למה צריך

palmony1951

Well-known member
למה צריך להיוולד, אם הסוף הינו מוות?

הייתי מרחיב את ההגדרה:
1.''למה להיוולד לתוך חיי סבל-שבהם עדיף המוות''?!
2.''אם כבר חייבים למות-למה למות בסבל-במקום למות 'מיתת נשיקה' ''?!

לכן (בין השאר) מזמן כבר חשבתי, שצריך לחוקק חוק המחייב קבלת רישיון לזוג המתכונן להוליד.
ועבירה על החוק תהיה מלווה בעונש, כולל מסירת הצאצא לאימוץ.

ומכיוון שכנראה אין סיכוי לכך-לא נותר (למי שמעוניין בכך) אלא להאמין למה שכתוב בספרינו הקדושים, כדלהלן:

משנה אבות ד כב:

''הוא היה אומר, הילודים למות, והמתים להחיות והחיים לדון.
לידע להודיע ולהודע שהוא אל, הוא היוצר, הוא הבורא, הוא המבין, הוא הדיין, הוא עד, הוא בעל דין, והוא עתיד לדון.
ברוך הוא, שאין לפניו לא עולה ולא שכחה ולא משוא פנים ולא מקח שוחד, שהכל שלו.
ודע שהכל לפי החשבון.

ואל יבטיחך יצרך שהשאול בית מנוס לך, שעל כרחך אתה נוצר, [ועל כרחך אתה נולד], ועל כרחך אתה חי, ועל כרחך אתה מת, ועל כרחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא''.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנקודת המבט שלי החיים קשים ואני מעדיפה לא להיות מאשר להיות ו"לסבול". אני יודעת שזה נשמע קצת פסימי אבל זה מה שאני חושבת על הנושא הזה.
קושי מחזק ומחשל... גם לי היו שנים רעות וקשות. כיום אני רק שמח שזה מאחוריי וכעת הכל "די טוב".

שמלת תחרה1

Well-known member
באמת שהפורום הזה אינו במה לתאר בה את אשר עברתי, אבל... זהו. חייבים להתמקד בעתיד, ואז, כשיוצאים מהבוץ, מתחילים להעריך כל דבר גם אם הוא קטן ערך.
מבינה אותך.
ואפרופו בשל הסיבה שהפורום לא המקום, העדפנו לכתוב בקומונה סגורה. אולי יום אחד תפוז יאפשר לסגור פורום או 2.

מ ש ה 53

Well-known member
מבינה אותך.
ואפרופו בשל הסיבה שהפורום לא המקום, העדפנו לכתוב בקומונה סגורה. אולי יום אחד תפוז יאפשר לסגור פורום או 2.
אולי יש באמת הבדל בין פורום לקומונה: כדי לספר סיפור אישי, הייתי מעדיף לדעת מי הקהל שלי... ועדיין, צריך שיהיה איזשהו אמון.
אז,,, האמת שעד היום לא הייתי חבר בקומונה, וכאן כולם כותבים לעיני כולם כמו בכל פורום אחר. אולי עוד יגיע היום... מי יודע.

שמלת תחרה1

Well-known member
אולי יש באמת הבדל בין פורום לקומונה: כדי לספר סיפור אישי, הייתי מעדיף לדעת מי הקהל שלי... ועדיין, צריך שיהיה איזשהו אמון.
אז,,, האמת שעד היום לא הייתי חבר בקומונה, וכאן כולם כותבים לעיני כולם כמו בכל פורום אחר. אולי עוד יגיע היום... מי יודע.
|הלוואי|

שמלת תחרה1

Well-known member
מנקודת המבט שלי החיים קשים ואני מעדיפה לא להיות מאשר להיות ו"לסבול". אני יודעת שזה נשמע קצת פסימי אבל זה מה שאני חושבת על הנושא הזה.
קושי, סימן שיש חיים. מאחלת לך שתמצאי סיבה להשאר. ולהקל על הסבל. לא מכירה אותך, אפשר לשלוח לך חיבוק תומך?

אור גינאל

Well-known member
"את לא יכולה להכניס לשאלה אחת שמניחה את המוות שלך את סמך הלידה שלך." אני יכולה לשאול הכול:)
תקנתי את המשפט האחרון וזה חשוב .-
את לא יכולה להכניס לשאלה אחת שמניחה את המוות מישהו אחר את סמך הלידה שלך.
זה אומר שיש שתי מערכות אחת מערכת חיים שלך ומערכת חיים של מישהו אחר שבמקרה הזה נפטר.
השאלה שלך הייתה - למה צריך להיוולד, אם הסוף הינו מוות?!
זה כמו שאת שואלת מה הצורךבתהליך A שנמצא במערכת חיים אחת אם הסוף של תהליךA הוא B שנמצא במערכת אחרת .
ואין קשר ישיר ומחייב בין A לB.
שאלה אחרת יותר מדויקת- למה צריך לשתות רעל אם הסוף הוא מוות? רעל נמצא באותה מערכת של מוות .
או שאלה אחרת- למה צריך ללכת לחתונה אם בסוף נהיה שמחים? שמחה וחתונה נמצאים באותה מערכת .
לידה ומוות אלו שני דברים שונים שכל אחד נמצא במערכת אחרת- לידה מגיעה מקשר פיזי בין איש לאישה,
מוות נובע מאובדן כוחות חיים . ואי אפשר להגיד אחרת .

מלאכת מחשבת1

Well-known member
תקנתי את המשפט האחרון וזה חשוב .-

זה אומר שיש שתי מערכות אחת מערכת חיים שלך ומערכת חיים של מישהו אחר שבמקרה הזה נפטר.
השאלה שלך הייתה - למה צריך להיוולד, אם הסוף הינו מוות?!
זה כמו שאת שואלת מה הצורךבתהליך A שנמצא במערכת חיים אחת אם הסוף של תהליךA הוא B שנמצא במערכת אחרת .
ואין קשר ישיר ומחייב בין A לB.
שאלה אחרת יותר מדויקת- למה צריך לשתות רעל אם הסוף הוא מוות? רעל נמצא באותה מערכת של מוות .
או שאלה אחרת- למה צריך ללכת לחתונה אם בסוף נהיה שמחים? שמחה וחתונה נמצאים באותה מערכת .
לידה ומוות אלו שני דברים שונים שכל אחד נמצא במערכת אחרת- לידה מגיעה מקשר פיזי בין איש לאישה,
מוות נובע מאובדן כוחות חיים . ואי אפשר להגיד אחרת .
תגיד, אתה בטוח ב 100% שאתה מבין מה שאתה כותב ?

אור גינאל

Well-known member
תגיד, אתה בטוח ב 100% שאתה מבין מה שאתה כותב ?
את בטח חושבת שאני משוגע שחושב שבסוף לא מתים. אבל זאת שאלה אחרת .
התייחסתי ללוגיקה של השאלה שמהווה בסיס לתשובה, אם השאלה לא מבוססת אז גם התשובות הולכות לכל מיני כיוונים.
ואני לא בטוח שמי שעונה לשאלה הזאת * בטוח ב 100% מבין מה שהוא כותב*

למעלה