מאוכזב...

ayala26

New member
קצת מזה וקצת מזה

וגם יהודי וציוני מאוד וגם עירקי ובגלל זה הוא גם התקבל אחר כך לעבודה בדואר
ככה אבא שלי אומר שאז כל העירקים התקבלו לעבוד בדואר.

mikledet

New member
לנתי - זו בדיוק הנקודה

"ובקשר ל- "אך לצערי כולם פה כמעט ישראלים שרוצים לרדת אני באמת לא מבין למה?" - כי לא שאלת!" (זכויות יוצרים ל-ayala26)

berlinale

New member
תשובות

קודם כל, נראה לי שאין קשר בין רמת הגעגועים שלך למקום מסוים - שיכולה גם לנבוע מנוסטלגיה - זוכרים רק את מה שהיה טוב, לבין הרצון לחזור לישראל. מעבר לכך לא ממש נראה לי הקטע הזה שבו אתה מאשים אותנו שלא עשינו כלום, אנחנו לא נעשה כלום ועומדים להתנוון. אני לפחות, צברתי רמת תסכול גבוהה מהעובדה שהרגשנו שאנחנו עושים את המקסימום, אבל המדינה משתינה עלינו בחזרה בקשת. אני מהילדים הטובים שהלכו לצבא, שילמו מיסים, עשו מילואים, לא דחפו בתור ולא שתו מים אחרי שהם אכלו אבטיח. לעומת פה, מי אמר שפה אין מה לבנות ואין בעיות. לא הכול נפלא פה או בעולם בכלל, ואם אתה רוצה להילחם למען צדק חברתי, שלום , או עולם טוב וסובלני יותר, יש לי ולך הרבה עבודה, לא משנה איפה נגור. ראיתי שיש פורום חדש שקוראים לו JAFI - הראשון ברשימת הפורומים של ישראלים בחול. הוא מיועד למתעניינים ומתכננים עלייה.

shoshkey

New member
יורדים, יורדים ...

"אני בן מהגרים פה בפריז המתכנן עליה לארץ " נראה לי שכבן מהגרים אתה באופן אוטומתי ישראלי - אז איך אזרח מדינה יכול להיות עולה חדש במדינה בה הוא אזרח ? תחזור ארצה ואל תבלבל את המוח. מה שחסר כאן זה החומוס הטוב, הפאלפל, השוורמה, חום האנשים, הצעקות, המשפחה, ועוד הרבה ... כנראה שיש הרבה סיבות שעושות שאנחנו לא חיים בארץ למרות הגעגועים ... להית ...

alexUK

New member
אני אמלא את מקומך בפריז

איך שאני מקבל אזרחות אירופית, אני עובר לפריז וכבר שם אקטר לי חופשי שאין כמו בארץ.

alexUK

New member
אני מעדיף את פריז על פני לונדון

אמנות בכל פינה, החיים יותר זולים וריח של קרואסונים ב Boulevard Des Italiens .

mikledet

New member
וחוץ מזה

אם בכל זאת לענות לעניין התחושות שלך לארץ מולדת ישראל לעולם ועד, אז רק מתוך סקרנות - בן כמה אתה? הניחוש לי שאתה בגיל גיוס מקסמימום - וסליחה מראש אם אני טועה. אבל אסביר למה אני חושב כך: אחותי בגרמניה מגיל 11. היא בת 24 היום. מבחינתה כל מה שקשור לישראל - זה הכי יפה, הכי ניפלא , הכי נכון הכל רק יותר טוב שם מאשר בגרמניה.... מה שיש לה מישראל בראש אלו זיכרונות מגיל 11. תודה לאל (לדעתי . ואמרתי לה זאת)- שזה לא מעשי עבורה לחזור לארץ עכשיו. אני מכיר אותה - ואני גם יודע על מה היא מתלוננת כל כך על גרמניה - אין לה מושג - שאותם דברים עליהם היא מתלננת על גרמניה רק יותר גרועים בישראל... אבל לך תתוכח עם תחושות של זכרונות נוסטלגיים מהילדות - שאני מעז לנחש - שזה מה שאתה חווה - במיוחד עם במהלך השנים ביקרת בארץ - וניטע בך רק חוויות של חופשות מולדת... זו רק תאוריה - ואם אני טועה אז לא נורא...

