מאוכזב...

ayala26

New member
אם באוכל עסקינן

אז אני מתגעגעת לפתיתים. אני לא מבינה איך לא גילו אותם כאן. זה באוכל באמת מה שהכי חסר לי כי הייתי חיה על פתיתים בתור סטודנטית.

Sparker

New member
מסכים איתך בגדול דידיי...

אני חושב שכשאני בביקור, ויש לציין שנעשה רק אחד כזה מאז שעזבתי, התחושות האלה עליהן אתה מדבר (ריחות, שבילים, צמתים) בדר"כ לא נמצאות שם. ואני מסביר, מה שבעצם אני מרגיש זה הנוסטלגיה שמורכבת כמשקפי שמש כהות ביותר על עיניי וחושיי. אני מסתכל על רחוב או פארק ורואה דרך משקפיי איך נהגתי ליסוע בהם באופניי ואיך נפלתי פה וקפצתי שם. אבל כמובן אני לא מתגעגע לרחוב או לפארק אלא לעצמי ברחוב או בפארק, לפני 15/10 שנה. גם כשגרתי בישראל, אותה תחושת שייכות הייתה קיימת רק ברגעים ומקומות מסוימים. ואני לא יודע אם אפילו במקומות האלו עדיין ארגיש ככה. זו תופעה שבולטת מאוד בפורום נוער בחו"ל למשל. הילדים שם לא ממש יודעים להבדיל בין הזמן למקום. בזכרונם אין הפרדה בין הדברים, ובראשם המחשבה שאם יחזרו למקום, החוויות יגיעו איתו. איש - הסיאסטה שלי הייתה מרובת חלומות על ביקור בישראל (ומשום מה גם על מבחנים בספרד), לא יצאתי עם מסקנות חדשות. קצת קשה לי עדיין להתנסח בעניין... זה יגיע בהמשך.

מילה על בנייה

מי אמר שלא באתי לבנות? מי החליט שבארץ בונים ופה חיים על חשבון אחרים? בארץ בנו מהר מדי לדעתי, ב-55 שנים בנו מאפס וזה ענק, אבל התעלמו בבוטות מכל מה שהיה שם לפני שבאנו. וככה הרסנו כמו שבנינו. באתי לכאן לבנות. לבנות לי חיים טובים, לבנות משפחה ולטפח את מה שעושה את המקום הזה טוב בשבילי (ולדעתי טוב בכלל). לשמור על היסודות של האימפריה ולבנות את העתיד פה על היסודות שבנו לפני. ואני אומר תישאר משרת הלורד צ'נסלור!

alexUK

New member
לשמור על היסודות של אימפריה?

הכוונה לאימפריה הענקית במרחבים שמכביש חוצה ישראל ועד הים?

Nathi

New member
זה בסגנון על ראש הגנב...?

אני רואה את כל ההודעות המצתדקות שלכם...וזה גורם לי לחשוב על דבר אחד- אם היינו צרפתים - גרמנים- הולנדים, לא משנה, בפורום אמריקני, יפני, קניאתי, ומישהו היה כותב הודעה בסגנון ISACKRIS "אין לנו ארץ אחרת"-"צריך לבנות"..כיצד היו נשמעות ההודעות של אותם אירופאים, האם הם היו כאלה תוקפניות או כאלה "פגועות"..כאלה מצתדקות? כאלה פוסלות על הסף?כאלה נלהבות להסביר מה מו מי ולמה? היש מה להסתיר? היש התכחשות? אולי הדחקות? במה ישראל לא ארגנטינה? מממ...

שום הצתדקות

אני פה מתוך בחירה. אני גאה על הבחירה שלי ועל זה שבחרתי בשבילי את העתיד שאני רוצה ולא הסתתרתי מאחורי זכות אבות כזו או אחרת או מאחורי הבחירה של סבא שלי שבחר לעזוב את אירופה ולבוא לארץ. מה שכן ניסיתי להעביר זה שבגלל שאני פה מתוך בחירה, אכפת לי ממה שקורה כאן, אני מנסה לבנות את המדינה כאן. אני לא תוקף, כי אני מנסה להסביר, לא לתקוף. אני בוודאי לא מנסה להצתדק.

ayala26

New member
על מה מתבססת ההנחה

שאצל אמריקאים, יפנים או קניאתים המצב שונה? שאם קנייתי היה עוזב את קניה ומצהיר שיותר טוב לו באירופה לא היו קוראים לו לחזור כי "אין לו ארץ אחרת"? אני לא מכירה קנייתים ולא יפנים ולכן לא אוכל לאשרר או להפריך את הטענה. ואכן, אני פוסלת על הסף משפטים כמו: "איכות חיים מעולם לא הביאה לאושר" ו- "אל תקוו לחיים טובים באירופה" למה את מתכוונת ב"היש מה להסתיר? היש התכחשות?" מה למשל?

een ogenblik

New member
נתי, היכן את רואה הצטדקות?

