למה צריך

מ ש ה 53

Well-known member
להיוולד, אם הסוף הינו מוות?!
שאלה טובה... כל מה שחי או צומח בעולמנו הוא עוד חוליה ברצף של חוליות סתגלניות. החזקים ממשיכים ומעבירים את הגנים הלאה, הלא מתאימים, הפגומים ואלה שהסביבה פוגענית עבורם לא ישרדו ובד"כ גם לא יגיעו לבשלות שתעביר את הגנים שלהם הלאה.
וכאן יש מקום לשאלה: "מה קדם למה: הביצה או התרנגולת"? ולמה? כי לכל צורת חיים יש 2 מצבים בסיסיים: זרע/ביצית ובוגר. נכון שיש הבדל בין אורך החיים של כל אחד מאלה, אבל מה זה משנה? זה לא יתקיים ללא האחר וזה מה שחשוב.

אז למה זה טוב? היה מי שטען טענה מוזרה (אך מעניינת) בנדון...
הבריאה מושתת על כאוס ויצירת סדר אינה באופייה.
כל גל ששוטף את החול, יוצר בחול צורה חדשה והגל הבא משנה אותה שוב.
יש מאזן של גזים בטבע? באו הצמחים ובעלי החיים ושינו זאת.
יש אנרגיה? באו הצמחים וניצלו אותה.
יש צמחים? באו בע"ח שאוכלים את הצמחים.
יש בע"ח שאוכלים את הצמחים? חיות טורפות אוכלות אותם.
בני אדם יצרו עולם חדש מחומרים בסיסיים שנמצאים בעולם? באות מחלות ופוגעות באנשים.
ולא די בכך.
רעידות אדמה הורסות מבנים.
מזג האוויר הפוגעני פוגע והורס אף הוא.
ומה שלא הורסים אלה, בני האדם הורסים בעצמם.
הם מזהמים את האוויר.
הם נלחמים בנשק הרסני לעולם כולו.
הם מזהמים כל מקום שהם נמצאים בו.
ובקיצור... כל מה שקיים, משנה והורס מצב קודם.

שמלת תחרה1

Well-known member
שאלה טובה... כל מה שחי או צומח בעולמנו הוא עוד חוליה ברצף של חוליות סתגלניות. החזקים ממשיכים ומעבירים את הגנים הלאה, הלא מתאימים, הפגומים ואלה שהסביבה פוגענית עבורם לא ישרדו ובד"כ גם לא יגיעו לבשלות שתעביר את הגנים שלהם הלאה.
וכאן יש מקום לשאלה: "מה קדם למה: הביצה או התרנגולת"? ולמה? כי לכל צורת חיים יש 2 מצבים בסיסיים: זרע/ביצית ובוגר. נכון שיש הבדל בין אורך החיים של כל אחד מאלה, אבל מה זה משנה? זה לא יתקיים ללא האחר וזה מה שחשוב.

אז למה זה טוב? היה מי שטען טענה מוזרה (אך מעניינת) בנדון...
הבריאה מושתת על כאוס ויצירת סדר אינה באופייה.
כל גל ששוטף את החול, יוצר בחול צורה חדשה והגל הבא משנה אותה שוב.
יש מאזן של גזים בטבע? באו הצמחים ובעלי החיים ושינו זאת.
יש אנרגיה? באו הצמחים וניצלו אותה.
יש צמחים? באו בע"ח שאוכלים את הצמחים.
יש בע"ח שאוכלים את הצמחים? חיות טורפות אוכלות אותם.
בני אדם יצרו עולם חדש מחומרים בסיסיים שנמצאים בעולם? באות מחלות ופוגעות באנשים.
ולא די בכך.
רעידות אדמה הורסות מבנים.
מזג האוויר הפוגעני פוגע והורס אף הוא.
ומה שלא הורסים אלה, בני האדם הורסים בעצמם.
הם מזהמים את האוויר.
הם נלחמים בנשק הרסני לעולם כולו.
הם מזהמים כל מקום שהם נמצאים בו.
ובקיצור... כל מה שקיים, משנה והורס מצב קודם.
אהבתי, וחבל שבני האדם באמת מזהמים את האוויר,
נלחמים בנשק....

