למה נעשתה עיסקת קצב :

רונן320

New member
למה נעשתה עיסקת קצב :

חולשת הראיות שבגללן נסגרה העיסקה: חולשת הראיות לגבי א ממשרד התיירות : מתוך המכתב שכתבה א ממשרד התיירות לנשיא שנים אחרי שעזבה את העבודה כשכבר אי אפשר לטעון שכתבה אותו תחת כפיה/איום/אילוץ כי לא היה לו כל כח עליה כבר. "שנה שתהיה לך בה תמיד פינה חמה בליבי. שנה שבה יתגשמו כל משאלותיך. שאמשיך לאהוב אותך. שהקב"ה יתן לך מה שבאמת טוב בשבילך. שתהיה שנה מתוקה עם נשיקה." הדברים נכתבו שנים אחרי האונס הנטען כשאין לקצב כל כח עליה. כמו כן אחרי שהיא כבר לא עבדה אצלו כבר היא הזמינה אותו לברית של בנה. אפשר להגיד בצדק הרבה דברים על התנהגות תמוהה של קורבנות תקיפה מינית כל עוד התוקף "בסביבה" ומהווה איום, הן מפחדות, שותקות, לא רוצות להתלונן. אבל לא יכול להיות הסבר לנפגעת תקיפה שרודפת אחרי התוקף, כותבת לו מכתביי ידידות ומבקשת בהתחנפות לחזור לעבוד איתו. והיתה לה עבודה אחרת. חולשת הראיות לגבי א מבית הנשיא : אמנון אברמוביץ בערוץ 2 הסביר למה לא האמינו ל א'- מבית הנשיא ה א' שעשתה מסיבת עיתונאים . לפי אברמוביץ היו 4 ראיות שנגדו את העדות שלה. שתי חברות שלה העידו שהיא סיפרה להן והתגאתה בזה שיש לה רומן עם הנשיא ולא סיפרה על פגיעה ללא רצונה. היא התקשרה לבחורה אחת שחשדה בה שיש לה משהו עם הנשיא והזהירה אותה "אל תתקרבי אליו הוא שלי". הנשיא הציג פתק ממנה ובו היא מכנה את הנשיא בחיבה "טיפשון שלי". הנשיא הציג מתנות שהיא קנתה לו. עקב הדברים האלו הניחו בפרקליטות שהיה ביניהם קשר רומנטי מיני, כנראה אינטרסנטי, היא קיוותה אולי לקידום, אבל לא מעשים בכפיה. בראיון הטלויזיה המפורסם שלה היא נשאלה למה לא האמינו לה והתחמקה באלגנטיות, אמרה שהיו עדויות אחרות אבל המשטרה לא מרשה לי לספר. המשטרה לא הרשתה כל עוד היתה חקירה , עכשיו המשטרה מרשה, זה היה תירוץ להתחמק. מסקנה- למה לא ניתן להאשים באונס : אין ספק שקצב משקר כשהוא טוען שלא היה כלום. הסיטואציה הזאת מעוררת חשד כבר של ניצול מרות וזה מוציא את קצב עברין מין ואדם רשע ופוגעני. וכנראה שניתן היה להרשיע בניצול מרות, אבל הראיות סותרות את טענת האונס. עדיין יתכן שהן השתתפו במשחק המלוכלך שלו מתוך תקוה לקידום וקריירה, אבל רוב הסיכויים שהוא גרר אותן לזה. ניתן להסביר למה נפגעת ניצול מרות נחמדה למנצל, כי היא נגררת למשחק שלו, אבל זה בכל זאת שולל את טענת האונס. הערה לגבי א מבית הנשיא : סביר מאד שהיתה שם מערכת יחסים ואולי אפילו מבין השורות אפשר לשער שהייתה שם מישהי צעירה ושאפתנית שלא בחלה בשום אמצעי על מנת לקדם את עצמה ואת מעמדה, גם אם אמצעי זה היה פשוט 'לא-להתנגד-בתוקף' לחיזוריו של הנשיא. לדעתי היא לא סתם נשברה דווקא כשדיברה על החלומות שהתנפצו, זו היתה כנראה הנקודה הכי כואבת עבורה בסיפור שלה. לא ההשפלה (אולי לא היתה שם?), לא הכפייה, לא האלימות המילולית, לא ההתעללות המינית לכאורה - דבר מזה לא שבר אותה... אולם ברגע שהיא סיפרה כי המחיר ששילמה היתה המישרה הנחשקת - אז פרצה בבכי... זה היה תמוה בעיני. אבל, ויש כאן אבל ע נ ק י, גם אם אותה בחורה שאפתנית היתה נכונה לעשות הכל ו/או לספוג הכל על מנת לשרת 30 שנים כמנהלת לשכת נשיא המדינה, גם אם היא בעייתית בהתנהגותה, גם אם היא שקרנית ומנפולטיבית היה שם אדם מבוגר ובוגר ממנה בהרבה, שלא לדבר על מעמדו, שניצל זאת לצרכיו ותאוותיו , תמך בכך, ולא הפעיל מינימום מוסריות ואחריות לכל אורך הדרך. גם אם לא התבטא כפי שתיארה א', וגם אם לא כפה עצמו עליה כפי שטענה, אין בכך ולו גרם אחד פחות מעומס אשמתו! ועל כך הוא צריך לשלם. מראש מזוז לא היה צריך להצהיר שתהיה האשמה באונס, אלא רק בניצול מרות, שהיא גם עבירה של 3 שנות מאסר, אישום כבד. ואז לא היה הזעם הציבורי שיש כרגע שנובע מאי הבנה למה "ויתרו" לו על האישום באונס, לא ויתרו כי ממילא לא היו ראיות להרשעה. מצד שני, גם אם חושבים שהיה ניצול מרות ברגע שהעדות לא אמינות קשה ללכת למשפט עם זה, כשחושבים שגם הנאשם משקר אבל גם המתלוננות מספרות חצי סיפור נכון וחצי מומצא. משפט בתנאים כאלו יסתיים בזיכוי מחמת הספק ברוב המקרים ולכן עיסקת טיעון היא עדיפה. להזכירכם הכלל שכל אדם חף מפשע כל עוד לא הוכח אחרת מעל לספק סביר בראיות של ממש הוא מיסודות שיטת המשפט שלנו. כל זה התנהלות נכונה וענינית של מזוז, אבל הוא לא הצליח להסביר את זה לציבור, מעבר לשגיאה של ההצהרה הריקה מתוכן בהתחלה על אישום באונס.