אני עונה לך, בגלל שאני מכירה אותך (לפחות וירטואלית), אם לא הייתי מכירה, הייתי נמנעת. זה לא עניינם של מי שאיני מכירה מדוע ולמה אני בוחרת לחיות את חיי בדרכים שאני בוחרת. לפני שנה היה לנו אורח מבריסביין, והיינו אמורים לשעשע אותו. התברר שהוא בכלל אירי. שאלתי אותו כיצד אירים מגיבים לזה שהוא חי באוסטרליה, וחשב לעבור לקנדה. הוא לא הבין את השאלה - הם לא חושבים דבר על חייו. לפני מספר חודשים הייתה לנו אורחת מקנדה, ועזרנו לשעשע אותה. הוריה הם אירים במקור. כל שנה הם נזעו עם הילדים לאירלנד, כל שנה הם חזרו עם מזון שחסר להם בקנדה. שאלתי אותה את השאלה הזהה. היא לא הבינה על מה אני שואלת. לשניהם יש דעות מדוע אירלנד טובה ממקום המצאם. לשניהם יש דעות מדוע מקום המצאם טוב מאירלנד. הם פשוט לא עומדים למבחן כל הזמן, ולא צריכים לענות. את הישראלים שבחרו לחיות מחוץ לארצם שואלים, אז הם עונים. האם כאשר את שואלת אותי על מדוע אני נשואה לאיש שלי, ולא לאחר, אני מצטדקת כאשר אני עונה? האם תשובתי אינה פשוט תשובה (בהנחה שאני עונה לך בכלל)?

alexUK

New member
האירופאים והגויים

לא לוקחים דברים בדרמטיות יהודית וודי-אלנית שכזאת. זה משהו שאפייני לעמים מסויימים בלבד לדעתי.

נכון... פולנים בעיקר ../images/Emo13.gif

תכונה פולנית (פולניות כמצב מנטלי, לא מוצא) ידועה היא להסביר לשכן/חבר/בן משפחה וכיו"ב איפה הוא טועה, ואפילו לנסות לאלץ אותו לתקן את דרכיו (אחרת, מה יגידו השכנים?) עמים אחרים מנומסים יותר פשוט לא מתערבים בחיי הזולת. איש איש חי את חייו וזהו. היהדות, למשל, מעצם טבעה, לא אכפת לה שהגויים אינם מקיימים את מצוות הדת. אבל מאוד כואב לה שאנשים שנולדו יהודים אינם מקיימים את המצוות. לכן אנו רואים את כוהני הדת מנסים להתערב בכל מיני אספקטים של החיים, אם בצורה של ישיבה בממשלה, אם בצורה של פסקי הלכה או בדרכים אחרות. לכן חשוב להעביר בארץ את חוק החזיר (כדי שיהודים לא יאכלו חזיר חלילה), לאסור תחבורה בשבת (כדי שיהודים לא יחללו את הדת) וכיו"ב. משום מה התכונה הזאת, שמקבלת לגיטימציה מהדת, גולשת גם לתחומים אחרים. ויהודים מרשים לעצמם למתוח ביקורת או אפילו להכתיב אופני חיים מסויימים ליהודים אחרים. זה בתוספת תכונות פולניות מועצמות (כמו שיש למרבית הישראלים) מביא למה שאנחנו רואים פה. כלומר - זה לא כואב לישראלי שרוסי שהיגר לארץ עוזב אותה לקנדה, אבל ישראלי מתל אביב נוטש להולנד? שוד ושבר, העולם נחרב ומייד חייבים לרוץ לתקן אותו. אולי אחת הסיבות שאני לא חי בישראל היא בגלל רצוני לחיות בחברה שבה לא מנסים כל הזמן לתקן אותי.

Nathi

New member
איש-תשובתך הכי רלוונטית..

שלא תבינו אותי לא נכון, אני שואלת את עצמי אותן שאלות. רק התשובות שלי שונות משלכם. וטוב שיש אנשים כמוני..באותה מידה שטוב עבורכם שאתם עצמכם(?)..המבין יבין.. לגבי ההסברה העצמית-אין ספק, שישראלי שגר בחו"ל נאלץ כל הזמן להצדיק את עצם התישבותו בחו"ל, מפני שהשאלה קיימת תמיד בחברה שלנו, למרות שבשנים האחרונות נושא הירידה אינה כמו בשנות ה 60 70 ואפילו 80 נושא טאבו- בגידה בחברה, במדינה.. ההחלטה להשאר יוצרת מצב של הצטדקות עצמית תחילה(תודה פורג-על התיקון)ויותר מאוחר גם חברתית, כפי שהיה עכשיו בשירשור. זה לא משהו רע. זה פשוט ככה-בחברה כזו באנו לעולם, אנחנו עם בעל מטען כבד ומתוסבך ביותר, ועם מתעסקים יותר מידי עם החוטים...הוא מתפוצץ! ! !

stevie1

New member
מסכימה לחלוטין עם שניכם

ואיש, אני מאמצת בחום את ההסבר שלך, במיוחד את מצב הנפש הפולני I couldn't have put it better myself

SupermanZW

Well-known member
Answer

In my opinion you can't judge a person until you get to his place, people who want to leave Israel have good reasons as well as people who want to immigrate to Israel, and if you want to know the reasons you can just ask but don't accuse anyone for his reasons, be fair. I disagree with your saying "don't hope for a better life in Europe" because it's a stupid generalization, for example I can give you people who got an employment offer in Europe with better conditions than in Israel, and beside that the main reason for immigration was always the hope for a better life, and it's all just a game of chances, people usually immigrate to countries which they think they would have better chances to improve their life quality. I also disagree with your saying "we don't have another country, and we're lucky we don't" because this saying is just as stupid as saying that the white Americans have no rights in America because they are descendants of Europeans and therefore should return to Europe and leave America for the Indians (native Americans) or saying so about Australians or New-Zealandians, or etc. First of all we are people and not nationalities (Israeli, French, American, Russian, etc.), and as people with a free will we have the right to choose where we want to live and how we want to live, and that right is beyond nationality religion or ethnicity or any other cataloging you might use. I hope you got something to think about, and ask your parents to tell you their reasons for immigrating to France, then compare them to the reasons you want to immigrate to Israel, and you'll find out that some of the reasons would be very alike, and note the fact that when I say life quality I don't only mean it economically, but also mentally and adaptability to weather, people, food, culture, and many other things that can be important for people. Please reply.

למעלה