ללא כותרת

BlackUnicorn

New member
אז בעלך, כפרעליו, נפל במקרה על מקום טוב

או על מקצוע ספציפי שיש לו ביקוש, שאין נמצאים לו. כל הכבוד לו, ובאמת בכיף, אבל אם תבדקי קצת את השטח - ברוב המקרים משרות של 8-9 שעות, גם של אנשים שקורעים את התחת (וגם של שעות ארוכות יותר), לא מניבות שכר גבוה בכלל, בוודאי שלא בשנים הראשונות,בוודאי שלא במשרות שאינן ניהוליות / בוודאי שלא כשאתה לא עצמאי.

PIonit

New member
לגבי סעיף 1

לא הבנת את כוונתי- התכוונתי שדווקא במשרדים הממשלתיים/ציבוריים ש*בשירות המדינה* שעות העבודה הן השפויות ביותר
על זה שאין פיקוח על השוק הפרטי- אני לא חושבת שזה רע, לכל אחד צריכה להיות היכולת לבחור מבלי שהמדינה תתערב ותכפה דברים... אני פשוט הייתי מסננת מקום שדוש ממני להיות שם 24\7 גם במחיר של להרוויח פחות.. אבל זו אני. אני מכירה האמת לא מעט משפחות שההורים עובדים 9-10 שעות ומתקיימים בכבוד.. אבל כנראה כל אחד מכיר משפחות אחרות
לא הבנתי את הדוגמה של העובד הסוציאלי כי ממה שידוע לי זו עבודה שמחייבת תואר, אבן אכן לרוב גובה המשכורת הינו נמוך... אני ציינתי את הדוגמה של מנהל ומלצר כדוגמאות שונות, כי סה"כ אף אחד לא ירצה להיות מלצר 30 שנה בעוד שלהיות מנהל של מסעדה יכול להיות די לא רע בהרבה בחינות.. יש עבודות שמה לעשות אנשים לא יעסקו בהם במשך עשרות שנים כי פשוט גם הם עצמם לא ירצו, וזה לא שמי שממלצר 20 שנה בהכרח ירוויח יותר טיפים ממה שבעבודה חצי שנה, כך שגם אין להחלטה הזו היגיון כלכלי.

BlackUnicorn

New member
../images/Emo26.gif

למה אנחנו אלו שצריכים לסנן את מקומות העבודה במקום שהרוב הגדול יתנו תנאים טובים? האם זה המצב האידיאלי שאמור להיות במדינה מתוקנת? זה בדיוק העניין - לא יכול להיות שבמדינה מתוקנת יהיה מצב שבו רק במשרדים ממשלתיים/ציבוריים יהיו תנאים אידיאליים יחסית. לגבי משפחות - האם את מדברת על חבר'ה בני 20? כי אני בקושי מכירה כאלו. כן, יש כמה.. לא מכירה הרבה. יש כאלו, בגילאי 40+. רק בגיל כזה, אחרי איזה 20 שנה של קריירה, אפשר להגיע למצב שבו עובדים קצת ומרוויחים הרבה, וזה לא מצב אידיאלי ולא מצב נורמלי ובדיוק על זה אני מדברת! לגבי הדוגמה עם העובד הסוציאלי - זה בדיוק העניין - אפילו אם את לומדת כאן תואר את עדיין לא יכולה להרוויח גובה משכורת נורמלי. בארה"ב לדוגמא, אם את מסיימת תואר באופן כללי, המשכורת שלך ישר כבעלת תואר קופצת פלאים. זה לא מצב נורמלי ולא מצב אידיאלי במדינה מתוקנת, כאמור. מלצר זו הייתה סתם דוגמא, אבל עובדה שיש אנשים שעושים מזה קריירה בחו"ל. סגנון העבודה הוא גם שונה, בעוד שבארץ מצפים לסגנון מאוד "מתוזז", אנרגטיות וכו', בחו"ל, למרות שכמובן יש הרבה מסעדות עם מלצרים צעירים כמו בארץ, תוכלי למצוא גם המון המון מסעדות איכותיות עם מלצרים מבוגרים יותר, שירות אמנם איטי יותר אבל גם מאופק יותר, קלאסי וכו'. באותה מידה אותם מבוגרים עובדים במלונות אפילו כבל בויז (בארץ - עבודה לצעירים בלבד), מנקות וכו'. זה בדיוק העניין - לך, כישראלית, זה נשמע "לא הגיוני" וש"אף אחד לא ירצה להיות מלצר 30 שנה"- כי כאן לא מטפחים תנאים נורמלים כדי להיות מלצר 30 שנה. אבל אם התנאים הם טובים - למה שאף אחד לא ירצה?? בדיוק ההפך. אם זה היה קריירה כמו כל קריירה אחרת, אם השכר היה גבוה, העבודה הייתה עם שעות קצרות, היו תנאים סוציאליים, פנסיה וכל מה שצריך - האם לא היית מוצאת הרבה אנשים, גם מבוגרים, שהיו רוצים להיות מלצרים? ובכל מקרה כאמור מלצרות זו סתם דוגמא. זה יכול להיות עבודה בתחנת הדלק, בתור מזכירה במשרד (בארץ זו עבודה חלקית בלבד בד"כ, מבחינת שכר. אי אפשר להתקיים מזה לבד), וכן הלאה.

