לראות ולא להאמין

לחוד

New member
מההיכרות שלי

את ממש לא צודקת. לא זוכר לי ולו מקרה אחד של אלימות משמעותית ומסוכנת בכל שנות לימודי בחיידר.

בינגi

New member
אני הכרתי רבי בחיידר

שהיה משכיב את הילד על ברכיו ומכה אותו עם מקל בישבן 39 מלקות.. סיפור אמיתי בזמנים שלנו..

בחיידר של אחי הגדול

היה רבה שתלש לילד את האוזן. כלומר משך לו באוזן חזק עד שהיא כמעט נתלשה והוא היה צריך ניתוח. הוא היה מרביץ לילידם עם סרגל ברזל.. וזה היה דבר די נפוץ כולם ידעו שבת"ת הזה הילדים מקבלים מכות בסרגל. אני ראיתי פעם אחת את הילדים שם מחכים להסעה וילד אחד ז הצידה או משהו כזה והרבה החטיף לו מכות באמצע הרחוב.. אמא שלי למזלו העבירה אותו למקום אחר ואת אחים שלי הקטנים היא שלחה לת"ת יותר קטן ומן הסתם חינוך יותר טוב ורבה פחות רשעים. אז יש אלימות קשה גם בציבור החרדי רק הם שותקים ולא מתלוננים

moshe010

New member
אולי בכלל לא תביא ילדים

ואז בטוח הם לא יהיו מסוממים רוצחים ואלוכהלייסטים כי החינוך החרדי לא מחנך אנשים אלא מייצר רובטים, לאנשים בכלל ולילדים בפרט אסור להרגיש, לחשוב, לאהוב, ליזום , ולהתעסק במה שהם רוצים אלא הם חייביםלהרגיש ולחשוב ולאהוב ולהתעסק לפי מה שמקובלבחברה שבה הוא נולד אתה אמנם כתבת שתשלח אותם למקום שאין בו תחלואי החברה החרדית אך מסופקני אם יש מקום בחברה החרדית שבו יש לאדם זכות ללכת לעבוד לפני הנישואים ללכת ללמוד מקצוע לפני הנישואין לבחור לעצמו בת זוג בקיצור החינוך של מיקרוסופט למחשבים יותר מוצלח משל החרדים

אתה ועוד הרבה פה לא מבינים נכון

את "רוצה לעזוב". החסרונות והיתרונות של כל מערכת חינוך ידועה. לשים את הכל על כף מאזניים, כל אחד רואה את זה באופן שונה. "רוצה לעזוב" דיבר כהורה שחושש. אני מסכים אתו לחלוטין. ברור לי שמבחינת השכלה וכו' עדיך חינוך חילוני. אבל שורה תחתונה, הילד שלי יחונך בבית ספר חילוני אני לא אשן בלילות. אם הוא ילמד בת"ת חרדי, אני אשן מאוד רגוע. מה שיחסר לו בת"ת ניתן להשלים בבית (לא אם שולחים ל"גור" כמובן, אלא לת"ת מודרני יחסית, ויש כאלה). אין איך להשלים את חוסר השינה שיהיה לי אם הוא ילמד בבית ספר חילוני. דברתי עם הרבה הורים חילונים, אין אפילו אחד שלא העלה נקודה זו והסכים אתה.

יש הבדל בין לשמוע תורה

לחינוך תורני. הילד שלי ילמד בבית ספר חרדי (יש דבר כזה), מקווה שילמד בישיבה תיכונית חרדית (מערבה וכיו"ב) שם גם לומדים בגרויות וכדו'. וילמד בבית שצריך לכבד כל אדם באשר הוא אדם.

sec op

New member
כוונתי הייתה

כי בגלל החשש הזה שאתה שומע מהורים חילונים רבים, החינוך התורני פורח. ישנים הורים לא דתיים המעדיפים לשלוח לחינוך תורני בגלל האלימות ושאר מרעין בישין.

נכון

אז כנראה שהשיקול הזה הוא כבד משקל. לדעתי, זו הנקודה ש"רוצה לעזוב" רצה להעלות ואני מסכים אתו לחלוטין.

mister xy

New member
אבל יש גם פתרון באמצע

יש את החינוך הממ"די יש להם בתי ספר מעולים. (לא כולם כמובן)

בינגi

New member
יפה אמרת וזה לדעתי

עם כל האירוניה שבדבר אחד היתרונות בלהיות `אנוס`..

סלסרו

New member
../images/Emo45.gif כתבת בקצרה את מה שניסיתי לומר עם הרבה

יותר מלל..

ההבדל המרכזי בין החינוך הדתי לבין החילוני

תוך כדי קריאת המאמר הזה: http://www.tchelet.org.il/download/magazine/Tch38 Molcho.pdf עלתה בי ההארה הבאה, שמסבירה בעיני (לפחות באופן חלקי) מה היתרון הגלום במערכת חינוך דתית. בחינוך החילוני בימינו - ההצלחה המטיריאלית היא חזות הכול, או כמעט חזות הכול. זהו הערך הנעלה - להצליח, להשיג ציונים גבוהים, להסתדר בפרנסה טובה. (זאת להבדיל מהחינוך החילוני בעבר). לעומת זאת, החינוך הדתי (והחרדי) מתמקד בערכיות. בהחלט, חלק מהערכים שגוים, מטופשים, מיושנים - אבל עצם ההתמקדות בערכים, ההבנה כי ההצלחה החומרית היא אמצעי ולא מטרה העומדת בבסיס ההוויה החינוכית משפיעה המון על האישיות (כך לפחות אני חש). לא פלא שילד מתנהג יותר בעדינות, שהוא מחקה אנשים שנחשבים חכמים, לומדים וערכיים - ולא רק לפי מדד שטחי וחיצוני של "הצלחה" (גודל המשכורת, וגודל הציצי של החברה וכו'...). [קריאת המאמר המלונקק לעיל, ולו חלקית, הכרחית כדי להבין במילואו את הטיעון הזה.]

למעלה