מ ש ה 53

Well-known member
אהבתי, וחבל שבני האדם באמת מזהמים את האוויר,
נלחמים בנשק....
ככל שזה מצער, זה גם מחזק את הדעה שהצגתי, וזה גם עוזר לעולם לצמצם במידת מה את כמות האוכלוסייה האנושית שמספרה גדל אקספוננציאלית...
והם לא מזהמים רק את האוויר. הם מזהמים את האדמה, את המים וכל דבר שהם נוגעים בו.
איכשהו נראה שהקו המנחה של האנושות הוא "אכול ושתה כי מחר נמות". אז היום אפשר לקחת כל דבר בכל מחיר, ומה שיישאר לילדים שלנו.... מעניין לנו את הת..

איני יודע כמה מאמץ תצטרכי להשקיע כדי להשיג את הספרון הזה של קונרד לורנץ, אבל קראתי אותו ושם הדברים מוסברים היטב.

ועוד דבר שחשוב לזכור...
כל בעל חיים שהתפתח במהלך עשרות אלפי שנים, פיתח אמצעי הגנה כנגד יתרונות פיזיים שאבולוציה העניקה לו. בעל חיים שלא מסוגל להתמודד עם "יתרון" הכוח של רעיו, לא יוכל לשרוד ולכן, ככל שהתפתחו ניבים חזקים, קרניים חסונות או כל כל יכולת אחרת, אותו בעל חיים היה חייב לפתח כלים שימנעו ממנו לפגוע למוות בבני מינו.
מאידך גיסא, אצל בני האדם הופרדה האגודל משאר אצבעות היד, וכך הוא זכה לקבל את היכולת לאחוז בדברים. במקביל, גם מוחו התפתח במהירות, וכעת, כאשר תוך מספר עשרות שנים, המוח הגיע לפיתוחים והישגים שמעולם לא נראו כמותם, האבולוציה לא יכלה להדביק את הקצב, ויצר ההרסנות הפך להיות פוגעני כלפי המין כולו.

מ ש ה 53

Well-known member
זה נשמע קצת מיותר. גם אני לא מבינה בשביל מה והאמת שאם הייתה לי אפשרות לבחור, הייתי מעדיפה לא להיולד בכלל.
א. לא ממש שאלו אותך... ב. שאלת קלוץ... אם את כזו "מיואשת", האם יש לך ילדים? ג. היכרתי אדם --- אב לשתי בנות. ביום בהיר אחד, הוא פרסם על חשבונו מודעה בעיתון, והסביר שם מדוע לא נכון להוליד ילדים לעולם "שלנו". כמה חודשים לאחר מכן, נולד לו בן שלישי. כלומר, כאשר פרסם את המודעה, הגברת שלו כבר החזיקה בבטנה את העולל. מוזר?

א. לא ממש שאלו אותך... ב. שאלת קלוץ... אם את כזו "מיואשת", האם יש לך ילדים? ג. היכרתי אדם --- אב לשתי בנות. ביום בהיר אחד, הוא פרסם על חשבונו מודעה בעיתון, והסביר שם מדוע לא נכון להוליד ילדים לעולם "שלנו". כמה חודשים לאחר מכן, נולד לו בן שלישי. כלומר, כאשר פרסם את המודעה, הגברת שלו כבר החזיקה בבטנה את העולל. מוזר?
לא התכוונתי להשמע מיואשת, זו רק זוית ראיה על הנושא הזה אבל אני יכולה להבין שזה כנראה משתמע מהדברים שכתבתי.
בניגוד לאדם שהכרת - יש לי ילדה אחת ואני לא מתכוונת להביא עוד, אצלי זה משהו שלא ישתנה.
בדר"כ הדיעות שלך אמורות לשקף את מה שאתה מאמין אבל כנראה שלא אצל כולם זה ככה.

