לכל מעריצי סיריוס

mjlk

New member
../images/Emo2.gif

אקחמ אקחמ. המוות של סיריוס בהחלט לא היה חפיפניקי - אולי הנסיבות, אבל למוות שלו - הארי הגיב. וזה היה עצוב והרבה יותר מרגש מאשר ה"נפילה" הדרמטיתית של דמבי. המוות של דמבי בכלל לא ריגש אותי, לא בקריאה ראשונהף לא שניה ולא שלישית. למרות שנורא אהבתי את הדמות שלו - לא הצלחתי להתרגש יותר מדי מהמוות הזה - ותאמיני לי, אני ריגשי - אני בוכה מכל דבר קטן! במוות של סיריוס אני בוכה כל פעם מחדש כי עשו את זה מרגש.

rds15

New member
א', אני בן.

ב', המוות של סיריוס ממש לא היה מרגש. לא הנפילה לפרגוד, לא הסצנת "תראו-אני-בן-15" של הארי במשרד של דמבלדור, ולא הרגע הקיטשי שבו וולדמורט משתלט על הארי, והארי חושב שהוא צריך למות כדי להיות עם סיריוס. המוות של דמבלדור היה הרבה יותר טוב. החל מהקטע במערה, עם השיקוי המוזר הזה, ואז ההתעתקות להוגוורטס והעובדה שדמבלדור אומר להארי שהוא לא דואג, כי הוא[דמבלדור] איתו[עם הארי], ואז כל הסצנה על המגדל שמאלפוי מתחיל להוריד את השרביט, ואז סנייפ, והמרדף של הארי אחרי סנייפ. הרבה יותר עוצמתי מסוף החמישי.

בהחלט, וזה עוד בלי להזכיר../images/Emo60.gif

את הקינה של פוקס והלוויה. עוצמתי בהרבה

mjlk

New member
בעע ><

אני מצטערת, אבל כל הקטע של המוות של דמבי היה רשמי מדי, והארי - היה צריך להיות יותר מזועזע מכל הקטע, מה הוא התרגל שאנשים מתים לו ולא מראה שוםפ רגש?! אולי לא להגיב כמו שהוא הגיב למוות של סיריוס (שזה הרבה יותר עוצמתי לדעתי - ויותר ריגש אותי) אבל.. כאילו "טוב דמבלדור נפל מהבניין" אחרי איזה חצי שעה/שעה הם רק מוצאים אותו ו.. בעע >< בקיצור, כלך הסצנה לדעתי לא הייתה מרגשת בכלל. חוץ מה"סוורו, בבקשה" או משהו כזה. שזה היה די חביב.

shiran004

New member
אני לא מבינה אתכם..

שני מקרי המוות היו ממש מרגשים, בשניהם בכיתי.. בקטע עם סיריוס, שהוא נופל לאט לפרגוד, והארי לא מאמין, ואף אחד לא באמת מאמין, ולחוות כל פעם את האכזבה שהוא לא יחזור.. ובקטע עם דמבלדור, שהיה לפי דעתי יותר מרגש, כל הקטע מהשיקוי, במיוחד ה"אל תדאג אדוני" "אני לא דואג-אני איתך" המוות עצמו פשוט היה תדהמה, כי זה היה סנייפ, ואח"כ הקטע עם הרדיפה לא בכיתי, סתם כעסתי, אבל מאז.. זה היה עצוב מדי..

rds15

New member
לא מראה שום רגש?!

את קראת את השלושה פרקים האחרונים של הספר? קודם כעס על סנייפ, אח"כ המחשבה שאולי הוא יגיע לתחתית המגדל והגופה של דמבלדור לא תהיה שם, ואז המרפאה, וההלוויה. זה שהוא לא מנסה להרוס את כל הוגוורטס כמו אחרי המוות של סיריוס, והעובדה שהוא התבגר מאז, לא אומר שהוא לא הראה שם רגש.

mjlk

New member
את יודעת מה הכי ריגש אותי בספר השיש

שישי? היו 3 קטעים, ואני אדרג אותם לפפי רמת ההתרגשות: במקום הראשון: ה"לא" של רמוס בסוף הסיפור כשמספרים לו שדמבלדור מת במקום השני: הסקטוסמפרה שהארי עשה על מאלפוי במקום השלישי: סוורוס, בבקשה ו"מחשבות" לא מראות רגש - הוא לא עשה כלום חץ מ"להיות עצוב" אני חושבת שההתפרצות של הארי בחמישי הרבה יותר חזקה ועשתה את זה כמו שצריך - יותר מאשר ה"כעס על סנייפ" כעס על סנייפ... ממתי הוא לא כועס על סנייפ?! ו"המחשבה שהגופפה לא תהיה" - זה באמת מה שריגש אותך? אני לא יודעת, לי זה פשוט לא עשה את זה.

rds15

New member
אבל למה את ממשיכה לפנות אליי כבת?

