ללכת עם , להרגיש בלי.

אלב85

New member

מעניין שאין "משיכה מינית תהיה גם אצל הומואים" אז לא נאסור את זה.
"נאנסות יכולות לקפוא" אז לא נסקול את הנאנסת בעיר שלא צעקה.
"נשים צריכות עצמאות כלכלית" אז נדאג שיוכלו להתפרנס בכבוד ולא נזרוק להם כמה שקלים בכתובה.
אבל פיתאום אכילת חיות "האלימוות תהיה. גם כלפי בעלי חיים"

שמענו...
הספר הישן הזה רק נהיה יותר ויותר גרוע ככל שמתעמקים בו.. ונא אל תזלזל בידע שלי בתנך ובפוסקים, לצערי הוא רחב מאוד.

זה הכל עניין של השקפה

מי שרוצה למצוא רע ומכוער- ימצא אותו בכל מקום- גם בו עצמו. מי שמבטל לחלוטין את המסר והמשמעות של "אותו ספר ישן" - נשאר עם עגלה ריקה לחלוטין.

אגב יש חוקיות ברורה לגבי החיות שהותרו באכילה, כמו למשל האיסור להימנע מאכילת טורפים. אבל שוב, מי שמגיע משוחד כנגד- לא יהיה פתוח לשמוע כלום. לסקרנים אני ממליץ לקרוא את "אגרת אריסטיאס" בנושא הכשרות...

אלב85

New member
זה לא עניין של השקפה

לאמר שקיומו של הרוע בלסקול נאנסת בעיר, או בלסקול הומואים הוא עניין של השקפה, זה בפני עצמו השקפה מטרידה מאוד.
עגלתי נשארה ריקה מחוקים עבשים, לא מעודכנים, ולא מוסריים ברובם - לשמחתי הרבה. בדברים אחרים היא מלאה מכל טוב.

אני לא רואה מה היתרון הגדול בלא לאכול טורפים (?) - ואיך לא לראות את זאת תוצאה של משוחדות כנגד.

דברייך מעידים על בורות

הסקילה היא על משכב זכור ולא על הומואים- וגם אז בהתראה, עדים וסנהדרין.
גזר דין המוות הוא כלל לא לנאנסת רגילה אלא לאישה נשואה (תחזרי קצת על החומר בדברים כ"ב: כ"ג ואילך) וברור שהמטפורות להיותה "בעיר" או "בכפר" מתארות בעצם מצב של יחסים ברצון (בעיר) או בכפייה (בשדה). הרי ברור שאם היו אנשים בכפר או שהיא צעקה במחסן נטוש בעיר ואף אחד לא שמע- אין כאן עונש כל. הרי מתוארים מקרי אונס בתנ"ך במקרה דינה, אמנון ותמר ומעשה פילגש בגבעה- עם יחס ביקורתי שמצדיק את הענישה עליהם. על מה את מדברת??
אם מאמינים שיש לחיות ערך רוחני ולא רוצים לאכול חיות שטורפות אחרות בגלל המטען הרוחני שיש בהם בגלל תכונת הציד שלהם- אז יש לזה משמעות. שאנשים יתנזרו מכל שימוש בחיות שהוא לטובתם- אז תתקפי את חוקי הכשרות.

הוא שאמרתי מי שרוצה לקנטר ולגנות - ימצא לו על מה. ומי שמאמין שזה דבר האל יראה את ההיגיון, החוכמה והצדק.
הכל עניין של השקפה.

אלב85

New member
איך זה יותר טוב?

מה נסגר פה?
למה זה בסדר לסקול נאנסת נשואה?
למה אונס בעיר הוא לא ואנס. הקדוש ברוך הוא לא שמע על התגובה הנפוצה של נשים לאונס - קפיאה?
מי העניש את "בעלה" של פילגש בגבעה, שדרש מהאנסים לאנוס אותה ולא אותו? אף אחד. הוא פשוט ביתר אותה וגרם לטבח של כל בני שבט דן. ממש ביקורתי.
כל ההצדקות לדברים נתעבים שכאלו, רק מרחיקים יותר ויותר מדרך הישר.

לא, כי להם מורשת תרבותית ודתית משלהם

בניגוד לאלב הם לא השליכו הכל לאשפה, ונותרו ריקים ממי שהם.

האם יהודי יכול לאמץ את מורשת סין/יפן?

ואם נכליל את השאלה: האם אדם יכול לאמץ לעצמו תכנים תרבותיים ורוחניים שונים מהמקוריים שלו?

אדם שאימץ ערכים שונים לגמרי

ומחק את הערכים הקודמים שלו כליל, חדל להיות יהודי. אדם שדוחה את התנ"ך ומורשתו- איננו יהודי ברוחו. אדם שמתעב את התנ"ך וחוקיו כולם- אין לו וליהדות דבר.

ביולוגית-כן, הלכתית-כן

הוא עדיין חלק מבני עמנו אפילו אם היה מתנצר.
אבל רוחנית-תוכנית הוא כבר לא יהודי ולכך התייחסתי. גם יהודי שהתנצר תוכנית-רוחנית בחר לחדול לחשוב ולהאמין כיהודי. על מה הפליאה?

ברוך שפינוזה נחשב?

אמר שהחומש לא נכתב בידי משה, אלא בידי אדם אחר, זמן רב אחרי משה.
אין ספר ש"עגלתו" של שפינוזה היתה מלאה בתורה, משנה גמרא וערכים יהודיים.

