ללמוד למבחני הגירה

yaelli10

New member
לא ממליצה על ה- volksuniversiteit

בכל אופן לא של אמסטרדם. לא רק שהם איטיים המורים לא כל כך מקצועיים והרמה נמוכה מאוד. עברתי שם פעם קורס, ושמעתי ממישהי שעשתה שם קורס לאחרונה.

מלפפiן

New member
כנ״ל לגבי הארלם,

היו איתי בקורס ב roc כמה תלמידים שהגיעו מהפולקסיוניברסיטייט בהארלם, והיו מאד מאוכזבים מהרמה ושיטת הלימוד שם.

לא נכון !!

אני עשיתי קורס (רמה 4) ב language academy שזה בית הספר לשפות של אוניברסיטת אמסטרדם ואלה היו לימודי ערב והם מומנו בזמני ע״י משרד הרובע שלי.

קורסים מעולים!
אני יודעת שהם יחסית יקרים אבל ממש שווים

http://thelanguageacademy.nl/site/page.php

לשם השעשוע, עשיתי את מבחן הרמה

שהם מציעים אונליין ויצא לי:

Samenvatting
Ik kan een uitgebreid scala van veeleisende, lange teksten begrijpen en de impliciete betekenis herkennen. Ik kan mezelf vloeiend en spontaan uitdrukken zonder daarvoor aantoonbaar naar uitdrukkingen te moeten zoeken. Ik kan flexibel en effectief met taal omgaan ten behoeve van sociale, academische en beroepsmatige doeleinden. Ik kan een duidelijke, goed gestructureerde en gedetailleerde tekst over complexe onderwerpen produceren en daarbij gebruikmaken van organisatorische structuren en verbindingswoorden.

אני גאה בי המון!

AshkA_

New member
אני לומדת בבי"ס דרך העירייה

Pace Taleninstituut

בקורס הארוך (3 שיעורים שבועיים של 3 שעות).
לומדים עם הספר CODE1 (אנחנו עדיין בתחילת הקורס)

אני חושבת שהבי"ס מצוין.

TatyBar

New member
תודה. אבדוק.

taltaal

New member
אני גם לומדת עם code1

ספר מעולה, אבל עדיין מצריך המון עבודה,
אני לומדת 4 פעמים בשבוע, שעתיים וקצת כל פעם,
אני מתכננת לעשות מבחן B1.

TatyBar

New member
עמית

איפה אתה לומד עכשיו?
ועלויות..?
והחזרים?
ואיזהו ביהס שלא המלצת עליו..?

אילת72

New member
עד שעמית יחזור...

לא זוכרת את שם בית הספר, אבל אכן גם בעלי לומד שם וסובל מכל רגע - בניגוד לבתי הספר שהומלצו כאן, לא רק שהרמה לא גבוהה, אלא שלמעשה מדובר בלימוד עצמי, כמעט ללא הנחיה, אין מבחנים ובעצם כל אחד לומד לבד, אין שום משמעות ללימוד בקבוצה ואין איזו רמה אחידה... אז מומלץ בחום להתרחק (שמעתי גם דעות באותו סגנון מאנשים אחרים)

כאן
על בתי ספר ואוניברסיטאות

למדתי ב-Prins en Heide במשך 10 חודשים - לא רוצה לחזור על כל דבריה של אילת, כי הם נכונים וכואבות לי כבר האצבעות.

הלימודים שם נעשים על בסיס הלימוד האישי, המבחנים לא משקפים אפילו חצי מהרמה שאנו אמורים להבחן עליה (אני עברתי מבחן B1 שלאחר מכן הבנתי דומה יותר לרמה A2) ובסופו של דבר - מדובר על בזבוז זמן (וכסף למי שצריך לשלם על זה).

הקורס ב-P&H סובסד לי מהעירייה, אולם לאחר שנכשלתי במבחן B2 הראשון, החלטתי לקחת קורס באוניברסיטה (VU).

לפני הקורס עשו לי בחינת רמה וקבעו שאני ברמה A2 בכתיבה ובדיבור וברמה B1 בשמיעה ובקריאה, אז המליצו לי ללכת על קורס רמה 2 (זה שמעביר אותך מרמה A2 לרמה B1).

הקורס היה במשך חודשיים וחצי, 4 ימים בשבוע, מ-9:00 עד 13:00 (לפעמים 14:00), הוא עלה לי 1100 יורו (יש הנחות משמעותיות לסטודנטים ועובדי אוניברסיטה), הוא היה בהחלט ברמה אחרת ממה שחוויתי ב-P&H, אין שם אפשרות לא לעשות שיעורי בית, הכל אינטנסיבי וכמו שצריך. את הקורס עשיתי עם הספר Code 2 - מומלץ בחום.