טופז2

New member
לחלק הראשון

בדבריך התכונתי במיוחד בפוסט שבקישור .
שבת שלום

טופז2

New member
מזוז: קצב עבריין מין סידרתי

לאורך 20 שנה. מישהו מכם בודאי ראה את הראיון הטלויזיוני איתו בערוץ 2

אותי הוא כמעט הרגיע מן הדאגה לשלטון החוק

אבל העתונאים שראיינו אותו עדיין לא רגועים.

אלי ו.

New member
בהתחשב בכתב האישום המתוקן

העסקה אינה בלתי סבירה. בית המשפט השלום בירושלים מדינת ישראל ע"י פרקליטות מחוז ירושלים (פלילי) רחוב עוזי חסון 4, ירושלים המאשימה - נגד - משה קצב שם האב: שמואל ת.ז.: 073891939 יליד: 5.12.45 מרחוב רזיאל 6 קרית-מלאכי הנאשם טיוטת כתב אישום הנאשם מואשם בזאת כדלקמן: חלק כללי בשנים 1996-1999 כיהן הנאשם כשר התיירות, כסגן ראש הממשלה וכשר הממונה על המגזר הערבי. מאז שנת 2000 ועד למועד הגשת כתב האישום מכהן הנאשם כנשיא המדינה. אישום מס' 1 א. העובדות 1. א.ב., ילידת 1962 (להלן באישום זה: "א"), עבדה במשרד התיירות, בכפיפות לנאשם, מחודש ינואר 1998 ועד חודש מרץ 1999. 2. במהלך כהונתו כשר התיירות ניצל הנאשם את סמכותו ומרותו כדי לבצע בה את המעשים המפורטים להלן, שלא בהסכמתה, עקב הפעלת אמצעי לחץ. 3. החל מהימים הראשונים לעבודתה נהג הנאשם להחמיא לא' לעיתים תכופות הן על כישורי עבודתה והן על מראה החיצוני ובגדיה. 4. כאשר הייתה א' נכנסת ללשכה לצורך פגישות עבודה, נהג הנאשם לבקש ממנה לעמוד לידו ונהג ללטפה ולחבקה סביב מותניה. בחלק מהמקרים הנאשם אף ניסה לנשק את א' על פיה. במספר הזדמנויות בצע הנאשם את האמור לעיל כשהוא נוהג לבקש מא' לעמוד לצדו, סמוך לספרייה שבמשרדו, כך שייראה שהוא מחפש ספר בספרייה. בחלק מהמקרים נעתרה א' לבקשתו ונעמדה ליד הספרייה, וזאת בשל אי יכולתה לסרב לו בשם המורא מפני סמכותו ומעמדו הרם של הנאשם. 5. בעת נסיעותיהם של א' והנאשם למשכן הכנסת בירושלים במכונית השרד של הנאשם, נהג הנאשם, שישב במושב הסמוך לנהג, במספר מקרים, להושיט את ידו למושב האחורי בו ישבה א' וללטף את רגלה. 6. באחד המקרים התקשר הנאשם לא' וביקש להפגש עמה מחוץ למשרד בתואנה שעליהם לדון בענייני עבודה. לאחר שנפגשו, ניסה הנאשם להיצמד אליה. א' הדפה את הנאשם, והוא עזב את המקום. 