לפני מספר ימים היה כאן שרשור על שכנים

יש הבדל עצום בין אלה שמסוגלים לסבול בשקט

לאלה שלא מסוגלים לסבול....
זה נורא תלוי בעוצמת הרגישות, בשליטה העצמית, ביכולת למצוא דרכים אחרות לפרוק את הכעס ועוד....

dina199

New member
לדעתי זה שייך לעמדה של כח.

מי שמספיק חזק, יכול לא רק להתלונן , אלא גם לדרוש ולקבל מה שהוא רוצה (כולל להפסיק דברים שמפריעים לו).
לנשים אסור להתלונן , כי גברים הם בעמדת כח (לכן אישה שמתלוננת היא היסטרית ולא נורמלית).
לא"סים אסור להתלונן , כי נ"טים בעמדת כח. אם רעש של ה"ס מפריע לנ"ט, הא"ס חייב להפסיק את הרעש. אם רעש של נ"ט מפיע לא"ס, א"ס צריך 'להתרגל' וגם לא אסור להתלונן ולהתעצבן (כי אם יתעצבן ו במיד אם ייראה את העצבנות הוא גם ייכנס לרשימת 'לא נורמליים').
לילדים אסור להתלונן , כי המבוגרים הם בעמדת כח. למבוגר יש זכות מלאה (כי יש לו כח פיזי) לעשות משהו שמפריע לילד , אבל אם ילד עושה משהו שמפריע למבוגר , הילד 'לא שומר על גבולות שהציבו לו'.(א אולי עוד לא הכתירו אותו כ'לא נורמלי' , אבל כבר הגדירו כ'ילד רע')
מה שכתבתי כאן זה כוללני , אבל כדאי לכאלה שהולכים לבקר אותי, לחשוב על זה

arana1

New member
זו האמת

ומה שנורא בה,חוץ מהעוול והרוע המובנה במה שאת מתארת,זה שמכיוון שכח=טיפשות אז התוצאה של הדינמיקה שתיארת זה שהמרחב הציבורי והבין אישי מופקע לטובת החלטות ובחירות טיפשיות,והתוצאה היא פגיעה קשה מאוד באיכות החיים וביופיים בכל התחומים

אותה הערה אלי אפשר להפנות אלייך

כי לא משנה מה עונים לך, את תמיד נשארת בשלך.
ואגב, בניגוד גמור לטענה שלך אולי דווקא את האנטי וכותבת תמיד הפוך...
לדעתי לפעמים לדעתי אנחנו מסכימים ולפעמים לא, כמו שני אנשים בוגרים
אבל אם את רוצה להתנהג כמו ילדה, זכותך

dina199

New member
למה להעליב ילדות ?

הן לא פחות חכמות מאיתנו , וייתכן שדווקא יותר .
ולהיות בן אדם בוגר גם לא אומר להיות יותר חכם ממישהו או צודק ממישהו.
וכן ,אני נשארת בדעות שלי כי אלה הדעות שלי , אני חוזרת על זה לא פעם.

dina199

New member
אם קראתי אותם, סימן ששמעתי את דעתם.

ואם הגבתי אליהם, סימן שגם חשבתי על מה שהם אמרו וגם רציתי שישמעו את דעתי.
אני בטוחה שברוב המרקים (אולי אפילו בכולם) גם הם לא יישנו את דעתם.
אבל לי מספיק שלפחות יחשבו על מה שכתבתי .

arana1

New member
דעה אחרת יכולה לאפשר לך להציג את עמדתך

זה לא תמיד נעשה במטרה לשכנע
לי אין ספק שלא אשכנע כאן אף אחד
דעות מסויימות מאפשרות לי להציג את דעתי
השונה

המטרה שלי היא לשכנע את המשוכנעים
שבחברה שלנו הם מיעוט מדוכא בטירוף
לאנשים עם מבנה נפשי שונה משלי יש תפישת עולם שונה משלי וברוב המקרים,לתחושתי אף בכולם, הם בכלל לא מבינים מה אני כותב

חוץ מזה אנשים מבטאים את דעתם גם כשאין בזה שום תועלת ושום סיכוי
זה חלק ממה שיפה וטוב במין האנושי
שלא הכל צריך להיות לגמרי מנומק ותועלתני
ויש מקום גם לנשמה ולנפש שלא תמיד עוקבת רק אחרי מה שנתפש בטעות כהגיוני

dina199

New member
לדעתי אתה משכנע די הרבה אנשים

הבעיה שהם לא תמיד מגיבים , אז אי אפשר לדעת שהם השתכנעו.

kagome10

New member

לרצות לשמוע דעה אחרת ולרצות להתווכח אלו שני דברים שונים.

dina199

New member
אני יודעת שיש שהרבה אנשים

שקוראים בפורום ומסכימים עם הרבה מאוד מהדעות שלי.
ובגלל שהם מסכימים הם לא מוצאים לנכון (או אולי לא מסוגלים) לכתוב בפורום .
ואילו מי שלא מסכים , חשוב לו מאוד להגיב , להציג את דעתו ולבקר את דעתי.

