לפני מספר ימים היה כאן שרשור על שכנים

arana1

New member
לא כתבתי דבר כזה מעולם

ואין שום סיכוי שאני או מישהו אחר יכתוב דבר כל כך מטומטם
מה שכמובן לא מפריע לך להתלונן על זה שמסלפים את מה שאתה כותב
דבר שכמובן לא נעשה מעולם

תאמין לי שאני עושה לך טובה
כי אם לא תתחיל להתמודד היום עם הדברים זה כנראה כבר לא יקרה לעולם

את הטובות שלך תעשה קודם כל לעצמך

כי אם מישהו משנינו זקוק לעצות שאתה מחלק, זה אתה.
אני מעולם לא אמרתי ולא דרשתי מאיש לא לזוז ולא לדבר, כמו שאתה כתבת.
אז אני מציע שתתחיל לאמץ קצת תכונות של יושר אינטלקטואלי והגינות ויכולת לוגית.
אבל אם אתה כותב דברים מטומטמים כהגדרתך, זאת בעיה שלך.
אפילו אם זה בתום לב שאני בספק אם יש לך

arana1

New member
רוצה לחזור לשאלה העקרונית,עניינית

כי נדמה לי שהיא מהותית מאוד לקיום האוטיסטי,ואולי בכלל,ומבחינתי אולי רק אבשל נוגע במהות הבעייה
והבעייה היא ,גם, שאנשים שונים מזהים בצורה שונה הפרעה
לדתיים מפריע שנוסעים בשבת,לחילונים מפריע שלא נותנים להם לנסוע בשבת...
וצריך לאפשר דיון חופשי ופתוח וציבורי בדברים האלה כי אחרת מתקיים מצב כמו אוטיזם שבו האנשים עצמם מוגדרים כהפרעה ומרגע זה ואילך זכויות האנוש הכי בסיסיות שלהם נשללות כאילו היה זה מובן מאליו
וזה חבל ולא צודק כי הרבה אוטיסטים הם דווקא מאוד אנושיים ומאוד מתחשבים
בוודאי לא פחות מאנשים נורמטיבים

אלא שמה שקורה זה שכמו שאבשל היטיב לתאר אז המבנים הממוסדים והמסורתיים מפקיעים לטובתם את הזכות לקבוע איפה וכמה ולמי ולמה מותר לזוז ולדבר ואיפה לא
לאנשים נורמטיבים המצב מתאים פחות או יותר,או תואם למבנה של זהותם(שורשי הזהות נטועים גם במקומות עמוקים כמו ההבדל בין דומם לנע,בין דממה למילה) ולכן הם טופלים על כל מי שבנוי אחרת חוסר יכולת לדחות סיפוקים או לקות או גרייה עצמית או חוסר וויסות חושי או רגשי או כל קללה אחרת שהרוב המרוצה מעצמו מתנשא דרכה על זולתו
שוב,להזכיר,יחסי הפרט והחברה,המילה והמעשה,הפנים והחוץ... וכל מה שעקרוני לזהות,וליכולתה ללמוד ולהתפתח ולקיים יחסים בין אישיים תקינים נתפשת בצורה שונה על ידי אנשים שונים
בניגוד למה שהפסיכולוגים והמטפלים והמורים מקשקשים אז הגירסה הנורמטיבית לא חצובה בסלע ולא מהווה שיקוף מדוייק של רצונו של אלוהים
למעשה היא גדושת סתירות ופרדוקסים שלא צריך יותר ממעט רגישות בשביל לצאת מהדעת בגללם ,לפחות לעיתים.

כשהרוב שולל מהמיעוט את זכות התנועה,והאי תנועה,שלו,וכופה עליו גם את מה שראוי בעיניו כגבול היחידי בין הדממה למילה,ומגבה את התועבה הזאת בפסוודו מדע ורפואת אלילים אז למיעוט אין מוצא אלא להתפרע
מה שכמובן מצדיק את התווית הקשה שאלימות הרוב תבעה בו מלכתחילה
זו לא חוכמה
זו לא אנושיות
וזה לא מקדם אף אחד לשום מקום וזה לא יעיל
זה אפילו מכוער בטירוף

על אוטיסטים נכפים כשיגרה תבניות שלא משאירות להם מרחב ראוי לוויסות עצמי
הם מפריעים כי מפריעים להם
אבל כשמפריעים להם זה נחשב כבסדר ותקין
יותר מזה
זה נחשב לעזרה
למה ?
כי זה תואם את תבנית הזהות של האדם הממוצע
ולכן גם אין מי שינסה לברר את הדברים האלה לאשורם
זה תמיד האוטיסט ששותק מדי או מדבר מדי או לא יודע לזהות את המצב החברתי הנכון
זה הוא שלא יושב בשקט איפה שכולם אמורים לשבת בשקט ולא מוכן לזוז איפה שכולם זזים

