ללכת או להישאר?..

קארניו

New member
מה עושים? עצה מאד פשוטה וברורה

תנצלי את העובדה שיש לך נגישות לתחום בריאות הנפש ולכי ליעוץ/טיפול בעצמך כדי שתביני למה את נמשכת למערכת זוגית משפילה ודיקטטורית ומדוע את בכלל מנהלת יחסים עם בחור שאופיו מנוגד לשלך .
זה לא הוגן שאערוך ניתוח של האישיות שלו (וגם שלך) רק על סמך הסיפור הקצרצר שהבאת כי ההשערות תהיינה לא יותר מאשר ניתוח פסיכולוגי בגרוש ולכן אין טעם שאשתעשע בהן למרות שזה מאד מפתה וזו גם הסיבה שבחרתי לא להגיד לך בנחרצות שתזרקי אותו לכל הרוחות.
והמוצא היחידי שיעזור לך לקבל החלטה הוא רק בירור מעמיק ואמיתי שלך ובשום פנים ואופן לא להסתמך על מסקנה חפוזה של זרים בפורום .

golan2072

New member
אלוהים ישמור איזה קטנוני!

לבטל נסיעה לחו"ל וחתונה בגלל שטויות כמו גבינה צהובה שפג תוקפה?!

אני לא מכיר אותו אישית ולא יכול לשפוט אותו אבל על פניו נראה שכדאי שתתרחקי ממנו כמו מאש.

קארניו

New member
לא הקטנוניות שלו היא האישיו כאן

אלא העובדה התמוהה שהיא נשארת איתו למרות כל הסבל והיסורים שהוא מעביר אותה על פי תיאורה .

אז או שהיא משקרת ומגזימה בקשר אליו ו/או שהיא "דפוקה " שלא באשמתה .
בכל מקרה הגיעה העת שתטפל בעצמה !

golan2072

New member
נכון ומדאיג.

מתחיל להישמע כמו תסמונת האישה המוכה, רק (בינתיים) בלי אלימות פיזית אלא רק תוקפנות מילולית והתנהגותית מצד בני הזוג.

קארניו

New member
מדאיג רק אם נסתמך על גרסתה ושאין לי דרך

לאמת אותה ולכן בינתיים אני לוקחת את דבריה בערבון מוגבל .
אם היא אכן דוברת אמת ואינה מגזימה ומיתממת בכך שהוא ביטל את החתונה והנסיעה רק בשל
היותו פריק לנקיון בהשוואה אליה אז ההתנהגות שלו בהחלט מעלה סימנים מדאיגים.

לא יודעת למה , אבל יש לי הרגשה שהיא לא תמימה כמו שהיא מנסה להציג את עצמה והיחסים שם טעונים לא רק בגלל האופי הכפייתי שלו לסדר ונקיון .
רק בנאדם מעורער בנפשו מבטל חתונה בגלל האובססיות שלו ודווקא היא שעובדת בבריאות הנפש אמורה לדעת ולהכיר מאפיינים שכאלה ולכן זה מטריד שלמרות הכל היא
נשארת איתו ובאה הנה בשביל שיעזרו לה להחליט .

משהו מסריח בממלכה שלהם.....

שיחקת אותה קארניו!!!!

את יודעת, אנחנו במדיה אנונימית פרוצה שמכניסה בתוכה גם אנשים מסוג מסויים כדי לקבל את מה שהם רוצים בכוח ומניפולציה.
כתבתי לך מסר.

קארניו

New member
תודה בוביגירל :)

את צודקת לגבי השימוש במניפולציה ואנשים נוהגים להפעיל אותה גם במציאות אלא שכאן קל יותר ללכת שולל ולהיסחף אחרי יללנות כזו או אחרת.
ולכן צריך להפעיל שיקול דעת (ובעיקר את השכל) ולהסתכל על כל התמונה לפני שחורצים גזר דין ונוקטים חד משמעית בעמדה כלשהי.

ראיתי את המסר ואענה עליו יותר מאוחר .....

