיה לנסוע בכבישי הארץ, נסענו ישר ליישוב ללא דרכים עוקפות דבר שמקצר את הדרך משמעותית, מלבד זאת, מאז הטרנספר נחסכו למדינה מיליארדי שקלים והמדינה היום במצב כלכלי לא נורמלי, פשוט תענוג לחיות כאן. הרי אין צורך להעביר כספים לרשעות הפלשתיאית ז"ל ואין צורך להעביר מליונים לתקציב הביטחון, והמדינה פשוט פורחת ובכן עם כל הכספים האלו המדינה רישתה את יהודה ושומרון לאורכה ולרוחבה בכבישים והיום פשוט תענוג לנסוע שם. תוך חצי שעה הגענו ליישוב שבעבר נחשב למרוחק מאוד. כשעברנו ליד הבית הראשון, נזכרתי איך חיו בהתנחלויות לפני 20 שנה. פעם קראו ליישובים התנחלויות, היום הם נקראים אפילו בתקשורת: יישובים. בכל אופן, נזכרתי איך פעם כדי להיכנס ליישוב היו שומרים בכניסה ושער ברזל גדול כל היישוב היה מגודר, ממש גטו מעניין איך אנשים יכלו לחיות ככה אז... כאמור, היום אין בכלל גדרות, למה צריך בכלל? הרי אין ערבים שייכנסו ויפגעו. החשש היחיד אולי זה גנבים אבל זה כבר לא קשור לגדרות. בכלל הפשיעה ירדה משמעותית מאז הטרנספר, כי כמו שאמרתי קודם, מילארדי שקלים נחסכו למדינה וכולם במצב כלכלי טוב, אז גם הפשיעה ירדה. ובכן, ביררנו עם בעל הבית לגבי בתי הספר והגנים באזור התברר כי אין בעייה, כמובן זה לא כמו בעבר, היום יש פה המון המון בתי ספר וגנים, הרי יש פה בלי סוף יישובים ותושבים, וכמובן יש הסעות למי שבכל זאת גר רחוק. אבל שלא תחשבו, לא הסעות כמו שהיה פעם, מאז הטרנספר המדינה חוסכת מליונים נוספים במיגון כלי התחבורה. והיום אין צורך בכך. אז ישראל מכרה את את כל הרכבים הכבדים והממוגנים האלה שלה למדינות מוכות טרור, כמו ארה"ב. בדרך חזרה הבייתה, עברנו במתנס"ים שבאזור היישוב וביררנו לגבי חוגים לילדים, יש שם כל כך הרבה שכבר לא יודעים מה לבחור. מחר אנחנו מתכוונים לקפוץ לחברת הנסיעות, אנחנו רוצים לנסוע לטייל, לפני שהתחתנו היינו בארה"ב ביחד, אבל מאז מים רבים חלפו בנהר, ואף על פי שבזמנו מאוד נהנו שם, היום זה אחד המקומות המסוכנים בעולם. וישראל מתכוונת לפתוח במבצע להעלאת יהודי ארה"ב ארצה. אולי ניסע לניו זילנד ואוסטרליה, אולי לסקנדינביה, שום דבר כבר לא יקר מדי, מאז הטרנספר. טוב, בעלי קורא לי, יש תוכנית בטלוזיה על רחבעם זאבי, אני רצה לראות. מי היה מאמין ש-25 שנה אחרי עדיין זוכרים את גנדי שלנו, כן היום, ל´ בתשרי... 25 שנה להרצחו... כל כך חבל שהוא לא זכה לראות את חלומו מתגשם. מאז הטרנספר...

עופר ב.ה

New member
מרגרט יקירתי,

ראיתי שגם בפורום דו קיום פרסמת את ההזייה המשעשעת הזו. היש ציניות גדולה מזו? ובכל זאת, הרשי לי לצחוק עליך צחוק גדול:

mashina

New member
תגובה לאשת הברזל

את ממש משעשת..את ממש פנטזיונרית.וכמו שעופר אמר הרשי לי גם לצחוק עלייך צחוק גדול. חוצמזה זה בכלל משעשע כי זו הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום הזה ודווקא את הודעתך פתחתי.. בכל אופן פעם ראשונה ואחרונה ביי ביי

Roobie

New member
חביב?

לא טיפה מזכיר לך רעיונות של מישהו עם שפם, לפני שישים ומשהו שנים?

dorrn

New member
האמת לי זה יותר מזכיר רעיונות

של מישהו עם קרחת מהכנסת הנוכחית.

dorrn

New member
שאול יהלום הוא קירח?????????

והקירח שאני התכוונתי אליו הוא דווקא יוסי שריד

Roobie

New member
כן

יש לו שיער לבן וקרחת קטנה מאחורה. והיה לי ברור שאתה מתכוון ליוסי שריד, אבל ככל הידוע לי יוסי שריד לא מתכנן סילוק עם מאדמתו.

dorrn

New member
מעניין.. אני אף פעם לא הבחנתי בזה

ולגבי יוסי שריד: 1.ככל הידוע לי ירדן היא מדינה עם רוב פלשתיני של משהו כמו 75 אחוז, ככה שאפשר להתווכח על מהי בדיוק אדמתם של הפלשתינים. 2.הטרנספר של גנדי הוא טרנספר מרצון.הטרנספר של השמאל הוא טרנספר בכפייה.מה חמור יותר? 2.ורק שאני אבין,מה שאתה אומר בעצם זה שטרנפסר פסול בעיניך רק כשמדובר בגירוש עם שלם,אבל עצם האקט של גירוש אנשים מביתם מקובל עליך.

