כאן
על בתי ספר ואוניברסיטאות
למדתי ב-Prins en Heide במשך 10 חודשים - לא רוצה לחזור על כל דבריה של אילת, כי הם נכונים וכואבות לי כבר האצבעות.
הלימודים שם נעשים על בסיס הלימוד האישי, המבחנים לא משקפים אפילו חצי מהרמה שאנו אמורים להבחן עליה (אני עברתי מבחן B1 שלאחר מכן הבנתי דומה יותר לרמה A2) ובסופו של דבר - מדובר על בזבוז זמן (וכסף למי שצריך לשלם על זה).
הקורס ב-P&H סובסד לי מהעירייה, אולם לאחר שנכשלתי במבחן B2 הראשון, החלטתי לקחת קורס באוניברסיטה (VU).
לפני הקורס עשו לי בחינת רמה וקבעו שאני ברמה A2 בכתיבה ובדיבור וברמה B1 בשמיעה ובקריאה, אז המליצו לי ללכת על קורס רמה 2 (זה שמעביר אותך מרמה A2 לרמה B1).
הקורס היה במשך חודשיים וחצי, 4 ימים בשבוע, מ-9:00 עד 13:00 (לפעמים 14:00), הוא עלה לי 1100 יורו (יש הנחות משמעותיות לסטודנטים ועובדי אוניברסיטה), הוא היה בהחלט ברמה אחרת ממה שחוויתי ב-P&H, אין שם אפשרות לא לעשות שיעורי בית, הכל אינטנסיבי וכמו שצריך. את הקורס עשיתי עם הספר Code 2 - מומלץ בחום.
בסוף הקורס עשיתי בחינה נוספת של B2 וכמו שכתבתי בפוסט קודם, כמעט עברתי אבל בסוף לא.
כעת אני מנסה לעבור את רמה B1, למרות שלא התכוננתי כמו שצריך, יהיה טוב לא
לא ידוע לי על החזרים שמקבלים בעבור הקורסים, אלא אם כן עושים אותם במסגרת עסקת הגירה (כשהגעת לכאן).