לJOY כנסי

marcenav

New member
לJOY כנסי

איזה קטע!! יש לנו כמעט את אותם המקרים דומים אולי נלד יחד בארגנטינה וזהווו או לפחות נעשה ביקור בארגנטינה יחד....

gallardo

New member
אני בפנים

בסופו של דבר אתם צריכים איזה צוציק בטיול

גרי רשף

New member
אבל בתנאי שתתנהג יפה!

שלא תבכה כל היום: quiero caramelo, dame chocolate וכו'..

Joy107

New member
הלוואי....

אני חייבת לחזור לשם יום אחד! בקשר לילדים, שניהם נולדו פה - ולמרות שעשיתי לשניהם אזרחות ארגנטינאית - א ם יהיה בתכנון עוד אחד, אין סיכוי שאלד בארגנטינה... אבל טיול איתך, ועם שאר חברי הפורום, נראה לי אחלה רעיון... גרי, יש מצב למצוא ספונסר?
איזה גאידמק שיאמץ את הפורום??

גרי רשף

New member
רק קחי בחשבון ש..

..אני לא טס לשם בלי איתן מעוז שילמד סופסוף את כל ה-porteños לדבר ספרדית נכונה!

Joy107

New member
בדיוק ההפך...

אולי הם ילמדו אותו ספרדית יותר כייפית...

maozeitan

New member
כן אשמח ללמוד ספרדית נכונה

שכוללת את VOS ו-SOS שבחיים בשום ספר גרמטיקה לא תמצא את הדברים האלה QUIEN VOS SOS בהתחלה בכלל חשבתי שזה quien sois vosotros או DECIME במקום DIME או VENI במקום VEN ממש נלמד לדבר ספרדית נכונה ! או קורעים אותי הארגנטינאים שאומרים לי BAJA PA ABAJO או SUBE PA ARRIBA (איזה עוד אפשרויות יש???) או בכלל יש כאלה שאומרים esta frente por frente (זה שמעתי המון) או arascar במקום rascar amoto במקום moto או amarron במקום marron ויש עוד מלא דוגמאות ששמעתי מארגנטינאים שמדברים ממש לא טוב אבל אני לא יכול להזכר

MiAdi

New member
../images/Emo41.gif מעוז{ קראת פעם את ה- WIKIPEDIA?

בנושא :- Diferencias lingüísticas entre España y Latinoamérica נראה לי שלא
בארגנטינה ועוד כמה ארצות בדרום אמריקה מדברים בדיאלקטים שונים מאוד! לפעמים בין איזור לאיזור בתוך אותה מדינה. כמו שבוודאי ידוע לך שבספרד עצמה התושבים מדברים בדיאלקטים שונים לדוגמא בין הדרום לצפון...... הייתי בספרד ושמעתי בעצמי את ההבדלים, או ספרדים ברחוב הישראלי...... שים לב להרבה מילים שבמלגה ובשאר המקומות בדרום יגידו לך בצורה אחת וכשתגיע למדריר, ברצלונה או Cataluña תשמע צורת ביטוי אחרת. אני מציעה לך להצטרף לטיול המאורגן של הפורום
או פשוט
בעצמך פעם ותתפלא לשמוע על כל ההבדלים שקיימים. וסתם דוגמא קטנה מהאיזור שממנו אני באה בארגנטינה........ אחד שואל את השני - Que tal te fue en el viaje? והשני עונה לו - lo pase RÉ BIÉN או estuvo DE LO MAS LINDO
יש לי עוד הרבה דוגמאות רק שעכשיו אין לי הרבה זמן לחשוב

maozeitan

New member
בעקרון את צודקת !

את השנה הראשונה של התואר למדתי בברצלונה ובאמת קיימים המון הבדלים במילים (למרות שרובם שם מדברים קטלן ונמנעים מלדבר איתך ספרדית) אבל הגרמטיקה היא אותה גרמטיקה והזמנים הם אותם זמנים ולא משתמשים ב VOS ו -SOS והציווי הוא אותו דבר והארגנטינאים שינו את זה (גם באורוגוואי וחלקים בקולומביה מדברים ככה) מבחינתי ה VOS וה SOS וכל הדברים האלה זה פשוט לא קיים ! אני לא מדבר ככה ובטח לא מלמד ככה וכל ספרי הגרמטיקה ללימוד ספרדית לא מלמדים את הדברים האלה אלא משתמשים ב TU ו- ERES וציווי נורמלי DIME ולא DECIME ועוד כל מיני שינויים והמצאות שהארגנטינאים סיגלו לעצמם. לגבי טיול לארגנטינה אני מתכוון בסיום התואר לעבוד חצי שנה ולטוס לשם לחצי שנה כנראה אמצע שנת 2008

גרי רשף

New member
טיול נעים

Vos sos היה מקובל בספרדית העתיקה יותר או באחת מגירסאותיה האזוריות, והיא קיימת לא רק בארגנטינה אלא גם בלאדינו (כזכור היהודים גורשו מספרד בסוף המאה ה-15 והמשיכו לשמר את הספרדית שהכירו אז). דבר נוסף- יש הבדל בין סלנג שאינו חלק מהשפה הפורמלית לבין שגיאות הנובעות מבורות. כשמישהו אומר "אני מבואס" זה סלנג (הפועל ב.א.ס אינו עברי), אבל כשמישהו אומר "שלוש ילדים" זה אינו סלנג אלא שגיאה. לבסוף- להציק לזולת בהערות לשוניות זו דרך מצויינת להשניא עליו את השפה וגם את עצמך.. בדיוק כשם שאינני מעיר לכל מי שאינו עוסק בפעילות גופנית ואינני מעיר למי שמרבה באכילת אוכל מטוגן ואפילו אינני נוזף במי שלבושו מרושל והצבעים אינם תואמים- כך אינני מעיר לאיש על שגיאות הדיבור שלו!

גרי רשף

New member
מה לא מאמין?

שאינני מעיר על שגיאות דיבור? שאני מאחל טיול נעים לאיתן? שאני מוצא קשר בין לדינו לספרדית של ארגנטינה?

כרוני

New member
מצטט

" לבסוף- להציק לזולת בהערות לשוניות זו דרך מצויינת להשניא עליו את השפה וגם את עצמך.. בדיוק כשם שאינני מעיר לכל מי שאינו עוסק בפעילות גופנית ואינני מעיר למי שמרבה באכילת אוכל מטוגן ואפילו אינני נוזף במי שלבושו מרושל והצבעים אינם תואמים- כך אינני מעיר לאיש על שגיאות הדיבור שלו! "

למעלה