לJOY כנסי

maozeitan

New member
גם אני לא משתמש ב vosotrais

vosotros בשבילך זה צירוף של Vos+otros משום שפעם פעם פעם VOS היה אתה (כבר עבר מהעולם) וכאשר יש אתה ועוד אנשים זה vosotros VOS ועוד otros הבנת? עכשיו לאות L קוראים אל באנגלית בלבד בספרדית זה משהו אחר. (אלה בשבילך) ודובלה אל (טעות שלך במקור) זה אליה (מועתק מהספר ספרדית בשפה פשוטה של אריאל הוכשדט עמוד 15) אני מתפלא איך ארגנטינאי כמוך שהבחורות לא מזהות את המבטא ההישראלי שלו לא יודע את שמות האותיות. מקווה שפיסיקה אתה יודע יותר מספרדית אגב מה אתה לומד בפיסיקה? campo electrico, campo gravitatorio trabajo y energia ,moviemiento circular, כאלה דברים? במקרה לקחתי השנה קורס בפיסיקה באוניברסיטה (קורס בחירה) וזה מה שאני לומד

כרוני

New member
היה היה פעם פעם

ליצן בשם מעוזאיתן שלא מבין שבארגנטינה אתה זה עדיין VOS ושזה לא עבר מהעולם

maozeitan

New member
בטח גם בארגנטינה אומרים דובלה אל כן

נכון גם שם לאות יש שם אחר והיא אל L או שפשוט אתה לא יודע את שמות האותיות למרות שאתה ארגנטינאי ואי אפשר לזהות עליך שאתה ישראלי

כרוני

New member
די די אנחנו כבר מפהקים

מזיוני השכל שלך תעבור הלאה אולי לפורום אחר??? רומנית די דומה לספרדית אולי תלך לשכנע בפורום תרבות רומניה שאין דבר כזה איו?

zfard

New member
חמוד, עדיף תלך לעשות קורס כלכלת בית

אני ארגנטינאית, בת לארגנטינאים, חייתי בארגנטינה, וספרדית- CASTELLANO- היא שפת האם שלי. לא עשיתי קורס ואני לא צריכה קורס. אתה צריך טיפול תרופתי כדי להרגע קצת. תעשה טובה- תעזוב את הארגנטינאים בשקט, עם כל האנטי שיש לך אני לא מבינה מה יש לך לחפש שם. וחוץ מזה- קילמס אחלה בירה (יש לי בקבוק במקרר תקנאו תקנאו), אלפחורס אני אוכלת הרבה (ומשמינה מנחת), ואני יודעת ספרדית יותר טוב ממך.

maozeitan

New member
איך את יודעת את הרמה שלי בספרדית?

זה כמו שאני אגיד למישהו אני מדבר עברית יותר טוב ממך ! איך אפשר להשוות? מאיפה לך?