מ ש ה 53

Well-known member
לא התכוונתי להשמע מיואשת, זו רק זוית ראיה על הנושא הזה אבל אני יכולה להבין שזה כנראה משתמע מהדברים שכתבתי.
בניגוד לאדם שהכרת - יש לי ילדה אחת ואני לא מתכוונת להביא עוד, אצלי זה משהו שלא ישתנה.
בדר"כ הדיעות שלך אמורות לשקף את מה שאתה מאמין אבל כנראה שלא אצל כולם זה ככה.
איני מכיר אותך ואיני יכול אפילו לנחש מהם הקשיים שמלווים אותך בחייך.
נכון. החיים לא תמיד קלים, וקיימות סיבות רבות שמקשות עליהם, אם לעתים ואם לאורך כל הדרך.
אז... כדי להמתיק במידת מה את הגלולה המרה, תמיד תוכלי למצוא "נקודות אור" כאלה ואחרות - אם בשגרת היום ואם כיוזמה אישית.
ומכאן את יכולה גם להבין, שטבע הבריאה העניק לנו "בחינם" את ההנאה המיוחדת מיצירת קשרים (אהבה) ומקיום יחסי המין - כפועל יוצא מאותה אהבה [ואיני מדבר כמובן על ביצוע המצווה בכפייה ובאונס].
וכן. הקטע הזה מלווה את כל עולם החי, ונראה שכמעט כל יצור חי ישתוקק לכך ויעמיד צאצא/ים כהמשך "מתבקש" ואף "חיוני" לקיום הגזע.
אז לא משנה אם מדובר ביצור חד תאי שמתחבר לרעהו, מחליף כרומוסומים בין התאים ו"הולך הלאה" או שמדובר בתולעת, יונק, דג או אדם... כולם "יודעים" לעשות את זה, ואין שום דרך לעצור זאת.
אז הנה, גם את נכנסת ל"מסיבה" הזו, וילדת בת. ואם כך, נראה שלא הכל ממש שחור.

אני שמחה שהעלית את הנושא הזה, כי בדר"כ אנשים לא מדברים על כך.
ודרך אגב, לגבי העולם הבא או עולם אחר - אני לא מאמינה בזה וחושבת שזו זוית ראיה שנועדה להקל על אנשים ולקבל את הסוף יותר בקלות.

אני שמחה שהעלית את הנושא הזה, כי בדר"כ אנשים לא מדברים על כך.
ודרך אגב, לגבי העולם הבא או עולם אחר - אני לא מאמינה בזה וחושבת שזו זוית ראיה שנועדה להקל על אנשים ולקבל את הסוף יותר בקלות.
את המוות לא ניתן לקבל. גם אם האדם סובל יעדיף לחיות מהסיבה שהוא יודע שהוא סובל, ואינו יודע מה מצה לו כשנשמתו תילקח ממנו.

אור גינאל

Well-known member
השאלה שלך לא נכונה.
נולדת ? נכון , זאת עובדה אמא שלך סיפרה לך, יש לך תעודת לידה .
ראית מישהו שנפטר ? נכון. זאת עובדה. הוא לא זז.
אבל מכאן ולשאול למה צריך להיוולד אם הסוף הוא מוות? זה עירבוב של שתי סוגי העובדות בשאלה אחת .
הלידה היא שלך זאת מערכת החיים שלך והמוות הוא של מישהו אחר זאת מערכת חיים של מישהו אחר.
את לא יכולה להכניס לשאלה אחת שמניחה את המוות מישהו אחר את סמך הלידה שלך.

נערך לאחרונה ב:

שמלת תחרה1

Well-known member
השאלה שלך לא נכונה.
נולדת ? נכון , זאת עובדה אמא שלך סיפרה לך, יש לך תעודת לידה .
ראית מישהו שנפטר ? נכון. זאת עובדה. הוא לא זז.
אבל מכאן ולשאול למה צריך להיוולד אם הסוף הוא מוות? זה עירבוב של שתי סוגי העובדות בשאלה אחת .
הלידה היא שלך זאת מערכת החיים שלך והמוות הוא של מישהו אחר זאת מערכת חיים של מישהו אחר.
את לא יכולה להכניס לשאלה אחת שמניחה את המוות שלך את סמך הלידה שלך.
הלידה מערכת חיים של הנולד?!
ננמקד בשירשור ולא בגוף הכותב.

אור גינאל

Well-known member
הלידה מערכת חיים של הנולד?!
ננמקד בשירשור ולא בגוף הכותב.
בכלל לא גופו של כותב, את מוציאה את העצבים שלך עלי בגלל שמישהו אחר שאל אותך משהו אישי .
פירקתי את השאלה לגורמים והראתי איך כל חלק שייך למערכת אחרת .
וגם ערכתי את השורה האחרונה ->

שמלת תחרה1

Well-known member
בכלל לא גופו של כותב, את מוציאה את העצבים שלך עלי בגלל שמישהו אחר שאל אותך משהו אישי .
פירקתי את השאלה לגורמים והראתי איך כל חלק שייך למערכת אחרת .
וגם ערכתי את השורה האחרונה ->
הוצאתי עצבים עליך? איה עצבי עליך?
לעצבן אותי לא בדיוק קל.

למעלה