למה דגש?

ציפלך

New member
לא ולא!

אני חושב שהסיבה היא רק שהמשמעות המשוערת של ה"יסוד" גז מוטעת.

ציפלך

New member
הבעיה היא שאני טוב בבקורת שלילית אבל

חלש בביקורת חיובית. אני חוזר ואומר שאני רואה יסוד נכון בדבריך על השרשים הדו-עיצוריים אלא שאתה מקנה לשרשים האלה משמעות טכנית יתר על המידה, כמו לחתוך, לקטוע, לנסר להקציע, וכולי, שהיא איננה נכונה. נקח את השרש גדל. אני די מסכים שאפשר לראותו כמכיל את השרשים הדו-עיצוריים גד, גל, דל. אבל אם גד הוא גדע (במשמעות חתך), אז מקומו לא יכירנו כאן. ומה תגיד על אגד? ומה תגיד על גדי? שהוא גודע עשב? ואם אתה טוען שגדל (חשוב על גבל) זה גד+ל וגדר זה גד+ר אז אתה מרכיב על שרש דו-עיצורי שרש חד עיצורי, שגם לו צריכה להיות יד בקביעת מובנו של השרש המורכב. נדמה לי שהתאוריה שלך תעלה בידך רק אם תצליח להגדיר את השרש גד כך שהוא יתאים לכל המקרים בהם הוא מופיע, ללא בבל"ת סטטיסטי.

רפרפול

New member
רק הבהרה קטנה

לך וגם לכל אלה החושבים שהם מנגחים אותי בדוגמאות שווא. שורש דו עיצורי הוא חבר עיצורים שנשמר גם כאשר הוא נכנס לתבנית תלת עיצורית (למעט גזרת עו"י ואולי גם במעט מקרים של עה"פ א/ה) כלומר לעניות דעתי גד"ל יכיל אחד משני יסודות אלה: ג.ד או ד.ל. אולי אוכל להקל במעט אם אתאר את דרגתיות השימוש של חלק מהעיצורים: 1) אהו"י +נו"ן תחילית -עיצורים לא דומיננטים למהות היסודות ברוב המקרים. 2)ל/ר -סופיות (לעתים גם תוכיות- כס"ם/ כרס"ם) דרגת הדומיננטיות נמוכה.כ- 20% מהשורשים במקרא מסתיימים באחד מהעיצורים הללו! 3) היסוד הראשון מבין השניים הוא ה"שולט" אלא אם העיצור הראשון נחשל. 4) הקבלת היסוד בשורש עם שורשים אחרים בעלי אותו יסוד משקפת את המשמעות הכללית.

ציפלך

New member
הכל בסדר, רק מה משמעות

השרש הדו-עצורי גד בזוג השרשים אגד, גדע?

ציפלך

New member
לא באתי לנגח אותך אלא לתמוך בך

כי אני רואה שאתה יותר מדי מבולבל כדי להוציא לאור את האמת שלך.

ציפלך

New member
אני חושב שישנו צדק עקרוני בדבריך

אלא אתה נכשל (סליחה!) בענין המשמעות ובזה אתה מקלקל (מצטער!) את כל התאוריה וחושף את עצמך לקיתונות של לעג. קח למשל את המלה גֶּזַע המכילה את השרש הדו-עיצורי גז. האם המשמעות של גֶּזַע היא דבר גדוע או גזום? בהחלט שלא. גם גֶּדֶם הוא לא דבר גזום, אלא דבר המתקדם החוצה.

ציפלך

New member
אני מכיר גידם אחד שנולד כך

והוא תמיד לובש חולצה עם שרוול אחד קצר לכסות על הגֶּדֶם.

יאקים

New member
קח מילון תוכל לראות בעצמך.

ואגב, חיצון וחוץ שורשם ח-ו-צ בדומה לתוך ותיכון (שורש ת-ו-כ).

or99

New member
והנה תרגום המשפט מציפלכית לתיאוריה המקובלת:

אם לא היה דגש וההגייה הייתה רפה וללא מכפל, אז הניקוד היה דּוּבִים והכתיב היה מלא.

למעלה