לJOY כנסי

ירון63

New member
כמו כן המבטא והניב בין הארצות האנדי

האנדיות וארגנטינה ובינה לבין האוזר הקריבי בקולומביה למששל שונים לגמרי

כרוני

New member
הציניות שלך גובלת בטמטום

לא מדברים בארגנטינה ספרדית של ספרד מדברים קסטזנו!!! זה כמו שתרצה לתקן דוברי איטלקית כי זה דומה SACATE DE NUESTRA VIDA

אלון 58

New member
הם קוראים לזה CASTELLANO...,

ומשום-מה יש לי הרגשה שזה נלקח מהשם קסטיליה(=Castilla),המחוז המפורסם בספרד שמדרום למדריד,או שמא יש לזה מקור אחר?יש יותר מידע בנושא?

גרי רשף

New member
זה באמת המקור

שמעתי שתי סיבות שונות לכך ואינני יודע איזו הנכונה: 1. ממלכת קסטיליה היתה זו ממנה נוסדה ממלכת ספרד מאוחר יותר. 2. הספרדית של קסטיליה נחשבת לספרדית התקנית (רבות מהשפות האירופאיות כמו איטלקית או גרמנית או צרפתית מדוברות בצורות שונות באזורים שונים ואחת הגרסאות נחשבת לתקנית).

maozeitan

New member
טוב נו ממך לא ציפיתי ליותר מדיי

אחרי שראיתי את הרמת ספרדית שלך, אתה כבר חושב שבאמת קיים גוף כזה VOS SOS וכל השטויות האלה תבין פעם אחת זה לא נכון לדבר ככה! ארגנטינאים לא מדברים נכון ! ולא רק בגלל זה יש עוד המון דוגמאות כמו שאמרתי לך הם ממציאים מילים שלא קיימות amoto במקום moto amarron במקום marron ARASCAR במקום rascar לא מדברים נכון והם שוגים המון.

כרוני

New member
חתיכת חוצפן מתנשא

אני לא אחד מילדי המהגרים שלך שממרום עולמך האומלל בספרד לא תצפה ממני ליותר מדי... מתיי לאחרונה יצא לך לראות את רמת הספרדית שלי? (לא יצא לי לראות אותה לאחרונה) מתיי יצא לך להעביר איתי שיחה של יותר משתי מילים וחצי שלא מעל האתר הזה בכלל ובספרדית בפרט? תעשה לכולם טובה ולי בפרט ותשמור את תופעות הלוואי שיש לך כשאתה מפספס כדור בבוקר למקום אחר אדיוט

maozeitan

New member
לא קונה את זה שבן-אדם לומד ספרדית..

בשישה חודשים טיול בדרום אמריקה, או מצפייה בטלנובלות אין מצב כזה לא קיים בעולם !!! ספרדית היא שפה מרכבת ויש בה המון זממנים שלא יתן להשוותם לעברית. לכן אדם שלא למד בקורס מסודר יראה כמה שיראה טלנובלות או יהיה בדרום אמריקה גם 4 שנים לא ידע לדבר נכון את השפה ! וכן... יצא לי לקרוא כמה משפטים שכתבת בספרדית ועם יד על הלב לא רשמת אותם נכון הן מבחינה תחבירית והן מבחינת זמנים (ואין לי כוח לחפש אותם בארכיון עכשיו)

כרוני

New member
חפש חפש עם יד על העכבר

יקח לך זמן אבל תמצא איזה משפט קטנטן בארכיון בפורום ספרדית. מפתיע אותי שחרגת ממנהגך ולא חפרת את זה עדיין. ואגב את הספרדית שלי למדתי דרך קורס באנטרנט והשהות הארוכה שלי בארגנטינה בעטה את רוב הזמנים היקרים שלך לקיביני@#$.... שפה זה כלי מגשר בין אנשים... חשובה ההבנה של המשמעות המסתתרת מאחורי המילים ולא הדקדוק שבמילים. רמת הספרדית הדקדוקית שלי לא תעניין אף אחד אם אני לא מצליח לתקשר עם בני אדם ולהבין מה עומד מאחורי המילים שלהם. דקדוק ברמה של מיקרוסקופ לא מעניינת לי את השערות על גב היד. זה שהאופקים שלך מסתכמים בהבנה יבשה של חוקים ונפנוף בהם כאילו אתה מתת האל לבלשנות הספרדית לא הופכת אותך מורם ורבם של אחרים. בייחוד אלו עם ניב או דאלקט אחר. תבלה לך בנעימים שם ועזוב אותי בשקט. NEXT TIME THROW YOURSELF IN AND RID US OF YOUR STUPIDITY

ic11

New member
Che........Maozeitan?