אתה טועה ובגדול

בתסמונת האישה המוכה הגבר לא ״עוזר בבית כפי יכולתו״ אלא שם את האישה בצד ועוד רודה בה.
בתסמונת האישה המוכה האישה לא מצטיירת כאגוצנטרית, ילדותית ומניפולטיבית. אישה בתסמונת הזו מבטלת את עצמה עד שקיפות מולו כדי שלא יפגע בה ובטח לא בוכה בגלל שנפרד ממנה אלא נושמת לרווחה כי היא מפסיקה להיות מוכה. כך שאם היה גבר באמת מתעלל הוא היה נשאר איתה ולא נפרד ממנה דווקא כי המחלה שלו היא להנות מההתעללות בה.
בתסמונת האישה המוכה האישה רחוקה מלהיות מפונקת. היא רחוקה מלהיות מעופפת וכזו ששוכחת כלים בכיור.
זו אישה שחיה בפחד תמידי שמא הכלים בבית לא יהיו שטופים ותעשה הכל כדי שהבית מצוחצח כי בעיית ניקיון ברמה הזו זהו הרצון לשלוט בבלגן בחייך. כך שלא יכול להיות שאם הוא מתעלל בה היא עדיין רוצה להמשיך להיות קצת מפוזרת.
ואחת שעובדת בבריאות הנפש צריכה להיות בעלת הידע הזה.
מה גם שאם היא כזו בקיאה ברפואת הנפש היא אמורה היתה להסכים איתו על הנתק הזה מבלי לבכות דווקא מהרציונל שניגודיות היא לא באמת רומנטית ובאמת לא מומלצת בזוגיות ביחוד מעין זו.
די מציק לי שרוב הסיכויים העלילו על גבר שלא מגיע לו שישקרו לגביו באופן הזה דווקא כי עשה החלטה מושכלת על בחורה שרצתה להוציא לו את הנשמה כי היא כזו אגוצנטרית וילדותית.
אני חושבת שאין פה בכלל נושא של גבינה צהובה שפג תוקפה כמו ההבנה שנמאס לגבר הזה לחיות מול כוחניות ילדותית של מישהי שרוצה בכוח להיות מרכז העניינים ולהתווכח איתו עד שהנשמה תצא לו.
אני רואה פירצות ענקיות במידע שמסרה.
הגבר הזה כנראה החליט לנשום, אבל היא לא תתן לו. היא אוהבת את הכאב הזה, שים לב לניק שהיא בחרה.
היא משתעשעת בגבר הזה וכשהיא מבינה שהוא רציני היא הולכת לצד ובוכה קצת כדי למשוך עוד קצת תשומת לב. תתעורר.

Aski7

New member
אני חושבת

ומסכימה שיש פה כמה נקודות למחשבה:
1. הוא רוצה לשלוט בך ולביית אותך.
2. יש בעיה עמוקה יותר מהשריטה לניקיון, משהו אחר ביניכם, או בינו לבין עצמו.
3. את פשוט מעצבנת אותו ברמה שכל דבר כמעט שאת ״טועה״ בו מעצבן אותו...
וזה לדעתי נובע בעיקר מדעיכה ברגשות..
יכול להיות שהוא ״מהר מדי״ העלה את נושא החתונה? החיים ביחד?
ועם הזמן הוא כבר לא כל כך בטוח שאת היא זו שאיתה הוא רוצה לחיות כל חייו.. ולכן הוא גם מתנה את עתידכם בגבינה הצהובה שבמקרר אם היא טובה או לא, הוא לא יודע איך לרדת מעץ ההבטחות שהבטיח לך ולסביבה כשהוא לא בטוח שבכלל בא לו..
4. או שהוא מכור לניקיון והיום גם לזה ניתן למצוא טיפול או שאפשר להגיד: זה מפריע לך הרבה יותר, אני אש דל בשבילך כי זה חשוב לך אבל אל תצפה שאשים לזה לב ברמה שלך.