7. במעשיו המתוארים בסעיפים שלעיל ביצע הנאשם מעשים מגונים בא' שלא בהסכמתה, עקב הפעלת אמצעי לחץ. ב. הוראות החיקוק לפיהן מואשם הנאשם: 1. מעשה מגונה שלא בהסכמתה, עקב הפעלת אמצעי לחץ - עבירה לפי סעיף 348(א) בצירוף סעיף 345(א)(1) לחוק, כנוסחם בעת העבירה (סע' 348(א) בצירוף סעיף 345(א)(4) כיום). אישום מס' 2 א. העובדות 1. במועדים הרלבנטיים לאישום זה עבדה ל.י., ילידת 1981 (להלן באישום זה: "ל"), במשכן הנשיא בירושלים, בכפיפות לנאשם. 2. ל' החלה את עבודתה במשכן הנשיא בחודש ספטמבר 1999 כבת שירות לאומי, ולאחר שסיימה את שירותה המשיכה לעבוד במקום כעובדת מן המניין, גם במועד הגשת כתב האישום. 3. בשלהי שנת 2005 עסקה ל' בארגון מסיבת יום הולדתו ה-60 של הנאשם, ולצורך כך נערכו בינה לבין הנאשם פגישות עבודה לעיתים תכופות. 4. ביום 25.12.05, היום שבו נערכה מסיבת יום ההולדת, נכנסה ל' ללשכתו של הנאשם על מנת לתאם עמו פרטים אחרונים בנוגע לאירוע. לאחר סיום הישיבה איחלה ל' לנאשם מזל טוב לרגל יום הולדתו. הנאשם אמר לל' שמגיע לו חיבוק. הוא קם ממקומו, התקרב לל' וחיבק אותה חיבוק ממושך מלפנים, ונישק אותה בצווארה. ל' עזבה את הלשכה נסערה. 5. ביום 18.9.06 נחקרה ל' במשטרה ומסרה הודעה בנוגע לאירוע המתואר בסעיף 5 לעיל. 6. ביום 28.9.06, או בסמוך לכך, קרא הנאשם לל' ללשכתו ושאל אותה אם הייתה בחקירת משטרה נוספת לאחר החקירה הראשונה שעליה כבר ידע. ל' השיבה שלא הייתה בחקירה נוספת. הנאשם אמר לל' שהגיעו לאוזניו שמועות לגבי פגישתם בתאריך 25.12.05, הוא יום ההולדת שלו, ושאל את ל' אם היא זוכרת את האירוע. ל' סימנה לנאשם, באמצעות הבעת פנים, כי אינה יודעת על מה מדובר. הנאשם אמר לל', כי באותה הזדמנות הוא נישק אותה, אך עשה זאת כאות הוקרה על עבודתה הקשה באותה תקופה ועל הערכתו הרבה אליה. ל' לא ענתה. 7. במעשיו המתוארים לעיל הנאשם הטריד מינית את ל'. 8. במעשיו המתוארים לעיל הנאשם הטריד את ל' בנוגע להודעה שמסרה בחקירה על פי דין. ב. הוראות החיקוק לפיהן מואשם הנאשם: 1. הטרדה מינית - עבירה לפי סעיף 3(א)(2) לחוק למניעת הטרדה מינית. 2. הטרדת עד - עבירה לפי סעיף 249 לחוק. ירושלים ח' בתמוז תשס"ז 24 ביוני

קודם כל, שוב החתימה שלך...