כל הפרקים אחרי המוות של דמבלדור היו מלאים ברגש. הקינה של פוקס, הידיעה ש"אחרון המגנים שלו עזב אותו לנצח", ההלוויה, שהיא אחד הרגעים היותר קשים שהיו בסדרה. וכן, כל הרגע מהנפילה של דמבלדור ועד המציאה של הגופה - היו מאוד מרגשים. ההאחזות הזאת של הארי בתקווה שאם הוא ישיג את סנייפ זה יפתור את הכול, ודמבלדור לא יהיה מת יותר.

mjlk

New member
סליחה.../images/Emo24.gif

אתה יודע מה? אני ציפיתי לזה - ידעתי מההתחלה שסנייפ הורג את דמבלדור (כי מישהו מסריח גילה לי) ואולי בגלל זה לא התרגשתי אבל גם לא בקריאה שניה.. והמוות של סיריוס כל פעם שאני קוראת את הקטע אני מתחילה לבכות...

saaror

New member
שום מוות לא ריגש כאן

מה שכן היה חבל שדמבלדור מת בגלל שהוא היה חכם והזכיר לי קצת את גנדלף,סבא של סבא של סבא שלו. המוות של סיריוס היה רגיל,חוץ מהעובדה שגם גופו נעלם,ואין גופה לקבור. את כנראה התאהבת בסיריוס כי הוא פורע חוק שובב ,וכנראה או שאת כזו או שאת מצדדת בפורעי חוק.

mjlk

New member
חחחחחחחחח

תקשיב לי טוב. המוות.של.סיריוס.לא.היה.רגיל על כמה אנשים שמעת שמתו מ... נפילה לפרגוד?! והוא בכלל לא מת! כי הוא דמאט נעלם מאחורי וילון! אבל המוות של דמבי היה רגיל - הרבה אנשים מתים מנפילה מבניין...
וייתכן שאני מחבבת פורעי חוק או סתם אנשים שווים ומצחיקים וחכמים ושובבים וזהו..

Mrs Amber Bloom

New member
:|.../images/Emo41.gif

א. "הרבה אנשים מתים מנפילה מבניין..."- משפט ממש לא במקום. ב. אוי, אז הוא נפל לפרגוד, זה עושה אותו מיוחד? מה שמיוחד בזה זה שלא יודעים בדיוק מה הפרגוד הזה, וזה המוות שהכי.. קשור להארי. זהו. המוות של דמבי הרבה, אבל הרבה יותר עוצמתי, יותר רגשי. ג. מצטערת, אבל בטח שתחשבי שהמוות של סיריוס יותר מרגש וחשוב, כי את יותר אוהבת את הדמות של סיריוס, ככה שאת לא אובייקטיבית. אני, בתור אחת שגם סיריוס וגם דמבי לא הדמויות האהובות עליי, אומרת לך שאין ספק שהמוות של דמבי היה יותר מרגש, בכלליות. ברור שלכל אחד זה אחרת, תלוי איזה דמות הוא יותר אהב, אבל כל ההלוויה, עוף החול.. הרבה יותר מרגש.

mjlk

New member
../images/Emo122.gif

א-מצטערת. צודק ב- המוות של דמבי אולי יותר משמעותי כי לסיריוס לא היה תפקיד מי יודע מה - אבל המוות של סיריוס היה פי אלף יותר מרגש. אני אומרת לכם - אני ריגשי!! אני בוכה מכל דבר!! אין לכם מושג כמה בכיתי במוות של סיריוס - אבל במוות של דמבי לא בכיתי בכלל!!! ניסיתי בכוח!! לא הצלחתי - זה פשוט לא ריגש אותי!! רק הקטע שלופין אומר "לא" אז הזלתי כמה דמעות (כי זה כל כך עצוב שלופין בוכה
) ג->< לא נכון - זה בכלל לא מרגש לדעתי, משמעותי כן, אבל הכל היה רשמי כזה, והארי בכלל לא הביע רגש, לא כלום. אני לא יודעת - זה לא עשה לי את זה><

מה יא

New member
בקשר ל-ג'../images/Emo96.gif

זה לגמרי עניין של דעה והרגשה. גם עליי דמבלדור וסיריוס הן לא הדמויות האהובות, ולדעתי המוות של סיריוס היה יותר מרגש.

