אוף, תקרא מה שאני כותבת
כן אפשר לדעת מה היה מזג האוויר אתמול, או בכל יום נתון מהעבר. נניח שיש מישהו ב"סוף הזמן", אחרי שכל מה שקרה ויקרה אי פעם קרה. הוא עושה טבלה של מזג האויר בכל שניה בכל נקודה על כדוה"א. אתה מסכים שהוא יכול לעשות את זה? (אם ההנחה שלי, שיהיה קיים כזה אדם, נכונה) עכשיו, אני טוענת שהזמן הוא אשליה. לפני שאמשיך, הנה דוגמה אחרת: קבוצת אנשים מטיילת באזור הררי. מעבר לכל הר הם מגלים אזור עם אדמה שונה, תנאים שונים .. הם מצליחים לנחש מה יקרה בהר הקרוב אליהם, אבל הם מנסים ומנסים ולעולם לא מצליחים לדעת מה יהיה המצב עוד שני הרים, למשל. זה רנדומלי לגמרי. הם לא יכולים לנבא בשום דרך. תבוא ותתן להם מפה, הם יגידו : איך אפשר לצייר מפה? הרי כשמתקדמים הר אחד קדימה הכל שונה, אין חוקיות! לך תסביר להם שטסת מעל השטח וצילמת הכל. מבחינתם השטח שקיים הוא זה שהם רואים, והשטח שהם יראו עדיין לא נקבע, וייקבע רק כשיראו אותו. באותה מידה, אנחנו מטיילים על ציר הזמן, כל יום אנחנו נתקלים במזג אוויר שונה לגמרי. קשה עד בלתי אפשרי לנבא אותו במדוייק. אבל אם תהיה לנו ראייה מרחבית, כמו שהיתה לך כשטסת, כמו שיש לאיש ש"בסוף הזמנים", לא יהיה שום דבר רנדומלי. כמובן, שאם ביום מסויים קורה משהו שלא היה מצב שאנחנו יכולנו לנבא, היינו אומרים שהיתה הסתברות מסויימת לזה. ומבחינתנו, אנחנו צודקים. אם עשינו משהו כדי למנוע את אותו הדבר, זו היתה החלטה שלנו ואנחנו שלטנו בגורל שלנו. אבל .. במפת הזמנים היה כתוב כבר שאנחנו ניקח את ההחלטה הזאת ונמנע את מה שקרה. אפילו שאנחנו עשינו את זה מרצוננו החופשי. וזה יקום דטרמיניסטי. אתה פשוט לקחת בתור הנחה את זה שאנחנו מתקדמים בזמן, ושהעתיד הוא דף ריק שמחכה להתמלא. אני לקחתי כהנחה שהזמן הוא אשליה, ושכל הקיום הוא ספר שכבר נכתב. או סרט, אם תרצה. (זוכר את ההסבר על הכאוס בפארק היורה 1? כשמישהו שם טיפה על ידה של מישהי ומראה לה שהיא נוזלת לכיוון אחד. אז הוא שם טיפה באותו מקום, והיא נוזלת לכיוון אחר. עכשיו, לך תספר לו שהטיפה הראשונה בטוח תזוז לכיוון הזה בפעם הראשונה, ולכיוון ההוא בפעם השניה. אתה יודע, ראית כבר את הסרט.)