לJOY כנסי

כרוני

New member
בקורדובה זה קסטזנו

הניב הקורדובזי בכלל משהו שלא מהעולם הזה מאוד סקסי (או שזה אולי הבחורות עצמן.....)

zfard

New member
תסלח לי נודניק,

אבל אתה חתיכת טמבל בלתי נסבל. רק יומיים מאז שחזרתי לפה ורק קראתי הודעות עוד לא הספקתי לכתוב כלום וכבר אתה עולה לי על העצבים. דבר ראשון- הבנתי שאתה לא דובר ספרדית מלידה אלא למדת בזמן שהתגוררת בחו"ל ועכשיו אתה לומד כדי ללמד- אז קצת פחות יהירות וקצת יותר צניעות לא יזיקו לך. תתחיל בלקחת בחשבון שכשמדובר בשפה שמדברים אותה בהרבה איזורים שונים בעולם, יכול להיות דבר כזה שלא תהיה רק אופציה אחת נכונה להגיד משהו, וזה שמישהו אומר משהו אחרת ממך זה לא אומר שהוא טועה (למשל- פרנטה פור פרנטה זה פשוט ביטוי, צורת ניסוח, שלא בהכרח קיימת אצלך בספרד). דבר שני, לגבי VOS SOS וכו'- על המושג של דיאלקט שמעת פעם טמבל?!? באיזורים רבים של ספרד מדברים ESPAN^OL, בארגנטינה מדברים CASTELLANO, עכשיו בוא נחשוב ביחד- אם יש לניב הזה שם אחר, כנראה ש... כן כן, כנראה שיש ביניהם הבדלים. העניין של VOS SOS, או DECIME ולא DIME הוא לא טעות, הוא פשוט אחד ההבדלים בניב. בארגנטינה אומרים VOS SOS DECIME וכו', וזאת לא טעות. די להתעקש על זה כמו ליצן, אתה לא יוצא מזה טוב במיוחד, בטח לא אם אתה נדחף לפה על תקן של מורה שבא ללמד את כולנו כי אתה יודע הכל ואנחנו לא יודעים כלום. דבר שלישי- לפני שאתה שוב קופץ לתקן את כולם כאילו כולם פה קופים שלא יודעים לדבר- בעברית אין מילה כזאת גרמטיקה. תלמד לדבר עברית נכונה, פה אומרים "דקדוק". עכשיו תרגע ומהר, כי אתה ר ק סנוב קטן שיש לו עוד הרבה מה ללמוד. אה, ודרך אגב- פה זה פורום תרבות ארגנטינה, לא תרבות ספרד, אז בכלל חלאס עם התיקונים האלה שלך של ספרדית נכונה. אם אתה מקבל פריחה מCASTELLANO לך חפש לך פורום תרבות ספרד. יש פה אנשים נחמדים בפורום הזה, די, די להפריע את מנוחתם.

zfard

New member
אוי איזה יופי!

כל כך התעצבנתי שלא הספקתי לראות שכולם כבר כתבו לך את הדברים האלה לפני. אמרתי לך, אנשים פה מקסימים, אתה צריך להרגע קצת ולהצטנע קצת הרבה.

גרי רשף

New member
יהיה לי אחלה טיול איתכם!../images/Emo24.gif

כל הדרך מכות: ריוור נגד בוקה, מעוז נגד הפורום, ובסוף כולם ביחד נגד אלון58 ונגדי.. לא נשתעמם לרגע!

zfard

New member
אל דאגה,

אני עם ראסינג. אבל אני אוכלת בשר

כרוני

New member
הסברתי לליצן הזה

50 פעם את הקטע הזה. שאר חברי הפורום הסבירו לו עוד מאה פעם. ועדיין הוצאת לי את המילים מהפה. בחורה לטעמי !!!

arg@00

New member
לעולם אבל לעולם אל תאמר כאן../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

" ארגנטינאים שמדברים ממש לא טוב " מספיק נזק הסבת לעצמך עד עתה ואתה עוד מאז להגיד את המשפט הזה בלי להניד עפעף????? זה אפילו עובר את קווי הדמיון של החוצפה הישראלית

arg@00

New member
זה מופנה למר מעוז איתן ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

.

marcenav

New member
נשמע לי אחלה

למרות שיש עוד זמן מאחר ואני לומדת כרגע יש מאוד סיכוי בין סוף 2008 לתחילת 2009(שבארגנטינה חודשי הקיץ). אני ובעלי מתכוונים לעשות ביקור מולדתו

MiAdi

New member
ככה? מתכננים טיול מאורגן.......

