אני הבנתי מצויין, זו את שלא הבנת !!
נעלה 2 הנחות : 1. היקום מתנהג בצורה אקראית 2. כל העבר וכל העתיד ידועים למישהו 2 ההנחות אינן סותרות זו את זו . אני אביא דוגמא : אני מכניס לווידאו קלטת של ניסוי פיזיקלי שביצעתי לפני שבוע. בניסוי רואים אותי מודד בדיוק את המיקום של האלקטרון, אבל מאבד כל ידע על התנע שלו. אני מעביר את הקלטת קדימה בשעה, ומגלה שאחרי שעה גיליתי שהאלקטרון פגע בדופן הימנית. "אהה" , אני אומר לעצמי, "זה מוכיח שבעת המדידה של מיקום האלקטרון הוא היה במיקום שמדדתי , ובעל תנע שכיוונו ימינה , כי שם הוא פגע לבסוף" . " אבל .. אני לא יודע למה הוא זז דווקאי ימינה ולא שמאלה" -------- זו דוגמא מעולה להראות לך שלמרות שאני יודע את כל מהלך העניינים, זה לא מנוגד לרעיון שהייתה אקראיות מוחלטת בכיוון התזוזה של האלקטרון. הדוגמה שהבאתי ממחישה ש-2 ההנחות יכולות לחיות יחד מבלי לסתור זו את זו. אני יודע לאיפה הוא זז, אבל אני לא יכול להסביר למה דווקא לשם. אין לי מושג, ושום קלטת עבר-הווה-עתיד לא תוכל לענות על שאלת האקראיות הזו. היא תוכל לספר לי מה קרה, אבל לא לספר לי למה... שאלת ה"למה" יושבת מאחורי קיר ענק בשם "מכניקת הקוונטים" שמשסתירה לנו את הסיבות ( כי אין ! תוצאות הניסוי היו אקראיות ועודן אקראיות, גם לאחר שהן ידועות). מסקנה : אקראיות וידיעת העתיד אינן סותרות זו את זו התסכימי עימי עד לכאן ?? פלטרון