ללמוד למבחני הגירה

TatyBar

New member
ללמוד למבחני הגירה

אני מתחילה לברר עכשיו על הקורסים והמחויבויות שלי אז השרשור הקודם הגיע בזמן..

אני פותחת חדש כדי לעשות סדר ולרכז את השאלות רק על מבחני האינבורחרן.
ואשמח כל מידע שיכול לעשות לי סדר בבקשה.

אז הבנתי שש כמה רמות והחובה מבחינת ההגירה, היא למינימום...
אבל אם אני רוצה להמשיך ללימודים אקדמאים אז אני צריכה את הרמה הגבוהה ביותר.
ובמקרה שלי הכוונה היא לא ללימודים אקדמאים באוניברסיטה אלא למבחני לשכה כדי לקבל רשיון עו״ד מקומי.
אז אני צריכה את הרמה הגבוהה שהבנתי שזה b2 או nt2. שזה אותו דבר....?

אז איפה ללמוד?
וכמה עולה?
ראיתי שתי המלצות בינתיים,ל toptaal ול rijnssel .
איפה זה?
בחמנטה שלי המליצו על הילברסום.
מישהו מכיר, שמע? המלצות?
האם עדיף להירשם לאוניברסיטה? או שזה אינטנסיבי מדי אם יש לי שלושה ילדים....???? (ובעל במשרה תובענית מאוד.....)
והאם נכון שאין יותר סבסוד והחזרים על שכר לימוד?

בינתיים הייתי באתר וראיתי שני לינקים שונים, לפני 2013 ואחרי.
אבל הדבילים שמפעילים אתר למהגרים שלא דוברים את השפה, לא הכינו מידע באנגלית! חלמאים! הרי אם אני יכולה לקרוא את האתר ולהבין, אז איזה קורס הולנדית אני צריכה בדיוק...?

בכל אופן, שלחתי את ההולנדי לעבור על האתר.
אבל זמן פנוי זה מצרך חסר אצלינו כרגע.
בינתיים הוא אמר לי שההבדל בלינקים באתר הוא לא מי שניגש לבחינה לפני או אחרי 2013 אלא מי שהתחיל את תהליך המעבר, כלומר הוויזה הראשונה להגירה, לפני או אחרי התאריך. אבל יותר מזה הוא עוד לא קרא.

אז אני אשמח לכל מידע שיעשה לי סדר בסלט:

לאיזו רמה אתם ממליצים לגשת?
בסיסית כדי לעבור את המבחן הכי קל ולגמור עם מגבלות ההגירה, (למרות שאצטרך קורס נוסף אם ארצה ללמוד אח״כ למבחני לשכה, ושניהם יקרים הבנתי, אז יהיה תשלום כפול, וגם כפל זמן), או כבר מראש לגבוהה כדי לאפשר לימודים גבוהים, ולהימנע מזמן כפול ותשלום כפול אבל להסתכן במבחן קשה כתנאי לרשיון קבע....?

כמה עולים הקורסים והאם יש החזרים של שכר לימוד או רק הלוואות למי שרוצה?

והאם אכן השתנו התנאים והכללים של שכר הלימוד או ההלוואות או ההחזרים, אחרי 2013?
והאם שינוי הכללים חל על מי שמתחיל ללמוד ב 2013 אבל היגר לפני, או רק מי שהגיע להולנד כמהגר ב 2013?

ואיפה ההמלצות ללמוד?

וכל מידע אחר יתקבל בשמחה.

תודה!

אילת72

New member
תשובות חלקיות

איפה ללמוד - באופן אישי כאמור, ממליצה על toptaal שזה באמסטרדם (zeeburgdijk) -
כמה עולה - תלוי בבית הספר - אבל שנה שלמה (שמביאה אותך עד הרמה של b2) יכולה לעלות כמה אלפי אירו -
סבסוד- זה תלוי בעיריה שאת שייכת אליה - (אם באמסטרדם - אז יש לכל איזור medwerker שאחראי על החינוך/לימודי שפה) - באמסטרדם נאמר לי שמ 2013 הם מפסיקים לממן את הלימודים, אבל לא יודעת אם התכוונו למי שמתחיל לימודים או למי שהגיע - בכל מקרה, שווה לדעתי לברר מולם באופן ישיר, כי הבנתי מתלמדים אחרים שהם אומרים כל שנה שזו השנה האחרונה למימון...
באופן אישי - מעדיפה לגשת מהתחלה לרמה הכי גבוהה שמאפשרים לי - אבל זה באמת אישי, ואכן, דורש לא מעט השקעה, מאחר ואפילו אם מסתפקים בהשקעה המינימלית ביותר מדובר בקורס של 9 שעות בשבוע ובנוסף יש לא מעט שעורי בית (והשעור די מסתמך על כך שעשית לפחות חלק מהם ומתקדם בהתאם) ובחנים לפחות פעם או פעמיים בשבוע - יש גם קורסי ערב שהם כ - 6 שעות בשבוע - הקורס נמשך כשנה.
בדיעבד (היום מתחילה שלב 2 בקורס) - מאוד שמחה שבחרתי במסלול הזה וזה קשור מאוד גם לבית הספר - אמנם אינטנסיבי אבל שווה את המאמץ וההשקעה.