Mrs Amber Bloom

New member
המוות של דמבי- מוות חפיף?!../images/Emo41.gif

מה חפיף בזה?! תדעי שכל הקטע של המוות מתחיל עוד מהמערה. כ"כ לא חפיף! המעקרה, השיקוי, הקמיע, החזרה, אות האופל, מאלפוי, סנייפ נכנס, המוות עצמו, המרפאה, ההלוויה, בקליטה של הארי ושכחתי עוד כמה שלבים.. היא מאוד השקיעה במוות הזה, הרבה יותר מאשר של סיריוס. המוות של סיריוס נראה לך פחות חפיף בגלל כל השיחה שהייתה אח"כ, אבל היא בכלל לא קשורה. בסך הכל סירי נפל מהפרגוד, הארי שובר את המשרד של דמבי וצועק עליו, הארי והמראה, הארי חושב על סירי כרוח רפאים (
!!).

mjlk

New member
><

את לא חושבת שזה היה ככה: "אבדה קדברה" -הארי לא האמין!!! דמבלדור מת!!!! ואז הוא הלך עזר לאחרים חצי שעה למטה, רדף אחרי סנייפ כמו איזה אלמוש (טוב, זה היה מעניין לדמיין את סנייפ צועק על הארי כמו מטורף
) ואז הוא עזר לביקתה של האגריד ואז... "הא! וולאה! דמבלדור מת! אני אלך לראות אם זה באמת או שאחרי נפילה מבניין אסטרונומיה הוא עוד נשאר בחיים" ואז האגריד: "הארי, הוא מת" (או משהו כזה) הלוויה - והקטע של פוקס שרק הפריע להם לדבר במרפאה >< לא יודעת, נראה כאילו דמבלדור מת בכדרך אגב.. אז מה שהיא ניפחה את זה ע"י הלוויה... אבל המחשבות של הארי בכלל לא זיעזעו אותי זה שהוא חשב "אין יותר דמבלדור" לא עשה לי כלום. אם מישהו היה בוכה, או צועק או אומר משהו זה היה הרבה יותר .. חזק.! ><

אבל הארי התבגר מאז...

וגם, לדעתי דמבלדור היה קרוב כלפי הארי בצורה אחרת... הוא היה קרוב להארי במידה של מדריך לחיים. וסיריוס היה קרוב אליו כמו אח, לדעתי צריכות להיות תגובות שונות. וגם אל תשכחי באמת הארי התבגר ונעשה אחר, הוא הבין שצרחות לא יעזרו לו להתגבר על המוות של דמבלדור, הוא מתמודד עם זה בעצמו, בלב שלו... זה היה מוות מדהים(בעיקר שסנייפ צעק "אבדה קדברה!" זה היה כל כך... יפה...) אבל סיריוס ה*לא מת* שלי "נהרג" בצורה הרבה יותר יפה, הוא נופל לפרגוד לעולם המתים, בלטריקס כיוונה עליו את השרביט וצחקה והארי ככה מסתכל בתדהמה וצריך להביןשהוא לא יהיה יותר... זה היה ה- מוות. תחזור סיריוס!!!!

מה קרה לכם?!

סיריוס הוא דמות גאונית, והוא מסייע לעלילה במידה בל תתואר! לדעתי. חוץ מהתיאור החיצוני הדליל שניתן לגביו בספר שבנות עם ישראל נוטות לפרש כל אחת בדרכה שלה
, גם האופי שלו- הפזיזות, הנפש הצעירה, הגבריות- ואתם לא יכולים להגיד שאין בשפע, שלא לדבר פשוט על ה...מגניבות שלו
- לא יכולים שלא לכבוש אותנו לחלוטין.
נו, מה אני מבזבזת את זמני בכלל. גברים.

rds15

New member
תוסיפי את הצביעות ואת הבריונות

וקיבלת פשוט אחלה דמות, מה אני אגיד לך...

למעלה