ללכת עם , להרגיש בלי.

גנימדס

New member
אם היית מקשיב היית מבין.

לא אמרתי דבר על אבוד האמונה.
דברתי על ריחוק.
דברתי על אכזבה אדירה , בעקר על רקע ההומוסקסואליות- אך לא רק.
דברתי על סמבול שאיני יודע עד כמה אני שייך אליו.
לא על אבוד האמונה-- זו ההגדרה שלך בלבד.

אתה מגחיך את דברי ומוריד אותם לרמה של ילד בן שש.
אני מאמין שאני קצת יותר אנטלגנט מזה (אולי ברמה של ילד בן 12?)
אני לא חושב שה' מעצבן אותי ברמה האישית. אל תשים לי מלים בפה.

מי גילה לך רז זה?

לא להתפלל זו לא עבירה? ממתי מצוות עשה מה״ת היא רשות? (להלכה מ״ע מה״ת להתפלל לפחות תפילה אחת ביום, ושתיים אחרות מדרבנן, שאינן רשות. ואפילו ערבית כבר אינה רשות, שקיבלנו עלינו אותה כחובה).

לא להתפלל בשבת זו לא עבירה?
לא לברך זו לא עבירה? כתוב בגמרא שמי שלא מברך הוא כגזלן.. ויש אפ׳ מי שאומר שזה גזל דאורייתא ( לא להלכה, אבל י״א).

ולאכול קטניות, זה תלוי, אם אתה אשכנזי, אז זו עבירה, אם לאו, אז היתר גמור, אם נהגת בזה חומרה, אז צריך התרה, קיצר אחי, עשית קצת סלט..

כיפה, זה חסידות, ולא קרוב בכלל לכל הנ״ל שציינת..

ושכחתי..

לגופו של עניין,
ודאי שאני מסכים איתך, שדבר "קטן", יכול לדרדר לדברים יותר רציניים.

אבל אמרתי לעצמי, אם כבר החלטת להוריד, אז חבל שתסבול מרגשי מצפון חונקים, כי גם ככה הורדת, אז חשוב היה לי שתדע שזו חסידות..

Nחמן

New member
מממ... בוודאי שמת לב

שכאשר איני נמצא בפורום, הפורום סוער פחות... בעצם אינני יודע. לקחתי לעצמי עיסוק, שממלא את מרבית שעות היום, וב"ה שאני רחוק מעט מהפורום למרות שאני רואה בו ברכה.
תתפלא לשמוע: כשפורטי ובריו התארחו אצלי לפני כשבועיים, לא התייחסתי כלל למציאות הכיפה או לאי מציאותה. זה לא מעניין אותי. בקיצור: אינך חייב לחבוש כיפה בגלל שאני חובש אותה או בגלל שאחרים חובשים אותה.
אגלה את אוזנך: לפני שלושה שבועות הייתה "מהומת א-לוהים" בביה"כ שבו אני מתפלל בקביעות. מתפלל אחד פתח את פיו והוציא ממנו דבר, שכל הנוכחים באותה עת נדהמו ממנו. לשון הרע מהסוג החמור ביותר. אותו יהודי מקפיד לחבוש כיפה גדולה, שמכסה את רוב ראשו, להתעטף בציצית מהודרת ולהימנע מגילוח בימי ספירת העומר. אני יכול להעיד בפניך מבלי להכירך כלל, שגם ללא הכיפה אתה נחשב צדיק לעומתו. על פי אחת הדעות לשון הרע שקול כנגד 3 העברות החמורות שבתורה. מדוע לא מתגלחים בימים אלו? משום שאנו אבלים על 12,000 זוגין תלמידח רבי עקיבא, שמתו בין פסח לעצרת על שום שלא נהגו כבוד זה בזה.
אז אחרי הכל? למה אני חובש כיפה? משום שהכיפה מחזקת אצלי את האמונה. אתה יודע, שלפני למעלה משנה וחצי עברתי תקופה קשה מאוד. תאונת דרכים שינתה את מהלך חיי וריתקה אותי לכיסא גלגלים במשך כמעט שנה. 7 ניתוחים עברתי וסבל בל יתואר. אעפ"כ לא חדלתי להאמין. ידעתי בליבי, שהכל לטובה. גם היום אני עובר "ויה-דה-לה-רוזה" עם חברת הביטוח של המעסיק ועדיין אני מאמין שהכל לטובה. האמונה היא זדו שמחזקת אותי ונונת לי כוח לבל אפול.
לכן אני ממליץ בפניך: שמור על מה שאתה יכול - על שבת, כשרות ואפילו תפילות. האמן לי, שתרגיש הרבה יותר טוב בכל צרה שלא תבוא עליך. הכיפה היא באמת דבר שולי אבל היא תוסיף לך כוח להתגבר על מכשולים רבים.
באשר לשאלות שיש לך לשאול את הקב"ה כבר קדם לך איוב. ברוך ה' לא עברת את מה שאיוב עבר והלוואי לא תעבור אפילו מקצת מזה. רק תתחיל לחשוב טוב ותראה, שהעולם טוב הרבה יותר מכפי שהוא נראה.

למעלה