אם העניין הוא רק סדר ונקיון

אז באופן עקרוני, מערכת כללים נוקשה אמורה פחות או יותר לפתור את הבעיה, אני מתכוונת לתורנויות קבועות ולא גמישות של כל אחד מכם לעבודות הבית המחייבות ותחומי אחריות בתחום הבית - הכל כמובן רשום ומתועד (ככה יהיה ברור שביום שני התפקיד שלו לסדר את המקרר ולהעיף מוצרים שפג תוקפם כדי שאת תוכלי להכין ליום שלישי רשימת קניות עדכית). נראה לך שזה יספק אותו? נראה לך שאת תוכלי לעמוד בזה?

hrui2008

New member
אני יכול להבין את הבחור

בחור בן 35 זה לא בחור בן 25 .

זה בחור שגר כבר עשור עם עצמו ורגיל שהבית שלו מתוקתק פיקס
המקרר שלו מבריק והמוצרים בו מסודרים במקומות הנכונים,
השלטים של הטלבזיה והממיר מסודרים במגירה ולא זרוקים על הסלון
כלי האוכל תמיד נקיים ומבריקים.

אין לו עוזרת - כשהוא חי עם עצמו כך הבית שלו נראה והוא עושה הכול מעצמו .

לפתע יש אהבה ואחר שלבית נכנסת גברת צעירה הוא פתאום מוצא שאין לו יותר שליטה על הסדר המופתי
שהיה בבית.

פתאום גבינה צהובה או יגורט פגי תוקף במקרר , בגדים זרוקים , סירים מלוכלים על השיש
דעתו נטרפת מכך.

אין ספק שהוא יחליט לבטל את החתונה.
סדר וניקיון זה שריטה של האיש ויש הרבה אנשים כאלה (גם בחורות..)
ואין סיכוי שהוא יכניס משהי לבית המסודר שלו כדי שהיא תעשה לו בלאגן.

בובלה -נגמרו הפינוקים .

רוצה חתונה ? רוצה ילדים ? תלמדי להיות מסודרת ונקינה .

וכן - זה מאד מעצבן לראות במקרר מזון פג תוקף!!!

I C E M A N 7

New member
כמו שר שמתמודד בבחירות

כך גם את לוקחת אחריות על חידלון על ידי השלכת אחריות.
"ירשתי את המחדלים של הממשלה הקודמת", "מחירי הדיור נסקו, אבל נורא השתדלתי", "לא מוטטתי את החמאס, אבל באוסלו נתנו להם את הרובים".
שטיפת הבית, לעשות כלים, לסדר את הבלאגן - כל אלה דברים שהיית נאלצת לעשות גם אם היית גרה לבד. לא מתוקף היותך אישה נשלטת, אלא מתוקף היותך אדם עצמאי. אלא אם שתי המשרות שלך בתחום בריאות הנפש מאפשרות לך לשכור משרת צמוד במשרה מלאה ורצוי בריטי. פינוק מהבית הוא לא טיעון רלוונטי לבחורה שמתיימרת להקים משפחה.

הוא מחפש אישה, וגילה לפתע שהוא נמצא עם פרינססה.
את מחפשת נסיך, וגילית לפתע שאת נמצאת עם גבר.
שניכם חייתם בסרט פנטזיה, וגיליתם לפתע שזה דוקו אפרורי וללא הפי אנד באופק.
יש היום מלא טורנטים באתרי ההיכרויות - בתוך פחות משעה אפשר להוריד סרט חדש עם הבטחה וורדרדה.

Amazona

New member
אני אתעלם רגע מהתוכן של הפוסט הנוכחי

ואתייחס דווקא לעובדה שזו הפעם השניה ב5 שנים האחרונות
שאת מקבלת הצעת נישואים תוך פחות משנה - משני החברים האחרונים שהיו לך.

אני לא מבינה הרבה בחיים האלה, אני רק יודעת שגברים בדר"כ לא ממהרים כ"כ להתחתן במיוחד לא עם "חתול בשק",

מה שמביא אותי להשערה שיכול יכול יכול יכול להיות, רק אולי, מישהי פה מאוד לחוצת חתונה, רק לא באמת יודעת מה החבילה כוללת.