את קצב אינך דן לכף זכות, לפחות את מזוז אני מקוה שכן. ושנית, קצת יותר ברצינות: כאשר שמעתי לראשונה על העיסקה היא הרתיחה אותי, ואני סבור שאם באותו רגע היו מזמינים אותי להפגנה הייתי בא בלי לחשוב פעמיים. בינתיים חשבתי פעמיים, ויותר- והגעתי למסקנה שאין לי מה לחפש בהפגנה הזו. מזוז הוא משפטן, יועץ משפטי לממשלה. כנראה שהוא לא מטומטם. יתרה מזו, במקצועו הוא חייב לדעת לצפות מה יהיו התוצאות של כל החלטה שלו, כמו ששחקן שח צופה מראש את מהלכיו של היריב. לכן אין כלל ספק שהוא ידע שעיסקת הטיעון הזו תביא עליו התנפלות רבתי, גם מצד עיתונאים ב-Ynet וגם מצד זהבה גלאון ושלי יחימוביץ'. הוא גם ידע ללא ספק שלו היה מחליט להעמיד את קצב לדין, כל אלה היו מהללים אותו וכל טוקבקיסט היה כותב מזוז שולתת1111!!!!!!! בכל עיתון און ליין. הנשיא היה מזוכה? היו מאשימים את השופט. יש רק סיבה אחת בגללה אדם חכם מקבל החלטה שתפגע קשה כל כך בו עצמו, כאשר יכול היה לקבל החלטה קלה בהרבה: הוא משוכנע שההחלטה נכונה. מזוז יודע את החוק טוב ממני בהרבה. הוא מכיר את העובדות טוב ממני בהרבה. הוא מוכשר ממני בהרבה לקבל את ההחלטה הזו- ואסור שבפעם הבאה שיהיה עליו לקבל החלטה קשה הוא יצטרך לחשוש מההפגנה בכיכר ומסימה קדמון.

ואם מזוז יודע שפרקליטי המדינה

לא מסוגלים לנצח את הפרקליטים של קצב, ולכן הוא לא רוצה להיכנס למשפט? אז אולי הצעד שלו נכון, אבל לא מעורר הערכה גדולה למערכת המשפט בישראל, שנבהלת מעורכי דין מקצוענים.

התכוונתי

לא מעורר הערכה לפרקליטות המדינה. מערכת המשפט עוד יכולה להוכיח את עצמה בכך שלא תקבל את עיסקת הטיעון.

אלי ו.

New member
קשה להאמין שמזוז נבהל

מציון אמיר ואביגדור פלדמן. העובדה היא שהם עורכי דין פליליים שהפרקליטות מגישה דרך קבע כתבי אישום מול לקוחות שלהם בלי חשש. הזילזול במשפטנים בפרקליטות שמשמתמע מדברייך אינו לענין. מהפרקליטות יצאו בכירי מערכת המשפט, אנשים כמו אהרון ברק, חשין, זמיר, שמגר, בייניש, רובינשטיין, ארבל ועוד. אחוזי ההרשעה של הפרקליטות גבוהים עד שערורייתיים. קשה לי להאמין שציון אמיר ואביגדור פלדמן מכוח היותם עורכי דין מקצוענים, הם שהיטו את הכף.

שרוֹן

New member
השאלה היא מה ערך עסקת טיעון במקרה כזה

כשמזוז בעצמו אומר שקצב הוא עבריין מין סדרתי. אם הוא האמין, למה שבית המשפט לא יאמין? למה שהפושע הזה ימשיך להסתובב ביננו?

אלי ו.

New member
מזוז אומר בפירוש

שהוא מאמין שקצב הוא עבריין מין סדרתי אבל בבית משפט לא צריך להאמין אלא צריך ראיות כדי להרשיע. מזוז לא חושב שיש לו מספיק ראיות על מנת להביא להרשעה. הפושע הזה ימשיך להסתובב בינינו כמו פושעים רבים אחרים. זו אינה שערוריה אלא סתם ענין עצוב. רבים מאמין שמשפחת אלפרון היא משפחת פשע, כנ"ל משפחת אברג'יל ועוד רבים אחרים. עדיין אנחנו מבינים שהם מסתובבים חופשיים מכיון שאין ראיות להרשיע אותם. בעיני מזוז נפל בבור שהוא חפר ביציאות חפוזות לתקשורת ובציור כאילו יש לו ראיות חזקות להרשיע באונס וכך יצר את התרעומת העצומה בציבור כשהצליח להשיג הרשעה בעבירות חמורות כשלעצמן אך מחוירות מול ההייפ שיצר בתקשורת.

masorti

New member
"התרעומת העצומה בציבור"?