התחשבות,רגישות,שילוב אמיתי,אמורים לכלול לפחות איזה שהוא נסיון להבין ולהרגיש את הסיבות והמניעים ואפילו את היופי הבלתי מצוי שבצורך בתבנית שונה
נסיון כזה גם יכלול דיון במניעים ובצורות ובהקשרים שמאחורי התבניות הנהוגות
נסיון כזה לא נעשה אלא מהשפה ולחוץ,כסיסמה
ואפשר לכתוב בפורום הזה והאחר שאני סתם ממציא דברים וכותב דברים שאין להם שום קשר לאוטיזם אבל זו האמת
ומי שלא יבין אותה היום יבין אותה מחר

יש כאן כמה אנשים שמרגישים ורואים את זה
בדיוק כמו במציאות שמחוץ לרשת האנשים האלה הם מיעוט מבוטל
היתר עונים ומגיבים לדברים בצורה שלפחות לי היא נשמעת חסרת קשר והקשר
ויתכן שגם זו הסיבה שרוב האוטיסטים מרגישים שהם בעולם חסר פשר ומובן
עולם שהם לא שייכים אליו בכלל

שלומות0

New member
כאן בסיפור

ההורים קבלו מכתב שנאה מאשה מופרעת, אצלי הגדילו לעשות ונשלח מכתב אנונימי שהבת שלי הייתה מאוד קטנה תלונה לרווחה, לדעתי זה הרבה יותר חמור, מכתב כזה ברווחה
זה בעיה קשה למשפחה וזה לא משאיר להורים להחליט כיצד לטפל בילד זה משאיר לרווחה להחליט ואם ההורים חושבים אחרת הם זקוקים לעורכי דין לציד, והרבה בעיות מיותרות לגמרי והאנרגיות שלהם עוברות למקום שלא היה צריך להיות במקום להשקיע את האנרגיות בטיפול בילד..
וכתוצאה ישירה מאותה תלונה אנונימית{אני יודעת מי} נפגענו קשות! אז הגענו לגורמים טיפוליים לא נכונים, למאבחנים לא טובים, לנזק ישיר של שנתיים רק בגלל החששות מהרווחה, אם לא הייתה התלונה המצב היה הרבה יותר טוב,

dina199

New member
אני לא חושבת שהאשה שכתבה את המכתב

היא 'מופרעת' . היא פשוט מגעילה הרבה מעבר 'ללא מנומסת'
היא כתבה בצורה ישירה ובוטה מה שהרבה אנשים חושבים , אבל מפחדים להגיד בגלל 'פוליטיקלי קורקט'.
ברור שאני לא מצדיקה אנשים שחושבים כך, אבל אין ספק שבם קיימים ולא מעט.
עובדה שהיה העניין של המכתב הזה וגם השרשור כאן עם בקשת עצות. ז"א שזה רק קצה הקרחון על פני השטח.
חבל רק שאנלים שחושבים כך (בגלוי או בסתר) לא מודעים לעניין שילד עם צרכים מיוחדים (וגם עם צרחות מיוחדות
) יכול להיוולד אצל כל אחד , כולל אצלם .

זה בדיוק עניין משל התרנגולת והביצה.

כשתמצאי תשובה לזה - אולי נוכל להתחיל לתקן את האנושות כולה.

dina199

New member
מה בדיוק ביצה ותרנגלות ?

ההסבר שלי , שצריך להסביר.
כולל להגיד לכל מני מגעילים מהסוג של הגבת המדוברת, שגם לה בנוסף לילדים ה'נורמליים' שלה, יכול להיוולד ילד 'לא נורמלי'.

להגיד שיכול לצאת לה ילד כזה זה לא הסבר

ואני לא מסבירה את עצמי לאף אחד אם לא שואלים אותי ספיציפית.

מה גם שעובדת איתי אישה שכל הזמן

מלמדת אותי איפה להגיב ואיפה לא ומה להגיד.

ולצין שכבר למדתי ממנה די הרבה דברים והיא כל כך צודקת והיא כל כך אוהבת אותי (דואגת להגיד את זה בכל הזדמנות)
וגם מתווכחת לי לפעמים את הסביבה כל כך מקסים שרק בגלל זה אנחנו חברות הכי טובות שיש בבניין.

dina199

New member
זה מוצא אחרון שנועד בשביל אנשים

שלא מוכנים ו/או מסוגלים להבין שום הסבר אחר.
אם הגברת המדוברת לא מבינה שילדים 'נורמליים' שלה זו מתנה משמיים, וחושבת שה'לא נורמליים' זה רק 'אצל אחרים' , אפילו מיליון הסברים לוגיים לא יעזרו.
ולפעמים שום דבר לא עוזר, אפילו המוצא האחרון הזה, עד שבאמת קורה לה המצב האמיתי ובאמת נולד לה 'ילד לא נורמלי' ואז היא מבינה בדרך הקשה שזה קורה לא רק 'אצל אחרים'.