היתממות מיותרת וחסרת כיוון

אני דיברתי על אלב שכיהודייה החליטה למחוק את ספר הספרים בכל אופן שהוא. מה הקשר לברוך שפינוזה?
אם הוא עשה שימוש ברעיונות, בערכים ובצטטות משם מה טוב. אלב 'שרפה' את הספר לחלוטין. היא לא רואה בו ערך נעלה, מקור להשראה, בעל תרומה לציביליזציה או מוקד לזהותה היהודית. לכן עגלתה היהודית ריקה לחלוטין. יהדות שעוקרת לחלוטין את התנ"ך ממנה- איננה יהדות.

גנימדס

New member
תלוי בך

אתה יכול לכעוס ולהיות פגוע ולהחליט שהכל איום ונוריא
אתה יכול להיות שמח ואופטימי ולקבע שהכל נפלא

ואתה יכול להיות באמצע, לראות חלק מהטוב וחלק מהרע,
להודות שהדין של אשה נאנסת הוא מזעזע, אבל ההגבלות על אכילת בשר הן במקום.
להתפעל מהחיוב לאהוב את הגרים ולהתביש בהומופוביה הנובעת מויקרא י"ח

הבחירה בידיך!

אלב85

New member
אני בת

אני יודעת שהבחירה בידי, ולא רק בחירה, אלא גם מצפון, חמלה, מוסר ועוד הרבה דברים טובים שעוזרים לי לבחור.
אני בפשטות באמת לא רואה מה יש להתלהב מהספר הזה. ההגבלות על אכילת בשר הן במקום כשהן נובעות מחמלה. כשהן נובעות כי כתוב באיזה ספר - החמלה מתה.
למשל, ההתעקשות להמשיך בשחיטה היהודית למרות שבנמצא שחיטות "הומניות" הרבה יותר - כי לא החמלה מנחה, אלא ספר הלכות שתפקידו הוא "להתכוונן" עם התורה והגמרא, ולא עם מה שטוב.
ועם כל הסובייקטיביות וכל הבלה הבלה בלה, חיות מתות בייסורים רבים. הומואים מתאבדים, נאנסות שותקות ועולם כמנהגו נוהג.

גנימדס

New member
תפקחי את העיניים

כי מול הדין הנוראי של הנאנסת, את יכולה לשמע את הביקורת לדוגמא- בספורן של דינה ותמר, איך שהאונס הרס אותן ואת חייהן, ואת הכעס של האחים שלהם (שמעון, לוי ואבשלום) על האנס ועל זה שלא נעשה איתו דבר.
ה"ספר" הזה הוא חלק מהמורשת של העם שלנו, יש כל כך מעט עמים בתרבות המערבית שיש להם מורשת...
הנצרות מחקה את הכל !!
-בעולם המערבי רק האיטלקים, השבדים והיוונים באמת זוכים לשמר משהו מהמסורת שלהם. כל השאר נשכח...ולנו יש את הפרוילגיה לדעת קצת יותר על עצמינו כעם וכאומה במשך 5000 השנים האחרונות.

נכון שחלק מההלכות מעוררות רגשות שליליים, כעס, וקונפליקטים -
אבל זה תלוי בך אם את רוצה לראות רק את זה , או משהו מעבר.

אלב85

New member
זאת לא ביקורת גם

הבעיה של הגברים עם כך שחיללו להם את רכוש המשפחה הוא לא ביקורת. ואלוהים כתב את החוקים, אז כל ביקורת על החוקים מצד הספר היא די צולעת, אם יוורשה לי להוסיף.

אני יודעת שהוא חלק מהמורשת שלנו, זה מה שמעציב אותי., שהתברכנו במורשת כל כך עלובה ולא מוסרית ברובה. במורשת שכדי להצדיק אתה אנשים יכתבו ויחשבו את הדברים הנוראיים ביותר (תראה את התגובה של חול פירמידות, שכתב מה אני מתעצבנת אם אמרו לסקול רק את הנאנסת הנשואה...).
אני מסתכלת על הארץ שלנו, על האלימות וההומופוביה והשוביניזם, ואני מסתכלת על המורשת שלנו, והכל מסתדר.

אז למה את עדיין בארץ? ומה הופך אותך ליהודייה?

רצית לגדף- וגידפת.
באבחת מקלדת דמגוגית גם הפכת אותי לתומך באונס בחסות התנ"ך. בהבל פיך הנבער קראת לספר ששבעים אחוז מהאנושות רואים בו מכונן, מקור המוסר (המוסר הוא המצאה יהודית רק לידיעתך) ודבר האל - עלוב.

מי את, יהודיה שונאת עצמך ומורשתך, ביחס לספר הספרים? אני מסתכל עליך ואז מסתכל על אובדן הדרך, החמלה על האכזרים ביותר, עיוות מוסרי וערכי וזהות יהודית (?) ריקה מתוכן וחסרת בשורה - והכל מסתדר.

אלב85

New member
הקשר שאתה עושה בין יהדות לדת

ולארץ, הוא של הדתיים בלבד. אתה יכול להבין שמכיוון שאני בעל עקרונות אחרים, אני כמובן לא חולקת את הקישור הזה.

אינני שונאת את עצמי מכיוון שאני אדם טוב, הומני ומצפוני. מאותה סיבה אני מתעבת את המורשת שלי.
איני חושבת שיש בי שמץ של אובדן ערכים, אלא מאז שחזרתי בשאלה רק עליתי והתעליתי בדרך קשה זו של מוסר, עדיין אני עושה מאמצים, כי זה אחד הדברים הקשים בחיים.
פרט להשתלחות בי על כך שאי מעדיפה את מצפוני על פני ספר לא מוסרי, לא כתבת דבר. ומכיוון שזהו סולם ערכים תקין בעיני (מצפון ומוסר מעל ספר עתיק), איני נעלבת מהאשמה "קשה" זו, אבל מכאיב לי לראות את השתלחותך, מכיוון שאני יודעת מאיפה היא נובעת - מאותה מורשת מקולקלת שלנו.

למעלה