מאוכזב...

mikledet

New member
כניראה

שהרבה מאיתנו עם בעיות בהבנת הניקרא כאן בפורום....

ayala26

New member
אבל זה לא קשור

זה נכון, שום דבר לא בטוח. גם בריאות, גם החיים הרי כל יום אני יכולה לעמוד על המדרכה ומכונית תאבד שליטה, תעלה על המדרכה ותדרוס אותי אז מה? המדרכות בישראל בטוחות יותר מאשר באירופה? כנ"ל לגבי עבודה. הנה אח של אבי, מתכנת מחשבים עם 5 ילדים בבית מצא את עצמו מפוטר ומקצועו לא נדרש יותר ודווקא בישראל ולא באירופה אז מה? ודווקא יש לי מקצוע נדרש - אני מלצרית
(כמו כן יש לי תואר ראשון במדעי המחשב שעשיתי בשביל הורי...
אולי יום אחד אני אעשה איתו משהו בשביל עצמי). למה לא להיות מאושרים כרגע אם מה שיש לי רק בגלל הפחד שיום אחד אני עלולה לאבד את זה. אני יודעת להתמודד עם שינויים גם לרעה, אני לא מפחדת, מי שמפחד כל הזמן לא חי. ותאמיני לי, אם חו"ח ג'ון יעזוב אותי - עבודה תהיה הדאגה האחרונה שלי ואני כנראה אחזור לישראל רק בשביל להיות קרובה לכתף של אמא
אבל אם יהיו לנו ילדים אני אצטרך למצוא דרך להשאר כי אני לעולם לא אפריד את ילדי מאביהם. בכל מקרה זה היפוטטי כי זה לא יקרה. בכל אופן זה לא קשור לעובדה שאושר לא קשור למקום בו אני נמצאת ושאפשר להיות מאושרים לא רק בישראל ובטח ובטח לקוות להיות מאושרים

mikledet

New member
לא הבנתי

מה קשור בכלל על העניין עם חבר או כל דבר אחר? זו בדיוק הנקודה - אם חו"ח היא תפסיק להיות מאושרת שם איפה שהיא (ולא משנה איפה ולמה) אז היא תעשה הכל לחפש לעצמה חיים מאושרים, יהיה זה לחפש מקום חדש (דירה, עיר, מדינה או פלנטה ) או אדם חדש או כל דבר אחר שיעשה לה חיים מאושרים מבחינתה - וזה בדיוק מה שהיא עשתה כשהיא עזבה את ישראל! אז מה שאני מבין מדברייך, "צריך" להישאר בארץ ולא להיות מאושר *כי* היא יהודיה או ישראלית או כל סיסמאת עדר אחרת - רק בגלל הסיכון שאם היא תמצא אושר במקום אחר אז הוא לא מובטח לעולם ועד????

forglemmigej

New member
אושר, מה זה אושר

בכלל? יש כמה רגעים נדירים והיתר זה שגרה אפרורית. כן ,גם באירופה תתפלא ..ומי אמר שבישראל נמצא האושר? הרי גם אני בחו"ל ,ובמדינה נהדרת ישר מהאגדות. אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות ,ולא להגר רק בגלל שאיזה גבר סיבב למישהי את הראש ,וצריך גם לדאוג When rainy days might come כי אמת אני אומרת לך ,ראיתי פה לא מעט מקרים של נשים שזרקו הכל אחריהן, בגלל איזה הבטחת שווא של גבר שהבטיח להן שמים וארץ, ובסוף לא יצא כלום ,רק עגמת נפש .לכן אני אומרת את זה ,שרצוי להזהר.

ayala26

New member
אבל זו כבר חוצפה

גבר סיבב לי את הראש? את מכירה אותי? את מכירה את בן זוגי "שמבטיח לי שמיים וארץ"? זה שבהודעה הראשונה כתבתי שאלו הדברים שעושים אותי מאושרת, זה לא אומר שזה כל מה שיש לי בחיים. לא כתבתי קורות חיים בסה"כ כתבתי תגובה לבחור החוזר בשאלה שרוצה לעלות לישראל. ואני חושבת שאת כן דוחפת את האף לעניינים לא שלך ולו בגלל הסיבה היחידה - ששום דבר ממה שכתבת לא קשור למשפט שעליו הגבתי שהיה להזכירך "איכות חיים לא מביאה לאושר" בהודעה המקורית ובסך הכל נטפלת לחצי משפט "יש לי גבר שאוהב אותי ואני אוהבת אותו" שזה בכלל לא הפואנטה. מה לעשות, אני אשה אחרת ממך כנראה , ואני מוכנה להודות קבל עם ועדה שאני לא מאושרת כשאני בודדה ושמאז שאני בהולנד עם בן זוגי רגעי האושר הנדירים מופיעים יותר פעמים בשגרה האפרורית.

ayala26

New member
ושאלה - מה זאת אומרת:

"ולא להגר רק בגלל שאיזה גבר סיבב למישהי את הראש "? להגר בגלל עבודה יותר מבטיחה, לימודים או סתם-בגלל-שיש-לי-גם-דרכון-זר-ולא-בא-לי-יותר-לחיות-בישראל הן סיבות יותר טובות? מי את שתחליטי שאהבה זו לא סיבה מספיק טובה ומי את שתחליטי שמה שיש לי ולבן זוגי זו לא אהבה ("סיבב לי את הראש", "הבטיח לי שמיים וארץ", "זה בעיקר קורה עם רוסיות שפשוט מאד הגבר ממש קנה את הנישואים") אני מצטערת לומר לך, אבל יש דבר יותר גרוע מבחינתי מלהיות ישראלי ממורמר וזה להיות אשה ממורמרת

forglemmigej

New member
Take it easy

את היא זו שפרשה פה בפורום את הסבה האחת והיחידה שאת בחו"ל :וזה גבר! לא משהו אחר, רק גבר! אז מה את קופצת? אני באתי אליך רוח טובה ואמרתי לך שראיתי פה בדנמרק מקרים כמו שלך, ובשום אופן לא אמרתי שזה המקרה שלך! וכמובן שאני מאחלת לך רק אושר ועושר ,ושתצעדו ביחד לקראת האופק הורוד.. אני לא ממורמרת בכלל אלא שמחה מאד בחלקי, רק לא חיה בפנטזיות ,ותמיד בודקת את כל האופציות, וזה כנראה ההבדל ביננו!

אפשר בבקשה לבקש הודנה?

או בעצם הפסקת אש קבועה ולא זמנית? הדיון על מה הניע כל אחד להגר מישראל לחו"ל מעניין וחשוב, אבל ההשמצות האישיות פה לדעתי ממש לא לעניין. אנא, בבקשה...

ayala26

New member
אני מסיימת

אני מצטערת אבל גם לי לפעמים מגיע הזמן שבו אני חייבת לזנוח את מדיניות ההבלגה. ביחוד שזו לא הפעם הראשונה. גם ב"דיון" שהתחילה לימוחחחחחחחח לפני שבועיים "ישראלים חזרו הביתה" גם אז הפריע לכמה מחברי הפורום שהבית שלי זה איפה שהגבר שלי ושאני לא נשמעת פמיניסטית מספיק כיאה לאישה צעירה במאה ה-21 ובינהם forglemmigej שקבעה ש-5 חודשים (ביום שבת שישה!) זה לא מספיק זמן כדי שאני ארגיש בבית. זה עצוב. לפני שנים רבות אהבה היתה סיבה מספיק טובה בשביל למות למענה והיום זו אפילו לא סיבה מספיק טובה בשביל לעזוב את ה"מולדת"? למה אני נתפסת כ"חיה בפנטזיות" מכיוון שהייתי מוכנה לעזוב קריירה כמלצרית בישראל ואת משפחתי האהובה ולעבור לחיות בארץ זרה עם שפה זרה רק בשביל גבר! רק גבר!? (בלי קשר שאני לא מסכימה כי הוא לא רק גבר שלי) למה זה נחשב נאיביות לעשות הכל בשביל אהבה? למה גם זה מקבל את תוית ה"אל-תהיה-פראייר" הישראלית? ולמה כסף בעולם שלנו הפך לסיבה יותר טובה מאהבה? לא עצוב?

diday

Member
אהבה...

יפני שעבדתי אתו שאל אותי על חיי כזוג מעורב (ישראלי וגרמניה). בשיחה השתרבב המשפט I like my wife very much. היפני מאוד התפעל מהשימוש במילה like במקום love, והסביר לי עד כמה הוא סולד מזילות השימוש במילה אהבה, זילות שאותה הוא חווה במיוחד אצל אמריקאים. האישה שאתי, אהובתי, אם ילדי (לא, אין הכוונה ל3 נשים שונות) ויתרה על לימודי רפואה כדי לבוא לחיות איתי בישראל. לא היה מצב (באותו הזמן) שאפשר את בואי לגרמניה. היא לקחה סיכון מאוד גדול, אבל היה לה לאן לחזור. איני יודע עד כמה את לקחת סיכון במעבר להולנד, אבל גם לך יש לאן לחזור. הדוגמאות של "אל תשכחיני" הן שונות. זה סביר, שלאותה רוסייה, שבאה בעקבות הבטחות של גבר והפכה לשפחת מין, או סתם שנישואיה עלו על שרטון, אין לאן לחזור. יכול להיות גם מצב שיש לה ילד. הילד נשאר בהשגחת האב, האם מגורשת מהמדינה ולא יכולה לקבל ויזה לביקור.

maoznet

New member
איילה לא לכעוס בגלל אנשים קטנים

"כשאנשים נמוכים יוצרים צל גדול, סימן שהשמש שוקעת"

maoznet

New member
כבודו אורח פורח בפורום

אבל מכיר את העניינים מקרוב!

doram44

New member
משפט עצום ואלגורי לחברה.

ושוב נגיד תודה לכותב המופלא הזה... היום בחדשות גלעד שרון השתמש בזכות השתיקה בחקירה במשטרה. צפויה חקירה של עומרי ואחריהם אריק והכול בעניין כספים שהעברו למימון שרון. קשה למצוא אנשים גבוהים כעת ואולי אחת גבוהה כול כך ויקי כנפו ואחריה הנשים הצועדות ... והשמש בגבן.

למעלה