ולא מספרים לי......????
אני מבקשת לשמור 3 מקומות לאבא, אמא ועדי +

Joy107

New member
וואוו, עושים פה חיים!!

יומיים אני לא נכנסת לפורום (שפעת מהסרטים)
ויש הרבה אקשן... יופי..
אתם יודעים מה? דווקא יהיה מענין לראות אותו באיזה כיכר שם מתקן למישהו את הספרדית שלו, או אומר לו אין דבר כזה כמו VOS SOS.... באמת הייתי רוצה להיות שם שזה קורה!
כבר אמרתם הכל, באמת שאין לי מה להוסיף...

MiAdi

New member
Que inténte nomás......

ואז הדם החם הארגנטינאי קם לתחיה

yoelmati

New member
אקשן מטורף בפורום, בשעה טובה!

לא נכנסתי כ"כ הרבה זמן ולא יאומן מה הולך פה. "דם חם, דם חם, זה מה שכולם אומרים שיש לי" נכתב כנראה על חבר'ה ארגנטינאים... אחרי כל מה שנאמר יש לי רק 2 דברים להוסיף לדון מעוז דה איתן: 1. יש פרובינציה בארגנטינה שהדיאלקט המדובר בה הוא זה אליו אתה שואף - קוראים לה סנטיאגו דל אסטרו. אומרים ששם מדברים את הספרדית הכי טובה בכל ארגנטינה, כי רוב התושבים הם יוצאי ספרד וארצות מרכז אמריקה. מה שכן יש להם את הסלנג המוזר שלהם וכל העולם מריץ עליהם דאחקות בפרובינציות אחרות בגלל המבטא המצחיק שלהם. סה"כ חברה טובים, אבל יצא להם שם של עצלנים. cuentan de un satiagueño que ve a su amigo tirado en el piso. le pregunta al otro: eu, que haces? le dice el amigo: nada! contesta el primero: dale, te ayudo למי שלא שמע חיקוי של תושב סנטיאגו - הלוואי ויכולתי לצרף קטע, אבל לא מצאתי. מדובר במשהו מאוד מצחיק... 2. כדי שלא יהרגו אותך בבואנוס, אתה צריך ללמוד את רזי ה-CHAMUYO. מצאתי לך את האתר הזה שתוכל לתרגל קצת לקראת הטיול של הפורום. אבל כדי שלא יהרגו אותך בקורדובה... טוב זה סיפור אחר. HAY QUE SER REALMENTE UN CAPO PARA CHAMUYAR AL ESTILO CORDOBES. היום בו אני אצליח לדבר כמו CORDOBESSS אמיתי, יהיה אחד הימים המאושרים בחיי. בכל אופן תודיע לי כשתהיה בקורדובה פעם, אני אציל אותך מההמון הזועם. אגב, הודעה לשאר חברי הפורום: קחו בחשבון שבמהלך הטיול יש לבצע עצירה אצלי בקורדובה, כולכם מוזמנים! סופ"ש נעים לכולם יואל

ic11

New member
בקורדובה.............

לא אומרים CORDOBESSSSSS אומרים COOO'OORDOBESS.....בשירה

yoelmati

New member
עדיין כאן בארץ הקודש...

אבל עובד, מה לעשות... גם לך שתהיה שבת מקסימה. נ.ב באמת אומרים COOO'OORDOOBESS עם הCANTITO המפורסם, פשוט לא ידעתי איך לכתוב את זה....

MiAdi

New member
יואל - התגעגענו אליך ../images/Emo24.gif.....

האמת.........היית חסר לנו כאן... כ"כ קרוב ובקושי נכנס לפורום? לא יפה !
אתה עדיין בחופשת מולדת? Te tomaaaaaaaamoooos la paaaaaalabra!!!! Aaaanda prepaaaarando el MAAAAATTTEEE שתהיה לך שבת מקסימה

למעלה