Roobie

New member
תגובה

המתנחלים, בכך שהם יושבים בשטחים, גורמים לנוכחות צבאית באזור, ולמשטר צבאי על מליוני פלשתינים. עכשיו זה יותר ברור?

dorrn

New member
לא

גם זה שאנחנו יושבים בתל אביב וכפר סבא מצריך נוכחות צבאית,אז מה? משטר צבאי על מיליוני פלשתינים? באמת,ציפיתי ליותר ממך בוודאי ידוע לך שרובם המוחלט של הפלשתינים נמצאים תחת שלטונה של כנופיית אש"ף ולא תחת שלטון ישראל. ובכל מקרה,ברגע שאתה מצדיק טרנספר אתה מאבד את זכותך להתנגד לו עקרונית.אתה יכול להגיד שהטרנספר שאתה מציע צודק יותר,אבל אתה לא יכול להתנגד לטרנספר בגלל שאתה מתנגד לעצם הרעיון.

Roobie

New member
תהיה רציני..

תל-אביב וכפר-סבא אלה ערים ישראליות, עם רוב יהודי-ישראלי. אין בכלל מה להשוות. השטחים שבהם יושבים הפלשתינים אלה אדמותיהם, נכון? (אני לא אומר "המדינה שלהם", אני מתכוון לאדמות חקלאיות) אז כשתעשה להם טרנספר תגרש אותם מהאדמה שלהם לארץ אחרת, שבכלל לא בטוח שתקבל אותם. למה לממלכה ההאשמית לקלוט עוד שלושה מליון פלשתינים? המתנחלים חיו בישראל, ועברו לשטחים. אני מציע להחזיר אותם לארצם, ולסדר להם דירה, מימון, עבודה מובטחת לפחות בהתחלה, ועוד. ועדיין - נשאר הטיעון של הנוכחות הצבאית. אש"ף, גם אם הוא שולט ברש"פ, הוא עדיין לא השלטון המרכזי. פלשתינים נאלצים לעבור במחסומים של צה"ל, נכון?

dorrn

New member
ואני מניח שאריאל היא לא עיר עם רוב

יהודי ישראלי?? בכל מקרה,לגבי הטענות שלך: 1.אני חוזר ואומר שהעמדה שלך ושל אחרים נגד הטרנספר בגלל שהוא "לא מוסרי" זאת פשוט צביעות.הרי אתה בעצמך תומך בטרנספר!! פשוט הטרנספר שאתה תומך בו הוא מוצדק (בעיניך). 2.גם רבים מהפלשתינים לא חיו כאן עד תחילת המאה.אז למה הטרנספר של המתנחלים מוצדק? בגלל שהם שם 35 שנה והפלשתינים 100 שנה? 3.המחסומים נמצאים שם בגלל בפיגועים,לא להיפך.ואפילו נגיד שבאמת יש פגיעה בכושר הניידות שלהם (בין הערים,לא בתוכן),הרי מכל בחינה אחרת יש להם שלטון עצמאי (נכון שזה שלטון של כנופיית רוצחים,שרובם לא חיו כאן בכלל לפני אוסלו,ושעוסקים בעיקר בהכנסת כסף לכיסיהם על חשבון עמם הגווע ברעב,אבל בכל זאת). 4.אני גם רוצה להזכיר לך שבניגוד לערים רבות וחלק גדול מהקיבוצים של השומר הצעיר,אף התנחלות לא הוקמה על גבי ישוב ערבי שננטש או על אדמה ערבית.המתנחלים לא לקחו אדמה מאף אחד. 5.לגבי השאלה על הממלכה האשמית,אני מניח שלמיעוט השולט באמת אין אינטרס להכניס עוד פלשתינים לירדן.אבל לפלשתינים עצמם יש אינטרס עצום לעבור לירדן,שהיא כבר עכשיו ארץ עם רוב פלשתיני הדומה לרוב היהודי בישראל. 6.באמת מפליא לראות איזה ניסוח נחמד אתה מוצא לגירוש אנשים מביתם. מאיך שאתה כותב את זה,אפשר לחשוב שאתה עושה להם טובה..

Roobie

New member
לא טענתי שאריאל היא עיר

ללא רוב יהודי, אבל הימצאותה שם גורמת למשטר צבאי על אלפי פלשתינים באזור, מה שלא קורה בכפר-סבא.. חוץ מזה שבכפר-סבא אין משטר צבאי, המשטר הצבאי חל על יש"ע. ואם לפלשתינים היה אינטרס לעבור לירדן כמו שאתה טוען, הם היו עוברים. הבנת? ואם לירדן אין אינטרס לקלוט שלושה מליון פלשתינים שאין להם קשר אליה, אתה לא יכול להכריח אותה. בקשר למחסומים - אני מסכים איתך שהם קיימים בגלל הפיגועים, אבל זהו רק עוד סממן של כיבוש.

אם להיות כנים עם עצמנו

אז גם הישיבה שלנו בגליל היא בכפיה - רוב תושבי הגליל הם ערבים שהיו שמחים להפטר משלטון ישראל.

למעלה