אבל זו עדיין לא סיבה לא להסביר כלום ולסמוך שכל האחרים יידעו ויבינו הכל לבד.
יש שתי אופציות : להסביר , ואז לצפות שהסבר יעזור (חוץ ממקרים כמו זה שההסברים לא עוזרים)
או להסביר , ורק אז אפשר לפתח ציפיות בהתאם
ולמעשה יש גם הדבר השלישי שזה מה כתבי בהתחלה - שאנשים מבינים רק כשזה קורה להם בפועל בעצמם

וספציפית לגבי עצמי אותי אף פעם לא שאלו למה אני לא מזהה אנשים. כי אף אחד לא יכול לנחש שאני לא מזהה אנשים עד שאני לא אומרת להם. אם אני לא אומרת חושבים שאני סתם סנובית , ולכן לא שואלים (כ מה פתאום לשאול סנוב למה הוא סנוב ?

ואולי היא פשוט מישהו שרעש מאוד מפריע לה....

עם בעיות של ויסות חושי וחוסר יכולת לשלוט ולהביע כעסים.....
רק מהצד השני של המטבע

אז היא צריכה טיפול ולא לכתוב כאלה מכתבים

מגעילים.

אנשים כאלה עושים רגשי לנו וזה יותר מזיק מתועלת כי אנחנו לא נשתנה.
זה גם מזכיר לי את השכנים הנפלאים קומה מתחתי (לא באמת נפלאים)
במשך 6 שנים ניגנו לי על מיתר הרגשות בכיוון השלילי.

כל דבר שהבת שלי עשתה הפריעה להם. הכל. כולל שהיא קיימת.
נכון להיום הם מעדיפים לא לראות ולא לשים לב שהיא חיה כאן. הם פשוט לא מדברים איתה.
מתעלמים ממנה ואני בגלל זה גם בוקר טוב או כל דבר אחר לא אומרת ואם לא צריך אותם
בשביל הוועד לא מתייחסת אליהם כאילו לא קיימים ולא גרים כאן.
ורק נס שהוא לא כתב מכתב. (אשתו קצת יותר נורמלית אבל מפחדת ממנו).

מסכים לגמרי

רק שאנשים כאלה בטוחים שהסביבה שלהם היא זאת הבעייתית, לא הם... עד שיש איזה משבר חמור....

dina199

New member
יש הרבה מאוד רעשים שמפריעים לי

גם בעבודה וגם בתחבורה ציבורית.
אז אם אני מתלוננת אומרים לי : מה את מתלוננת , את צריכה להתרגל.(על זה יש לי חשק להגיד: תתרגלו לכאב שיניים בבקשה '
)
ויש מצבים שלאנשים קורים אותם מקרים שקרו לי ואז הם מגלים שזה באמת מפריע . אז הם אמרים: זה מפריע , למה לא התלוננת ?
אז פעם הייתי מסתגרת בתוך עצמי כלא שווה כלום.
היום אני עונה להם שאני לא מתלוננת יותר , כי התשובה הקבוע שלהם ושל השאר היא 'למה את מתלוננת, את צריכה להתרגל'

dina199

New member
ברור שאני לא מבינה כמה זה מפריע.

ומאחר ואסור לי להתלונן, ולהתעצבן (רק מי שלא נורמלי מתעצבן ואסור להיות לא נורמלי ) ולבקש שההפרעה תגמר (תתרגלי כבר מטומטמת, תתרגלי , תתרגלי כך ששום דבר לא יפריע לך ) - אני אוכלת.
ואז אומרים לי שאני שמנה כי אין לי מספיק כח רצון (כי חייבים לרזות , להיות שמן זה זה פשע , אסור להיות שמן בעולם מערבי שחצי ממנו שמן) ואז אני שוב יוצאת לא נורמלית, מטומטמת והפשע הכי גדול - שמנה

והערה אישית אלייך . הרבה פעמים אני לא בטוחה אם כדאי לי להגיב אלייך , כי ללא קשר למה אני כותבת ולא חשוב באיזה נושא - אתה מיד תענה משהו הפוך (ולא רק כתשובה אלי) . אין לי בעיה שתמשיך כך. רק הערה .(וזה מאוד דומה לאח שלי)

שלומות0

New member
דינה אני כל כך אמפטית

לדברים שכתבת כאן אין לך מושג כמה,
מפריעים לנו דברים ואנו חייבים לסבול/לשתוק ולהיות בשקט כי אחרת אנחנו לא נורמליים, כמה כואב ..

למעלה