חשבתי לא להגיב
בעניין הזה, כי אני לא בטוח בעצמי האם אני מרגיש שהחינוך החילוני הוא פחות טוב רק בגלל איך שמדברים עליו בציבור החרדי, או שבאמת יש בזה משהו. גם קשה לשים על מאזניים את המגרעות והתוספות שכל דרך חינוך. כפי שכתבתי בעבר, אני כן רואה את הילדים שלי גדלים כחרדים מודרניים. אולי זה רק בינתיים, כי אני הרי יצאתי מאוד מהר מחיים דתיים לכופר מחלל שבת וכדו', ועדיין קשה לי להתנתק מהעבר. אולי בעתיד זה ישתנה. אבל יש נקודה נוספת שהיא, לדעתי, כן נותנת יתרון (להורה מבחינה נפשית)לשלוח לת"ת חרדי. הנקודה היא, שגם אם נאמר שיש 15% של ילדים שלא הולכים בדרך טובה ובתלם של הסביבה שלהם. בבית ספר חילוני, גם אם מתוך 20 ילדים בכיתה ישנם 3 ילדים אלימים, אני לא אוכל לחיות ברוגד ולו לרגע אחד. כששירתתי בצבא דיברתי על כך עם כמה שופטים חילונים, הורים לילדים, והם בהחלט לא רגועים עד הרגע שהילד חוזר הביתה מבית הספר או מבילוי. כי הסיכוי שהילד שלך יהיה אחד מהשלוש או שיתחבר אליהם או יסבול מהם, לא נותן להורה להירדם כידוע, שהחינוך בבית הוא משפיע אבל לא חזות הכל. גם "בני טובים" עושים מעשים נבזים ושפלים. בת"ת חרדי, גם אם הילד שלך יהיה מה 3 ילדים המופרעים, המופרעות לא תתבטא באלימות קשה. הלחץ של הורה בציבור החרדי, הוא שהילד לא ילמד טוב, לא יהיה ירא שמיים, יראה דברים לא טובים יתקלקל וכדו'. נכון שיש ילדים שנפגעים מינית ממורים. אבל לחשוב שזה קרוב לאחוז של האלימות שקיימת כיום בבתי ספר חילוניים זה ממש לא כך. הנקודה הזו, מאוד משפיעה עליי ברצון שילדיי יגדלו כדתיים. מבחינת ההורה, לישון בלילה יותר טוב ויותר רגוע, אין ספק שקל יותר בחינוך חרדי. ודיברתי עם הרבה הורים חילוניים. את נושא ההשכלה, בהחלט שניתן לצמצם את הפערים מאוד, במידה וההורים מעוניינים בכך.