PIonit

New member
אני לא מכירה ממש משפחות

של חבר'ה בני 20
אז לא יודעת לענות.. לגבי המלצר- או בל בוי- אני אישית, ואולי זו רק אני, חושבת שלא הפנסיה ולא השעות גורמות לכך שאנשים לא מתלהבים מהם- אלא שפשוט אלו עבודות משמימות, שגרתיות ואפילו מנוונות ברמה המחשבתית ולכן לדעתי האישית אין תמריץ להשתקע בהן.. * בכל מקרה, יוניקורנית (חד קרנית נשמע מוזר מדי!)- כנראה שאנחנו לא מסכימות, ואני אישית לא רואה את הטעם להמשיך (לחפור
) בנושא (סורי..), וברוח החג אני פשוט אאחל לך שתהיה שנה טובה!!

B L I M P

New member
זה אולי יפתיע אותך (זה הפתיע אותי בזמנו..)

אבל יש אנשים שבאמת לא מעוניינים במשהו שמקדם אותם או שדורש להשקיע או ראש גדול. אני מכירה מישהו שהוא מאושר באמת בעבודה מהסוג שציינת - הבחור מתקרב לגיל החמישים, הוא לא אדיוט, אלא הוא פשוט נהנה מחיים פשוטים ושקטים בלי יותר מדי אנשים שיושבים לו על הראש ובלי יותר מדי להשקיע.

BlackUnicorn

New member
well

למה אנחנו אלו שצריכים לסנן את מקומות העבודה במקום שהרוב הגדול יתנו תנאים טובים? האם זה המצב האידיאלי שאמור להיות במדינה מתוקנת? זה בדיוק העניין - לא יכול להיות שבמדינה מתוקנת יהיה מצב שבו רק במשרדים ממשלתיים/ציבוריים יהיו תנאים אידיאליים יחסית. לגבי משפחות - האם את מדברת על חבר'ה בני 20? כי אני בקושי מכירה כאלו. כן, יש כמה.. לא מכירה הרבה. יש כאלו, בגילאי 40+. רק בגיל כזה, אחרי איזה 20 שנה של קריירה, אפשר להגיע למצב שבו עובדים קצת ומרוויחים הרבה, וזה לא מצב אידיאלי ולא מצב נורמלי ובדיוק על זה אני מדברת! לגבי הדוגמה עם העובד הסוציאלי - זה בדיוק העניין - אפילו אם את לומדת כאן תואר את עדיין לא יכולה להרוויח גובה משכורת נורמלי. בארה"ב לדוגמא, אם את מסיימת תואר באופן כללי, המשכורת שלך ישר כבעלת תואר קופצת פלאים. זה לא מצב נורמלי ולא מצב אידיאלי במדינה מתוקנת, כאמור. מלצר זו הייתה סתם דוגמא, אבל עובדה שיש אנשים שעושים מזה קריירה בחו"ל. סגנון העבודה הוא גם שונה, בעוד שבארץ מצפים לסגנון מאוד "מתוזז", אנרגטיות וכו', בחו"ל, למרות שכמובן יש הרבה מסעדות עם מלצרים צעירים כמו בארץ, תוכלי למצוא גם המון המון מסעדות איכותיות עם מלצרים מבוגרים יותר, שירות אמנם איטי יותר אבל גם מאופק יותר, קלאסי וכו'. באותה מידה אותם מבוגרים עובדים במלונות אפילו כבל בויז (בארץ - עבודה לצעירים בלבד), מנקות וכו'. זה בדיוק העניין - לך, כישראלית, זה נשמע "לא הגיוני" וש"אף אחד לא ירצה להיות מלצר 30 שנה"- כי כאן לא מטפחים תנאים נורמלים כדי להיות מלצר 30 שנה. אבל אם התנאים הם טובים - למה שאף אחד לא ירצה?? בדיוק ההפך. אם זה היה קריירה כמו כל קריירה אחרת, אם השכר היה גבוה, העבודה הייתה עם שעות קצרות, היו תנאים סוציאליים, פנסיה וכל מה שצריך - האם לא היית מוצאת הרבה אנשים, גם מבוגרים, שהיו רוצים להיות מלצרים? ובכל מקרה כאמור מלצרות זו סתם דוגמא. זה יכול להיות עבודה בתחנת הדלק, בתור מזכירה במשרד (בארץ זו עבודה חלקית בלבד בד"כ, מבחינת שכר. אי אפשר להתקיים מזה לבד), וכן הלאה.