zfard

New member
POR DIOS יש לו בעיות גם בהבנת הנקרא

דבר ראשון- בשום מקום לא אני ולא אף אחד אחר התווכח עם הרמה שלך בספרדית!!! אף אחד לא אמר שאתה לא יודע ספרדית, אנחנו רק מזכירים לך חזור והזכר שהרבה מהתיקונים שאתה עושה לאנשים הם על דברים שהם לא טעו בהם, הם פשוט מדברים בדיאלקט אחר ממך. אף אחד לא אמר שאתה טועה בדקדוק, רק שהדרך שלך היא לא הדרך היחידה, זה הכל. אה, ושאתה גם לא בדיוק ידידותי ומסביר פנים באיך שאתה מתקן אנשים. דבר שני- אם כבר, אתה זה שניחש על דעת עצמו ש"הגאונים פה", הם "היו בארגנטינה חצי שנה אכלו בשר על האש צפו ב-4 טלנובלות ועכשיו חושבים שהם יודעים ספרדית" ושהם צריכים "קורס רציני" ו"מעמיק". לפי מה החלטת אתה שככה אנשים פה למדו ספרדית? על זה עניתי לך שאני ארגנטינאית בת לארגנטינאים שחייתי בארגנטינה. אגב- אני יודעת גם CASTELLANO וגם ESPAN^OL, אני יודעת את הצורה "שלך" להגיד דברים (למעט ביטויים שהם ייחודיים לספרד, כי רק ביקרתי כמה פעמים בספרד אבל אף פעם לא חייתי שם), רק אין לי שום סיבה הגיונית להשתמש בה, כי אצלי בבית מדברים CASTELLANO. כשהייתי בספרד בקיץ האחרון אף אחד לא זיהה אותי כתיירת מתלהבת שמשחילה כמה מילים בספרדית אלא פשוט שאני דוברת CASTELLANO (למשל בשמירת חפצים שלא היה שום סימן זיהוי לחפצים, שאלתי את הבחורה אם היא בטוחה שהיא תזכור מה שלי, והיא לא ענתה "בטח, את התיירת היחידה", אלא "בטח, את היחידה שמדברת CASTELLANO", ועוד מקרים). וזה ההבדל בינינו- אני יודעת שיש גם דרכים אחרות להגיד את אותו הדבר, לפי המוצא המדוייק של הדובר, ובשבילך, כל דבר שהוא לא זהה במאה אחוז לדיאלקט שלך, הוא "טעות". במובן הזה אני בהחלט מרשה לעצמי להגיד שהספרדית שלי יותר טובה משלך. . אני מציעה שתקרא פעמיים לפני שאתה מתנפל, עושה רושם שאתה משקיע המון מאמץ בלהוכיח לעולם שאתה איש נורא חכם, אבל זה פול גז בניוטרל.

כרוני

New member
נו חפרת אדיוט??

הלכתי ובדקתי בשבילך טעות אחת לאורך כל ההסטוריה שלי בפורומי תפוז. שכחתי S אחרי ALGUIEN SABE אז השאר את היד על הלב ואת השכל בתחת FORRO (על התרגום הארגנטינאי למילה FORRO שמעת כבר???)

maozeitan

New member
מה??? אבל ככה אומרים בלי S

אבל אומרים alguein sabe בלי S מה ז"א שכחת S? או שאפשר להגיד hay alguien q sepa? סובחונטיבו משום שזה אנטסדנטה

כרוני

New member
כן אדיוט

כתבתי בזמנו ALGUIEN SABES ואחרי שתי שניות החזרת תגובה בהולה שזה בלי S ושעוד משהו ילמד טעויות מטעויות של אחרים ואף אחד לא ידבר ספרדית מושלמת כמו שלך ואז אתה תהיה אומלל כי תהיה לך הרבה עבודה בלתקן אנשים אחרים כי אתה לא נהנה מזה בכלל אלא סובל שהעולם כולו לא מבין אותך ואת המניעים הטהורים שלך יאלללה שעורים בפיזיקה כבר אמרתי

כרוני

New member
יום אחד שבלול יום אחר עץ נשא

ובכל זאת בכל הודעה שלך פה אתה נשאר אדיוט

maozeitan

New member
אידיוט אידיוט אבל...

yo no decir alguien sabeS yo hablar yo escribir yo saber muy mejor castellano de VOS yo nunca decir alguien sabeS en mi vida entera no obstante tu lo decir una vez ya que y saber mucho bien q VOS

MiAdi

New member
מעוז - אתה מזכיר לי את דוברי.....