בסוף הקורס עשיתי בחינה נוספת של B2 וכמו שכתבתי בפוסט קודם, כמעט עברתי אבל בסוף לא.

כעת אני מנסה לעבור את רמה B1, למרות שלא התכוננתי כמו שצריך, יהיה טוב לא

לא ידוע לי על החזרים שמקבלים בעבור הקורסים, אלא אם כן עושים אותם במסגרת עסקת הגירה (כשהגעת לכאן).

forglemmigej

New member
קשה לי שלא לראות את התאימות בסדרת חינוך הקשה

שמעבירים אתכם בקורס שפות במקביל לדנמרק .
בהתחלה ניתן אצלנו לכולם כמעט לעבור אבל ככל שעלתה הרמה רוב האנשים נכשלים ולמעשה בשנה שחלפה רק 13% הצליחו בבחינת אזרחות שמורכבת מאיזה 700 שאלות ממש קשות (לא שואלים כמובן את ה700 אלא רק לקט מהן) והשמועה אומרת שעושים את זה בכוונה כדי שרוב המהגרים לא יצליחו ויקבלו אזרחות . בנוסף לבחינת האזרחות צריך גם להראות שעבדת במקום מסוים שלוש שנים בלי הפסקה באמצע ולא עבודה סתם אלא עם משכורת רצינית , עליך להיות בעל תואר שני לפחות או רמת לימוד מקבילה , עליך לעשות למען הקהילה למשל להתנדב בדברים מסוימים ובראש ובראשונה לא לקחת כלום ממדינה אפילו לא קורס שתלמד בו איזה מקצוע כלומר עליך להגיע מוכן ולעמוד בזכות עצמך מבחינה כלכלית והשכלה כשאתה רוצה להגר ולא מעניין אותם אם אתה נשוי או עם ילדים כבר.

דבר אחד שלא תואם לשיטה ההולנדית היא הדרישה מאזרחי ישראל המעוניינים להגר לדנמרק לעבור מבחן שפה כתנאי ראשוני לאישור השהיה. הסבה העיקרית ואני לא מבינה למה בהולנד לא עושים אותו דבר היא שהמבחן הזה רוצה לאבחן אם המועמד להגירה יודע לקרוא ולכתוב בכלל או שיצטרכו להשקיע גם בזה כי היו מקרים מעולם ולכן מדינות כמו ישראל שכולם יודעים בה לקרוא ולכתוב לא נדרשים ממנה את מבחן השפה כנל גם יפן, אמריקה , אוסטרליה וקנדה.
מזלי הגדול שאינני זקוקה לכל הזוועות האלו כי יש לי אזרחות של אחת ממדינות האיחוד אבל זה נעשה יותר ויותר בלתי אפשרי להגר היום

TatyBar

New member
מה זה??

כל הדרישות האלו רלוונטיות גם כשאני מגיעה עם בעל מקומי?
כלומר אם אני נשואה לאזרח, ולא עובדת כי אני מגדלת את הילדים בבית - אז לא אוכל להתאזרח בדנמרק??
ואם אני אמא לשלושה ילדים עם בעל במשרה מאוד תובענית - אז אני גם צריכה למצוא זמן להתנדב?
וואלה??

בנוגע לאזרחות ונישואין זה גם תקף כאן

אחרי 2007 גם אם התחתנתי והבאתי ילדים לעולם לאזרח/ית המדינה, אני מחוייב לעבור את מבחני ההגירה אחרת לא אקבל ויזת תושב קבע.

למעשה זה מה שאני עובר כעת (עם חתונה ותינוק), זה נעשה יותר ויותר קשה. מה שגורם לי לחשוב מה יהיה עוד חמש שנים...

Ronronit1

New member
ואני מכירה שני מקרים קורעי לב

של אבות שלא ראו את בנות הזוג והילד שלהם בגלל חוקי ההגירה המטורפים של הולנד.

בבקשה בלי מחשבות כאלו לראש

אני מספיק פולני בשביל לחשוב רוב הזמן על ה-worst case scenario

Ronronit1

New member
אתה גם נשמע לי מספיק אינטליגנט בשביל לעבור

את המבחנים אלו.....
שני המקרים שאני מכירה היו כשרק התחילו עם החוק המטופש שאסור להכנס להולנד לפני שעוברים מבחני שפה בשגרירות. אף אחד מבני הזוג ההולנדים לא תיארו לעצמם שיהיו כל כך נוקשים עם חוק הזה.

למעלה