אותה תרעומת התבטאה ב- 15,000 מפגינים, שלאחר ניכוי הפעילות של הארגונים הפמיניסטיים לא יישאר מהם הרבה. התרעומת היחידה היא בתקשורת, שמאז פרסום עיסקת הטיעון פתחה במסע התקפה מתוזמר היטב נגד מזוז בדרישה להאשים את קצב באונס. תפתח עתון של יום ו' ותראה איך כתבה אחרי כתבה אחרי כתבה עוסקות בתיאור מזוז הרשע ו/או חדל האישים שלא כיסח את קצב עד העצם. כנ"ל בפימפום בטלויזיה של ההפגנה אתמול בערב. קצת מזכיר לי את הרוח הגבית החזקה שהעניקה התקשורת לתנועת ארבע אמהות, עד שתנועה זו הצליחה להבריח את צה"ל מלבנון. נ.ב. שמעתי את עיקרי עדותה של א' בטלויזיה. איך לומר בעדינות?... יש לי אי אילו פקפוקים לגבי ההתחברות בין הטקסט לאמת. המתלוננת נשמעת כבחורה מאוד אסרטיבית (... זו גם תכונה הכרחית לכל מי שעובדת כמנהלת לשכה), והתיאור העצמי שלה כבעלת אופי עכברי הוא פשוט בלתי אמין. שתספר לסבתא שבריון הקשקשים קצב ("אתם לא מכירים אותו... הוא אדם חזק מאוד") הפשיט אותה בכוח ובצע בה אקט מיני מלא נגד רצונה. הרי ברור לכל מי ששומע אותה מדברת שהיא יכלה להפליק לו סטירה הגונה ולהעיף אותו מעליה ברגע שהוא רק שקל להניח עליה אצבע. אלא שהאמת לדעתי הינה שהיא מאוד מאוד מאוד חשקה במשרה, ויתכן (ואני מדגיש "יתכן") שהבוס ניצל את העובדה הזו כדי להשיג ממנה טובות הנאה מסוימות. אז שיעמידו אותו לדין על ניצול מרות. אבל אונס??... קישקוש מקושקש חסר בסיס. (כנראה שגם מזוז היה מודע למה שאני חושב, ולכן הבין שהראיות לאונס הן קלושות ומפוקפקות. אלא שבניגוד לי הוא לא יכול לומר לבחורה הזו בפרצוף שהמלך עירום ושהיא בלופרית.) ועכשיו אני מחכה למתקפת הפמיניסטיות. בתור ימני אני כבר רגיל להיות במיעוט מותקף. אבל כפי שאמר גלילאוו... "ואף על פי כן נוע תנוע".

masorti

New member
למזלי אני לא נזקק לתעודת יושר מ"הציבור הנאור"

ולא צריך להתפעל מבגדיו ההדורים של המלך העירום. עם יד על הלב, אתה באמת מאמין שהיא לא יכלה למנוע את המגעים עם קצב אילו הדבר היה אצלה "ייהרג ובל יעבור"?

שרוֹן

New member
אני שמחה שאתה חושב שצריך להעמיד אותו לדין

היה ברור מדבריה של א' שהיא רצתה לשמור על משרתה. ניצול של הרצון שלה לשמור על משרתה, כדי לעשות בה כחפצו, זה אונס לכל דבר.

masorti

New member
למען הסר ספק, לי אין בעיה עם עיסקת הטיעון...