לגבי מבחן הNT2 - במקרה שלי הוא פשוט תנאי לסבסוד (מאחר ויש לי אזרחות אירופאית לא הולנדית, אני לא מחוייבת במבחן כתנאי לתושבות) - אבל כן מאפשרים לעשות אותו פעמיים מיד אחרי סיום הלימודים על חשבון העיריה, ובמקרה שלא עברתי פעמיים, יש לי שנה נוספת לעשות אותו בעצמי ולעבור. כלומר, יש די הרבה זמן והזדמנויות לעבור את המבחן אחרי הקורס, ובינתיים אני מרוויחה קורס ברמה גבוהה ללימוד השפה - הבנתי שגם כשהמבחן הוא תנאי לתושבות מאפשרים לא מעט הזדמנויות לעבור, גם אם לא הצלחת לעבור בפעם הראשונה, ונדמה לי שאפשר גם לבחור, אם במקרה לא עברת ברמה הגבוהה, לעשות את המבחן ברמה הנמוכה יותר - כך שלרדת תמיד אפשר...

מקווה שעונה לך על חלק מהשאלות

בהצלחה

TatyBar

New member
תודה רבה.

כמה זמן את בהולנד?
עשית רשיון? או שיש לך כוונה כזו לעבור מבחני לשכה?

אילת72

New member
ארבעה חודשים

לא חשבתי על רשיון....עוד חזון למועד, כבר הרבה שנים שאני משלמת ללשכה בארץ אך לא עובדת במקצוע ממש... אם כי התרגום רוב הזמן הוא כן משפטי, ולפעמים צריך גם אישור עו״ד פורמלי. בכל מקרה, כרגע משתדלת לשפר את ההולנדית ולהתקדם בקורס, אחכ נראה

TatyBar

New member
עוד שאלה

כמה תלמידים יש לך בכיתה?
איך את מתרשמת מהרמה שלהם?
יש לך שפה משותפת איתם?

אילת72

New member
זה השתנה

היו 17... המספר פחת בשלב 2... כי יש מבחני מיון - אז הוסיפו כמה מקבוצות אחרות - כרגע משהו כמו 12 או 13

יש לי שפה משותפת עם שניים או שלושה ואיתן התחברתי ... מבחינתי לא צריך יותר מזה - וזה תמיד מבוסס כמובן על כימיה אישית...
הרמה הייתה מגוונת יותר בהתחלה, היא כנראה עולה בכל פעם שעולים שלב

taltaal

New member
אני בקבוצת צהריים

שהאמהות בד"כ לא מגיעות אליה כי היא מרבע לאחת עד שלוש וחצי, אנחנו שמונה בערך,
לפעמים מישהו עוזב ומישהו מצטרף, קבוצה דינמית,
מבחינת רמה, יש את היותר חזקים שיש להם קבוצת עבודה בשיעור והפחות חזקים שגם להם יש קבוצת עבודה
ככה שלי יוצא לשבת בקבוצת עבודה עם אנשים ברמה שלי ואני יכולה לנהל איתם שיחה כאשר פחות או יותר כולנו עם אותו ידע.
בגלל המספר הנמוך של המשתתפים בקבוצה למורה יש יותר זמן להקדיש לכל אחד ואחד,
וגם יש כל שיעור מתנדב (שזה בעצם פנסיונר שהיה בעבורו מורה) שיושב עם תלמידים באופן פרטני.
כמו כן, בתוכנית שלי, מגיע לי מטעם בי"ס פעמיים בשבוע שיעורים פרטיים מטעם מורי בי"ס ומועבר בתוך כתלי בי"ס כך שאני יכולה לחזק את עצמי
במה שאני פחות טובה.
התשלום עבור הקורס הוא אומנם גבוה, אבל לפי דעתי שווה את זה.

TatyBar

New member
הי טל

אפשר לשאול כמה...?
ראיתי קורס עלה 600 ומשהו ואחד אחר שעלה 950 בערך.
וצריך כמה קורסים עד הרמה של המבחן ה״אקדמאי״.
את בטווח הזה?

