ללמוד למבחני הגירה

תודה

אישתי ההולנדית עובדת כקופי-רייטרית בחברת פרסום הולנדית, כך שנושא השפה לא זר לה. כשהיא ראתה דוגמאות למבחני ה-B2 שלי, היא ספקה כפיה ואמרה שהיא לא בטוחה שחלק מההולנדים יודעים לכתוב "מאמר תגובה למערכת עיתונאית" (בחלק של ה-schrijven).

יהיה טוב, בסוף יהיה טוב

אנקדוטלית - זה ככה עוד מינואר 2000

היתה אתי בקורס הראשון אשה עיראקית שכבר חיה אז 12 שנים בהולנד, היו לה חמישה ילדים ילידי הולנד והיא הוכרחה לעבור קורס הולנדית כדי להאריך אשרה. ואז היה עוד מדובר בהארכה לשנה...

כל זה בימי הממשלה הסגולה של התותים, עוד לפני שהסו-קולד מפלצת ״פורטאון-ורדונק-וילדרס״ נולדה...
התותים (אלביירק, ליתר דיוק) היו אלה שהחילו את התקנה של לימודי הולנדית בארץ המוצא טרום הגירה, ושמי שטרח ולמד ונבחן בהצלחה בשנות הורדונק לא יכול להתאזרח עם אותם תוצאות כמה שנים אחר כך אלא צריך ללמוד מחדש ועל חשבונו (קרה לי בעצמי)...

אחח... קשה קשה...

מסכים + המרוקאי ובת הדודה השנייה מהרי האטלס

אהבתי את החלק של מפלגת התותים

מקבל את התיקון על ינואר 2000 (החודש בו השתחררתי מהצבא, מילניום חדש אלאק), אני מכיר את הגרסה של 2007 מסדרת ההחמרות שהחלה אז בנוגע להבאת בני משפחה למדינה (היה את הגל של דור שני מרוקאיות-הולנדיות שלא התלהבו מההצע של זכרי העדה והחלו במערכות יחסים עם הולנדים "אחרים", עד כדי כך זה היה חמור שגברים מרוקאיים החלו לייבא בנות-דודות-שניות מהרי האטלס, כל זה אירע לפני 2007, אולם אז הממשלה החלה להחמיר גם את הסוגייה הזו, ובצדק).

אני חייב להודות שעם כל החשש מהמבחנים והכל, הצעדים הללו הם ברוכים ואכן עושים את העבודה של האינטגרציה. אם נסתכל על ישראלים ספיציפית, אני רואה מספיק חבר'ה שגרים כאן 10-15-20-30 שנה שבקושי מוציאים goedemorgen מהפה שלהם.

FalseFlat

New member
ברמת השרון

יש קטע פסיכי שהם עשו מיכלי מחזור בצורת תות
כל העיר פאקינ תותים ענקיים !!!!

אספרסו2

New member
אל תזלזל בתותים

שדות התותים שבצמוד למגרש הטניס הניבו את פריים עוד בימים
שרמת השרון לא ידעה פלצנות מהי.

FalseFlat

New member
כן זה נכון

בקרוב מגרשי הטניס האלה יסחטו את כל האוויר מבועת הנדלן ודרך בטון יהפכו אותו לכסף :)

FalseFlat

New member
כל הכבוד !

נקשיב לזה עוד ועוד ועוד עד שכל מה שדפוק בעולם ישכח
פאק רמת השרון :)

אספרסו2

New member
נעשה כמו ההולנדים

הכסף הוא המטרה העליונה שלך,אך הס מלהזכיר,
שכולם יחשבו שאתה צנוע ומסתפק במועט.

אילת72

New member
גם הבעל קיבל העברה

ל toptaal... אז טפו טפו טפו ... נפטרנו מה"אוטובוס" כפי שקרא לו עמית. אגב, נדמה לי ששם בית הספר היום הוא משהו אחר - NL Training - נדמה לי שזה אותו בית ספר שעמית הפנה (יותר נכון הרחיק מ) אליו... - בכל מקרה - גם NL Training - לא כדאי, בכלל.

מלפפiן

New member
למדתי לפני הרבה שנים בroc בהארלם,

היה לי קורס מתקדם מעולה, אבל הבנתי שהם הפסיקו שם את הקורסים האלה. בכל מקרה, מנסיון שלי, חודשיים בקורס בסיסי רמה 1-2שממנו ״הוקפצתי״ לקורס מתקדם, רמה 3-5, מדובר על הבדל של שמיים וארץ. גם מבחינת החומר וקצב הלימודים, וגם מבחינת התלמידים. אם יש לך אפשרות להתחיל מיד עם קורס מתקדם, אז לכי על זה, אחרת זה סתם בזבוז זמן.