eli21us

New member
5 דברים שאוהבים ולא אוהבים בישראל

1 מהדברים שאני תמיד אומר על ישראל זה .... אחלה בשביל חופשה אבל לא בשביל לגור פה הדברים שאוהבים הם 1) לראות את מבחר מעדני החלב על המדפים 2) אין תחליף לחוף ירושלים בת''א 3) סגריות עולות רק 17 שקל 4) לא יורד גשם בקיץ 5) אפשר לעשות קניות אחרי 6 בערב הדברים ששונאים הם 1) לנחות בנתב''ג ובתור למונית עוקפים אותך 2 וה-3 מאחוריך טוען שהוא היה קודם 2) תרבות הנהיגה (מזל שיש צרפתים כך שאנחנו לא מקום ראשון) 3) לשבת במסעדה ולהבין מהמלצרית שהיא עושה לך טובה שהיא מביאה אוכל *** 4) להכנס למונית ולשמוע מהנהג ... סגרנו על 35 ש''ח במקום להפעיל מונה 5) שחיתות - אם אין לך קשרים במקומות הנכונים אכלת אותה *** רציתי לציין לטובה את מסעדת אלפרדו בפתח תקוה (קרית אריה - מרכז אזורים) בקרתי שם שבוע שעבר והיה אחלה שרות עד כדי כך שהשארתי טיפ של 60 במקום 30 * וגם את מאבטחי קניון פ''ת החדש שעזרו לי למצוא את זה שגנב ת'פלאפון שלי ולשלוח אותו ללילה באבו כביר + לא רק שהחכם לא ברח אלא שהוא המשיך במסע הקניות שלו בקסטרו ובקרוקר ובזארא 2 זוגות מכנסיים כל חנות

Sparker

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo5.gif

אם אלו היו הדברים שאני אוהב בישראל, אפילו לביקור לא הייתי נוסע...

eli21us

New member
חשבתי המון זמן וזה מה יצא לי

אולי המצב באמת קשה !?

Sparker

New member
המצב קשה, אבל

כמו בהמון דברים אחרים, מדובר על מצב מאד סובייקטיבי... כשאצלי סיגריות עולות 11-12 שקל, יש חופים מדהימים, יומיים גשם קבועים באוגוסט (כיף לא נורמלי) והסופרים רק מתעוררים ב-6 אחרי הסיאסטה... יש לי דברים אחרים להתגעגע אליהם בישראל. לילה טוב אירופה

Sparker

New member
אני גובה כך וכך יורו לליטר...

אני הולך לעשות סיאסטה על זה, תשובה יותר מאוחר...

diday

Member
אספר לך למה אני מתגעגע

לאוכל ודאי שלא! יתכן שבתחילה אולי מעט לפלאפל או חומוס, או שניסיתי לשכנע את עצמי שזה המצב. המזון התעשייתי, שמידי פעם אנשים יוצאים בהשתפכויות חיבה אליו, מעולם לא חסר לי. אז למה כן? ספארקר הגדיר את זה בשרשור לפני זמן לא רב. לתחושת השייכות. החברה הטובה ביותר שלנו (גרמניה) קמה יום אחד, לקחה את 4 ילדיה ואת בעלה וחזרה למקום הולדתה. ניסיתי להניא אותה מהצעד (קשה להפסיד שכנים שהפכו לחבריך הטובים) או לפחות להבין. היא הסבירה ותיאורה הזכיר לי כל כך את הרגשתי כשאני מבקר בישראל. סיפרה לי על הריחות, על השבילים, על הצמחים, על הפרחים, על תחושת המולדת. בשנים הראשונות שחייתי בגרמניה הרגשתי את התחושה הזאת באופן מאוד חריף בביקורי בארץ. עם השנים ההרגשה הולכת ופוחתת. מצד אחד ההשתלבות במקום המגורים הנוכחי. מצד שני, אותה הארץ שאליה אני מתגעגע קיימת אולי אך ורק במספר מקומות נידחים בגליל, שגם הם הולכים ונעלמים. --- כשם שביקורי בארץ חייבים להיות קצרים, אחרי כמה שבועות אני מרגיש שאני נחנק, כך גם אותה החברה לא מצאה את אותה המולדת שאליה ציפתה.

למעלה