Amazona

New member
מה גם

שמד האושר שלך תלוי במיישרין באם יש חתונה או אם אין חתונה

שזה עצוב לכשעצמו

מזכיר לי את הסרט לישון עם האויב

כשקופסאות השימורים בארון לא עמדו כמו במסדר צבאי
היא חטפה מכות, כשהמגבות לא היו מונחות ישר פלס
היא חטפה אגרופים...
כל זה אחרי 4 שנות נישואים ואתם אפילו לא נשואים עדיין
חביביתי....נמר לא משנה חברבורות, מצאי לך עלם מתון יותר.

ג'וליה רוברטס

chenby

New member
מסכימה עם גארוטה

יש הבדל בין להתפשר כמו שעושים בכל מערכת יחסים בסופו של דבר
(גם אם זה אומר ללמוד לנקות כדי לא להישאר בכח מפונקת כל החיים..)
לבין לקבל שליטה ומרות.
אם על זה יפול דבר, לדעתי הוא פשוט נתן לך מתנה גדולה בכךף שהוא ביטל הכל.
ואת צודקת שאת אומרת שאת לא יודעת אם את מעוניינת להמשיך עם בחור כזה.
עדיף בית מבולגן ושמח מבית מצוחצח מלא בעצב ושליטה.
את בת 26, עוד מתגבשת עם עצמך מתבגרת ומתעצבת להיות הבן אדם שאת רוצה... לו הרבה יותר קשה, בן 35, השריטה כבר עמוקה יותר מה שנקרא. בינתיים, הייתי ממליצה לך ללמוד להיות נינג'ה כמו אמא שלך.
אבל שתדעי שזה מגיע כשזה צריך להגיע. כי אני שנים שאלתי את אמא שלי אם אני אי פעם אוכל להיות ככה... ואחותי שהיתה עוד פחות אשת בית ממני, יודעת במקרה הטוב להכין חביתה (ואגב יש לה עוזרת בית) איך שהיא נהייתה אמא, זה בא טבעי. והיום עם 3 ילדים היא אופה, ומכינה ומתחזקת את הבית כמו נינג'ה. אז תסירי דאגה מליבך ותבדקי אם את רוצה להתחתן כי חשוב לך לקבל הצעה רומנטית בחו"ל ולתכנן חתונה, או כי את באמת רוצה לחיות לצד הגבר הזה כל החיים. כי חתונה עוברת, הרומנטיקה של ההצעה עוברת, אבל החיים ממשיכים. וזה צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלך לדעתי.
שבת שלום :)

Idgie9

New member
ומה איתו??? לא מכבודו לנקות???

נשמעת לי מערכת יחסים עקומה. תמיד אפשר לחלק ביניכם את עבודות הבית שווה בשווה ולהביא עוזרת פעם בשבוע.
תאמרי לו שאם הוא ידע בעצמו איפה הסבון כלים, תסכימי להתחתן איתו אם בכלל. מה הוא מחפש עוזרת בית? את רוצה לפצוח בקריירה של עוזרת בית או שותפה מלאה לחיים??? נשמע לי כמו חוצפן ממדרגה ראשונה. תחשבי שוב אם זה מה שמתאים לך בחיים. להתחתן זו לא מטרה. לחיות בשיתוף והבנה זו המטרה.

I C E M A N 7

New member
משרד הבריאות קובע

שהפמיניזם מזיק לראייה.
היא נכנסה לדירתו שהייתה מסודרת ונקייה.
סביר להניח שהוא ידע איפה סבון הכלים, ואפילו, שומו שמיים, הכיר את השימוש בו. כנראה שהייתה לו אימא פמיניסטית, אם כבר מאשימים פה את ההורים.

Idgie9

New member
לא שמעתי שנעשתה קביעה כזו

מאידך, שמעתי שמשרד הבריאות קבע שגברים שפוחדים מנשים ומנסים להקטין אותן, הם היצורים הכי עלובים שיש ולא שווים אפילו חצי יריקה.
חוץ, מזה, מישהו בכלל שאל אותך משהו? לך תחפף. עוד איזה רופס-מוח, גוף ובטח גם בוטן....יאללה תגזגז...

למעלה