ה- Ladino

כרוני

New member
זה שאתה מכיר בזה שאתה אדיוט

זה כבר התחלה. אני לא יודע איזה סרט רץ לך בראש, אבל אני לא בתחרות "מי יודע יותר טוב ספרדית" עם אף אחד. ברור לי שאתה יודע ספרדית הרבה יותר טוב - כי אתה לומד את זה בתור מקצוע. (אל תטפח לעצמך על השכם יותר מדי) זה לא העניין שבגללו אני נכנס בכך כמו רכבת במשאית שנתקעה על הפסים. גם לא הייתה ואין לי בעייה שתתקן אותי (אל תתחיל אבל), אני לא מתעצבן מזה, כמו שרמזו אחרים ותתפלא אני גם אוהב ללמוד מטעויות. מעצבן אותי שבגללך פורומים נראים כמו תחרות דיבייט ושכל הודעה שנייה שנכתבת היא בסגנון: "היית צריך להשתמש בסובחונטיבו ולא ב....". והכי עצבן אותי שאתה כל כך שחצן ושקוע בעולם הקטן שלך (מורה לספרדית לילדי מהגרים) שהרשת לעצמך להגיד בכנות ו"עם יד על הלב" שיצא לך לקרוא כמה משפטים שלי ויש בהם המון טעויות תחביר וזמנים - שזה שקר וכזב כי אני כמעט ולא כותב בספרדית בתפוז (אתה מוזמן לחפש עם יד על העכבר)... ועוד העזת, בשיא ההתנשאות האופיינית לאדיוט כמוך, להניח שלא ציפית ממני ליותר כאילו אתה באמת מכיר אותי ויודע מה היכולות שלי. אמרו לך בעבר, וגם אני אמרתי לך בעבר שיש לשים לב לאופן אמירת דברים. אבל אתה כל כך אוהב למצוץ לעצמך את הזין שהמשכת לעצבן פה את כולם ולפלוט טונות על גבי טונות של זבל. ההתחפרות שלך בחוקים יבשים (שאתה נבחן או נבחנת עליהם בלימודים שלך) וההתכסחות המילולית עם אנשים שאתה לא מכיר בכלל, מעידים על צרות האופקים וקטנות הפרספקטיבה שלך. אז בכיף.... תמשיך בשלך, אני מקווה שזה לפחות מספק לך חלק מהחסכים.

maozeitan

New member
אם מישהו רושם שהפועל gustar

מחייב מושא אז מה אני אעשה? לא אתקן אותו ואגיד לו שזה דורש נושא? הסבר מרחב תמצא בפורום ספרדית

כרוני

New member
צרות אופקים וקטנות פרספקטיבה -

כבר כתבתי ?!?!?!? התשובה האחרונה שנתת מנציחה את זה!!! תגיד לי, קראת את כל מה שכתבתי בהודעה האחרונה שלי? או שאצלך מואר רק החלק שמדבר על בלשנות ושאר המלל הופך שקוף??? ואגב אתה בטוח שאתה יודע עברית???? תבדוק שוב מה שכתבת שם על המשפט ME GUSTA MALAGA "עם יד על הלב" יש לך הרבה טעויות תחביר ......מקווה שאין לך גם טעויות בזמנים

maozeitan

New member
עכשיו אחרי שכתבת ALGUIEN SABES

אני בטוח שאתה ארגנטינאי אמיתי ! לא הייתי עולה עליך שאתה ישראלי שמע... הפתעת אפילו אותי המשך כך ! yo ya saber q tu hablar castello como argentino yo no saber q tu extranjero yo no poder saber q tu de israel me sorprender muxo yo pensar tu seguro argentino

כרוני

New member
ואגב

שמעתי הרבה ישראלים מדברים ככה בדרום אמריקה....ולא כי הם למדו מאיזה ספר חוקים יבשים ולא היה להם כח להטות אלא כי לצערם לא היה להם אותך כמורה דקדוקי קפדן! לכן יש הצדק לקיומך בעולם!!!!! אתה יכול להיות קצת יותר שמח היום

zfard

New member
בבואנוס איירס כרוני...

בבואנוס איירס לא מדברים קסטז'נו, אלא... קסטשנו!
דרך אגב- גם אני אוהבת את UN PACTO.. אח, איזה שיר...

למעלה