ומה עם החזרים ?

taltaal

New member
עניתי גם לך בפרטי

אבל אני אכתוב גם פה לטובת הכלל,
המחיר הוא לפי משך הזמן שנמצאים בבי"ס והתוכנית אליה נרשמים,
מציעה ללכת לפגישת ייעוץ בבתי הספר הקרובים לאיזור המגורים ולראות מה התוכנית המתאימה ביותר,
זה הרי עניין אינדיבדואלי לכל אחד.

יום מקסים

אילת72

New member
עוד כמה פרטים

ההוצאה לאור של תכנית הלימודים שמלמדים בבית הספר שלי, נמצאת לא רחוק מהילברסום - אז יכול להיות שהם גם מעבירים קורסים שם
www.coutinho.nl זו ההוצאה לאור - הם מוציאים ספר, אבל יש גם תכנית שלמה שכוללת את הספר, חוברת נוספת עם הנחיות לשעורי בית ולתרגילים בלשון, סדר מבחנים, אתר אינטרנט עם תרגילים נוספים וכו'. התכנית מאוד מאוד מובנית, כך שגם אם במקרה המורה או הקבוצה לא הכי מדהימים, עדיין יש תכנית מסודרת שעובדים לפיה וזה מבטיח רמה די גבוהה. ממה שהבנתי מאנשים המכירים את הנושא התכנית הזו לא שונה מבחינת רמה מהתכניות המועברות באוניברסיטה. הבחירה כמובן תלויה גם באפשרויות, סבסוד, זמנים וכו'.

דבר נוסף שלמדתי היום - הקורס שלנו אכן יגיע עד לרמה B2 (כל פעם תשעה שבועות של לימודים, מבחן מעבר, ומעבר לשלב הבא - שלושה כאלה שלבים, ושלב רביעי נוסף של הכנה למבחן) - זו הרמה הנדרשת כדי ללמוד באוניברסיטה בהולנד, בהולנדית.

בנוסף, יש רמה נוספת שניתן להגיע אליה (בלימודים כמובן...) - C1-C2 - וזו אמורה להיות כבר רמה הנחשבת דומה מאוד לרמה של דובר הולנדית. לא יודעת כמה זמן נמשך קורס כזה ומה הדרישות.

TatyBar

New member
תודה רבה.

יש לי כבר קצת יותר סדר.
בהצלחה גם לך...

FalseFlat

New member
הו ! זה הלינק הכי חשוב פה, חיפשתי את זה

een vraagje :

בדיוידי של naar nederland,
יש שם כל מיני טקסטים לקריאה שלאחר מכן שואלים אותך שאלות עליהן
האם מישהו יודע לאיזו רמה מכוונים מבחנים אלו ?

אם אני זוכר נכון ...

זה נועד למבחן השגרירות, אז מדובר על רמה A-1 (בשביל למנוע בלבול, רמה A0 זו הרמה הנמוכה ביותר, אחריה A-1 ואחריה A1 והלאה).

FalseFlat

New member
אז זהו

שלא נראה לי שהקטעים שם ברמה של A1 כי הוא לא פשוט,
לפחות בקטע של הבנת הנקרא.

taltaal

New member
כל naar nederland

מהבנתי נועד למבחן בשגרירות, קטעי הקריאה הם ברמה יחסית נמוכה עם אוצר מילים לא נרחב, ככה שגם אם לא מבינים מילה במילה, מבינים את הרעיון הכללי.

Ronronit1

New member
אם יש לך את הכוחות והזמן, לכי על הקורס

של האוניברסיטה. זה קורס אינטנסיבי מבחינת שעות התרגול ושיעורי הבית, אבל אם את ישנה טוב בלילות ואת יכולה ללמוד כמה שעות בבוקר, זה בהחלט אפשרי. בכל מקרה תמיד תוכלי לגשת למבחן הקל יותר.
Roc למדתי שם לפני הרבה שנים, וזה די לוטו..... אם יש להם קבוצה של אקדמאים זה יכול להיות לך טוב. אם אין להם חלוקה לרמות, את יכולה ליפול על קבוצה שמאוד מעורבת מבחינת הרמה, והמורים זה לוטו. היתה לי שם מורה אחת נפלאה ומורה שלא הצלחתי ללמוד איתו שום דבר.

TatyBar

New member
איזו אוניברסיטה?

בגדול, אין לי זמן בכלל.
שלושה ילדים ובית. ובעל עובד.. ואני צריכה ללמוד בערב בלבד.
יש להם קורס ערב?

Ronronit1

New member
הקורסים של האוניברסיטאות בבוקר....

לפחות אלה של אוניברסיטת אמסטרדם, אבל שווה לבדוק איתם, יכול להיות שיש להם גם קורסים בערב.
בעלי למד פה
http://www.volksuniversiteitamsterdam.nl/
והיה מאוד מרוצה. הקצב שלהם איטי, שיעור אחד בשבוע.

למעלה