VOS NO LABURAS??De donde tenes tiempo para tantas estupideces??No hinches mas las pelotas!!no ves que nos tenes podrido a todos!!!Metetelo bien el la zabeca ,nosotros hablamos castellano con lunfardo ,ENTENDES???CAPITO???y por favos no corrijas mas!!!!Ya que de lunfardo no sabes un pomo!!!y hablar asi es parte de nuestra cultura!!!y por favor....no viajes a la argentina .....que gente como VOS ,nos hacen mal!!!y en cada lugar donde pises va quedar mucho olor a ................

marcenav

New member
דיי לא צריך לריב

כל אחד ידבר ספרדית בדרכו וילמד להשתפר עם הזמן עם טעויות לומדים...אף אחד לא צריך לתכן ספרדית של מישהו אחר יש כאן אנשים שרוצים להשתפר בכוחות עצמם. cada uno hablara castellano de su manera y aprendera mejorarse con el tiempo con los errores aprenden , nadie no tiene que corregir al otro aca la gente quieren avanzar solos

zfard

New member
אוי, אתה כל כך אדיוט שזה כואב...

כן, אדיוט, קיים גוף כזה, כמו שהסבירו לך יפה- ב- CASTELLANO. סייג לחוכמה שתיקה, אהבל. אולי תבטל את הטיול שלך לארגנטינה? מה הם אשמים הארגנטינאים המסכנים, לא סבלו מספיק?!? בטח תנסה לתקן את כולם ותגיד להם שהם טועים ולא מדברים נכון...

maozeitan

New member
מדהים לקרוא ת'תגובות של הגאונים פה

שהיו בארגנטינה חצי שנה אכלו בשר על האש צפו ב-4 טלנובלות ועכשיו חושבים שהם יודעים ספרדית צאו מהסרט הזה !!! בלי קורס רציני לא תגיעו לשום מקום וההוא יחשוב שזה נכון להגיד frente por frente ספרדית זו שפה רצינית ! עם המון זמנים שאין להם מקבילות בעברית וישראלים לא מסוגלים בכלל להבין את הזמנים ואת השימוש בהם מבלי לקחת קורס מעמיק. אז לכו תאכלו שם אסאדו תשתו קילמיס (או איך שקוראים לבירה שלהם) תאכלו אלפחורס (לא הרבה כי זה משמין) ותמשיכו לחשוב שאתם יודעים ספרדית גאונים !

zfard

New member
נכון,

בספרד הם טועים לגמרי! הם לא יודעים איך לעשות את זה! הם טועים! הם טועים!!!

כרוני

New member
אגב

מר בלשן כרורגי בספרדית, מה זה משנה כמה זמן בן/ת אדם טייל/ה בארגנטינה או ראתה טלנובלות? אם לא לומדים שבעים שנים את השפה בבה"ס בספרד מתקנים כל יום איזה ילד של מהגר מאלגיריה אז אי אפשר ללמוד ספרדית??? אתה יכול ללמוד מאתיים שנה מה שתרצה ואתה יכול ללמוד חודש. ברגע שאתה מדבר עם מקומיים/יות [במקרה שלי מקומיות
] והן לא מאמינות לי שאני לא ארגנטינאי כי אני לא נשמע EXTRANJERO (אתה רוצה תרגום? - כי זה מה שאתה פה) זה מספיק לי; בלי "שימושים וזמנים שאין בכלל בעברית" .... "וטעויות בגרמטיקה" (אוי כמה חבל שאין אפשרות לשים פה סאונד) וכן אנחנו נרביץ אסאדו עם קלמס ונחזור לארץ עם חצי קילו דולסה דה לצה בכל צד של האגן ונביא אתנו שני קילו מטה באריזות ואקום ונאכל אלפחורס וצ'ורוס גם אם זה משמין (Maricon - לתרגם ?) ונדבר עם VOS SOS ולא נשתמש ב - VOSTRAIS למנהן ו דובלה אל תשמע כמו ז ' (ולא כמו י' בספרד) כי זאת התרבות שאנחנו אוהבים ולכן הפורום נקרא על שמה ולכן אנחנו לא אוהבים ליצנים מחוסרי חיים ומעש כמוך ויש לי שיעורים בפיזיקה להגיש אז עזוב אותי באמא'שך (מטבע לשון עברי חדש - אם לא התעדכנת)

למעלה