"להעמיד אותו לדין" התייחס לסוג העבירה שיש להאשים אותו בה ולא לפרצדורה שבה יש לטפל בעבירה. אני לא רואה מה מישהו ירויח מלגרור אותו שנתיים בבתי משפט, ובסוף להטיל עליו עבודות שירות. (ומי שחושב שבית המשפט היה מטיל על נשיא המדינה לשעבר מאסר בפועל בגלל שליחת ידיים - פשוט טועה.) בואי ונניח שהיה מדובר על בוס במשרד כלשהו שהיה מנצל את סמכותו לתמרן את העובדות ליחסי מין. אילו הוא היה מפוטר מעבודתו ועתידו המקצועי ושמו הטוב היו נהרסים, כולם היו מבסוטים. אז גם במקרה של קצב - האיש פוטר מעבודתו ושמו הטוב נהרס. אונס הוא לא כל מצב בו בחורה מעדיפה את הג'וב על פני כבודה העצמי. אונס הוא מצב בו אדם מבצע אקט מיני בכוח. לכל היותר אפשר להרחיב אונס לביצוע אקט מיני באלימות פסיכולוגית או איומים שמולם אין דרך לעמוד. האיום לא להיות מנהלת לשכת הנשיא אינו לחץ פסיכולוגי כה נורא שאין דרך להתנגד לו ולסרב לאקט המיני. הבחורה פשוט רצתה להיות ראש הלשכה והיתה מוכנה לעשות הכול - אבל הכול - כדי לזכות בתפקיד.

שרוֹן

New member
אף אחד מאיתנו לא יודע מה קרה שם

מה שאתה עושה, עשו רבים לפניך. האשמת קורבנות אונס באי נקיטת אמצעים פיזיים להרחקת התוקף, היא דבר ידוע מוכר וכאוב בפני עצמו. זה האפטר פרטי של האונס. אתה לא תשים את עצמך במקומה ותחליט בשבילה מהו לחץ פסיכולוגי הולם. תלמד קצת את הנושא ותראה שרבים המקרים שנשים קופאות בסיטואציות כאלה. ישנם מקרי אונס שנמשכים שנים, גם מקרים שבהם גבר שאונס את אשתו. אתה לא יודע מה היא עברה מבחינה נפשית, ואל תתיימר לנסות.

masorti

New member
אני התרשמתי מהנפשות הפועלות...

ולא השתכנעתי שהמתלוננת היא הטיפוס שיקפא בצורה סדרתית כשהבוס מנסה ללחוץ על יחסי מין. על פי עדות המתלוננת עצמה בטלויזיה, לא היה מדובר על תקרית חד-פעמית בנסיבות מפתיעות שגרמו לקפיאתה אלא במסכת הטרדות מיניות שנמשכה זמן רב. פשוט לא מתקבל על הדעת שהיא לא יכלה להתנגד לו או לחילופין להתפטר מעבודתה. לגבי הגבר שאונס את אשתו... בדר"כ מדובר על גבר בעל פרופיל סוציו-אקונומי מוגדר מאוד על סף העבריינות אם לא מעבר לו. קצב הוא לא דוגמא מוצלחת לבעל אלים הדופק לאשתו מכות ומאלץ אותה לשכב איתו. שלא לדבר על כך שהמתלוננת א' היא לא בדיוק הדוגמא לאשה חסרת השכלה ואמצעים הכלואה בנישואיה וחייבת להסכים לאונס סדרתי כדי לשרוד.

שרוֹן

New member
אין כאן פרופילים סוציו-אקונומיים

יש כל מיני גברים, מכל פרופיל אפשרי, שלוקים באלימות ובאפס אמפטיה וכל מיני נשים שמוצאות עצמן בסיטואציות הזויות, לא מסוגלות להתנגד לתוקף. שמע מסורתי, העולם הזה מורכב. בכל אופן, הויכוח הוא ויכוח סרק, הבנו שהעניין כולו מקובל עליך. לא נותר לי אלא לקוות שלפחות על אשתך אחיותיך ובנותיך אתה חס, כדי שלא לאחל להן מציאות שבה גופן הוא הפקר.

masorti

New member
מצטער, אבל לא הבנת...

לא אמרתי ש"הענין כולו" מקובל עלי. מקובלת עלי עיסקת הטיעון. לא העקרון של בוס שמשיג טובות הנאה מיניות מעובדותיו (אם זה מה שקרה). יש בהחלט גברים משכילים ועשירים ללא פרופיל עברייני שלוקים באלימות או סתם ברכושנות על האשה. ויש גם מצבים הזויים. אבל... א. ברוב המקרים מהסוג הזה האשה כן יכולה לצאת מהסיטואציה אם היא מוכנה לשלם מחיר כלכלי מסוים. (ואם היא מעדיפה להיות שפחת מין כדי לא לאבד מעמד או רכוש - זו החלטה שלה.) ב. המקרה של קצב והמתלוננת לא מתקרב לסיטואציה מהסוג הזה. המתלוננת לא היתה "תקועה במצב הזוי" בשום צורה, ואיש לא הפריע לה לעזוב את המשרה בכל רגע שתרצה.

למעלה