למה נעשתה עיסקת קצב :

שרוֹן

New member
מצטערת אבל לא הבנת

אתה לא יודע מה קורה ב"רוב המקרים". אתה לא יודע מה קרה שם בלשכת הנשיא. מבחינת הסטטיסטיקות, לפחות שמונים אחוז מהתקיפות לא מדווחות כלל למשטרה, ואחוז פעוט מגיע לכדי משפט. מהסטטיסטיקה הפרטית שלי: חברה שנאנסה בילדותה ע"י נער מהשכונה, חברה שנאנסה ע"י אחיה הגדול, חברה שנאנסה שנים ע"י בחור, חבר של אחיה הגדול, חברה שנאנסה ע"י מנצח שעבדה איתו, חברה שנאנסה שנים בנערותה ע"י דודה. בכל המקרים הללו פרט לאחד, מדובר על חתך סוציואקונומי בינוני עד גבוה. חלקן נשים מאוד דעתניות ואסרטיביות. באף אחד מהמקרים הן לא הוכו על מנת לאלץ אותן לקיים יחסי מין. אף אחת מהן לא התלוננה, כולן ליקקו את פיצעיהן וניסו להמשיך בחיים. כולן סובלות מחיים שלהגדרתן הן חצי חיים. הפושעים מסתובבים ביננו, אינני יודעת כמה נשים וילדות עוד נפגעו מהם בהמשך. אתה מציע לעודד את הכיוון הזה ע"י פטירתו של קצב ממשפט צדק, וסגירת ההאשמות נגדו ללא משפט וללא עונש ע"פ חוק. כך ידעו כולן שאין טעם לנסות ולתבוע את הפושעים הללו. המצב הוא כל כך חמור, שאני חושבת שצריך לטפל באותם מקרים נדירים שבהם נשים העזו והתלוננו באפס סובלנות. כמו שמערכת המשפט מתנהלת היום, עבריינות המין משתלמת.

shellyland

New member
יו, אנחנו מכירות בדיוק את אותן נשים!

או שלא.

masorti

New member
נפלא בעיני כיצד את מכירה נאנסות כה רבות...

אני מכיר בנות די רבות ומעולם לא נתקלתי במישהי שנאנסה. ואני שוב חוזר ואומר שמישהי שנאנסה בילדותה או שנאנסה ע"י האח/הדוד אינה רלוונטית לדיון הנוכחי. קצב לא היה בן משפחה של המתלוננת ולא היתה לה שום בעיה לצאת מהסיטואציה. והמתלוננת לא היתה ילדונת חלשלושה שחשבה שהדוד משה קצב עושה לה טוב. ואם אשה דעתנית ואסרטיבית נאנסה בבגרותה ע"י מנצח שעבדה איתו, כדאי שהיא תשאל את עצמה מדוע היא לא עשתה כלום בענין. לא בזמן האונס ולא אחריו. (אני מניח שלאותו מנצח לא היה מבנה גוף של אביגדור ליברמן, וגם את העדת שאף אחת לא הוכתה במהלך האונס.) מה שמערכת המשפט צריכה לעשות היא לבדוק כל תלונה לגופה, ולא להניח שהגבר אשם באונס אכזרי רק משום שאשה התלוננה נגדו. לפעמים גם אשה יודעת להיות מניפולטיבית ו/או נקמנית משיקוליה שלה. להזכירך שעל פי החוק הישראלי אדם הינו זכאי עד שהוכח אחרת בבית המשפט, גם אם ארגוני הנשים היו רוצות שיהיה ההיפך.

masorti

New member
הטחת עלבונות אינם תחליף להנמקה רציונלית.

והעובדה היא שלא תמיד מי שטוענת לאונס אכן נאנסה. את טוענת שלא צריך לחקור כל מקרה לגופו? את טוענת שיש לראות בחשוד אשם עד שתוכח חפותו בבית המשפט, ולא ההיפך? אם לא... אז למה הדברים שלי מחליאים ואטומים? וכי תמכתי באונס או בפטור לאנסים?

renjintso

New member
נכון, היא לא תחליף

אבל אולי תנסה להבין למה מגיבים רגשית לדברים שלך? אתה נוגע כאן בעצב חשוף אצל הרבה, הרבה, נשים (ואנשים). אני לא תומכת בביטול חזקת החפות, כמו שאתה לא תומך באונס, אבל הרושם שלי הוא שאתה פשוט לא מבין את המילה "אונס" ואת הסיטואציה המחרידה שמסתתרת מאחוריה. שרון כבר הביאה את הנתונים. תעיין בהם. אני חושבת שמעצבן במיוחד לקרוא אצלך ש"אתה לא מכיר אף אחת שנאנסה". אתה ממש בטוח בזה? אולי נדמה לך שכל מי שנאנסה ממהרת לספר לכל מכריה? או שנצרב לה משהו על המצח שכולם יכולים לראות?

masorti

New member
מה לעשות שאיני מכיר נאנסת...