אילת72

New member
לא לגמרי מסכימה

אם יש לך כבר בסיס טוב ויודעת חוקים/כללים/הטיות פעלים וכו', אז אפשר אולי לדלג על החלק הראשון של הקורס, אבל אם לא, סה"כ מדובר ב 9 שבועות שבהם את מקבלת בסיס מאוד רחב וגם עמוק להמשך הלימוד - אם זה במקום טוב כמובן... יש גם הרבה קורסים שטחיים/קלילים או כאלה שהולכים לפי ה"תלמיד החלש בקבוצה" ואז זה באמת בעייתי, אבל קורס שמתחיל מאפס במקום טוב, מתקדם מהר מאוד וכך מגיעים לרמה הבאה עם תשתית טובה.

מלפפiן

New member
אז כנראה ששינו את השיטה מאז שאני עשיתי אותו,

בזמני היה קורס שנה לרמה 1-2, וקורס שנה לרמה 3-5. התחלתי את הקורס הראשון בלי לדעת מילה בהולנדית, והגעתי לרמה 2 אחרי חודשיים, כך שלהישאר שם שנה שלמה שם, היה מבחינתי ביזבוז זמן טוטאלי. אם כיום יש קורסים מהירים שנותנים בסיס תוך כמה שבועות אז זה בהחלט שווה!

מלפפiן

New member
עכשיו שאני חושבת על זה,

באמת הגיוני ששינו את השיטה. בזמני לא היה צריך לעבור מבחן הולנדית בשגרירות, מי שבא ברוך הבא, אז כולם התחילו את הקורס מאפס...

אילת72

New member
אז כנראה באמת השיטה שונה היום

בכל מקרה, זה באמת משתנה מבית ספר לבית ספר, ויש כמה שיטות לימוד. הקצב בבית הספר שאני לומדת הוא באמת מדהים - חמש דקות ענית על מייל או כתבת משהו בתפוז... פספסת נושא ועברו הלאה
יש הרבה חזרות גם, אבל מה שבעיקר יפה בעיניי זה שזה שילוב בין שיטה מאוד מובנית לבין גיוון.
טוב אני אפסיק לשבח את בית הספר, בסוף זה ייראה באמת חשוד.

בכל מקרה כדאי לבדוק מראש, כי אחרת זה יכול להיות בזבוז זמן מטורף - יש למשל קורס מאוד שטחי של חצי שנה שמציעים מהעיריה, לידיעה בסיסית של הולנדית, מין שיחות עם אמהות פעמיים בשבוע בבוקר, בלי שום מבחנים ושום כלום (לכאלה שלא חייבים את המבחן) - ומישהי שהיתה הזהירה אותי מראש שזה בזבוז זמן וחבל לי ללכת לשם. מצד שני, היו תקופות שהעיריה מימנה קורסים באוניברסיטה... אז זה כנראה משתנה.

TatyBar

New member
דיברתי עכשיו עם בית ספר אחד...

http://www.ivio-integratie.nl/home-EN

זה בית הספר שקיבלתי עליו את החוברות כשהייתי בפגישה רשמית ב- ind.
או שזה לא היה ind או משהו דומה לזה.
נשמע ממש לא לעניין... אבל אולי תקנו אותי מהנסיון שלכם.
שאלתי מתי מתחילים ואמרו לי שאפשר להתחיל מתי שרוצים.
ביעקרון כל הזמן נכנסים אנשים ויוצאים...
מה? אין התחלה וסוף??? אין שיעורים מובנים וקורס מובנה שמתקדם..??
נשמע לי ממש לא ברור.
או שלומדים לבד - ואז זה לא מתאים לי - או שזה ממש לא לעניין.
אנסה לדבר עם toptaal

אילת72

New member
עלית על בעיה קריטית -

העניין של מתחילים מתי שרוצים ואין מסגרת לקורס... ממליצה לך בחום לא לקחת קורס כזה - כי זו בדיוק הבעיה - שלא מתקדמים בצורה מסודרת ומובנית ואין שום בקרה או ביקורת וזה בעצם ללמוד לבד (זה מה שקורה בבית הספר שעמית דיבר עליו)

אם את לא מוצאת את toptaal שלחי לי מסר, אני אשלח לך את הפרטים

מסכים עם אילת

די כבר, כמה אפשר להסכים, אני עוד מעט אקבל סוכרת מהמתיקות הזו

כל קורס שהוא לא מובנה בתאריכים ברורים - הוא קורס "אוטובוס" (עולים ויורדים) ואת לא רוצה כאלו.

למעלה