למה לצאת בשאלה?

hemi32

New member
תנסה להתעמק במה שאתה כותב !

אתה אומר שאותו בורא החליט להגביל את שכלך בשביל להבין איך הוא נהיה ! ומה פתאום אתה חושב שאתה מבין את העולם עצמו ? אתה בטוח ב 100 אחוז שזה כך ? שיש בורא לעולם ? אבל מצד שני בטוח שיש בורא שברא את עצמו או מה ? חביבי ! אל תעשה מעצמך צחוק ! אם יש בורא והוא נברא מעצמו הרי שגם העולם יכול להיות באותה מידה שברא את עצמו ! וגם אם לבורא יש בורא חייבת להיות נקודה ראשונה עוצמתית שנוצרה מעצמה ! ואם כן למה שלא נניח שהכל נברא מעצמו !?! מאד נוח לטמון את הראש בחול כי לחיות בלי אמונה הרבה יותר קשה מלחיות עם אמונה , אבל מי שמרים את ראשו מהחול ומנער קצת את הראש , מבין שהאמונה עומדת על כרעי תרנגולת !

תראה

הבורא היה קיים לעולם! איך זה יתכן? שכלנו המרובע לא יתפוס! כי מישהו הגביל אותו לזה שלא יבין איך יתכן שהבורא לא נברא אלא קיים לעולם!

תראה

הבורא ברא את העולם סתם בלי שום מטרה, איך יתכן? שכלנו המרובע לא קולט ולא מבין את אלהים.

זה שאני אומר לך שאני לא מבין

איך יכול להיות שאלוקים היה לעולם זה כי אין לך ברירה אחרת אם תאמר שמישהו יצר אותו תשאל מי יצר את המישהו וכן הלאה אז חייב להיות שהאל היה נצחי ומופלא ממני להבין איך זה ייתכן אם נבראת בשביל עולם הזה למה אתה חי פה רק 70 שנה ומת? חייב להיות שבאת לפה בשביל מטרה מסוימת לעשות ב70 שנה האלו.

הגעת לפואנטה!

המטרה שלך שתהיה בן אדם! ושלא תהיה בהמה! אתה תגיע לדרגת האדם השלם רק עם תשמור את התורה!

חולה נפש

אכן מהשואה מפיקים לקח עצום.. אין לי מילים לתאר את עקימות המחשבה שלכם את חוסר הלוגיקה ההפשטה והרציונליזם. פשוט חיים בסרט. רחמיי עליך.

justchip

New member
לא עמוד שדרה, גולגולת או שיניים

הם שורדות יותר זמן. ולאיש החכם שם למעלה, אני מעדיפה להרגיש שעשיתי משהו שרציתי בחיי לפני שאמות, מאשר לבלות אותם בעבודת דמות דמיונית בלתי נראית לעין.

מתלבט13

New member
יש לך בעייה בחוש הדמיון

תמיד ידעתי שאיפה שאת עובדת פוגעים קשות ביכולת לדמיין.

אנילה1

New member
ממתינה לזבנג. ביום כיפור

פתחתי טלויזיה, חיכיתי למכה על הראש....וואלה לא באה.
התאכזבתי קשות.

מובחרת

New member
גם אני הייתי בטוחה שאחנק עם הביס...

לעזאזל, זה לא קרה...התכתבתי כל אותו היום הקדוש- עם חרדים בצ`ט.

עם ``חרדים`` כמוך...

אם כל אדם שהיה חוטא ישר היה מקבל לפרצופו זבנג לא היתה בחירה לאדם תכלית הבריאה היא כדי שאדם יבחר בטוב בעצמו הבא להיטמא פותחים לו השם לא מראה לו שהוא קיים אבל בא להטהר מסייעים אותו השם מראה לו שהוא קיים. אברהם במשך 40 שנה חיפש את בעל הבירה בעל העולם ואז אחרי 40 שנה הציץ עליו בעל הבירה ואמר לו אני הוא בעל הבירה! נתן לנו ספר חוקים שנקיים אותו אם לא הוא יכה אותנו שנחזור בתשובה אליו! אבל הוא לא מעניש עד עכשיו בסדום אם היה 10 צדיקים היא לא היתה נחרבת ופה יש 10 צדיקים שמגינים אז איש אחד יחטא ואל כל העדה יקצוף?

מובחרת

New member
עזוב אגדות.

דפקו לך תמוח כמו שצריך, עד שאינך מבדיל בין מציאות לאגדה. אשת לוט הסתכלה אחורנית, הפכה לנציב אבקת מרק...יאללה! תחיה את המציאות: עוני, סבל, שכול, דיכאון! איפה מסדר הבלאגנים שלך?

rigoletto111

New member
אפשר גם לדבר עם בעל הבירה?

הוא עדיין מציץ? ויותר חשוב, הוא מחלק קרלסברג?

מובחרת

New member
מחלק בעולם הבא...

בתנאי, שתפסיק לחטוא כבר! יא פדלאה! כלום לא מבינים בבית הזה...

אתה בחרת להתרחק ממנו

``אם תעזבני יום יומיים אעזבך`` אז כ``ש אדם שעזב אותו 30 שנה הוא עוזב אותו ל60 שנה וכן הלאה על כל יום יומיים הוא לא מתגלה לכולם רק למי שבאמת מחפש כמו אברהם אליו הוא מתגלה לאחרים שבחרו ברע הוא נותן להם חופשי נותן להם שיהיו אטאיסטים ויכפרו בו אבל אחרי 120 הם יתבעו!

rigoletto111

New member
אז אם אעזוב אותו ל80 שנה

אזכה ב160 שנה חופש ממנו? לא רע. מטריד אותי בערך כמו האפשרות שאגיע לעולם הבא ואפגוש את האלים המצריים הקדומים על הראשים של החיות. (זה מה שאמרתי לכומר שנטפל אלי בטיול במצרים ושניסה לשכנע אותי שאכיר בישו.

כומר שנטפל אליך

זה כי הוא מסיונר אני נטפל אליך כי אתה יהודי אני לא אטפל אל נוצרי או מוסלמי אצל יהודים כל ישראל ערבים זה לזה

rigoletto111

New member
טוב לדעת שאתה לא מיסיונר

שניכם מנסים להציל אותי מאש הגיהנום לפחות אחד משניכם יישרף בגיהנום בכל מקרה, לא? השאלה היא רק מי

למעלה