נכון שנאנסת לא מדווחת לכל סביבתה ואינה מציירת נקודה על המצח, אבל התנהגותה משתנה ובמקרים רבים מתחילה חרושת שמועות להסתובב סביבה. אני מתנצל, אבל לא נתקלתי במקרה של מישהי שהיה אפילו חשד שנאנסה. (במוטרדות מינית דווקא נתקלתי, אבל זה לא נושא הדיון.) ובקשר לחזקת החפות, שימי לב לשלושת הלינקים בסוף ההודעה הזו.

shellyland

New member
לא סביר

שאם תתקל באחת, תהיה בך הרגישות המספקת להבחין בשינויי ההתנהגות או בסימנים של טראומה.

masorti

New member
א. לא נכון. ב. גם אם לי לא תהיה רגישות...

לאנשים סביבי תהיה רגישות, ותתחיל חרושת שמועות שתגיע גם לאוזני.

shellyland

New member
ברור שנכון.

הרי אין בך טיפת רגישות למה שמתרחש פה בשירשור או למה שהתרחש במדינה בשלושת הימים האחרונים, אז מדוע שתהיה לך רגישות למישהי שמתנהגת בדיוק כמו שאתה מתעקש שאסור להתנהג?

masorti

New member
יש לי רגישות למה שמתרחש בשירשור...

וזכותי לערער על המוסכמה שהסתמנה ממנו. ולגבי מה שהתרחש במדינה כבר הערתי שהתקשורת לקחה צד ברור ופימפמה לציבור שיש לפחות להוציא את קצב להורג. למה שתהיה לי רגישות למישהו שמתנהגת ההיפך מציפיותי? כי לפי נתוני הבעיה את מדברת על מישהי שבאמת נאנסה. המתלוננת א' לדעתי פשוט לא נאנסה, והיא משקרת במצח נחושה. אולי השיקול שלה כספי, אולי היא אוהבת תשומת לב, ואולי פשוט הסתבכה במסכת שקרים שאינה יכולה להיחלץ ממנה. אבל דבר אחד ברור... היא לא נאנסה ע"י קצב.

shellyland

New member
מעולם לא היתה לך רגישות למה שמתרחש

בשירשורים. אתה אדם עם עקרונות מאוד חזקים ועם ידע מרשים ואתה מפגין את שניהם באופן עקבי פה בפורום, אבל מעולם לא הפגנת ולו טיפת רגישות לנושא כלשהו או לגולשים כלשהם.

masorti

New member
אני נאלץ לא להסכים איתך.

אני מניח שהתכוונת לומר שמעולם לא הפגנתי טיפת רגישות בכיוונים שאת סבורה שאני צריך להפגין רגישות. החל ממתלוננת שקרנית וכלה בפלשתינים מפגעים.

יוסי ר1

Active member
צר לי להתערב בחוסר רגישות,

אבל נראה לי שעוד שלש ארבע שורות העסק יעבור את סטטוס הפגיעות האישיות, וחבל יהיה שנגיע לזה. אני ממליץ לכל המתדיינים להטות שוב את כוון הדיון מניתוח אישיות הדדי לשאר ההביטים של נושאי הדיון.

שרוֹן

New member
אני טוענת שהדברים שלך מחליאים ואטומים

כי התפלאת איך יתכן שאני מכירה נאנסות כה רבות, כי הצעת בגסות שילדות נאנסות חושבות שהאנס עושה להן טוב, כי טענת שאשה צריכה לבדוק את עצמה (ולא להאשים חלילה את האנס) אם לא התנגדה נמרצות לאונס. וכן, אתה תומך בפטור לחשודים באונס. ביחוד אם נשיאים שאולי רק שלחו ידיים ואולי אנסו. אז נרד מהם ודי. אני הבנתי אותך, ואני לא מעוניינת להמשיך את הויכוח איתך.

masorti

New member
זכותך לטעון מה שתרצי (עלי ובכלל)...

אבל זה לא יהפוך את טענותייך ליותר נכונות. כן, אני מתפלא שאת מכירה לפחות 5 נאנסות. כן, ילדות קטנות שנאנסות בתוך המשפחה מספרות בדיעבד שחשבו שזה נורמלי (כי כך אמר להן האב/אח/דוד). וכן, אשה בוגרת ואסרטיבית שנאנסת אמורה לעשות כמיטב יכולתה להתנגד לאונס או לפחות לפעול לענישת האנס. ולא, אני לא תומך בפטור לאנסים או לסתם שולחי ידיים. אני רק מתנגד לתלות בככר העיר כל מי שמישהי אמרה נגדו ששלח אליה ידיים, כל זמן שאשמתו לא הוכחה.

shellyland

New member
או. מצויין. אז אנחנו מסכימים!

בוא נוכיח את אשמתו ולא נסגור עסקאות טיעון.

masorti

New member
אם הסיכוי להוכחת אשמתו הוא סביר.. אחלה.

אלא שמזוז החליט שאין סיכוי סביר להרשעה. לכן לא מוצדק לגרור את קצב לשנים של משפט.

למעלה