בואי אספר לך סיפור

לפני שנה וחצי כשעוד לא היתה לי מכונית ונאלצתי להשתמש לא עלינו בתחבורה ציבורית, יום אחד בשעה 15 אחרי העבודה
עולה כמה תחנות אחרי ילדון עם פלאפון.
מתיישב 2 ספסלים אחרי.

כעבור 3 דקות מתחילת הנסיעה הטלפון שלו מצלצל והשיחה כאמור מתנהלת בקולי קולות. (תתרגלי, נכון דינה?) אז זהו שלא.
בדיוק 2.5 שניות הספיקו לי כדי להסתובב לבחור ולהגיד לו שהשיחה שלו לא מעניינת אותנו נוסעי האוטובוס והוא מתבקש לסגור את המכשיר.

ציפיתי לאיומים ודיבורים מפחידים ובמקום זה היתה שתיקה רועמת ושני נוסעים מחאו לי כפיים נוסעת שלישית הסתכלה על הבחור ואמרה לו
ביקשו ממך משהו.

הנהג הסתובב ואמר לי כל הכבוד.

ועד הבית נסעתי עם חיוך מרוח מאוזן עד אוזן.

והבחור - הוא סינן לטלפון יש כאן זקנה שביקשה שאסגור את המכשיר אז נדבר כשאני ארד. (אז אני שואלת מה עדיף להיות זקנה
או לנסוע במנוחה ושקט?)

dina199

New member
זה אפשרי באוטובוס או הרכבת פרברית

כשהנסיעה קצרה. וזה גם אפשרי כשזה ילדון שמקסימום יגיד שאת זקנה . אמנם את 'זקנה' אבל את אדם בגיר, כנ"ל נוסעים אחרים ונהג אטובו - ז"א כולם בעמדת כח חוקית ופיזית יחסית לילד או לנער.
זה בלתי אפשרי בנסיעה של שעה וחצי ברכבת , כששלושת רבעי קרון מדברים בפלאפון , כשהרבה מאוד ביניהם הם גברים מגודלים ו/או אנשי עסקים שמחנכים את ה'נתינים' שלהם בפלאפון בקולי קולות במשך אותה שעה וחצי . ואם אני אעיז להגיד משהו אני אהיה לא רק זקנה אלא גם שמנה וגם רוסיה (יש לי מבטא חזק) ולכאלה אף גבר ישראלי לא מתייחס. וגם אם אני אגיד משהו , הוא (למעה הם, כי יש הרבה) לא רק לא יעשה מה ביקשתי, אלא גם אצטרך לנסוע איתו בשמשך שעה וחצי כי רכבת מופוצצות עד כדי כך שאי אפשר לזוז והמצב מבחינת הרעש זהה בכל הקרונות.
ברכבת גם אין נהג בסביביה . וזה מה שמעתי במו אוזני מפקח רכבת כמישהו בקרון מקוממות שמורים התלונן על רעש.. הוא אמר : אתם משלמים תוספת על מקום , ולא על שקט. ורק לידע כללי: בקרון שמורים נוסעים יותר אנשי עסקים או סבתות עם נכדים ובהתאם בשני המקרים יש יותר רעש.

סליחה אבל גם פה יש מקום להתלונן

בשירות שלהם ותהיי בטוחה שיעלו פקח על הרכבת בשביל זה.

לפחות כשאני נסעתי ב-3 הפעמים בהם נסעתי והתלוננתי היה פקח שדרש שקט ולכבות מכשירים.

ובקרון עסקים - שיסעו רק אלה שבאמת עובדים לא צריכים להכנס לשם סבתות עם נכדים. השולחנות לא מיועדות עבורם.

dina199

New member
זה לא קרון עסקים. זה קרון מקומות שמורים

שכל אחד שמשלם תוספת 5 שקלים מקבל מקום ממסופר.
אנשי עסקים מנצלים את זה (וגם סבתובת , וגם מורות שנוסעות להשתלמות
) כי זה נוח )אף אחד לא עומד במעבר) , אבל הם נמצאים בכל הרכבת.
אני נוסעת כל יום ברכבת ועוד לא ראית אף פעם מישהו אומר משהו למישהו אחר, או מתלונן לפקח. כאמור הרוב המוחלט מדברים בעצמם (והכי 'נחמד' אלה עם אוזניות ומיקרופון ,הם גם מדבריםהכי הרבה כי אין קרינה, וגם צועדים כי אחרת מיקרופון לא קולט) . והפחד שלי זה מאלימות: לך תדע איך יגיב מישהו, שתעיר לו .(כפי שאמרתי להיות אישה, נמוכה, מבוגרת, , שמנה ורוסיה זה לא עמדת כח)

dina199

New member
נכון , אבל כך 'בבון ישראלי מצוי'

(ועוד בעל טלפון נייד) רואה אותי , וכנראה לא רק אותי

למעלה