Anabol

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif

אני מסכים במאה אחוז עם כל מה שאמרת. המדינה/החברה/הכלכלה צריכה לאפשר לכל אדם להתקיים עם כל מקצוע, כמו שקורה בכל מדינה מתוקנת, רק שחבל שהמדינה שלנו לא קרובה אפילו ללהיות מתוקנת. כרגע היא בשלב של השבורה
ואני מאוד מאוד רוצה לעבור לקנדה. אני יודע שאם תהיה לי הזדמנות נוחה, אני גם אעשה את זה.

BlackUnicorn

New member
יאללה, אתה עובר איתנו? ../images/Emo6.gif

האמת? הדבר היחיד (באמת היחיד) שמונע ממני לעשות מעבר זה המשפחה, שלי ושל בן הזוג. אבל נחיה ונראה...

babar the king

New member
ההיי טק ממש לא מתאים לכל אחד

מניסיון, גם להיי טק יש דימוי מאוד מטעה שמושך לשם המון אנשים שמחפשים כסף ותנאים, אבל בסוף נתקעים בעבודה משעממת מאוד (מאוד!) ועם תנאים שהם אומנם טובים, אבל מבחינת עקומת שיפור, כמעט ולא משתנים לאורך השנים. עד שאתה לא יושב מול מחשב ומתכנת במשך יום שלם (יכול להגיע ל-15 שעות! בסטארט-אפ) ועושה את זה לאורך תקופה, קשה להבין את הקושי. בתור אחד שהיה בתחום, אני חושב שיש להרבה אנשים כמיהה לא מבוססת לטייטל "היי טק" שמקורה בכל מיני גינות של שכנים.

BlackUnicorn

New member
בהייטק יש הרבה מאוד נישות, ולא תמיד

מדובר במתכנתים, אבל כן.. מבינה מה אתה אומר.

מיכל :)

דבר ראשון שיש לי לומר זה, ק-י-ב-י-נ-י-מ-א-ט, אין לחיים תעודת ביטוח!!! אז מה? אז יש לך חששות? אז מה את רוצה לעשות עם זה? ללכת לעוד שנה בדרום אמריקה? או לעשות קצת חושבים בהודו? גם זה לא יעזור לך לעשות החלטה בטוחה, אין דבר שהוא בטוח ב100% תשכחי מזה, ואל תאמיני לכל מי שמנסה למכור לך תעודת ביטוח(גם ככה כולם מנאייקים בתחום...) גם רפואה, שמבחוץ נראה כזה מקצוע מדהים ו"נאור" אם הייתי שואלת את הרופאים שהיו איתי בצבא הם תמיד היו מעידים בפני "אל תעשי את הטעות הזאת!!! זה פשוט לא שווה את זה" "גם אם תקשרי חמור לפקולטה לרפואה הוא יצא רופא"... בלה בלה בלה... אז בסופו של דבר חוק החיים הוא- שתמיד הדשא של השכן נראה ירוק יותר... עממה... שתשכילי לאמץ את הגישה שגורסת- שהדשא שלך, הכי ירוק!!! מיכל יקירתי, לעניות דעתי: 1. עזבי עובדות יבשות, הן די שוות לתחת, תסמכי על התחושת בטן שלך. 2. אם תחיי את החיים שלך ע"פ מה שאחרים אומרים מצפים לך חיים די אומללים. 3. אם תמצאי משהו שאת אוהבת, ותשקיעי בו אנרגייה והתמדה, תאמיני לי שההצלחה תבוא מעצמה... 4. תאמיני בעצמך!!! זה הא-ב של החיים... אם את לא מאמינה בעצמך למה שתגיעי רחוק?! אני ממש לא הולכת להלאות אותך בסיפורים של אנשים שהצליחו במקצוע מסיבה פשוטה, יש הרבה כאלה ותאמיני לי לסטודנטים למשפטים של האוניברסיטה העברית לא קשה למצוא עבודה, פשוט תעשי מה שמעניין אותך והחיים כבר יקחו אותך לאן שצריך... זרמי.

למעלה